Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како бих ја решио ситуацију 1991.  (Pročitano 37899 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
А овде су разни слинавци одмах хтели да дају шаком и капом, да би у продавницама било џема од наранџи уместо џема од шипурака

Sto ce reci zaboravili su Srbi sta je rat a vlast nije odradila svoju zadacu i provjerila kakvo bi raspolozenje bilo da sve ne krene po planu

Citat

Sad, ja opet mislim da je glupo uzdati se u silu, jer čak i da smo porazili Hrvatsku i nametnuli naše uslove poraženom, to samo znači da bi se Hrvati pripremali za novi rat, kad dođe za njih povoljno vreme.

Da li to vazi u oba smjera ?
DA li to znaci da se mi moramo pripremati jer smo izgubili rat ne smao u Hrvatskoj?

Citat
Istorija nas uči da kad pobednik nametne svoje uslove poraženom, onda samo se čeka novi rat. Najbolji primer je Versaj, ali Nemačka, Mađarska, pa i Italija se nisu nikada pomirili sa tim, već je II svetski rat manje-više direktna posledica nepravednih rešenja iz Versaja, pogotovo na štetu Nemačke.

To znaci s'obzirom na ovo gdje se Srbija sada nalazi i na sto je sve moralo da pristane i da potpise
DA je samo pitanje vremena

Citat
Ja ponavljam, zašto očekuješ da bi se Hrvati "pomirili sa sudbinom" i prihvatili za vjek vjekov ona rešenja koja bi im mi nametnuli silom.

Zasto bi mi onda prihvatili ovo danasnje stanje

Ali ja sam ubjedjen da se kod nas Srba takvo pitanje ne postavlja jer se zna da mi nismo ni Hrvati, ni Njemci niti bilo koji drugi narod koji drzi do sebe i nedozvoljava da ih se tek tako gazi
Uzevsi to u obzir znam da sto se nas tice nista nece biti uradjeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Само једна ствар смета у мојој концепцији - међу Хрватима је стварно много мање издајника него међу Србима. Тужно, али истинито. Тамо је теже наћи квислинга.

Tacno

Citat
Znaš kako, ako je neko antinacionalista, ne znači da je antinacionalan.

Gde piše da su nacionalisti (pogotovo oni ekstremniji) uvek u pravu i da su njihove ideje najbolje za narod koji predstavljaju. Mnogo puta se pokazalo da su takvi odveli svoj narod u najveće poraze u istoriji.

Takodje tacno

Citat
Da li to treba srpskom narodu i da li je u našem interesu da imamo stalne sukobe sa komšijama ili da smo fino seli da se dogovorimo oko statusa i prava Srba u Krajini, koja bi iz geostrateških razloga ostala u Hrvatskoj, jer je i slepcu očigledno da Hrvatska bez tog parčeta teritorije ne bi opstala.

Mislim da ovde takvu mogucnost niko ozbiljan i nije odbacio ali se radi o tome da tavno sto nije bilo ni na papiru
Da je tamo bio neko drugi a ne Tudjman mozda bi se i moglo razgovarati
DA je ovde bio neko drugi osim Milosevica mozda bi i oni htjeli razgovarati
Kao sto vidis to bi funkcionisalo samo u nekoj virtuelnoj Jugoslaviji ali kad sagledas cinjenice vidjeces a vise puta su ovde spominjane da takva mogucnsto jednostavno nije postojala

Citat
Ne radi se ovde o izdajnicima i kvislinzima, već je problem što nacionalisti razmišljaju samo o svojim nacionalnim interesima i ne mogu da sagledaju i neke legitimne interese drugih naroda.

Ali to mora da vazi u svim smjerovima

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
da je nato krenuo kopneno na srbiju ,sigurno bi izgubio rat..isto kao da pobijedis zivotinju kad je satjeras u cosak!ali ipak to bi bila apsolutna katastrofa za srbe i srbiju.

Vidim da ovde prevladavaju stavovi da bi mi kao pobjedili da vma kazem ne da bi samo izgubili vec vise nikada ne bismo bili slobodni ( i ovako nismo ali eto lakse se zivi u prividnoj slobodi )
Strasan poraz sa velikim gubicima to bi bio rezultat rata Srbije i ostalih
I jos jednom poraz a ne pobjeda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Našli su ameri način i za takve terene, a to je po vijetanmskom metodu, bombardovanje napalm bombama.

Колико мртвих и сакатих им је донео тај метод у својим редовима?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
tacno je da oni imaju gubitke ali ti gubitci su smesni kad se uporede sa tim koji su napadnuti Smiley 1
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
Е да су нам кроз векове војсковође биле попут вас... Не би било ни једног јединог рата, нас Срба би данас било 3 милијарде само не би било Србије.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
e da su nam vekovima bile vojskovodje poput tebe Srba ne bi bilo a ni Srbije Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat

Sad, ja opet mislim da je glupo uzdati se u silu, jer čak i da smo porazili Hrvatsku i nametnuli naše uslove poraženom, to samo znači da bi se Hrvati pripremali za novi rat, kad dođe za njih povoljno vreme.

Da li to vazi u oba smjera ?
DA li to znaci da se mi moramo pripremati jer smo izgubili rat ne smao u Hrvatskoj?

A kako ti misliš da se vrati Kosovo, posle svega što se desilo? Diplomatijom???

Jedina mogućnost da Kosovo ponovo bude u Srbiji je novi rat, drugo je pitanje kad će se stvoriti povoljni geostrateški uslovi za tu akciju. Možda za 10 godina, možda za 50, ali to je jedini način.

Naravno, ja ovde govorim o željama većine Srba, vezano za Kosovo, moj lični stav je da treba podeliti Kosovo i dati šiptarima ono što je etnički njihovo. Kako sada stoje stvari, ni podela nije realna opcija (zvanično) tako da će i to rešenje moći da se dobije samo novim ratom.

Citat
Ja ponavljam, zašto očekuješ da bi se Hrvati "pomirili sa sudbinom" i prihvatili za vjek vjekov ona rešenja koja bi im mi nametnuli silom.

Zasto bi mi onda prihvatili ovo danasnje stanje

Ali ja sam ubjedjen da se kod nas Srba takvo pitanje ne postavlja jer se zna da mi nismo ni Hrvati, ni Njemci niti bilo koji drugi narod koji drzi do sebe i nedozvoljava da ih se tek tako gazi
Uzevsi to u obzir znam da sto se nas tice nista nece biti uradjeno

Vidi ovako, ovo današnje stanje i nije baš toliko tragično i nije uporedivo sa položajem Nemaca posle Versaja. Dobro, nije uspelo ujedinjenje svih Srba, što i nije bilo realan cilj, ali osim Krajine koja je očišćena, sve ostale teritorije gde su Srbi bili većina (pre rata) su ostale pod srpskom kontrolom.

Jes da Trebinje ili Banjaluka nije formalno u Srbiji, ali u toj Banjaluci ipak vlada Dodik, a ne neki Muhamed ili Franjo. Smile

Citat
Da li to treba srpskom narodu i da li je u našem interesu da imamo stalne sukobe sa komšijama ili da smo fino seli da se dogovorimo oko statusa i prava Srba u Krajini, koja bi iz geostrateških razloga ostala u Hrvatskoj, jer je i slepcu očigledno da Hrvatska bez tog parčeta teritorije ne bi opstala.

Mislim da ovde takvu mogucnost niko ozbiljan i nije odbacio ali se radi o tome da tavno sto nije bilo ni na papiru
Da je tamo bio neko drugi a ne Tudjman mozda bi se i moglo razgovarati
DA je ovde bio neko drugi osim Milosevica mozda bi i oni htjeli razgovarati
Kao sto vidis to bi funkcionisalo samo u nekoj virtuelnoj Jugoslaviji ali kad sagledas cinjenice vidjeces a vise puta su ovde spominjane da takva mogucnsto jednostavno nije postojala

Citat
Ne radi se ovde o izdajnicima i kvislinzima, već je problem što nacionalisti razmišljaju samo o svojim nacionalnim interesima i ne mogu da sagledaju i neke legitimne interese drugih naroda.

Ali to mora da vazi u svim smjerovima

Ma, nije tačno da nije bilo moguće naći kompromis. Šta ti govori čuvena Tuđmanova salveta koju je pokazao Pedi Ešdaunu na večeri. Tuđman nije bio ustaški fanatik i nije se zanosio Hrvatskom do Drine i Zemuna. To ti je odgovor i na ovu drugu tezu (o dvosmernosti).

Tuđman je ipak uvažavao i legitimne srpske interese u BiH, jer da nije tako on uopšte ne bi sa Miloševićem pregovarao o podeli, već bi išao na nagodbu sa Izetbegovićem.

Što se tiče muslimana, ja se sećam da je pre rata u Bosni, Adil Zulfikarpašić i Muhamed Filipović su dolazili u Beograd sa idejom da naprave dogovor (preko Dobrice Ćosića) da se napravi istorijski sporazum između bos. muslimana i Srba, a oni su imali i podršku Izetbegovića čiji su bili emisari.

Čak i muslimani su bili zainteresovani za kompromis, jer je njima bilo jasno da su (u onom momentu) bili najslabiji, pa su hteli sporazum sa Srbima da bi sprečili nagodbu Milošević-Tuđman.

Prema tome, stvari nisu crno bele kako se kod nas predstavlja i rat se mogao izbeći.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
e da su nam vekovima bile vojskovodje poput tebe Srba ne bi bilo a ni Srbije Smile

Твоје мишљење, моје је мало другачије.  Smile

Citat
Jedina mogućnost da Kosovo ponovo bude u Srbiji je novi rat, drugo je pitanje kad će se stvoriti povoljni geostrateški uslovi za tu akciju. Možda za 10 godina, možda za 50, ali to je jedini način.

Апсолутно тачно. Али ако наши политичари наставе да воде спољну политику као уназад 20ак година, услови за повратак Космета ће се створити никад.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 
da je nato krenuo kopneno na srbiju ,sigurno bi izgubio rat..isto kao da pobijedis zivotinju kad je satjeras u cosak!ali ipak to bi bila apsolutna katastrofa za srbe i srbiju. Smile

То је већ тема, шта би било кад би било, на коју можемо полемисати до сутра. Али бомбардовање за Србе и Србију како год окренеш јесте било апсолутна катастрофа.

naravno ,ali bombardovanje iz vazduha i kopnena invazija ne mogu da se porede po ozbiljnosti i zestini!

Па наравно да не могу да се пореде. Из ваздуха су нам рушили државу и убијали народ без да смо могли да се бранимо. Да су кренули копнено брзо би схватили колико су се зајебали и кренули би у рикверц.
nisam siguran da bi se nato tek tako "vratio u rikverc"..i ja mislim da nebi pobijedili u tom ratu ,ali pitanje je sta bi ostavili za sobom!?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.