Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Кад ти позли међу геноцидним Србима вол.2  (Pročitano 1304 puta)
19. Avg 2013, 09:48:31
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 23.0
BESPOMOĆNA: Mogla sam da umrem pet puta, niko me ne bi pogledao

Naša novinarka glumila da joj nije dobro i gotovo pola sata niko joj nije prišao. Ipak, u odnosu na starije, mladi su spremniji da pritrče i pomognu
BEOGRAD - Glumila sam da mi nije dobro i čekala da vidim ko će prići da mi pomogne.
Prethodnih nekoliko dana temperature u celoj Srbiji bile su izuzetno visoke, a zbog velikih vrućina često se dešavalo da ljudima pozli na ulici. Kurir je istraživao da li i u kojoj meri ljudi danas, u vreme velike otuđenosti, brinu jedni za druge. Pokušali smo da otkrijemo da li će vam neko pomoći ako vam iznenada pripadne muka ili vam toliko pozli da postoji opasnost da se onesvestite nasred ulice.

Cilj je bio da testiramo reakcije prolaznika - da li hoće da pomognu kad vide da je čovek u nevolji. Bilo je i jednih i drugih, ali mnogo više onih samoživih, koji brinu samo o sebi. Ipak, ako je za utehu, u odnosu na starije, mladi su spremniji da ukažu pomoć. Bilo je popodne, skoro pa sumrak, ali izrazito sparno i teško. Vreme kad se jedva diše - malo je falilo da se stvarno srušim.
Ipak, najneprijatnije bilo je u Studentskom parku, kad mi niko nije prišao pola sata.

ituacija 1: Studentski park

Niko nije ni zastao da pomogne

Stigli smo u Studentski park. Bilo je mnogo ljudi. Kolega s foto-aparatom je ostao kod ograde, skriven da bi mogao da slika, a ja sam se uživela u svoju ulogu i odgegala se do prve klupe. Pretvarala sam se da ću da povratim. Pre nego što sam sela, ispala mi je tašna i samo što se i ja s njom nisam srušila. Drhtala sam. Brisala sam maramicama usta i čelo, naslonila sam se na klupicu i na kraju sam se skroz ispružila s nogom i torbom na zemlji. Bilo je očigledno da mi nije dobro. Čekala sam da mi neko priđe i pomogne. Muk. Ljudi su prolazili. Šetali. Žurili. Pričali. Ćutali. Slušali muziku... Tad sam se uplašila i pomislila: Da mi stvarno nije dobro, pored ovih ovde mogla bih da umrem pet puta. Za tridesetak minuta u parku skoro 30 prolaznika prošlo je pored moje klupe. Niko nije zastao. Niko mi nije ponudio pomoć. Suze su mi pošle na oči. Čovek uđe u ulogu začas. Osetila sam se nepoželjno i bezvredno, a onda sam ustala, srećna što mi nije ništa. Da mi je stvarno bilo loše, ova drvena klupa u centru glavnog grada bila bi moje poslednje odredište.

Situacija 2: Kalemegdan

Dve tinejdžerke: Kaži nešto!

Zaprepašćeno sam diskutovala s kolegom o onome što se desilo u parku. Kako je moguće da su ljudi ovakvi?! Niko se nije ni osvrnuo, a bila sam ubeđena da će se svako zabrinuti, baš kao što bih ja da naiđem na nekoga kome je potrebna pomoć. Sledeća situacija odigrala se nedaleko od Kalemegdana, na betonskom bloku nalik žardinijeri. Rez. Torba mi pada pod noge, sedam na beton i povijam glavu do kolena. Maramica mi ispada iz ruku i gotova sam da klonem. Da padnem na asfalt, direktno na glavu. Zaustavljaju se dve tinejdžerke i uplašeno me pitaju: „Jesi li dobro? Hoćeš vodu? Kaži nešto!“ Podigla sam glavu i rekla da je sve u redu. U njihovom pogledu videla se iskrena briga. One su jedine koje su mi se obratile na ovom mestu, na kom sam provela nešto više od 20 minuta.

Situacija 3: Obilićev venac

Zastaju, ali ne prilaze

Došli smo na Obilićev venac. Mesto gde ima ubedljivo najviše ljudi. Ušla sam u štos i zaboravila na neprijatnost. I sama sam postala radoznala. Bez blama sam se strovalila na betonski blok, koji nije predviđen za sedenje. Povila sam glavu i iskrivila se najviše što sam mogla. Skoro pa sam jecala. Petoro, šestoro, osmoro ljudi je prošlo. Virnula sam i primetila da zagledaju, ali mi se nisu obratili. Jedanaestoro, dvanaestoro. Ništa. Petnaesta osoba mi je ponudila pomoć. Muškarac. Posle njega još četiri devojke. Ova situacija nije bila beznadežna kao prva. Malo-malo pa su ljudi zastajali. Vireći kroz maramicu, shvatila sam da su i oni koji ne staju zainteresovani. Nisu obuzeti sobom, ali ipak ne prilaze da mi ponude pomoć. Zapravo deluju stidljivo i uplašeno. Nisu sigurni da li je poželjno da mi se obrate ili ne. Boje se reakcije. Jedan mladić se hvata za telefon... Mislila sam da će pozvati Hitnu pomoć i taman kad sam htela da mu kažem da to ne čini, on se javio. Neko ga je zvao... Produžio je dalje sa osmehom na licu. Posle dvadesetak minuta sam ustala i otišla srećna što sam zdrava.

извор: курир

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2
Verovatno su napucani pricama o narkomanima ili slicno pa se boje.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8154
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 
''Читам коментаре на Б92. Оно кад су јавили да смо официјелно проглашени за нацију с највише кретена и простака по мегабајту'' (Павле Ћосић, Лепосава; Корнет,Београд,2007:9.)
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Apple 13pro
ali naslov genocidni srbi... nemam komentar
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Не знам ко је гори...ил ови што толико претерују да смо овакви или онакви или ови што претерују када ови први нешто кажу па лупају саркастично ''геноцидни Срби''...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
SonyEricsson k750i
ovo je sranje ja sam pre neki dan na adi video zenu kojoj je pozlilo i odmah se sjatili ljudi oko nje... ono voda umivanje itd... nego jel ona kukala da joj lose il se izlezavala na klupi? jer recimo kada se vozim bajsom od zemuna do ade vidim gomilu ljudi da odmara na klupama, meni bar nisuy delovali ko da im je lose  Smile  a ima i ljudi koji zalegnu u hlad...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Не знам ко је гори...ил ови што толико претерују да смо овакви или онакви или ови што претерују када ови први нешто кажу па лупају саркастично ''геноцидни Срби''...  Smile

има и трећа опција
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Naša novinarka glumila da joj nije dobro

Verovatno zbog ovog boldovanog Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.