Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policajac suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića  (Pročitano 1165 puta)
04. Maj 2017, 21:55:48
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića

Policajac iz Bačke Palanke suspendovan je nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića. Pre suspenzije, Jovanović je napisao pismo ministru policije i tražio od njega da "zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci".

Izvor: N1

Na dojavu da se ispred jednog kafića u Bačkoj Palanci prodaje droga, zajedno s interventnom policijom, reagovao je i policajac Dalibor Karanović. Prišao je grupi mladića i tražio im da se legitimišu. Jedini koji je to odbio da učini bio je Nemanja Jovanović, sin nekadašnjeg zamenika komandanta JSO Zvezdana Jovanovića.

„Tada su sva lica izvadila lične karte, osim jednog lica, to je bio N.J. koji nije izvadio ličnu kartu. Tad sam rekao policajcima iz interventne da ga sprovedu do policijske stanice da bi utvrdili o kome se radi. Nakon utvrđivanja identiteta, lice je pušteno odmah napolje i to je to što se tiče tog događaja“, kaže Dalibor Karanović, suspendovani policijski službenik.

S tom verzijom događaja nije se složila majka privedenog, Olivera Jovanović koja policiji u Bačkoj Palanci podnela pritužbu na postupanje prema svom sinu, navodeći da je Karanović prilikom legitimisanja repetirao pištolj. Kasnije je policiji navela da je to i ispričala svom suprugu, koji se, prema njenim rečima, jako uznemirio i rekao joj da će se obratiti nadležnima.

Toje i učinio 12. februara, pismom upućenim ministru policije:

„S obzirom na to da sam u situaciji u kojoj se trenutno nalazim, i nisam u mogućnosti da zaštitim pojedine članove svoje porodice, prinuđen sam da vam se obratim i najljubaznije vas zamolim da zauzdate pojedine besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci. Te ukoliko ništa ne preduzmete da sprečite te besne pse, koji u kontinuitetu već duže vreme vrše pogrom, organizuju krvničko prebijanje mog sina i bez ikakvog razloga na javnom mestu repetirajući pištolj stavljaju mu na glavu i maltretirajući ga na druge načine – lično vas, dok ste na čelu Ministarstva, i Ministarstvo, smatraću odgovornim za makakvu neprijatnost ili nesreću koja se ubuduće desi članovima moje porodice“, navodi se u pismu Zvezdana Jovanovića.

Na pitanje N1 da li Jovanovićevo pismo vidi kao pritisak na nezavisnost policije, ministar unutrašnjih poslova nije odgovorio, ali u pismenom odgovoru tvrdi da je postupak protiv Karanovića pokrenut pre nego što mu se Jovanović obratio:

„Pismo Zvezdana Jovanovića, koje sam dobio u februaru, nije imalo uticaja na rad Sektora unutrašnje kontrole, s obzirom da je ova organizaciona jedinica postupak kontrole rada policijskog službenika D.K. iz Bačke Palanke pokrenula još prošle godine. Tačnije, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije je 15. decembra, postupajući po pritužbi majke oštećenog, pokrenuo postupak kontrole i naložio Policijskoj upravi u Novom Sadu da se ispitaju navodi iz pritužbe o nezakonitom i nepravilnom postupanju prema njenom sinu“, kaže se u pismu ministra unutrašnjih poslova.

Tačno je da je postupak pokrenut 15. decembra, ali je Policijska uprava u Novom Sadu još 31. januara procenila da su navodi o nezakonitom postupanju Karanovića neosnovani.

Stefanović, međutim, objašnjava da taj izveštaj nije sadržao detaljnu proveru činjenica, pa je naložena neposredna provera. Supruga Zvezdana Jovanovića tako je dala iskaz Sektoru unutrašnje kontrole samo dan nakon pisma koje je njen muž poslao ministru, a Karanović je svega tri nedelje nakon toga suspendovan.

„Ja mislim da sam ja jedini koji je suspendovan zbog ovako nečega. Ne znam da li je ikad iko u policijskoj stanici suspendovan zbog ovakve stvari. Ništa mi nije bilo jasno, pošto sam ja 2016. imao najbolje rezultate u policijskoj stanici, trebalo je da dobijem nagradu za najboljeg policajca, gde je poslat predlog koji je stopiran, isto iz nepoznatih razloga. Umesto da dobijem nagradu, ja sam suspendovan. Zbog jedne lične karte“, kaže Karanović.

Ne zbog jedne lične karte, već zbog uticaja moćnog oca, smatra ovaj sindikalac, koji apeluje na Tužilaštvo da prilikom istrage protiv policajca obrati pažnju na Jovanovićevo pismo:

„Ako im bude svaki moćni otac mogao da interveniše na taj način, onda više nećemo imati Tužilaštvo. Onda ćemo imati tužillaštvo samo za ljude koji nemaju te veze, koji nemaju očeve iza sebe, za decu koja nemaju očeve iza sebe“, navodi Blažo Marković iz Sindikata policije i policijskih starešina.

Slučaj u kom se Karanović tereti za zlostavljanje i mučenje prošle nedelje prebačen je u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon što je tužilac iz Bačke Palanke, nakon saslušanja 11 svedoka, tražio svoje izuzeće iz ovog postupka.

Odgovor zbog čega, N1 nije dobio u Tužilaštvu.

Izvor: N1
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
neko vrijeme tmurno...tacno ce kisa  Smile

znas kad bi bilo koje sluzbeno lice sa radnim angazmanom  pri mupu
komentarisalo u medijima ovako nesto...
samo onda kad bi bio ubjedjen da ce posle disciplinske popusiti i otkaz....

hiljadu razloga tu moze postojati za suspenziju ....

jedan od njih je da nije bio na duznosti...ili da nije bio nadlezan i kvalifikovan
da legitimise pomenuta lica i mozda je zasrao
nekim ljudima ..(svojim viserangiranim kolegama)...mjesece operativnog rada....

i djecu takvih ljudi kao sto je bio zvjezdan jovanovic ..iz cista mira ...uznemirravaju samo sluzbena lica sa odredjenom namjerom...
da ne kazem....da je moguce da je to sve zbog medijskih sranja....tj zbog tiraza..

ali vidjet cemo sta je u pitanju....

bez oobzira... ciji god da  je sin..ako je uradio nesto mimo zakona..i ako za to postoje dokazi...
treba da bude tretiran kao i bilo koje drugo  fizicko lice....

ali...nije lose u tim trenutcima imati i razum....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12060
Zastava
http://rs.n1info.com/a247717/Vesti/Vesti/Kolege-podrzale-policajca-koji-je-priveo-Jovanovicevog-sina.html

A šta je pravilo i šta su činjenice mimo vatrenih političkih izjava? Uprkos tvrdnjama državne sekretarke MUP-a Biljane Popović Ivković da je Karanović uperio pištolj u sina Zvezdana Jovanovića, koje je iznela na televiziji Pink i pre nego što ih je saopštila unutrašnja kontrola, Lazar Ranitović iz Sindikata srpske policije kaže da su videli drugačiju verziju događaja.

"Po mojim saznanjima, u izjavi koju je maloletni N.J. dao Tužilaštvu on nije nigde naveo da mu je kolega Karanović prislanjao pištolj na grudi niti dovodio pištolj, stavljao na čelo, ni bilo šta slično. Dakle, to je prva izjava koju je dao tužilaštvu”, navodi Ranitović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
pa kad je neprofesionalan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
Nasrnuo kriminalac na kriminalca  Smile Mora da mu je uvalio duplikate slicica prilikom menjanja pa su se zbog toga pokacili  Smile
« Poslednja izmena: 09. Maj 2017, 20:26:05 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.