Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како бих ја решио ситуацију 1991.  (Pročitano 37889 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
vojni strucnjaci su bili za kopneni napad Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
vojni strucnjaci su bili za kopneni napad Smile

Можда они твог калибра.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
ne znam kako da ti odgovorim na to jbg.... jednostavno cinjenica je bila da su vojni komadanti hteli da udju kopneno ali da politicka situacija nije dozvoljavala kopneni ulazak ....
pricas brate mili sulude stvari...kao prvo cak (sto je ne moguce) i da oni zapnu kopneno i da ne mogu tako lako da nas osvoje zar stvarno mislis da bi oni sebi dopustili takvu blamazu kao sto je povlacenje trupa posle mesec dana Smile mislim malo mi je ne shvatljivo tvoje ne poznavanje stvarnih prilika na terenu ali sta da se radi Smile

i opet jeste meni cjale dao sachmaru u ruke kad je poceo u rat i rekao ako dodju jebi im mater svima ali ne ide to tako ....
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Otkud to da su Iracani bolji vojnici od nas?

Pa nasi su dole obucavali njihovu vojsku. Libijsku takodje. Sem toga, tesko da bi amerikanci tek tako zarobljavali po 5000 srpskih vojnika, kao sto je to bio slucaj sa iracanima 2003.

Ne mislim da bi kopneni rat protiv NATO-a bio bolji od vazdusne agresije ali daleko od toga da to nije bilo "politicki zdravo". Koga ameri pitaju za politicko zdravlje? Najjaca je izjava hrvatskog generala Tusa za vreme bombardovanja 1999-te. Pitaju ga, da li biste prokomentarisali americki plan da na KiM dejstvuju sa apache helikopterima?
Kaze on: "To uopste nije pametno, slabo bi se oni vracali u baze, zbog srpske PVO koja je mocna na manjim visinama."
Novinar opet: "Ali gosn generale, to su apache helikopteri!"
Tus ce na to: "Kad malo bolje sagledam situaciju, to bi bio ogroman americki gubitak i ne verujem da ce do toga doci uopste..."

Irak i Srbija se ne mogu uopste porediti. Irak je pustara, vecina teritorije je ravna pustinja, a svi dobro znaju da se ravnica u ratu gubi najlakse. E druga je stvar brdovito zemljiste, zatim sume, sljivici i livade... Smiley Nije istina da je marincima u Avganistanu med i mleko. Po onim cukama i planinama ne rade nista, jer je samoubistvo poslati vojsku u brdo. Konstanto bombarduju brda i sume ali mala vajda od toga.

Ne bih da zvucim kao onaj lik: "Dodjite, necete se vratiti". Hocu da kazem da bi to bio zaista krvav sukob sa velikim gubicima na obe strane. Mislim da su bas zbog toga odustali od kopnenog napada. Velika je greska sto su Irak napali kopneno. Greske su ocigledne. Sem toga, iracani se preterano ne tangiraju sto je njihovih poginulo 300-500 hiljada. Fanaticno se bore i nece stati, a ameri ce sve teze tamo da funkcionisu. 5 godina su tamo i nista ne ide na bolje. Sisaju naftu i ginu. Kod nas nemaju sta da sisaju... Smiley

Ako vidis kako to sve funkcionise, oni u zadnje vreme sta god da napadnu, ostaju u tom podrucju da bi sve zamirisalo na "demokratiju".

Sto se tice 1991. sve bi bilo bolje da se to resilo mirnim putem ali eto, nemamo mi kvalitetnog politicara, tj svi hoce da imitiraju Tita ali im nesto i ne ide. Smiley

« Poslednja izmena: 08. Jun 2008, 02:18:02 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
Орфанелин па није то баш тако једноставно како се теби чини, седну три будале и кажу хоћемо копнени улазак. Мало је то комплекснији процес. Процене губитака, колико се реално очекује погинулих, колико рањених и сакатих, а шта заузврат добијаш. У Ираку може да их гине и 1.000 дневно, боли их баш курац кад одатле црпе милијарде долара нафте. Самим тим и већину америчке јавности боли курац јер се и даље возе практично џабе. А како им објаснити мртве америчке војнике у Србији? Изгинули су да би Србе спасили режима Слободана Милошевића?
Знаш и сам колико је била затегнута ситуација међу самим чланицама нато-а поводом тог бомбардовања. Знаш да неке државе нису хтеле да учествују. Да су поједине учеснице форсирале престанак...
Има ту много политике али има и реалних губитака које учеснице евентуалне копнене агресије не би ни на који начин могле оправдати својој јавности (ту пре свега мислим на европске државе).

Citat
Kod nas nemaju sta da sisaju...

Код нас би се баш насисали, али само ови који би учествовали у нападу. Остатак Америке би сисао у празно пошто нафте немамо.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Jun 2008, 02:20:58 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
pa ja kad kazem politicka situacija mislim na to da nisu imali 11 septembar kao u slucaju iraka i nisu imali cime da mazu oci  javnosti Smile

i da slazem se ja svime sto ste rekli da bi im bilo tesko zbog brda i svega ostalog Smile ali mi se iz tog rata ne bi nikada izvukli Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
pa ja kad kazem politicka situacija mislim na to da nisu imali 11 septembar kao u slucaju iraka i nisu imali cime da mazu oci  javnosti Smile

i da slazem se ja svime sto ste rekli da bi im bilo tesko zbog brda i svega ostalog Smile ali mi se iz tog rata ne bi nikada izvukli Smile

То је сад све релативно и мишљења се разликују. Ни из бомбардовања се ми још нисмо извукли. Космет су нам бесправно отели, а држава нам се још увек обнавља. И по први пут у историји Србије и српског народа одузета нам је територија, а да ми то мирно гледамо и само климамо главом. Неки климају горе доле, неки лево десно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
i ovako su nas dobro jebali ali da su usli kopneno bili bi mnogo gore  Smile Smile

i da ima nas koji ne klimamo glavom nego razmisljamo kako se osvetiti Smile Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia ispo iz modu
i ovako su nas dobro jebali ali da su usli kopneno bili bi mnogo gore  Smile Smile

i da ima nas koji ne klimamo glavom nego razmisljamo kako se osvetiti Smile Smile

Копнено би био обострани секс, овако га само ми примамо. Овим нашим политичарима не излази курац што из уста што из дупета.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Irak i Srbija se ne mogu uopste porediti. Irak je pustara, Hocu da kazem da bi to bio zaista krvav sukob sa velikim gubicima na obe strane. Mislim da su bas zbog toga odustali od kopnenog napada.

Irak i Srbija ne mogu da se porede, to je tačno. Irak je imao dovoljno nafte za svoje tenkove i ostalu tehniku, a mi smo imali ograničenje u potrošnji goriva.

Druga stvar, svi oni koji misle da je partizanština (po šumama i gorama....) uspešan metod borbe, malo nisu u toku. Našli su ameri način i za takve terene, a to je po vijetanmskom metodu, bombardovanje napalm bombama.  Smile

Kad sprže sve živo na terenu, pa više nema ni jedno jedino drvce, a kamoli šuma, ostaje samo golo brdo i reš pečeni "partizani".

Sledeća stvar, malo je glupo pričati o tome da se ameri plaše velikih gubitaka i da su zato odustali od kopnene invazije. To nema veze sa logikom. Ko se seća generala Vesli Klarka zna da je on bio za kopnenu invaziju, kao i većina ostalih komandanata u NATO paktu.

Najvažnija stvar, kad već govorimo o procenjenim gubicima, prvo svaki čovek treba da se zapita ko šta gubi. Ameri gube profesionalne vojnike koji svoj posao rade za pare, i koji su pre odlaska u rat potpisali ugovor
o životnom osiguranju u slučaju pogibije ili ranjavanja, tj. oni su svojevoljno izabrali put na koji su krenuli.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.