Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 11:49:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Juzni Sudan - Nova nacija  (Pročitano 17334 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
Referendum u Sudanu validan, glasalo 60 odsto građana

Beta-AP    | 12. 01. 2011. - 10:50h | Foto: Fonet - AP    | Komentara: 0
Na referendum u južnom Sudanu o njegovom otcepljenju od ostatka zemlje već je izašlo više od 60 odsto građana sa pravom glasa, što je donja granica da bi glasanje bilo validno.

Zvaničnik vladajućeg Sudanskog pokreta za narodnu slobodu An Ito rekao je da je do sada je glasalo skoro 2,3 miliona glasača.

On je dodao da ljudi kad se sretnu na ulici ne pitaju više jedan drugog "kako ste", već "da li ste glasali".

Očekuje se da jug zemlje, koji je bogat naftnim poljima, odluči na referendumu da se otcepi od severa.

Jug i sever Sudana vodili su 21-godišnji građanski rat, u kome je poginulo oko dva miliona ljudi. Rat je okončan mirovnim sporazumom iz 2005, čime je otvoren put za referendum.

To je bio nezavisni konflikt od sukoba u provinciji Darfur, koji je počeo 2003. i u kome je poginulo 300.000 ljudi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Naftne kompanije zajedno sa militaristima (vojskama u kojoj prednjace jenki), su nad drzavne sile koje odlucuju o svemu u ovom svetu.Mogu dobro da pogledaju kako su prosli Nigerijski Hriscani (pleme Ibo, Bijafra) sa  naftnim poljima, platformama i preradom nafte u primaru.
Odabrani crnci, skolovani po Americkim crnackim univerzitetima, zajedno sa belim investitorima deru naftu, a crnje stoje do ograde i cekaju ako ih neko pozove da istovare neke dzakove ili kopaju neku rupu.
Najveca naftna luka, je Port Harcourt.Najveci investitori, na koncesijskim ugovorima su Americki Teksasani, koji cuvaju svoju naftu a sisaju svuda po svetu gde stignu, jer su razvili sve moguce tehnologije, od crpljenja, preko sabiranja, primarne prerade i isporuke u lukama.
Video sam jednog takvog Teksaskog milijardera, obucen u pantalone tri frtalja, sa dokolenicama, karo kosulja, kravata i kaubosjki sesir, Australijski Kakadu mu nije ravan.Ja mislim da taj nema pojma gde je Evropa, ima samo destinacije Teksas i naftna polja po svetu. Smile Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
hkj,

Ti ko da si juce rodjen, pa niko ti ziv nece dati pare da uzivas, svako mora od sopstvenog rada da zaradi prare, stim da se moras nositi sa konkurencijom tako ti funkcionise svaka vlada na ovom svetu.

E sada te zemlje u africi ce uvek biti siromasne jer moraju 90 % stvari da uvoze, a to da im kradu naftu je glupost, oni dobiju pare, e sada dali ce sami vaditi i prodavati ili dal ce naftu vaditi neka teksaska firam je politicko pitanje nigerjiske vlade.

Nisu ameri obavezni da nigerijci imaju standard kao prosecan amerikanac, svako mora da se brine za svoje dvoriste.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 19:01:27 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Fazon kao i kod ljudi. Neko dobije na sportskoj/lutriji i novac da na raveku, kocku, popije a familija ne vidi ni banke, neko kupi novu kucu, ulozi u biznis i skolovanje svoje dece. Siromastvo je bolest ali i pare kvare coveka, to je poznato.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Naftne kompanije zajedno sa militaristima (vojskama u kojoj prednjace jenki), su nad drzavne sile koje odlucuju o svemu u ovom svetu.
Pa ne bas. Jak je naftni lobi ali ne bas toliko da odlucuje o bas svemu. Glavni problemi sa crnjama su upravo oni sami.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
hkj,

Ti ko da si juce rodjen, pa niko ti ziv nece dati pare da uzivas, svako mora od sopstvenog rada da zaradi prare, stim da se moras nositi sa konkurencijom tako ti funkcionise svaka vlada na ovom svetu.

E sada te zemlje u africi ce uvek biti siromasne jer moraju 90 % stvari da uvoze, a to da im kradu naftu je glupost, oni dobiju pare, e sada dali ce sami vaditi i prodavati ili dal ce naftu vaditi neka teksaska firam je politicko pitanje nigerjiske vlade.

Nisu ameri obavezni da nigerijci imaju standard kao prosecan amerikanac, svako mora da se brine za svoje dvoriste.
a sto se ti mesas u razgovor o kome ocigledno ne znas dovoljno?  Smile

ja sam bio zakljucio kako @shkorpi oce da kaze da ce kad im dodju ameri,biti med i mleko.reko je da nije mislio tako,i gotovo.
daju pare onima kojima oce da daju.kao Saudijskoj Arabiji i Emiratima.
onima kojima nece da daju-prosto uzmu i gotovo(Irak).
a nesto mi ne izgleda da ce i Sudanu dati pare i napraviti od njega Emirate,vec bih reko da ce da zavrsi kao Irak.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 23:25:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
hkj,

Ovo je sve tacno, da tacnije ne moze biti.
Zar mislis da Rusi, iliti Sovjeti su juce otkrili gas i naftu? Imali su je oduvek. Nikada ne bi propali. Ali nisu imali tehnologije. Odnosno pare da se citava ta imperija sagradi.
Cim su usli jenki sa tehnologijama bushenja, separacije gasa vode i nafte, cevuljagama za prenos pocele su milijarde da cure.Ko to nije radio, treba znati da su to najvece moguce investicije.To su desetine hiljada kilometara cevi i kompresora. Nauci brate Srbine da varis i nauci engleski ili nauci dobro kompresore, pa ja ti garantujem radno mesto od minimalno 3000 evra mesecno sa svim troskovima koje ce ti kompanija snositi.
Svako je chuo za British Petroleum, Chevron, Texaco. Svi su oni (istocnjaci, Arapi) pokusavali da prave svoje kompanije, ali nema bato kad im se celik savije ko moja kita od 62 godine.
Jalovo bato.To su firme koje biraju predsednike, premijere, imaju svoje obavestajne sluzbe cak i svoje vojske.
To je samo vrh ledenog brega. Posle idu tehnologije prerade gde su Nemci i Japanci shampioni sveta. To ti je isto kao mi, koji izvozimo psenicu i kukuruz a mmf nam pozajmljuje pare da kupimo snickers sa zapada, od nase psenice, jer slazes se, psenica se ne jede direktno. Ni kukuruz.
Tako ce biti i sa Juznim Sudanom. Ako crnje kao Arapi ceskaju muda i hvale Alaha sto mu je dao kompjuter i da zhdere janjetinu, videce kasnije na cemu je.Ako se pak strkovni osposbe, koga ce drugog nego njih da koriste ako pocnu ozbiljno da vade naftu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@hkj A crnci svi obrazovani, humani sa sa jasnom vizijom buducnosti zele da pomognu svom narodu ali im zli zapadnjaci ne daju. Lol, kako je svuda na svetu slicna prica u drzavama (Srbija included) u koju narod veruje da za njihovo pljackanje nisu krivi domaci krimosi vec neko drugi.
@skorp Naravno da je najveci biznis u obradi nafte. U cemu ti vidis problem? Jel njihova krivica sto imaju tehnologiju koju su godinama razvijali i ulagali xyz milijardi evra dok su drugi sa kalasima ubijali i silovali.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2011, 00:27:46 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@hkj A crnci svi obrazovani, humani sa sa jasnom vizijom buducnosti zele da pomognu svom narodu ali im zli zapadnjaci ne daju.
e,daj,postedi me tih prica.  Smile zvucis ko @steva. "nije jedno,znaci sigurno je drugo."
ne kazem ja da su oni obrazovani i humani u bestraga,ali ni ne fantaziram da ce im dolaskom Beavisa i Buttheada biti nesto mnogo bolje.  Smile par njih ce dobiti poslove i pare,ali to je sve.

a to kako zapad "pomaze" nacije,to smo videli kako izgleda-gde prodju,tu trava ne raste.
Citat
Lol, kako je svuda na svetu slicna prica u drzavama (Srbija included) u koju narod veruje da za njihovo pljackanje nisu krivi domaci krimosi vec neko drugi.
ko ti to reko,isti onaj koji ti je rekao da su Srbi kobajagi rekli da su nebeski narod?
Jel njihova krivica sto imaju tehnologiju koju su godinama razvijali i ulagali xyz milijardi evra dok su drugi sa kalasima ubijali i silovali.
ma,postena gospoda,nema sta...
« Poslednja izmena: 13. Jan 2011, 01:10:04 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
@hkj A crnci svi obrazovani, humani sa sa jasnom vizijom buducnosti zele da pomognu svom narodu ali im zli zapadnjaci ne daju. Lol, kako je svuda na svetu slicna prica u drzavama (Srbija included) u koju narod veruje da za njihovo pljackanje nisu krivi domaci krimosi vec neko drugi.
@skorp Naravno da je najveci biznis u obradi nafte. U cemu ti vidis problem? Jel njihova krivica sto imaju tehnologiju koju su godinama razvijali i ulagali xyz milijardi evra dok su drugi sa kalasima ubijali i silovali.
Ne vidim ja nikakav problem. Ja samo objasnjavam zadojenim titichima i kardeljicima, da prestanu vec jednom da brane indijance. Da je Srbin bio kad se osvajala Amerika, oni bi timarili Indijancima konje, cuvali decu, donosili vodu, a ne kao divlji kauboji, videli zlato pa sada ubija sve sto mu se ne pokori pa i rodjenog oca ako treba.
Tako i sa crnjama. Niko ne gleda da se tamo otvaraju Anglikanske, Jevrejske, Nemacke skole gde moze siroce i da uci i da dobija zauzvrat posao da nosi sirotima neke pomije da ne pocrkaju od gladi, da se trude, pa ako nesto nauce da dobiju neke stipendije.
Lakse mu je da vandra a po ceo dan i gleda sta ce da drpi.
Sta da pricamo, kad je i srpko drutvo stiglo na nivo kongoanskog.
Imas sve na internet pred njuskom fali samo malo neurona da se aktivira pa da razmisljas zrelo.
Pogledaj samo na forumu koliko kolektivistickih ocena o zapadu i istoku?
Energetika ti je sutina postojanja covecanstva. Broj aktivnih neurona jedne nacije sacinjava jedan vektor.
Kod nas kada saberes sve aktivne neurone, vektor je: kratak fitilj.
Kod njih je vektor mnogo veci pa ulazi mnogo dublje u probleme. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 11:49:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.