Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada nekog boli ... uvo za sebe i ostale ...  (Pročitano 2142 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Citat
Naime, ko zna koliko puta sam sinu govorio, kada sednes za volanom, znas za tim volanom kakva budala sedi. Ali ne znas kakva sedi za nekim tamo drugim volanom.

Ладно је и мени ово рекао ћале кад сам добио возачку дозволу Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Pa ovo nije GSP, a i hitna nekada mora tako da vozi, to bi bar ti trebao da znas! Smile
Pazi ovako batice, ima dana kada sam ja pozadi sa pacijentom, a ima dana kada ja vozim, i to ne vozim kombi ili tako nesto, neki pravi kamion za hitnu sluzbu. Kod nas je protokol sledeci, mozemo 10-15 milja preko dozvoljene brzine, i to sa sirenama i svetlima. Pojedine drzave imaju protokol da mozes da vozes koliko brzo zelis, ali, ali, pri tome moras da imas sigurnu kontrolu vozila i da znas sta radis.  Kod nas se stane na raskrsnici, imao ti svetla ili ne, jer ljudi su kreteni, ne obracaju paznju, kada mogu da spice Vatrogasni kamion da ti ne pricam sta mogu sa hitnom.

I najvaznije pitanje, sta je tvoj posao kao Urgentni Tehnicar? Da vozis ko ludak, povredis sebe, pacijenta i kolegu pozadi, ili da efikasno prebacis pacijenta bez narusavanja njegovog zdravlja jos vise od centra nizeg dosega do centra viseg dosega?

Ja sam do sada samo par puta stvarno vozio brzo, ali to je zato sto se stanje pacijenta pogorsalo, a ima deonica puta gde sledecih 20 milja nema ni jedne hitne sluzbe da dodje u pomoc u slucaju da nam nestane lekova, ili da budemo iscrpljeni od kardiopulminarne resusitacije.  Najvaznije je da se tvoj pacijent oseca dobro, i da ga ne provredis jos i vise, ovo sto rade u Srbiji je za debile, samo zato sto imas sirenu i kao si Hitna SLuzba ti ne daje pravo da vozis kao manijak, jer mogu da zamislim kako se pacijent osecao jureci po krivinama i po dzombama na putu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung SGH-E590
Iskreno ne secam se kada je poslednji put vozilo hitne pomoci ucestvovalo u sudaru, a svaki dan jurcaju Beogradom...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Iskreno ne secam se kada je poslednji put vozilo hitne pomoci ucestvovalo u sudaru, a svaki dan jurcaju Beogradom...
Nije samo sudar bitan, bitno je da se tvoj pacijent oseca bolje a ne gore. Koliko sam horor prica cuo od prijatelja i poznanika da to nije normalno.  Zena koja je imala udes su prebacivali u BG iz jedne obliznje opstine, i to bilo tumbanje u hitnoj samo tako.  Takvi ne treba da voze jer ne kapiraju sta je njihov posao.  Jer ja kada vozim uvek se postavim sa tim da sam ja pozadi, da mi je keva ili neko od prijatelja/rodjaka pozadi u bolovima i da svaka rupa, svaka krivina i naglo kocenje izazivaju bol, zato i vozim kako vozim, i gle cuda, svi stignemo bezbedno i dobro bez ikakvih problema i komplikacija.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

No Mercy for the Merciless

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 26498
Zastava Niš
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Samsung J7
Ni Ćurdić nije za bacanje.  Smile

Danas ga slikao kolega.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

DSC_0074.jpg
(2284.51 KB, 3264x2448)
DSC_0075.jpg
(2548.91 KB, 3264x2448)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Nije samo sudar bitan, bitno je da se tvoj pacijent oseca bolje a ne gore. Koliko sam horor prica cuo od prijatelja i poznanika da to nije normalno.  Zena koja je imala udes su prebacivali u BG iz jedne obliznje opstine, i to bilo tumbanje u hitnoj samo tako.  Takvi ne treba da voze jer ne kapiraju sta je njihov posao.  Jer ja kada vozim uvek se postavim sa tim da sam ja pozadi, da mi je keva ili neko od prijatelja/rodjaka pozadi u bolovima i da svaka rupa, svaka krivina i naglo kocenje izazivaju bol, zato i vozim kako vozim, i gle cuda, svi stignemo bezbedno i dobro bez ikakvih problema i komplikacija.

Raven je u pravu. Lako je dok si zdrav reći ''a dobro de, šta je malo tumbanja ili njihanja, ajde ne treba zakerati sad''. Ali kad se uvijaš od bolova i ne znaš gde si, i pogotovu još ako imaš neku otvorenu ranu, nije ti baš svejedno da li će se proći preko rupe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Citat
Naime, ko zna koliko puta sam sinu govorio, kada sednes za volanom, znas za tim volanom kakva budala sedi. Ali ne znas kakva sedi za nekim tamo drugim volanom.

Ладно је и мени ово рекао ћале кад сам добио возачку дозволу Smile
Ако познајете непријатеља и самог себе, онда се не треба бојати исхода стотину битака. Ако познајете само себе, а не познајете непријатеља, за сваку добијену битку претрпећете по један пораз. Међутим, уколико не познајете ни непријатеља ни самога себе, ви ћете подлећи у сваком сусрету.

Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Nije samo sudar bitan, bitno je da se tvoj pacijent oseca bolje a ne gore. Koliko sam horor prica cuo od prijatelja i poznanika da to nije normalno.  Zena koja je imala udes su prebacivali u BG iz jedne obliznje opstine, i to bilo tumbanje u hitnoj samo tako.  Takvi ne treba da voze jer ne kapiraju sta je njihov posao.  Jer ja kada vozim uvek se postavim sa tim da sam ja pozadi, da mi je keva ili neko od prijatelja/rodjaka pozadi u bolovima i da svaka rupa, svaka krivina i naglo kocenje izazivaju bol, zato i vozim kako vozim, i gle cuda, svi stignemo bezbedno i dobro bez ikakvih problema i komplikacija.

Raven je u pravu. Lako je dok si zdrav reći ''a dobro de, šta je malo tumbanja ili njihanja, ajde ne treba zakerati sad''. Ali kad se uvijaš od bolova i ne znaš gde si, i pogotovu još ako imaš neku otvorenu ranu, nije ti baš svejedno da li će se proći preko rupe.
Jedna od najgorih stvari za prevoz je aortski aneurizam, to ako okine pacijent je mrtav, a uopste nije potrebno mnogo. Ma najosnovnija stvar koja treba svakom medicinaru bez obzira na nivo je empatija, a ako nema empatiju barem zdrav razum. Nas su tokom treninga vezali za krevet i vozili okolo, i namerno vozili ko ludaci, gazili rupe i dzombe da bi mi osetili koliko je to sjebano, a bili smo imobilizovani na dasci.  Mogu ti reci, nije sve jedno.  Kada uletis u krivinu, kada pogodis rupu, organi u telu te zabole kamoli rana ili bilo sta drugo.  

Da se ja pitam ja bi reorganizovao kako nase Urgentno osoblje funkcionise, i preslikao bih Americki sistem jer ima vise smisla, ali bi pridodao Australijski na kraju da bi imao jos vise smisla.  Ali naravno nema nista od toga, jer svi sve znaju najbolje, a nesto tako jednostavno i jeftino poput CPR-a moze da spasi na stotine Srba, samo koga boli tuki.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Slažem se batice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.