Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Joška Broz o zločinima komunista: "Malo su ubili"  (Pročitano 33697 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia 
Da jesam priznala bih imala sam tad samo 15 godina i većina mojih drugarica i drugova su se sočno zarozali, ali nisam. Mada sam iskoristila priliku da vidim bar deo Skupštine.

Eh, na kraju nije niko  Smile

E kad smo u toj reči sećam se ko danas bio je vikend mislim nedelja, i moji su bili u vikendici a ja sam ostala kod kuće da učim, pa sam se kasnije skitala po gradu s nekim društvom. I sa svojom najboljom drugaricom sam se vratila kući, uključile tv (imali smo novi kolor tv soni trinitron što je tada bila senzacija pa je drugarica došla kod mene da gledamo film  Smile ) Umesto filma saopštenje o prekidu programa i uključenju svih studija. Pošto se matori već skoro dva meseca raspadao u Ljubljani znali smo odma šta je. Pročita voditelj ono saopštenje a mene moja drugarica prestravljeno pita: " **** a šta će sad biti sa nama. Hoće li izbiti građanski rat? "

To samo da sti bude jasno da su i klinci od 15 godina u Titovoj Jugoslaviji znali da su tenzije velike i izbijanje građanskog rata realna opasnost. Da te ne lažu romantičnim pričama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Smrt fašizmu-Sloboda narodu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
LG 
Citat
raspad SFRJ imala približno 1200000 članova SKJ

Pa nisu samo Srbi bili u partiji. Zato pobiti sve, kako kaze jedan moj prijatelj. Smile
Promasaj,SKJ je imao oko 2000000 a srba je bilo oko 1200000.Prebroj komuniste prvo u svojoj porodici pa onda kreni sa ubijanjem.

Па када је по српским селима било и по 20% комуниста могу да замислим ситуацију у граду или у Бг-у. У Београду су вјероватно сви били комунисти. И сада се неко чути зашто смо овдје гдје јесмо.
Mislis da su za ovo krivi komunisti?
IP sačuvana
social share
Smrt fašizmu-Sloboda narodu!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Pročita voditelj ono saopštenje a mene moja drugarica prestravljeno pita: " **** a šta će sad biti sa nama. Hoće li izbiti građanski rat? "

Па она је више од 10+ година прије рата предвидјела шта ће се десити. А да политичари нису ништа могли да учине по том питању.  Smile  У чему је био проблем?  Smile
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 20:49:58 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Sto se tice tog rata stvarno je bilo tripovanja. Naime, tu negde kod Titove smrti je JNA stavljena pod stanje uzbune i zabelezeni su u tisini veliki pokreti armije a narod je to video pa se shushkalo svasta. Razlog je opet bio vrlo jednostavan. JNA je stavljena u stanje pripravnosti jer se upravo tada dogodila sovjetska invazija u Avganistanu. A sada dal se slucajno to dogodilo kad je Tito umro, to ostavljam ljubiteljima zavera i chemtrailsa
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia 
Ajde Maradiću kako lupaš, pa Hrvatsko i Srpsko rukovodstvo su prektično došli do oružanog sukoba 1971. godine. Maspokovci su se spremali da jurišaju na kasarne. Vojska je imala naređenje da puca u meso.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Ajde Maradiću kako lupaš, pa Hrvatsko i Srpsko rukovodstvo su prektično došli do oružanog sukoba 1971. godine. Maspokovci su se spremali da jurišaju na kasarne. Vojska je imala naređenje da puca u meso.

Govorim o vremenu kad je Tito umro. '71 je jos drzao bandu pod kontrolom
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
LG 
Pročita voditelj ono saopštenje a mene moja drugarica prestravljeno pita: " **** a šta će sad biti sa nama. Hoće li izbiti građanski rat? "

Па она је више од 10+ година прије рата предвидјела шта ће се десити. А да политичари нису ништа могли да учине по том питању.  Smile  У чему је био проблем?  Smile
More plasili su se oni njega i mrtvog bar tri cetri godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Највећа мана Југославије је била тужна стварност да сте у затвор ишли само зато што сте говорили истину.

Устав из 1974.

По Уставу, сва власт припада „радничкој класи и радним људима“. У друштвеном уређењу, покрајине у саставу СР Србије (САП Војводина и САП Косово) добиле су још већа права него што су имала раније. Покрајине су имале своја државна и партијска Председништва. Њихова територија није се могла мењати без одлуке покрајинске Скупштине, а покрајинске власти имале су чак право вета на одлуке власти у Србији.

Јосип Броз Тито, председник СФРЈ, проглашен је за доживотног председника Југославије, и његово име је ушло у текст Устава. Он је био истовремено председник Републике и председник Председништва СФРЈ. Након његове смрти све његове функције би прешле на Председништво СФРЈ.

Током јавне дискусије о предложеним променама устава, професор Београдског правног факултета, др Михаило Ђурић осуђен је казну затвора након објаве одржаног говора у ком се противио спровођењу планираних уставних промена. Истичући да Југославија постаје само географски појам, на чијем се тлу под маском доследног развијања равноправности између народа успоставља неколико независних, чак и међусобно супротстављених националних држава, проф. Ђурић је упозорио да предложена уставна промена не само што из основа мења карактер досадашње државне заједнице југословенских народа, већ и одбацује саму идеју једне такве државне заједнице. Наглашавајући да уколико нешто још од ње и остане, то је само зато да бисмо у следећој фази промене имали шта да приведемо крају.

(википедиа)

______________________________ ___

Тадашња Југа је била нешто као народна прича "У цара Трајана козије уши". Сви су знали шта се дешава и нико није смио да каже. Полиција је била слијепи механизам заштите трулог система. А народу као да је било свеједно шта се дешава са земљом.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 18:21:01 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
LG 
Највећа мана Југославије је била тужна стварност да сте у затвор ишли само зато што сте говорили истину.

Устав из 1974.

По Уставу, сва власт припада „радничкој класи и радним људима“. У друштвеном уређењу, покрајине у саставу СР Србије (САП Војводина и САП Косово) добиле су још већа права него што су имала раније. Покрајине су имале своја државна и партијска Председништва. Њихова територија није се могла мењати без одлуке покрајинске Скупштине, а покрајинске власти имале су чак право вета на одлуке власти у Србији.

Јосип Броз Тито, председник СФРЈ, проглашен је за доживотног председника Југославије, и његово име је ушло у текст Устава. Он је био истовремено председник Републике и председник Председништва СФРЈ. Након његове смрти све његове функције би прешле на Председништво СФРЈ.

Током јавне дискусије о предложеним променама устава, професор Београдског правног факултета, др Михаило Ђурић осуђен је казну затвора након објаве одржаног говора у ком се противио спровођењу планираних уставних промена. Истичући да Југославија постаје само географски појам, на чијем се тлу под маском доследног развијања равноправности између народа успоставља неколико независних, чак и међусобно супротстављених националних држава, проф. Ђурић је упозорио да предложена уставна промена не само што из основа мења карактер досадашње државне заједнице југословенских народа, већ и одбацује саму идеју једне такве државне заједнице. Наглашавајући да уколико нешто још од ње и остане, то је само зато да бисмо у следећој фази промене имали шта да приведемо крају.

(википедиа)

Тадашња Југа је била нешто као народна прича "У цара Трајана козије уши". Сви су знали шта се дешава и нико није смио да каже. Полиција је била слијепи механизам заштите трулог система. А народу као да је било свеједно шта се дешава са земљом.
To sto ti vidis kao manu mnogi danas vide kao prednost.Decentralizacija vlasti niukom slucaju ne moze biti mana.A amandmani na ustav koje je kritikovao profesor Djuric se mnogo vise odnose na prenos upravljanja i stvaranje ekonomske baze sistema samoupravljanja nego na teritorijalnu decentralizaciju.To isto danas imamo u EU pa nikome ne smeta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Али Југи је то била смртна пресуда.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.