Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 13:15:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 86
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Josip Broz-Tito  (Pročitano 208470 puta)
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
2.vecini africkih zemlja je bas tito doneo nezavisnost..zasto de gol nije voleo tita? koje prvi priznao nove drzave posle raspada kolonija?

Тито им донео независност?Земљо отвори се  Smile

primer alzir,ko je prvi priznao nezavisnost ? beograd,zatim je usledilo proterivanje nasih ambasadora iz francuske i prekidanje odnosa....
setimo se i alzirskog rata...tito je rekao de golu da polovinu novca koji daje na dnevno odrzavanje trupa ulozi u izgradnju alzira i da ce ga tako alzirci zavoleti i rat ce se smiriti..tako je i bilo posle rata alzir i fracuska imaju super odnose...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0

Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 13:08:24 od Indiana_Jones »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
То што их је он признао није им донело независност.Ко да кажеш да су се Вијетнамци ослободили Француза зато што је Тито признао Вијетнам а не зато што су Французи добили преко пичке.

Класични колонијализам је био неодржив,људи су се бунили,нико више није могао да држи толике земље под контролом,а као друго САД су ту биле главни играч,а не Тито.Њима нису одговарале колоније,а не њему.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 13:17:03 od vl4d4 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
SonyEricsson 

1.vidis ja bih rado dosao i na brac i na hvar al nekako mi jos uvek nezgodno,valjda razumes sta hocu da kazem.
2.vecini africkih zemlja je bas tito doneo nezavisnost..zasto de gol nije voleo tita? koje prvi priznao nove drzave posle raspada kolonija?
4.moji su cesto isli poslom za italiju,obicno veronu i milano,i kazu da setas po prodavnicama stoje cene u lirama,dianrima i valja markama.....a i trst je neakda bio nas grad Smile
5.sta racunas poljsku koja je pro-americka zemlja....a videcemo sad kako cemo zajedno u uniju,hahah ima da rastruimo uniju  Smile
ma ako nismo mogli u zajednickoj drzavi trebalo je prihvatiti predlog o konfederaciji,i svima bi bilo lepo....ma samo rata da nije bilo....i cek,zar hitler i musolini hteli da uvale slovencima jednog Habsburga na nekakav presto,Hrvatima vojvodu od spoleta o cemu i danas sanja purgerski zagreb,makedoncima cara borisa bugarskog,crnogorcima nekog jadu iz familije elene...a pogledaj sta danas kazu zvanicne statistike BJR...crna gora cene evropske plate africke.srbija-prezivljavanje na rate,makedonija-socijalizam im je bio bolji.BIH-standard na ivici opstanka...Hrvatska-kao i ostale drzave tajkuni im sve opljackali a duzni 20 milijardi dolara..Slovenija-najbolje zivi administracija.Sve zajedno 200,000 poginulih i tri miliona raseljenih ljudi zadnjih 15 godina i nije tako lose

1. To nažalost stoji, ali to je sasvim druga priča.

2. Sve te afričke države su dobile formalnu nezavisnost kad su to gospoda u Londonu i Parizu odlučili. To što je Tito priznao Alžir znači otprilike jednako kao i što je Nikaragva priznala Abhaziju. Abhaziji su (uvjetno rečeno) nezaivsnost od Gruzije donijeli ruski tenkovi, a ne nikaragvansko priznanje. Kolika je bila trgovinska razmjena SFRJ s npr. Kenijom, a kolika britanska? Jasno je da su više manje sve afričke zemlje i dalje zapravo više manje kolonije bivših gospodara (+ SAD-a), i tu SFRJ nije nikada značila ništa. Simbolika je jedna stvar (npr. nesvrstani - jer mnoštvo zemalja okupljenih u njima su u suštini međusobni krvni neprijatelji), a realnost sasvim druga.

4. Poanta je u tome što smo mi sami više cijenili dojč-marku nego dinar, kako kaže Mile vs. tranzicija: "Više vredi sto maraka, nego hiljadu dolara!" Tkogod je u ex SFRJ mogao, štedio je u markama, ne u dinarima.

5. To što su Poljaci proamerički, ne znači da nisu Slaveni. Poslušaj im samo himnu Smile

I završno....
Hitler nije računao s nikakvim Habsburzima - Slovenija je podijeljena između  Italije i Njemačke. Što se starih purgera tiče možda ih još ima koji sanjaju o monarhiji, ali onda sanjaju o našem kralju Habsburgu, a ne o vojvodi od Spoleta niti nekom njegovom potomku.
Što se pak ekonomije tiče to je upravo najveći problem Titova naslijeđa. Gradile su se tvornice, stanovi, dijelile svinjske polovice i trinaeste plaće, otvarala radna mjesta u birokraciji, a sve to bez pokrića, sve na kredit. A kako rekoše Rokeri s Moravu: "Tko će da nas kreditira, ko će da da pare? Ne vraćamo pozajmice ni nove ni stare!" kredite treba vraćati.
Naši političari su nastavili s istom praksom kupovanja naklonosti birača raznim beneficijama, gomilanjem birokratskog aparata i slično pto je dovelo do zaduživanja. Jer rezanje prava znači i gubitak izbora. Narod, loše odgojen u Titovo vrijeme uvijek požuri da digne kredit za auto (naravno novi i nabrijani), stan (naravno u centru grada i veliki) zimovanje, ljetovanje (jer idu svi komšije pa što ja ne bih...) pa je tu gdje je. Malo iz mog osobnog života. Imam ženu i kćer, a samo ja radim i to za hrvatski prosjek. Moram biti oprezniji s novcima, no imam i stan, vozim automobil, priuštim nam i ljetovanje i ne žalim se, jer si prostrem onoliko koliko se mogu pokriti. No, ja nisam nikad bio Titov đak.... Smile

O komunističkoj ekonomiji dovoljno govori primjer Njemačke: obje polovice su krenule s itih polazišta - sravnjena zemlja, potpuni potop, isti mentalitet - pa tko se kome pripajao SR Njemačka DDR-u ili obratno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Mogu ti reci da se vidi da nisi bio Titov djak, ti si izgleda kao i vecina krenuo za njegovim robijasima Smile Samo mi nije jasno, ako je neko predsjednik drzave i posalje covjeka u zatvor, kako moze 5 miliona ljudi za 20 godina da se kune u tog iz zatvora a pljuje po ovom sto ga je zatvorio? E moj Balkane...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
Citat
@ Sirkan

Bio sam u Beogradu tri puta, prvi put s vizom. Bio sam u Novom Sadu, bio sam u Kikindi. Bio sam u BiH više puta, bio sam u Skopju, Mariboru....jedino u CG nisam nikad bio, ali imam vremena.
Mi živimo pod istom kapom, al nebeskom. Ako ćemu svi ući u EU neka...nisam ja protiv Srba ili suradnje sa Srbima.
Poanta razdvajanja je upravo ta što smo trebali biti razdvojeni, jer u objema Jugama se nije znalo tko pije, a tko plaća. Ne želim sad ulaziti u raspravu je li bivša Juga bila Hrvatoslavija ili Srboslavija, ali dovoljno nam govori što su sve zajednice koje su je činile frustrirane nekim njezinim dijelom, svi se na neki način osjećaju gubitnicima zbog drugih. E pa ja sam protiv toga. Dosta je meni vike: "Srbi su krivi za sve!" To je bilo, prošlo, ne ponovilo se (jel Jugoslavija...) daj sad da se okrenemo sami sebi i vidimo gdje mi griješimo i gdje smo mi griješili. A to se neće učiniti dok se Tita slavi bez ikakve kritike i bez ikakave mjere. Meni ne smeta da sad neki starkelja koji ima 85 godina, koji se s njim skrivao po šumama, jeo korijenje i bolovao od tifusa žali za njim i nariče. Meni smeta da se mene pokušava uvjeriti da mi je on nekakav svjetionik u budućnost.
Dosta se spominje EU ovdje. Pa kako ćemo ići u takvu jednu asocijaciju u kojoj se predsjednik bira na dva mandata glasovanjem svih građana s pravom glasa slaveći tipa koji je četiri godine ratovao i onda četrdeset godina "predsjednikovao"? S tipom koji nije nikome odgovarao? Koji je dao pobiti tisuće i tisuće osoba koje je procijenio kao neprijatelje? Koji je slao ubojice diljem svijeta i godinama nakon rata da ubijaju disidente?
Ako je tako onda se ujedinjujmo s Burmom, Vijetnamom i Zimbabveom, ukinimo izbore i pjevajmo pjesmice novim "dragim vođama."
Ma,i ja to isto pricam....okrenimo se sebi,,,eto ja imam zelju da odem u Hrvatsku da obidjem staze detinjstva....znam da mi je kum skoro sjebao zdravlje dok nije otisao u Dubrovnik,ima stan tamo.....i docekali su ga svi stari drugovi iz detinjstva kao da se nista nije desilo,celu porodicu je poveo...pricala mi je njegova zena da se ne zna ko je vise plakao da li on ili oni....dobri ljudi su dobri bilo gde na svetu,to je sustina cele price Smile
A ovo oko Tita ne mogu da se slozim sa tobom jer on je ubio jedino one koji su bili direktna pretnja njemu i njegovoj zemlji....to rade i danas i rade svi....ja znam neke detalje koje mozda ti ne znas,znam kako se UDBA odnosila prema bilo kojim gradjanima SFRJ koji su pomislili da naprave nesto lose svojoj zemlji.... Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 13:55:37 od sirkan »
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Tema je o Titu kao historijskoj velicini i molio bih kome se ne svidja ta njegova karakteristika da ne zalaze ovdje i ne kvare koncepciju teme Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
vijetman nije u africi  Smile
pricao sam o africkim zemljama.....o vijetmanu nista ne znam....prosetaj do alzirkse ambasade i videces titovu sliku,i pitaj nek ti pricaju o njemu.....

2.pa posle yugoslavije je krenulo redom svi su priznavali alzir.....ne znam za ostale zemlje,ali u prvoj godini nezavisnosti alzir je dostigao cak 400m trgovinske razmene sa yugom...ko je posle izgradio alzircima stanove,vodovode,puteve?pa nase firme.....tako je bilo i u tunisu,iraku.....i ostalim zemljama tako zvanog treceg sveta....

5.da,himna  Smile
ma vratice se oni nama samo da se malo opamete..citaj opametice ih rusi  Smile
losa ekonimja je pcoela da se oseca posle titove smrti kad je poceo spoljni dug da raste....nije imao ko da izvlaci pare sa zapada...nije imao ko da izvlaci pare sa istoka....koliko je samo americkih donacija tile dobijao....
koliko je krompira prodao indijcima  Smile
jeste bio legenda,jbt...

evo jedan zanimljiv klip  Smile

ma sta god da je radio narodu je bilo lepo....sad je umro i aj da ga se secamo po dobru...o pokojniku sve najlepse
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 

Evo i himne za sve nas...... Smile Smile Smile

evo sta je neko napisao na temu himne....

....Proklet bio izdajica svoje domovine.....
znaci sve republike SFRj su proklete.
stijena je pucala dub se lamao zemlja se tresla i uprkos tome nijesmo stajali postojano kako smo TITU obecali vec se raspali u 6 komada. BRUKA. NEK JE PROKLET ONAJ KOJI JE RASTAVIO NAS SESTORO DJECE OD SVOJE MAME!!!
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 14:04:32 od sirkan »
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
SonyEricsson 
Mogu ti reci da se vidi da nisi bio Titov djak, ti si izgleda kao i vecina krenuo za njegovim robijasima Smile Samo mi nije jasno, ako je neko predsjednik drzave i posalje covjeka u zatvor, kako moze 5 miliona ljudi za 20 godina da se kune u tog iz zatvora a pljuje po ovom sto ga je zatvorio? E moj Balkane...

Moja opaska o Titovom đaku, značil je da sam ja za razliku od njega svjestan svoje odgovornosti i zamjenjivosti.

@ Sirkan

Direktna prijetnja kome ili čemu? Pa cijela ex-yu emigracija (hrvatska, srpska, makedonska...) nije nikada bila ni blizu osnivanja nekakve ETA-e ili IRA-e? Stvar je u tome da ta ista emigracija nije imala uvjeta da dođe u SFRJ pa organizira svoje političke stranke pa da narod na demokratskim izborima odluči je li za njih ili ne. To je ono što zamjeram Titu, a njegovim nasljednicima danas ne. Sami smo ih birali, sami ih možemo smijeniti. Tito je bio nesmjenjiv, a po meni političari odgovorni za sudbinu jedne zemlje to nikako ne smiju biti. Osobito idemo li u EU.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 86
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 13:15:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.