Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jugostan zaposlenje - navlaka!!!  (Pročitano 54731 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
VIP VIBE C
Reci mi samo da li znaš šta znači pojam "državine". Trebao bi da znaš kada se baviš iznajmljivanjem nekretnina. Molim bez šaptanja.

Niko ovde nije rekao da ne treba agencija koja će se baviti izdavanjem stanova. Ali da ona od svojih zaposlenih naplaćuje bazu podataka, koja pitaj boga kako je ažurirana u tome je problem. U jednom od postova sam naveo firmu koja je izdala časopis sa oglasima za izdavanje soba. Časopis je koštao 200,00 dinara, a mi agenti smo dobili jedan od fakulteta da prodajemo časopis i delimo letke (leci su besplatni). Stajah ja tri sata pred pravnim fakultetom, podelih sve letkove, ali ne prodadoh ni jedan časopis. Ne budem lenj, ajde da pozovem par oglasa, ili je izdat pre par dana, ili je u jednom slučaju gazda tražio isključivo žensku osobu što je i naveo u oglasu koji je dao u "Halo oglasima".  Pročitajte da i u "Halo oglasima" i u "Oglasima" (Večernje novosti izdaju ne znam kako se tačno zove) stoji da je preštampanje zabranjeno. Da li je vaša baza takva ili nije ne znam. Ne znam koji si ti to stan izdao za te pare, kada je Slavija, dvosoban, namešten 200 evra.

Kada sam ja izdavao stan, prvo što bi me sagovornim pitao bilo je da li je to agencija ili vlasnik. U daljem razgovoru bi mi objasnili da ne žele da plaćaju bez veze agencijsku proviziju. Mesni razgovori fiksne telefonije nisu tako skupi da ne bi moglo da se pozove jedno desetak oglasa i izabere.

To da li će biti neuspešno gledanje, pa bilo bi i sa agentom. Uostalom i kada kupujete nameštaj, kompjuter pogledate u par radnji.

@maslinazelena  Kada sam ja bio na razgovoru pre jedno godinu dana u Hilendarskoj, mislim da je bio drugi sprat, 21 čas, mala kancelarija 3 x 3 m maksimum objašnjeno je da oni imaju tipski obrazac koji potpisuju zakupodavac i zakupoprimac. Njihov menadžer je tu samo fizički, po potpisivanju uzima prvu kiriju i tu je posao agencije završen. Takav obrazac u knjižarama "Savremene administracije" (znam jer sam držao knjižaru sa obrascima i uzimao robu od njih) koštao je 5,00 dinara.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 21:32:53 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
malo je ruzno sto mi je post pobrisan...ali nema veze.

elem, otislo se od teme. evo prvog posta s ove teme:
Citat
Drugar mi je u procesu trazenja posla, pa je naleteo na firmu Jugostan... a ja odlucih da podelim ovo sa vama, kako bi se prica prosirila... sto se vise prica o prevarama manje ih ima, tako da:

Traze menadzere/uposlenike za izdavanje nekretnina. Kazu da je zarada 50% od prve kirije kada nesto izdas, imas obuku u trajanju od 3h  , dobijes bazu podataka nekretnina i radis od kuce... i naravno, izdavanje ide kao alva a zarada ide i do 2000E 

Mada, u nasoj zemlji, ljudi se hvataju za svaku ponudu... a sada evo komentara sa raznih strana o cemu se u stvari radi... izvore ne stavljam posto su u pitanju drugi forumi, blogovi i slicno pa da se ne dozivi kao reklama... ko zeli da se uveri u verodostojnost komentara (vi skeptici  ) neka posalje pp pa cu poslati link ako ima potrebe.

среда, 10. фебруар 2010.
Agencija Jugostan je prevara
Pre neki dan sam slučajno naleteo na sajt Extra poslovi na kome je izložena ponuda za potencijalne saradnike od strane agencije za nekretnine Jugostan. Svidela mi se priča i planirao sam da odem sutra kod njih na informativni razgovor ali...

Setim se ja da malo prošvrljam internetom i da saznam još nešto o toj firmi. I saznam da je u pitanju prevara i navlakuša: kada odeš na razgovor, traže ti početnih 50 evra za obuku (koja traje samo 3 sata) a kasnije još 150 evra. Neka hvala, to mi ne treba, takve gluposti sam već prolazio. Kako da povratim tih uloženih 200 evra kada ne znam da radim sa nekretninama? to njih uopšte nije briga, niti me pitaju. Šta da naučim za tih 3 sata nepraktićne obuke? Nosite se smradovi! Ista priča kao u MLM-u: učlani se pa posle moli boga da povratiš ulog, a kamoli da ostvariš neki uspeh u tom poslu. Baš vam hvala, primitivci govnjivi! Marš!

Evo, ovde ima nekih iskustava sa njima:

http://..................................................................

http://www.............................................................

Eto, moj savet svima onima koji traže posao da se ne zaleću već da uvek pre odlaska na razgovor malo izgooglaju po internetu

ПОНЕДЕЉАК, 19. ОКТОБАР 2009.
 Jugostan
Izgleda da je agencija za nekretnine kako bi oni sebe naveli mislila da moze zauvek da zavlaci ljude. Pomenuta agencija koja je imala sediste u Hilandarskoj 4 pa zatim u Olge Jovanovic 6.
Mozete primetiti da cesto postavljaju oglase gde popunjavaju poziciju Samostalni Menadzer saradnik -sve sto treba da uradite je da se prijavite i pocecete da privredjujete MINIMALNO 2000 evra mesecno. Verujem da mnogo ljudi poveruje u ovo pa se zato i prijavi. Sve je organizovano, ne treba Vam iskustvo niti poznavanje Beograda. Dobicete "sfotware" sa bazom podataka njihovim stanova i pocecete da zaradjujete od svoje kuce. Ono sto oni ne pominju u svom oglasu je da treba da platite pocetnih 50 evra i 200 evra mesecno koliko cete izdvajati agenciji.
Ovaj blog sam napravio kako bi ljudi bili svesni u sta ulaze pre nego sto odu na intervju. Ovakvi blogovi trebalo bi da posotoje kako bi ljudi bili medjusobno informisani o prljavim poslovima koji se kod nas rade. Tako je svuda u svetu, tako bi trebalo i kod nas da bude.

Da ne otvaram novu temu pitacu ovde
Moj otac je pre neki dan bio u jednoj agenciji za posredovanje nekretnina, mislim da se zove jugostan (nemojte me drzati za rec). Oni traze agente saradnike. da skratim pricu ko zeli da radi za njih mora ici na nekakvu obuku koja se placa 50eur. Sta ta obuka podrazumeva ne znam ali se izmedjuostalog dobija baza podataka sa kommpletnom ponudom nekretnina za odredjeni cenovni rang. Zasto odredjeni, pa zato sto agencija na mesecnom nivou naplacuje neku vrstu provizije od vas. Primera radi uzmete ponudu stanova za izadavanje sa mesecnom kirijom 200-300eur. To znaci da dobijate bazu iskljucivo sa takvim nekretninama, a vasa mesecna obaveza prema agenciji je u tom slucaju 200eur. S druge strane vi od svakog ugovora dobijate polovinu iznosa prve kirije. Znaci ako izdate nekom stan cija je prva mesecna kirija 200eur, zakupac vam daje 100eur.
Prvo sto mi je jako cudno jeste to pocetno ulaganje, jer u ovoj sveopstoj krizi zahtevati od nekog da vam unapred placa i ima neke izdatke, a da ne zna da li ce uopste makar njih moci da pokrije malo je sasavo. Drugo bi bilo pitanje za poznavaoce te struke da li da sugerisem ocu da se upusta u tako nesto ili da se ipak okusa!?? Koliko je tesko iznajmiti nekretninu nekom, koliko skrivenih troskova ima jer ce se ipak raditi od kuce, koristiti kucni tel. i sl.!??
U najgorem slucaju moze se platiti tih 50eur za obuku i prvi mesec odreci 200eur koje se daje agenciji sto je ukupno 250eur. Znam da za mesec dana ne moze nista spec. da se u finansijskom smislu desi za mene ali opet da se radi 2-3 meseca i da vam iz dzepa ode 3x200eur nije nimalo mala stvar. Eto, ako neko ima neki savet neka me prosvetli!
adresa sa koga je skinut ovaj post je: http://www....................................

Potrosac je rekao:
Evo ovako, bio sam na razgovoru u toj pomenutoj agenciji i sve je onako kako si napisao. Meni je bilo sumnjivo to sto traze pocetnih 50 evrica za obuku *kao*, a onih 200 evrica mesecno ako nastavis da saradjujes sa njima placas im, a ako ne - nikom nista. Uglavnom na gubitku si u startu 50 evra...
Kada sam pitao curu koja je to lepo sve ispricala (koja je inace bila ,,tiptop skockana,,), moze li tih 50 evra da se odbiju od prve realizacije,odgovorila je ostro ne - kaze to su neki njihovi troskovi obuke (pitam se bas koji ) koja inace traje dva do tri dana.
Nadam se da sam bar malo razjasnio.
p.s. Kada je sve to ispricala lepo sam napustio objekat i sam se smejao u putu *kao neki ludak...
pozdrav
adresa sa koga je skinut link je : ....................................

Odgovorila: Pet Okt 23, 2009 11:46 pm 

Agent za agenciju Jugostan
E,ovako.
Danas sam bila na razgovoru za posao agenta u agenciji za nekretnine Jugostan.Bave se iskljucivo posredovanjem u iznajmljivanju objekata.
E sad,cela prica mi je cudna zbog sledeceg. . .

Agent pocetnik treba da prodje obuku koja traje 3h i pri tom placa deo clanarine od 50e,a ostatak od 150e istekom mesec dana od zapocinjanja posla.Za tu clanarinu dobijes pristup bazi podataka sa kompletnom ponudom stanova za odredjeni rang.Radi se samostalno,od kuce + terenski deo posla,naravno.
Moja zarada bi bila 50% od prve stanarine izdatog stana,a kasnije kada vise nisi pocetnik i kada pocnes da radis i sa objektima cija stanarina je veca od 350e,100%,odnosno 150% u zavisnosti od visine stanarine.Kazu da pocetnici za prvih mesec dana izdaju 8-15 stanova i da zaradjuju i do 2000e!!Agencija nista ne uzima,oni se izdrzavaju od clanarina agenata.
Klijente pronalazis sam oglasavajuci se na netu,halo oglasima,stampi,flajerima. ..

Naravno,niko vam ne garantuje da cete ista iznajmiti i zaraditi,a pare naravno ne vracaju.

Meni je to malo sumnjivo,da ti nekom placas da bi radio,moglo je to biti i drugacije organizovano.

Da li je neko od vas radio za njih i kakva su vam iskustva?
I kako vam se ovo uopste cini?

Odgovorila: Pon Feb 08, 2010 7:58 pm 

Ja imam lose iskustvo sa agencijom Jugostan, radila sam mesec i po dana i nista! Imala sam puno klijenata, smarala se po gradu (po snegu, najgoroj hladnoci, kisi), angazovala se maksimalno i nista nisam zaradila, jer su stanovi koje sam im pokazivala (iz baze podataka) blago receno rupe! Posle tri-cetiri-pet gledanja, ljudi me otkace i odustanu od saradnje sa agencijom. Bacila sam tih 50 eura, pare za telefon, internet, prevoz, provela previse vremena ulazeci u podrume pune budji i bubasvaba...

prica o tome da li je jugostan prevara za klijente i vlasnike nije potegnuta sa prvim postom ove teme. za te stvari nisam kompetentan...ali jesam kompetentan da kazem da u mom slucaju, osobe koja nikad ranije nije radila s nekretninama, ovaj posao uopste nije los!!!  ja sam za mesec i po dana napravio jaaaako pristojne pare (vidi neke starije postove) cak i kad odbijem troskove telefoniranja i troskove clanarine. a to sto se neko nije snasao, kao poslednja osoba iz citata i sto misli da je bacila 50 eura, mogu samo da kazem da nije imala srece, a mozda ni dovoljno oratorske vestine ili bolje reci - sharma.
i opet kazem - da li je moguce zaraditi 2000? teoretski jeste. ja sam cisto kad odbijem troskove u mesec i po zaradio oko hiljadu eura...znaci recimo nekih 700 za mesec dana (da ponovim - kad odbijem troskove)...ama i da je 350 a ne 700-  radim od svoje kuce, mogu da izvinete: da radim s laptopom na wc solji ...meni to smanjuje stres nevidjeno. sam biram sta cu i kad cu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
VIP VIBE C
Ponavljaš se u tvrdnji da se taj posao tebi isplati. Nisi mi odgovorio da se znaš značenje termina državina, što je neophodno da znaš ako želiš zadovoljnog klijenta.

Ajde pošto si ti pominjao pitanje poreza, da li ti misliš da prijaviš ovu sumu kao prihod?

Mislim da je ovo moj zadnji post upućen tebi jer vidim da je to besmisleno.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
Citat
a mozda ni dovoljno oratorske vestine ili bolje reci - sharma.

ja kada trazim stan ne treba mi sarm nego odredjen kvalitet stana. ako recimo taj stan nema centralno grejanje, nema te oratorske vestine koja bi toliko uticala na mene da iznajmim stan. a ako vidim bubasvabu tu se prica zavrsava

Citat
Kada sam ja bio na razgovoru pre jedno godinu dana u Hilendarskoj, mislim da je bio drugi sprat, 21 čas, mala kancelarija 3 x 3 m maksimum objašnjeno je da oni imaju tipski obrazac koji potpisuju zakupodavac i zakupoprimac. Njihov menadžer je tu samo fizički, po potpisivanju uzima prvu kiriju i tu je posao agencije završen. Takav obrazac u knjižarama "Savremene administracije" (znam jer sam držao knjižaru sa obrascima i uzimao robu od njih) koštao je 5,00 dinara.

znaci bavite se i nadripisarstvom  Smile
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 00:23:03 od maslinazelena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG Nexus 5
ja iskreno i ne zelim da dodjete u jugostan.   manje menadzera= veci delovi kolaca.   

znachi ti pishesh ove kilometarske tekstove nasuprot svojim interesima . to znachi da si lud . a ko bi poverovao ludaku ?  Smile Smile Smile Smile Smile

^^
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 08:51:55 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ja iskreno i ne zelim da dodjete u jugostan.   manje menadzera= veci delovi kolaca.   

znachi ti pishesh ove kilometarske tekstove nasuprot svojim interesima . to znachi da si lud . a ko bi poverovao ludaku ?  Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ali kao 'manje menadzera'?! Smile
Sad valjda svi treba da kazemo, daj i ja hocu da budem manager, nece on mene zajebati... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
ja iskreno i ne zelim da dodjete u jugostan. manje menadzera= veci delovi kolaca.

znachi ti pishesh ove kilometarske tekstove nasuprot svojim interesima . to znachi da si lud . a ko bi poverovao ludaku ? Smile Smile Smile Smile Smile
Бф, удај се за мене  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
postoji stara poslovica - genije je samo ludak kome je uspelo  Smile

a to sto facebook generacija zove "kilometarski tekstovi" , to je meni tekst koji napisem za cetiri minuta otprilike. posto imam dobru koordinaciju mozga i jezika ili mozga i prstiju na tastaturi u ovom slucaju, pa mi ne treba ise vremena.
shvatam da je vama ovo kilometarski text. facebook generacija je navikla na kratke statuse, na vesti u "kuriru" koje imaju manje od 160 slovnih znakova (tzv sms vesti) - baba iz koreje rodjena sa dva palca na desnoj ruci, meksikckog osnovca ujela leteca zaba na izletu , itd itd. zato danasnji klinci u principu o svemu znaju pomalo - od japanskih anime preko nemackih kola do francuskog spleena ili americke poezije...ali nista nisu proucili, sve su zagrebali samo po opvrsini. jer da bi ista naucili, potrebno je procitati "kilometarske tekstove" , a ko ce citati textove duze od statusa na fejsbuku  Smile

btw, drago mi je da je tema otisla u tom pravcu, jer je nestalo argumenata iz prvog posta - da je posao u jugostanu prevara. za klijente i vlasnike i odnos agencije prema njima - u to ne ulazim, to je sasvim druga tema...ali temu ste poceli sa pricom da je prevara u smislu moguce zarade i toga. drago mi je da sam to objasnio  Smile

@megasoft
znam sta je drzavina. s druge strane, ako si pazljivo citao moje postove, rekao sam da se nikad u zivotu ranije nisam bavio nekretninama. u tome i jeste lepota posla tj lepota zarade Smiley ja se na zaradu ne bunim, a ne varam nikog. lepo kaze maslina zelena "ja kada trazim stan ne treba mi sarm nego odredjen kvalitet stana. ako recimo taj stan nema centralno grejanje, nema te oratorske vestine koja bi toliko uticala na mene da iznajmim stan. a ako vidim bubasvabu tu se prica zavrsava"....bravo!!!! znaci ja ne mogu da prevarim nikoga, ako mu se stan svidi, meni ide provizija i hvala dovidjenja Smiley)))

ali ustvari , kakav posao !!!uzmite barselonu iz keca u kec, prosecnom srbinu je to sigurnije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
svakako sigurnije nego da strepis od mogucih bubasvaba Wink

U svakom slucaju, zaradjujes(zaradjujete) dobro, super, samo cepaj(te) napred Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.