Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 09:21:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad Deda Mraz donese depresiju  (Pročitano 15241 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Paaaa neka promovise sta hoce, mozda ona nekoga navuce ali ostatak sveta je gleda lezerno Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Obožavam Lolanu, čova koji je studirao psihologiju u kratkim crtama joj objašnjava šta je depresija.
Nju bole uvo, ignoriše post i nastavlja sa svojim  Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC Wildfire S
Depresivni su samo oni sto se izlezavaju na kaucu po ceo dan i sto zivotare bez cilja.

Da li si ti ikada bila u kontaktu sa nekim ko zaista boluje od depresije pitam se... u 100 evra da nisi nikad i da si o depresiji citala samo u zutoj stampi ili slusala od drugarica da je neka poznanica "u depri" jer se udebljala 10 kila  Smile  i slicne budalastine ...

Depresija je ozbiljna bolest i ona ne zavisi od toga da li lezis na kaucu citav dan i ne radis nista ili radis na fabrickoj traci ili si menadzer hotela. Cilj uopste nema veze sa depresijom. Jedno je dijagnoza - depresija koja se klinicki ili na drugi nacin leci, a drugo je to o cemu ti pricas, kao i ovi sto pisu ovakve tekstove, frljaju se sa pojmovima kao da su kakav sleng.

Nemoj zameriti to.
Većina ljudi ne razlikuju depresiju kao kliničku bolest i kao ozbiljan poremećaj sa relativno kratkom depresijom kao osećanje ili raspoloženje tuge, ubedačenosti i sličnog.
Prva je bezuzročna, odnosno iz medicinskog ugla poznat je uzrok ali manifestuje se nekako bez uzroka i nije bitno da li je nekome Deda Mraz, Isus, Betmen doneo ili odneo nešto, oni će nažalost uvek tokom cele godine biti depresivni... dok kod druge se može naći uzrok i razlog za "depresiju".
Istini za volju, mi ovde i razgovaramo uglavnom o ovoj drugoj jer i pored toga što se bensedini u Srbiji prodaju više od slatkiša nisu baš svi zaista depresivni već... "depresivni"  Smile
Tako da je akcenat na ovoj drugoj.
E sad, to što smo dozvolili da se ova ofrlja koristi to je druga stvar. Smiley Ni meni se ne dopada ali tako je kako je.

Vašom pričom o depresiji, novoj godini i rođendanima, verovatno prva stvar koja mi pada na pamet je Branko Ćopić.
Pre desetak dana smo obeležavali dan kada je rođen ovaj slavni i veliki srpski pisac.
Član akademije nauke i umetnosti, prevođen na gomilu gomilu drugih jezika... reklo bi se, sa strane posmatrano, da je vodio ispunjen život.
Međutim kao što većina, verovatno zna, dugo dugo godina se borio sa depresijom da bi na kraju skončao svoj život skočivši sa mosta. (Btw, Brankov most nije dobio ime po Ćopićevom samoubistvu već po Branku Radičeviću)
Da li se Ćopić samoubio jer je bio klinički depresivan (i pored toga što je bio uspešan i ostvaren pisac i nije se izležavao na kauču), ili je bio vrhunski baksuz pa mu se poklopilio to što mu je rođendan bio kad i nova godina i tolika količina "sreća sreća radosti" ga je ubila?  Smile      (zezam se - retoričko pitanje)

Ljudi su "depresivni" nakon praznika zato što se ko mentoli istroše i pokupuju celu prodavnicu (u najbukvalnijem mogućem smislu - keva se zaprepastila kad je naišla na prazne rafove a prethodno godinu dana slušala od ljudi kako nemaju pare i kako je teško) i zato što dignu kredite koje treba da vraćaju 3-4 meseca i sve to da bi se iživili na nedelju dana.  Smile
Ljudi su "depresivni" zato što su mentoli...  Smile
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 10:22:43 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
Pa, problem jeste u nepoznavanju...
Jer... ti nekoga zigoses da je "depresivan" ako ima faze u zivotu...

Kao sto rekoh... u ovom ludom fitnesom i svakakvim sranjima zagadjenom svetu, biti depresivan je kao imati neku opasnu bolest u terminalnoj fazi...  Smile
Ako nisi happy 24/7.... ti si skart...  Smile

Sta vise... danas se citava skala ljudskih osecanja (a to je spomenula Patka) svodi da to da li si srecan ili si depresivan.
Ne - nesrecan, vec - depresivan.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 10:27:17 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
Ljudi su "depresivni" nakon praznika zato što se ko mentoli istroše i pokupuju celu prodavnicu (u najbukvalnijem mogućem smislu - keva se zaprepastila kad je naišla na prazne rafove a prethodno godinu dana slušala od ljudi kako nemaju pare i kako je teško) i zato što dignu kredite koje treba da vraćaju 3-4 meseca i sve to da bi se iživili na nedelju dana. 
Ljudi su "depresivni" zato što su mentoli...

Ovo je najprecizniji odgovor na temu za sada.
I jeste tacno, raspistolje se i onda ne znaju kako kraj sa krajem da sastave do sledece plate  Smile
Cista glupost.

A sto se brkanja pojmova tice...recicu samo... prvo se informisite i procitajte nesto, zaboga miloga, pa tek onda se sopajte kakvim god izrazima zelite .
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Istini za volju, mi ovde i razgovaramo uglavnom o ovoj drugoj jer i pored toga što se bensedini u Srbiji prodaju više od slatkiša nisu baš svi zaista depresivni već... "depresivni"

Zapravo suprotno, bensedin je anksiolitik, lek koji smiruje uznemirenost i razdražljivost. Većina naših građana su u stalnom povišenom stresu, u maničnoj a ne u depresivnoj zoni. Bensedin ih spušta prema depresivnoj zoni, što je u slučaju anksioznosti poželjno. Neko ko je već depresivan nikako ne bi trebao da bude tretiran bensedinom jer će ga potisnuti u nepoželjne dubine depresije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
mob
Nokia 

Meni su na poslu stalno nudili te bensedine da se smirim ali nikad nisam popila. I bez tih sranja mozes sebi smiriti oluju u glavi, sve je stavr treninga i iskustva. Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung 111111
depresija je ozbiljna bolest..porediti depresiju,gde ljudi gube glavu..sa blagim pesimistima,ljudima koji se ubedace na mesec dva..je podsmeh toj bolesti.

Depresija je bolest.

Citat
Depresija, kao i svako drugo raspoloženje, proističe iz rada mozga. Razlike između moždane aktivnosti kod depresivnih i kod zdravih ljudi uočljive su na snimcima mozga dobijenih putem uređaja za PET (positron emission tomography, odnosno tomografija pozitronskom emisijom), gde se vidi da je kod depresije, između ostalog, smanjena metabolička aktivnost u levom prednjem režnju mozga. Taj i neki drugi delovi mozga naprosto ostaju izvan pogona, do čega dovodi manjak ili višak određenih materija u mozgu ili smanjen broj nervnih ćelija u centrima za raspoloženje.

Ne znam da li imam prava da postavim ovo ovde,ako nemam obrisite.
Ovo je citat sa sasvim drugog foruma na kojem sam naleteo..ovako izgleda depresija a ne nervoza ili uznemirnenost.

Citat
Umorna sam... umorna od sanjanja, nadanja, želje da moj život bude jednog dana drugačiji, da se probudim i jedno jutro i živim život kao sasvim normalna osoba a ne sa crnim oblakom iznad glave... Ne želim Ferrari, vilu s bazenom ni skupe stvari samo želim da budem normalna, ništa više.
Ne znam jesu li moje ambicije prevelike ili je moja želja neostvariva ali mi je više muka od ovakvog života. Muka mi je što se za svaki osmijeh na licu moram krvavo boriti, za svakog prijatelja pored sebe skinuti zvijezde s neba i opet na kraju sam nesretna i sama...

Nisam osoba koja odustane a da i ne pokuša. Naprotiv, uvijek dadnem sve od sebe i zadnja odustajem ali kako stvari stoje imam osjećaj da sav moj trud ne vrijedi ničemu i da je možda jednostavno suđeno da ovakva ostanem do kraja života (dok ne smognem snage da ga sebi oduzmem).

Zašto svaki trenutak u danu je za mene krvava borba za sreću a za druge svakodnevnica?

Depresija je ozbiljna stvar.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 16:16:53 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
Ma, dzaba ti ubedjivanje... i ti ces da dobiti tag da si skart...

Samo zdravo, napucano i rumeno...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung 111111
Nemam ja razloga ikoga da ubedjujem , ja sam srecan i da se dve osobe koje ozbiljno pate od depresije nalete na ovaj post.Shvate ozbiljnost i jave se doktoru.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 09:21:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.