Pozdrav! Moze li neko da mi objasni proceduru kako da izvrsim optimizaciju jednog sajta za Internet Explorer. Sajt je izradjen u Joomla CMS sistemu i kada ga prenesem u IE tekst se ne prikazuje kako treba... Fontovi na Joomli su regularno instalirani i sve radi kako treba kada se gleda preko Firefox-a. Ima li neko ideju???
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Lazna uzbuna!!! Nasao sam problem. U index.php fajlu template-a sam trebao ukucati sledece <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> i sada mi sve prikazuje kako treba. Hvala!
To si mogao da postigneš i onako kako je predviđeno u Joomla CMS-u a to znači da u "General configuration" pod tabom "locale" upišeš npr.: sr_YU.UTF-8 (zavisi od podešavanja na serveru) u polju "Country Locale". U svakom slučaju, ne shvatam kako su ti se pre nego što si podesi "charset" u Firefox-u prikazivala naša slova. btw: to se ne zove optimizacija za IE. Zanemari moj prethodni post pošto on služi samo za optimizaciju Joomla CMS-a za IE, tj. odgovorio sam na tvoje pogrešno postavljeno pitanje.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Odgovor forumasu Amanvise! To sa country locale gde ubacujes sr_YU.UTF-8 sam svakako podesio , cak sam probao i sa Bosanskim font-om zbog toga sto isto prikazuje kao kod nas,ali nije resilo problem. Jedino pravo resenje je da se u index.php fajlu template-a ukucaju sledeci podaci <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />.Na taj nacin u svim browser-ima se prikazuju nasa latinicna slova onako kako treba.
Pozdrav za Moderatore ovog foruma! Imam jedan mali predlog ako je to moguce! Mislim da bi trebali da otvorite temu koja ce biti posvecena samo Joomla CMS-u i gde ce ljudi moci da razmenjuju iskustva, template, komponente, module i pluginove. To bi bio pravi pogodak! Cini mi se da ovaj sistem sve vise uzima primat u izradi web sajtova i mogla bi mu se pokloniti veca paznja! Ima dosta price o tome na forumu, ali bi bilo lepo da se to nadje na jednom mestu.