Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како бих ја решио ситуацију 1991.  (Pročitano 37588 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovako bih ja to:

Kada je poceo pitchwayz u Hrvatskoj, JNA ( i paravojne jedinice) nijsu smele ni po koju cenu da udju na teritoriju Hrvatske ... za nedelju dana UN bi poslale misiju u Hrvatsku da napravi mir i tamo bi jos bilo Srba, rata ne bi bilo, sankcija ne bi bilo itd itd ... Rat u Hrvatskoj je povukao sa sobom i rat u Bosni.
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Sustina svega sto se desilo u devedesetim je to da su Srbi imali tu nesrecu da im tada upravlja najgori vodja u istoriji srpskog naroda!

Ja bih na ovo dodao  Sustina svega sto se desilo u devedesetim je to da su Srbi imali tu nesrecu da im tada upravlja najgori vodja u istoriji srpskog naroda u najboljem mogucem trenutku da konacno zaokruzimo svoju teritoriju stvorimo nacionalnu drzavu predjemo na kapitalizam svojstven nekim danas zemljama u Eu poput Norveske i Svedske, iskoristimo svoje resurse za sticanje prednosti u odnosu na ostale balkanske zemlje i time napravimo manevar da iz raspadajuceg sistema i drzave postanemo najjaca zemlja Balkana strateski partner Americi i najveci saveznik na Balkanu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Mislim da smo detaljno iscrpilu stavku koja se zove JNA ako je Duh izrazio nepovjerenje u unutrasnju strukturu JNA  a ja izrazio ocitu sumnju da je unutar nje bila uopste dominantna srpska prevaga onda je to sve odlicnim primjerima potkrpio zemunac jer se na ono nema sta dodato apsolutno se moze vidjeti kako su stvari funkcionisale sa JNa

da izdvojim samo ovaj dio koji nam moze mnogo toga reci

Citat
Suština, JNA se raspadala po istim šavovima po kojima se raspadala Jugoslavija, tako da su očekivanja da JNA spasi Jugoslaviju bila ravna nuli. Dezerterstvo, izdaja i nesposobnost pojedinih oficira (to treba otvoreno reći) su doveli do potpunog poraza JNA na terenu.

Nažalost, baš srpski narod je ulagao ogromne nade u JNA, i to je razlog zašto su Srbi najveći gubitnici ovih ratova. Dok su se Srbi osvestili i organizovali narodnu vojsku (VRS i SVK), naši neprijatelji su dobili medijski rat i tu nam je sudbina zapečaćena. Posledice izgubljenog medijskog rata osećamo i dan danas.

Po mom mišljenju, što se tiče države Jugoslavije i JNA na um mi pada poznata izreka "što se grbo rodi, vreme ne ispravi". Ključna istorijska greška je napravljena 1918. godine, sve ostalo je posledica tadašnjih srpskih iluzija i pogrešnih odluka.

Kao sto vidiite nije trebalo polagati nikakve nade u JNA i kao sto neko priej toga spomunu Rusiju i to da je DB trebala znarti jos 80 da je Rusija u govnima i da od njih nema podrske tako je morala znati i ovo u vezi JNA
E sad ako jeste znala onda bi osnivanje svih onih parafojnih formacija imalo smisla zar ne
To je jedan od nacina da se zaobidje nesposobna vojska i njen komandni kadar
E onda nam mora biti jasno pod cijom su komandom bile razlicite paravojone formacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Pošto je naslov teme "kako bih ja rešio situaciju 1991.", moj odgovor je da je trebalo prihvatiti realnost (nemogućnost održanja Jugoslavije) i ići na političke kompromise i dogovor oko mirnog i civilizovanog razlaza.

Mislim da je sa Tuđmanom mogao da se pronađe kompromis, naravno na račun "unitarne" BiH. Jes da bi Alija bio protiv, ali muslimani su bili najslabija karika tako da ne verujem da bi se usudili da izazovu rat i krenu istovremeno protiv Hrvata i Srba.

Mislim da bi ovome trebali da posvetimo vrijeme da vidimo da iscrpimo tu mogucnost

Pod 1 kompromisa sa Hrvatima
Pod 2 Mirini i civilizovani razlaz

Za mene ni jedna ni druga opcija nisu moguce sa pozicije vojne slabosti to jest ako nemas sa cim da pregovaras onda se nemoj ni nadati povoljnom ishodu za tebe
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Ovako bih ja to:

Kada je poceo pitchwayz u Hrvatskoj, JNA ( i paravojne jedinice) nijsu smele ni po koju cenu da udju na teritoriju Hrvatske ... za nedelju dana UN bi poslale misiju u Hrvatsku da napravi mir i tamo bi jos bilo Srba, rata ne bi bilo, sankcija ne bi bilo itd itd ... Rat u Hrvatskoj je povukao sa sobom i rat u Bosni.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Divno nema sta a glavni finansijeri UN su bili vodeci u ubacivanju paravojnih formacija i oruzija u Hrvatsku a to su Nemacka i USA.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
Sećam se tih dana, moj deda je tada imao 61 godinu i gledao je sve to, sećam se
jednog njegovog komentara "Ko rat želi, rat mu u glavi bio". Lično to želim svim ekstremistima
ovde, a i drugde...

A situacija 91', hm, i miran razlaz po avnojevskim granicama...
BiH sa dva ili tri entiteta, prepuštena sama sebi, ili ako do incidenata dođe -> međunarodna uprava.

Druga opcija je konfederacija ili zajednica nezavisnih država.

A megalomani bi trebalo da znaju da su po tadašnjem ustavu republike
imale pravo na samoopredeljenje i otcepljenje, pa ko hoće neki ide...

IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Sećam se tih dana, moj deda je tada imao 61 godinu i gledao je sve to, sećam se
jednog njegovog komentara "Ko rat želi, rat mu u glavi bio". Lično to želim svim ekstremistima
ovde, a i drugde...

BiH sa dva ili tri entiteta, prepuštena sama sebi, ili ako do incidenata dođe -> međunarodna uprava.

Druga opcija je konfederacija ili zajednica nezavisnih država.

\

Ajd prvo presaberi se covjece ne znas sta pricas ko je megaloman  i ekstremista ja ne znam ali vas ko da su dresirali ko kakve pse da se na odredjenu rijec iskljucite i da prestanete da budete ljudi i pocinjete da budete masine za biflovanje naucenog teksta
Ajd malo mucni glavom imas mozak ukljuci ga razmisljaj

Citat
Mi upravo razgovaramo o svemu pa i o tome koliko su takve stvari bile moguce u realne
A da bi do toga dosli potrbno je sve detaljno ispitati analiticki sagledati pa da vidimo sta se radilo i sta se sve govorilo otvoreno a sta se desavalo iza kulisa koliko je sta uticalo i tako dalje i tako dalje to tebi ocigledno i onako nista ne znaci

[quote] BiH sa dva ili tri entiteta, prepuštena sama sebi, ili ako do incidenata dođe -> međunarodna uprava
Citat

Ocigledno nepoznavanje  i ove najblize istorije
Pa se onda cudimo sto smo uopste ulazili u nesto kao sto je Juga broj 2

Citat
Druga opcija je konfederacija ili zajednica nezavisnih država
Ajd da nesto napisem kao ja cuo ze neke konfederacije cuo na tv da ima nesto takvo pa sto ne moze i ovde

Citat

Sjedi 1 ustvari pao si  ajmo na popravni Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
@sasaborg probali ratom i silom. Rezultat je očigledan...
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
A jebiga jel citas ti od pocetka sta je tema uopste
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Nazalost jedini nacin da se na miran nacin resi situacija je bio se Srbi ubijaju malo i da budu ugnjetavani ali bez nihove reakcije i da se na kraju kolektivno isele iz Hrvatske i Bih.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.