Na ovom forumu neću da budem instrument, glasnogovornik koji se služi argumentima za ili protiv, a povodom garanata sigurnosti i jednakosti koje oni traže.
Želim samo da podelim sa vama kako ljudi iz navedenih povorki, iako se organizuju po uzoru na pripadnike manjina iz drugih zemalja, ne dele i njihove probleme. Grad i država štite ovu povorku kako bi pokazali da nasilje povodom diskriminacije nije model ponašanja svih građana.
Mržnja ne treba da dobije šansu da se raširi - naročito ako su u pitanju manjine. Postoji, ipak, druga stvar - i ona je izašla na videlo: učesnici povorke na papiru traže mnogo više nego što mogu da "sažvaću".
Ne znam kako naši ljudi mogu tako lako da se primaju na te ustaške veštačke termine. Kao i ono ''rabljen'', ''izraubovan'', ''truba'' i slična proseravanja. Samo čekam kad će da se nađe neka budala koja će umesto ''direktor'' da počne da priča ''ravnatelj''.
Ne znam kako srbi mogu tako lako da se primaju na te ustaške veštačke termine. Kao i ono ''rabljen'', ''izraubovan'', ''truba'' i slična proseravanja. Samo čekam kad će da se nađe neka budala koja će umesto ''direktor'' da počne da priča ''ravnatelj''.
I "ustaša" je hrvatski izraz, i ti ne razmišljaš da li ćeš da ga upotrebiš.
Bila hrvatska reč ili ne, ona postoji u zvaničnoj upotrebi u srpskom jeziku. Dok proseravanja tipa rabljen, izraubovan, glasnogovornik, truba, i slične gluposti ne postoje. Osim u glavama ljudi koji previše gledaju HRT.
Tri puta manje učesnika nego prošle godine
Na ovogodišnjoj Paradu ponosa učestvuje tri puta manje učesnika nego prošle godine, odnosno njih 300, saznaje Blic.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2015, 11:29:52 od hkj »
Ja nisam ni znao da je danas parada Znači i pedri na mala vrata ušli u mejn strim Jel vode evidenciju koliko im porasal popuklacija od prošlee godine
Dakle da bi enka nakardnost u Srbiji prošla samo en trebaš previše da je eksponiraš i gotovo.
Moji nisu hteli da me puste kad bila ona 2000,kad su ih baš gazili 2010 bio smor ni jednog nisam dohvatio,samo se sa Žandarima mlatio A ove godien me baš zabole