Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I stršljenovi dobiše veća prava nego prosečan Srbin  (Pročitano 3891 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 46.0
Konacno vidimo posledice. Ubodete strsljen i odmah postanes kreten, liberalni smrad i meta za klanje. Savrseno  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Pa nemoj preterivati. Drugi ljudi su lepo dogovoriti Na moju salu. A ti kao sadisticka sirovina
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
I bre HKJ, ne jedu strsljenovi samo pcele ... lololol. Drugo sve predatroske vrste imaju ulogu u eko sistemu da ciste od bolesnih i mrtvih zivotinja. Npr som, koji jede ekstremno mnogo ribe je i cistac koji jede strvine bilo cega sto dodje u vodu. Sad npr zamisli da neka mrtva zivotnja dospe u vodu i truli tamo mesecima, al tu je brka da to pojede i resen problem bakterioloske ispravnosti vode.
A ako nam je pravni sistem takav da ne smes da unistis gnezdo osta ili strsljenova koje ti se zapatilo u prozorskom kapku, onda pisaj ga pobratime. Verovatno se zakon odnosi na ubijanje tih vrsta u prirodnom stanistu. Ja sam jednom iamo najezdu bubamara, i bukvalno sam sve do jedne pohvatao i pustio napolju. Bubamare su takodje mesozderi i tamane mnoge parazite koje napadaju druge biljke. Predpostavljam da je isti slucaj i sa strsljenovima koji mozda recimo tamane gusenice ili bem li ga sta vec.
Srbija u stvari i suvise malo stiti prirodu, sto je pored nebrige za vojsku, jedan od razloga zbog koje ja mislim da je Srbija nefunkcionalna drzava, jer su to meni 2 sfere koje su bukvalno lakmus po kojem najociglednije vidis dal ti funkcionise drzava, bez neke potrebe za suvisnim zalaskom u detalje i veliku raspravu.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2016, 13:52:32 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.79
Nije suština u stršljenovima. Suština je u tome što je ovaj tekst s početka teme kao metafora za neke od svima nama dobro poznatih problema i uzroka zašto je ovde sve naopako i disfunkcionalno.

Prvo, imaš ljude koji slepo kopiraju zakone i propise od drugih i uvrštavaju stršljenove u zaštićene vrste. Šatro ne znaju da su nam stigle razne žgadije iz Azije koje jedu sve pred sobom i predstavljaju jveliku opasnost i za ljude i za životinje.
Drugo, licemerje u vidu toga da za neke ozbiljne prekršaje i krivična dela dobijaš usmenu opomenu, pojačan nadzor roditelja i smešnu kaznu a za ovo ti preti 500.000 do dva miliona. Sad neko već reče - ko će da te ganja što uništavaš stršljenove? Pa, prvo, uvek može da te prijavi komšija. A  to ovde nije retkost. A drugo, očigledno ta bojazan od kazne nije tako naivna kad niko od okolnih stanovnika, i niko od pozvanih službi, neće da se usudi da ih uništi.
I treće, čuvena utakmica, odnosno paradoks nadležnosti. Kad treba da se ukloni opasnost ili prihvati neka odgovornost, niko nije nadležan. Al zato kad treba da se kazni neki običan tip, odma se svi sjate.

Mene ovo mnogo podseća na situaciju kad sam ja hteo sam da sredim kapiju svoje zgrade (jer ni stoka iz gradskih službi, a ni pojedina stoka iz zgrade neće da da pare, a kamoli da mrdne guzicu) al sam shvatio da to ne bi bilo mudro jer bi mi se odmah za vrat zakačila Opština i Zavod za zaštitu spomenika što sam radio ''radove'' bez njihove dozvole. Kao, brine ih da zgrada ostane autentična. Ali ih zabole da daju pare i pomoć da se ista sredi. Nego se jave samo kad treba nekoga da opelješe. A onda još dođu novinari govnari pa drobe po stanarima što su im fasade i ulazi truli. A oni sve i da hoće, ne smeju ništa da rade jer je ovde takvo jebeno klupko od zakona i sporova da ti se više isplati da se odseliš nego da se mlatiš s time. E isto je i s ovakvim proseravanjima - kad treba neko da reši problem, nigde nikoga. Uzme običan čovek stvar u svoje ruke... Eto ti odma hijena i pijavica da mu naplate kaznu i naseru se o poštenju, redu, odgovornosti, pravima životinja, pičkama materinama...

I još jedan razlog što napravih temu je što ovo nije usamljen slučaj. Ne pati Srbija samo od idiotskih zakona i propisa koji se odnose na ubijanje insekata ili sređivanje kapije. Nego je ovde napravljen takav jedan haos da danas bukvalno svako govance ima veća prava od običnog normalnog čoveka. Od prava insekata, preko prava kerova koji se sad puštaju u restorane i javni prevoz, preko ''manjina'' koje rado prihvataju sve privilegije i zaštite ali nijednu obavezu i odovornost, pa sve do kriminalaca kojima se imena u novinama skrivaju iza inicijala, a žrtvi se objavljuju i ime, i adresa i slika. I naravno ne d'o ti Bog da u javnosti zineš protiv nekog od njih. Odma dobijaš titulu Hitlera. Dakle ovo sa stršljenovima je samo simbolično, metafora dokle je to otišlo, da čak i faking insekti danas imaju više prava i zaštite nego ti koji pošteno živiš i doprinosiš zajednici.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2016, 14:23:57 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.