Pozdrav! Moze li neko da mi objasni proceduru kako da izvrsim optimizaciju jednog sajta za Internet Explorer. Sajt je izradjen u Joomla CMS sistemu i kada ga prenesem u IE tekst se ne prikazuje kako treba... Fontovi na Joomli su regularno instalirani i sve radi kako treba kada se gleda preko Firefox-a. Ima li neko ideju???
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Lazna uzbuna!!! Nasao sam problem. U index.php fajlu template-a sam trebao ukucati sledece <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> i sada mi sve prikazuje kako treba. Hvala!
To si mogao da postigneš i onako kako je predviđeno u Joomla CMS-u a to znači da u "General configuration" pod tabom "locale" upišeš npr.: sr_YU.UTF-8 (zavisi od podešavanja na serveru) u polju "Country Locale". U svakom slučaju, ne shvatam kako su ti se pre nego što si podesi "charset" u Firefox-u prikazivala naša slova. btw: to se ne zove optimizacija za IE. Zanemari moj prethodni post pošto on služi samo za optimizaciju Joomla CMS-a za IE, tj. odgovorio sam na tvoje pogrešno postavljeno pitanje.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Odgovor forumasu Amanvise! To sa country locale gde ubacujes sr_YU.UTF-8 sam svakako podesio , cak sam probao i sa Bosanskim font-om zbog toga sto isto prikazuje kao kod nas,ali nije resilo problem. Jedino pravo resenje je da se u index.php fajlu template-a ukucaju sledeci podaci <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />.Na taj nacin u svim browser-ima se prikazuju nasa latinicna slova onako kako treba.