Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada cu se stideti Srebrenice  (Pročitano 22331 puta)
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
drugovi, komradi hrvati, ja vas ne krivim za jasenovac, niti trazim neko izvinjenje i stid sa vase strane. svako izvinjenje i saucesce, pa makar i najiskrenije je samar onom ko postuje te zrtve. to su nase zrtve, mi cemo da ih oplakujemo, slavimo i spominjemo i vi ne bi trebali da igrate vise nikakvu ulogu u tome.
eto.....

Sa druge strane, tema je Srebrenica, navodni zlocin stoljeca i moderni holokaust i sta ti ja znam...
evo nekih cinjenica.
1. U srebrenici je za 11. godina pronadjeno 2.000 tijela.
2. U Srebrenici treba da se pronadje jos tri puta vise tijela kako bi se poklopile cifre koje su objavili SVI mediji pozivajuci se na izvjestaj UN koji je pokrenuo...
3. 350 identifikovanih zrtava, glasalo je u Zepi na izborima 1997.
4. Na zvanicnom sajtu Srebrenice, stoji poruka koja jasno trazi od muslimana da svoje nestale prijavljuju kao zrtve srebrenice.
5. Od 2.000 tijela po nalazima komisije, niko nije poginuo u borbi, sve su civili, iako su u ta tri dana vodjene zestoke borbe oko srebrenice, sto su potvrdili i sa muslimanske strane. 
6. Komisija za Srebrenicu "radi" vec vise od decenije...na cemu?
7. Vlasti u BiH, kao i SFOR koj kontrolise to podrucje, do sada nisu organizovali ni jednu akciju, niti su angazovali vrhunske strucnjake da istraze podrucje i analiziraju sta se zapravo desilo.
8. Zataskavanje Srebrenice traje paralelno sa istragom, a jedini koji jos uvijek zele rasvjetljavanje su Srbi.
9. Pripadnici sva tri naroda u BiH, kao i veliki dio svjetske javnosti jos uvijek je ubijedjen da su izvjestaji UN i navodi medija ISTINITI, te da srbi vode propagandu negiranja srebrenice.
10. Svi kazu da je srpsko cutanje najveca prepreka rasvjetljavanju dogadjaja. (znaci, ne mogu da osude ubicu - u ovom slucaju srbe - zato sto on nece da prizna!?)

ako neko ima jos nesto da dopuni, ili ako nesto od ovog nije tacno....
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Imam ja nesto Rasssa da dodam oko Srebrenice:

Prošle nedelje, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju izrekao je drugu osuđujuću presudu za genocid za ubistvo preko 7.000 muškaraca bosanskih Muslimana u Srebrenici u julu 1995. Pretresno veće je proglasilo Vidoja Blagojevića, komandanta brigade u Vojsci Republike Srpske, krivim za saučesništvo u genocidu.

Blagojeviću se sudilo zajedno s Draganom Jokićem, oficirom VRS. Obojica su optuženi za zločine počinjene nad bosanskim Muslimanima posle pada srebreničke enklave u julu 1995.

Pošto su snage bosanskih Srba preuzele Srebrenicu, zaštićenu zonu UN-a, 20.000 do 30.000 bosanskih Muslimana pobeglo je u Potočare. Pretresno veće je utvrdilo da su tokom svog boravka tamo bili izloženi okrutnom i nečovečnom postupanju u “…atmosferi u kojoj su premlaćivanja, teško zlostavljanje i zastrašivanje bili ne samo tolerisani već po svemu sudeći podsticani…”. Dok su žene, deca i starci bosanski Muslimani prisilno premešteni iz Potočara, “…više od 7.000 muškaraca bosanskih Muslimana je zarobljeno, zatočeno i prebačeno na mesta pogubljenja u opštinama Bratunac i Zvornik, gde su ubijeni”.

Pretresno veće je naglasilo da iako zločini počinjeni u Srebrenici i oko nje u julu 1995. čine osnovu ovog predmeta, i da ono što se tamo dogodilo jeste genocid, na ovom suđenju je zapravo reč o ovoj dvojici ljudi i individualnoj krivičnoj odgovornosti kojom se terete. Tokom predmetnog perioda, Blagojević je bio komandant Bratunačke brigade VRS, s činom pukovnika. Iako je prihvatilo da je postojala posebna komandna linija koja je funkcionisala u isto vreme, Veće je konstatovalo da su pukovnik Blagojević ili pripadnici njegove brigade počinili radnje kojima je pružena praktična pomoć u ovom masovnom ubistvu. U presudi se opisuju mnogi primeri takvih dela, kao što je situacija kada su pripadnici Bratunačke brigade bili pratnja konvoju od oko 30 autobusa punih muškaraca bosanskih Muslimana, kojima su stavljeni povezi na oči i koji su prebacivani do obližnjih polja gde je, kako se u presudi navodi, “grupa za grupom nemoćnih, prestrašenih muškaraca bosanskih Muslimana bila pogubljena”.

Kada je Blagojevića proglasilo krivim za saučesništvo u genocidu, Pretresno veće je utvrdilo da iako on možda nije bio jedan od glavnih učesnika, njegov doprinos i doprinos pripadnika njegove brigade značajno je uticao na počinjenje tog zločina.

Što se tiče drugooptuženog Dragana Jokića, u presudi se navodi da je u julu 1995. bio načelnik inženjerije Zvorničke brigade VRS, s činom majora, te da je od jutra 14. jula do jutra 15. jula bio dežurni oficir Zvorničke brigade. Optužen je da je pomagao operaciju da se pokopaju hiljade pogubljenih žrtava bosanskih Muslimana. Pretresno veće se uverilo van svake razumne sumnje da je Jokić znao da su sredstva, oprema i ljudstvo koje je on poslao upotrebljeni isključivo u svrhu iskopavanja masovnih grobnica. Pretresno veće je takođe zaključilo da je Jokić znao da su glavni počinioci ovog zločina ubijali žrtve jer su bili bosanski Muslimani. Za zločine koje je počinio, Blagojević je osuđen na 18 godina zatvora, dok je Jokić osuđen na devet godina.

Masakr počinjen u Srebrenici u julu 1995. najveći je pojedinačni masakr počinjen tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji (i najveći u Evropi nakon Drugog svetskog rata). Iz tog razloga, Tribunal je uložio značajne napore da otkrije i osudi počiniocima. MKSJ je izdao 14 optužnica protiv pojedinaca optuženih za masakr, više nego za ijedan drugi zločin. Suđenja u nekoliko predmeta koji se odnose na zločine počinjene u Srebrenici već su se završila pred MKSJ. Trojica optuženih – Dražen Erdemović, Dragan Obrenović i Momir Nikolić - priznali su krivicu i do u detalje opisala tu stravičnu operaciju. Međutim, šestorica optuženih koji se terete za najveću odgovornost za te zločine i dalje su na slobodi – Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Drago Nikolić, Ljubomir Borovčanin, Vujadin Popović i Vinko Pandurević. Oni moraju biti prebačeni na Tribunal što je pre moguće.

Zahvaljujući pionirskom radu MKSJ-a, u svetu danas nema sumnje da su se strašni događaji u Srebrenici i oko nje 1995. zaista desili. Prilikom izricanja kazne u predmetu protiv Blagojevića i Jokića sudije su kazale da su zločini u Srebrenici “…počinjeni s takvim stepenom surovosti i izopačenosti kakav prethodno nije viđen tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.”

Iako je Tribunal uložio značajna sredstva u utvrđivanje odgovornosti organizatora i počinilaca masakra u Srebrenici, on, u skladu s prirodom svog mandata, nikada neće moći procesuirati sve one koji su odgovorni za ovaj stravičan zločin. Stoga je veoma važno da domaća pravosuđa u zemljama bivše Jugoslavije nastave rad Tribunala kako bi se što je više moguće počinilaca izvelo pred lice pravde. Samo ovakvim zajedničkim naporima, u kojima će Tribunal nastaviti da pruža pomoć domaćim vlastima, može se obezbediti potpuna satisfakcija za žrtve.
Outreach Program

IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Masakr počinjen u Srebrenici u julu 1995. najveći je pojedinačni masakr počinjen tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji (i najveći u Evropi nakon Drugog svetskog rata).

ako se vratis malo unazad vidjeces da je u temi mnogo rijeci bas o ovoj recenici  Smile

i jos
Veće je konstatovalo da su pukovnik Blagojević ili pripadnici njegove brigade počinili radnje kojima je pružena praktična pomoć u ovom masovnom ubistvu

a ja sam konstatovao da nije.

sudije su kazale da su zločini u Srebrenici “…počinjeni s takvim stepenom surovosti i izopačenosti kakav prethodno nije viđen tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.”

a ja kazem da nisu.

samo, sto ja svoje tvrdnje mogu da potkrijepim dokazima, a oni?

Pretresno veće je takođe zaključilo da je Jokić znao da su glavni počinioci ovog zločina ubijali žrtve jer su bili bosanski Muslimani

- jebo te...

a brine li te cinjenica da se ovaj izvjestaj ni u jednom segmentu ne poklapa sa izvjestajima  ABiH, posmatraca UN, svjedoka:
Pošto su snage bosanskih Srba preuzele Srebrenicu, zaštićenu zonu UN-a, 20.000 do 30.000 bosanskih Muslimana pobeglo je u Potočare. Pretresno veće je utvrdilo da su tokom svog boravka tamo bili izloženi okrutnom i nečovečnom postupanju u “…atmosferi u kojoj su premlaćivanja, teško zlostavljanje i zastrašivanje bili ne samo tolerisani već po svemu sudeći podsticani…”. Dok su žene, deca i starci bosanski Muslimani prisilno premešteni iz Potočara, “…više od 7.000 muškaraca bosanskih Muslimana je zarobljeno, zatočeno i prebačeno na mesta pogubljenja u opštinama Bratunac i Zvornik, gde su ubijeni”.

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Samo par dana kasnije Republicki štab za zdravstvo RBiH je 16. jula 1995. saopštio da je 22..853 prognanika iz Srebrenice prihvaceno na podrucju tuzlansko-podrinjskog kantona uz napomenu da se par hiljada ljudi nalazi u probijanju preko srpske teritorije. Gradonacelnik Tuzle Selim Bešlagic potvrdio je radiju "Vrhbosna", 17. jula 1995. godine da su na tuzlansko podrucje pristigle izbjeglice iz Srebrenice a oko 6.000 ljudi pobjegli su pred Srbima i uz borbu se probijaju prema Tuzli, dok se jedna grupa probija ka Žepi.
Novinaru AR (11. jula 1995) portparol UNPROFOR u Sarajevu potpukovnik Geri Kauard potvrdio je da su muslimanske snage koristile zašticenu zonu Srebrenica za izvodenje napada na Srbe. Povodom pada Srebrenice na konferenciji SDA u Zenici, 3. avgusta 1995. godine Ismet Grbo izjavio je da je 1000 do 1600 Bošnjaka, koji nisu evakuisani, prešlo preko rijeke Drine u Srbiju gdje ih je prihvatio MKCK.
Komandant Armije BiH general Rasim Delic na zasjedanju Skupštine Republike BiH, 4. avgusta 1995. godine kaže: "Veci dio jedinice 28. divizije uspio je izaci sa tih prostora i dio stanovništva. Ovih dana imacete priliku da vidite postrojenu 28. diviziju, tj. jedinice koje su izašle sa tih prostora. Prevashodno cemo je upotrijebiti tamo gdje je najveci stepen motivacije. Slicna stvar je sa pripadnicima jedinice iz Žepe..." Nešto kasnije, izvršena je smotra 28. divizije u Zenici od strane generala Rasima Delica i najveci dio njenih pripadnika upucen je na ratišta.
..................
evo ti pa provjeravaj, ja jesam. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Ti mozes da pokrijes dokazima a oni ne,pa sto neides u Haag i postanes sudija tamo...eh svasta cu da cujem!

Ja se stvarno pitam zasto i kako ti o tome toliko mnogo znas,pa jeli tebi neda djavol mira pa moras traziti i studirati cjeli internet i Svijet da dokazes da nije tako bilo kako Haag kaze,ja ti samo jedno mogu reci da sigurno njima vjerujem u bilo cemu vise nego bilo kome drugome,jer nema te institucije koja se toliko brine o tim desavanjima...a ti sto si pronasao i dokazao,pa najbolje bi ti bilo iskreno ti kazem da izdas jednu knjigu koja sve ove cinjenice poklapa tvojim dokazima,a posto toliko dobro o tome znas ja ti savjetujem da se sastanes sa Republikom Srbijom njenim politicarima i da im izneses sve podatke koje si mucno prikupljivao pa bi mozda odbrana Mladica i Karadzica bila laka sala..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Ti mozes da pokrijes dokazima a oni ne,pa sto neides u Haag i postanes sudija tamo...eh svasta cu da cujem!

Ja se stvarno pitam zasto i kako ti o tome toliko mnogo znas,pa jeli tebi neda djavol mira pa moras traziti i studirati cjeli internet i Svijet da dokazes da nije tako bilo kako Haag kaze,ja ti samo jedno mogu reci da sigurno njima vjerujem u bilo cemu vise nego bilo kome drugome,jer nema te institucije koja se toliko brine o tim desavanjima...a ti sto si pronasao i dokazao,pa najbolje bi ti bilo iskreno ti kazem da izdas jednu knjigu koja sve ove cinjenice poklapa tvojim dokazima,a posto toliko dobro o tome znas ja ti savjetujem da se sastanes sa Republikom Srbijom njenim politicarima i da im izneses sve podatke koje si mucno prikupljivao pa bi mozda odbrana Mladica i Karadzica bila laka sala..

U Srebrenice je u bazi UNPROFOR, ostalo 59 ranjenika. U Tuzlu je stiglo 87 ranjenika iz Srebrenice, kako je 18. juna 1995. godine saopštio MKCK. Srbi su odbili evakuaciju 18-orici ljudi iz Bratunca, koji su zadržani kao ratni zarobljenici, jer su osumnjiceni za ratne zlocine, saopštio je portparol MKCK u Ženevi Toni Burbener. Pripadnik 28. divizije Samir Fehtic je napisao: "Nakon pada Srebrenice našao sam se u zarobljeništvu. Prema nama su se ponašali krajnje korektno i humano. Jedan dan je licno došao komandant general Mladic i pitao da li nas ko maltretira, dali nam daju vodu i hranu kao i da svi oni koji nisu zlocinci i ubice bice pušteni da idu. On je svojim ljudima zabranio da nas bilo ko maltretira... Nešto kasnije sam pušten i uspio sam da oodem i spojim se sa svojom porodicom u inostranstvu... "
Predstavnik za štampu UNHCR Soren Peterson (u Ženevi) optužio je 15. jula 1995. godine bošnjacku vladu u Sarajevu da sprecava pružanje smještaja izbjeglicama iz Srebrenice u Tuzli i "da svjesno manipuliše brojem ljudi koji su ostali okruženi, što ga navodi na zakljucak da vlada u Sarajevu od nastale situacije pokušava da pravi spektakl"
................................
"Nisam se slagao sa vašom odlukom o predaji Srebrenice koju ste dogovorili sa Francuzima, a pogotovo ne sa kasnijim dogadajima u njoj, uz toliko žrtvovanje civila, bez obzira na efekat." Oric, pismo Izetbegovicu 341/0007

i, vjeruj, nije tesko dokazati da hag nije u pravu. uopste. al sta vrijedi, tu smo u istim govnima
 Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Citat
a ja sam konstatovao da nije.

Citat
a ja kazem da nisu.

Citat
samo, sto ja svoje tvrdnje mogu da potkrijepim dokazima, a oni?

mislim koji advokatski potencijal propada bezveze negdje na nekom kompjuteru pod  Windowsima 98 i na Internet Exploreru 5.0 , šteta , šteta da čovjek zaplače  Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Upravo to,Rassso ja bih ti savjetovao da se stvarno zapitas dali ti radis posao koji tebi pripada,kao advokat za medjunarodna i Balkanske ratove ja tebe upravo vidim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Jednog dana kad saznate ko je @od rasssse shvaticete... a sada molim vas bez omalovazavanja izmedju redova... i bez off-a...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Vidis Rassso,iako smo u istim govnima mozda kao sto ti nabrajas,opet cu ja njima vjerovati prije nego nekim nasim izvorima ili onome cemu ti nabrajas jer oni su jedini koji zele da svakog zlocina procesiraju i optuze ako ima tu dovoljno dokaza.
Sa time oni zele da naprave dobru podlogu za buducnost na prostorima bivse SFRJ,jer su jedini koji procesiraju sve zivo i muslimane i Hrvate i Albance,Srbe i marsovce znaci sve zivo.

I dok su oni jedini koji se bave proslosti ja cu njima koliko toliko da vjerujem jer su jedini koji su koliko toliko objektivni....

i molim vas decki za opustanje zivaca evo jedan mali klipic...ovo je samo za smirivanje vida,pameti i trbusnih misica...hehehhehe

http://youtube.com/watch?v=j8GFpHbQEcI

A ovo je takodje nesto lipo za oci...

http://youtube.com/watch?v=LLMa1aUAuQA

Uzivaj te!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.