Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 13:47:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jočić smenio Božovića  (Pročitano 4352 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Javno protiv zloupotreba
Sr. KRALjEVIĆ, 26. januar 2007

BEOGRAD - Ljubinko Nikolić, načelnik Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije i pomoćnik ministra policije, koga je Vlada imenovala umesto Vladimira Božovića, stupiće u ponedeljak na novu dužnost.
Prilikom prvog pojavljivanja pred novinarima kao prvi čovek SUK, dosadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, obećao je da će prioritet u radu njegovog Sektora biti suzbijanje korupcije i zloupotreba u redovima Ministarstva unutrašnjih poslova. Nikolić je naglasio i da će intenzivirati saradnju sa medijima, jer je javnosti bitan element kontrole rada policije.
- Kontrolisaćemo i doslednu primenu ljudskih prava i zakonitosti u radu policije - podvukao je novi načelnik. - Bićemo nezavisan i depolitizovan deo MUP Srbije.
Mirjana Orašanin, državni sekretar u MUP Srbije, navela je da je imenovanje Nikolića usledilo na osnovu nedavno donetog Zakona o policiji, kojim se reguliše rad Unutrašnje kontrole. Prema njenim rečima, imenovanje je urađeno u skladu sa Zakonom i posle raspisanog javnog konkursa.
- Konkurs je zaključen 10. novembra 2006. godine - objašnjava Mirjana Orašanin. - Prijavila su se dva kandidata - Nikolić i dosadašnji načelnik Vladimir Božović. MUP je poslao Vladi Srbije svoj predlog o kandidatima. Mi smo se pridržavali kriterijuma, koje su pohvalili i OEBS i druge relevantne institucije.
Nikolić je negirao i brojne optužbe svog prethodnika, Božovića, o opstrukciji istraga koje je vodio SUK. Dosadašnji načelnik UKP je oštro demantovao i da je bio član.
- Dok sam bio načelnik UKP nisam sprečavao istragu o atentatu na Ibarskoj magistrali niti su mi po pitanju umešanosti mojih operativaca stizali nalozi iz tužilaštva - kaže Nikolić. - Nemamo ni informacije da je Božović Tužilaštvu predao predmet o Željku Kovačeviću, zameniku upravnika CZ u Beogradu, koji nije u rodbinskim vezama sa ministrom policije Draganom Jočićem. Policija ne raspolaže ni podatkom da Kovačević poseduje falsifikovanu diplomu srednje škole.
Novi načelnik odbacio je optužbe da je poznat kao "Ljuba Naftaš" (navodno zbog umešanosti u šverc naftom) već da je upravo on kontrolisao i podnosio krivične prijave za ovu ilegalnu trgovinu.

BIOGRAFIJA
LjUBINKO Nikolić je završio Ekonomski fakultet u Beogradu. Radio je u smederevskoj policiji gde je bio kriminalistički inspektor, kasnije i šef Odseka za privredni kriminal. Od 1990. je u centrali MUP Srbije gde je napredovao do načelnika Odseka za privredni kriminal. Od 1994. do 2005. godine bio je načelnik Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Apple Iphone 5
Zar vlada ima pravo da to uradi u trenutku posle izbora. Božović nije bio cvećka,to je tačno, ali takvo licemerje od "uvaženog" ministra Jočića (trafikant) nisam očekivao

Zajebali su ga. Ukratko receno. Raspisali su konkurs za to mesto jos u decembru, a sada samo "objavili" da nije prosao. Objasnjenje ministra Stojkovica.  Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Palermo stajl bebe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1282
Zastava Transilvanija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Bas danas citam u Blicu,sto se tice procedure,sve je po zakonu.Cudo su legalisti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Bas danas citam u Blicu,sto se tice procedure,sve je po zakonu.Cudo su legalisti  Smile

Ma da. To da urade, a posle izbora - mogu. Da raspishu tender za prodaju bombardovane zgrade MUP-a, a posle izbora - i to mogu. Da prime Ahtisarija sa njegovim predlogom za Kosovo, a posle izbora - e, to ne mogu. Ovo hocu - a ovo necu.

Dobro kazhesh - legalisti su chudo jedno.  Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung S5230
Zar vlada ima pravo da to uradi u trenutku posle izbora. Božović nije bio cvećka,to je tačno, ali takvo licemerje od "uvaženog" ministra Jočića (trafikant) nisam očekivao

Zajebali su ga. Ukratko receno. Raspisali su konkurs za to mesto jos u decembru, a sada samo "objavili" da nije prosao. Objasnjenje ministra Stojkovica.  Smile
Ništa me ne čudi od njih
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Vladimir Božović doskorašnji generalni inspektor
Smenjen sam zbog poštovanja zakona
Odluku o mojoj smeni tumačim kao politički ishitren i gubitnički hir, kao političku odmazdu. Pokrenuću upravni spor i trudiću se da svim pravnim sredstvima oborim ovu nelegitimnu odluku vlade

Vladimir Božović, doskorašnji generalni inspektor, izjavio je da će nastojati da svim pravnim sredstvima obori odluku Vlade Srbije, kojom je u četvrtak smenjen sa mesta načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, a postavljen LJubinko Nikolić dosadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije. U intervjuu za Glas javnosti Božović kaže da je takva odluka srpske vlade nelegitimna, i da su njom prekršeni uslovi za izbor novog kandidata načelnika Sektora unutrašnje kontrole.

- Reč je o nelegitimnoj i nezakonitoj smeni, koju je obavila jedna odlazeća vlada. Odluka koju tumačim kao politički ishitren i gubitnički hir, kao političku odmazdu. Kao uslov za izbor novog kandidata tražilo se devetogodišnje iskustvo u bavljenju ljudskim pravima. Ja sam radio u advokaturi, na Kosovu i Metohiji sam branio i zalagao se za ljudska prava Srba i nealbanaca. Tri godine sam radio u Generalnom inspektoratu MUP-a Srbije i ukupno imam 11 godina iskustva u oblasti zaštite ljudskih prava. Moj protivkandidat, koji je dobio poverenje Vlade Srbije, nema nijednog dana iskustva u bavljenju ljudskim pravima. Čovek je ekonomista, bavio se privrednim kriminalom - objašnjava Božović.

Citat
NAJVEĆI USPEH

Koji su vaši najveći uspesi za tri godine koliko ste bili na čelu Generalnog inspektorata?
- Uspeo sam da od Inspektorata napravim jednu respektabilnu službu, o kojoj se priča. To je najveći uspeh. Bavili smo se problemima teških materijalnih položaja policajaca. Obišao sam sve sekretarijate u Srbiji, uvideo veoma loše kadrovsko stanje, i to na vitalnim delovima kada je kriminalistička policija u pitanju, da nemamo opremu, vozila. U policiji su veoma niske plate. Bavili smo se i zaštitom policajaca progonjenih od strane starešina.

SEKTOR BEZBEDNOSTI U SRBIJI JE NEREFORMISAN

Sledeće nedelje putujem u Brisel, nakon toga u Vašington, gde ćemo predstaviti projekat " Dani od straha". Autor projekta je Ninoslav Ranđelović, a reč je o osam filmova koji govore o stradanju Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, od 1998. do 2006. godine. Ja sam direktor projekta, imenovan od strane Srpske pravoslavne crkve, koja je zvanični izdavač tog di-vi-di izdanja. Predstavićemo projekat na molitvenom doručku u Vašingtonu, zatim u Čikagu, NJujorku i u Evropi. To je jedan važan projekat, koji se bavi ljudskim pravima. Takođe, želim da podelim svoje veliko iskustvo koje sam stekao za ove tri godine, sa onim ko bude bio zainteresovan. Sektor bezbednosti u Srbiji je apsolutno nereformisan. Sve u svemu, biću prisutan u javnosti. Videćemo šta će biti s odlukom i nadam se da ću je oboriti. Nikolić je s određenim ciljem doveden na to mesto. Neće više biti kontrole, videćete i sami razvoj događaja. Mnogi važni slučajevi ostaće nerazjašnjeni.

Koji je, onda, razlog vaše smene?
- Razlog je pre svega moj dosadašnji rad, zalaganje da se otkriju nerazjašnjena ubistva, Nedeljka Kosovca, Branimira Milinovića, Predraga Starčevića, Slavka Ćuruvije, Milana Pantića, Branka Bulatovića, Pavla Bulatovića, mogao bih da nabrajam do hiljadu. Zatim, zalaganje za pravnu reformu policije, za depolitizaciju policije, za "čišćenje" policije od Miloševićevih kadrova, onih koji su od 1990. do 2000. godine napravili sunovrat policije i od onih koji su odgovorni za mnogobrojna krivična dela, ubistva i zloupotrebe koje su se dešavale u privredi u oblasti privrednog kriminala. Zalagao sam se da se u policiji uspostave profesionalni standardi, da se primenjuju Evropska konvencija o ljudskim pravima i slobodama, i Evropska konvencija o zabrani mučenja i torture. Smenjen sam zbog poštovanja zakona, a ne poštovanja autoriteta. To su razlozi zbog kojih ću pokrenuti upravni spor, i trudiću se da svim pravnim sredstvima oborim ovako nelegitimnu odluku vlade.

Kome je smetao takav način vašeg rada?
- Ministru policije Draganu Jočiću ne odgovara, kao i politici koja je dovela do prekida razgovora sa Evropskom unijom. Da podsetim, dva su razloga bila za prekid pregovora sa EU, koje je Oli Ren objavio u maju 2006. godine. Prvi je bio nesaradnja s Tribunalom u Hagu, a drugi nereformisan sektor bezbednosti. To su jasni razlozi. Da li očekujete da će ljudi iz Miloševićevog režima, koji se ponose i ističu u svojoj biografiji da su se bavili privrednim kriminalom, uspeti da reformišu policiju.

Kao jedan od razloga vašeg neimenovanja na mesto načelnika unutrašnje kontrole policije, navodili ste i istragu Inspektorata, kojom je utvrđeno da je Željko Kovačević, načelnik posebne jedinice Okružnog zatvora, falsifikovao diplomu srednje škole. Imate li dokaze za takve optužbe?
- Postoje dokazi u vezi s tim i oni će biti prezentovani nadležnom tužilaštvu. Imam dokaze o falsifikovanoj diplomi Željka Kovačevića, koji su dobijeni od Interpola Bosne i Hercegovine. Tu je stvar veoma jasna. Čovek sa osnovnom školom, Jočićev brat od tetke, da bude zaposlen kao zamenik načelnika upravnika Okružnog zatvora, najvećeg zatvora na Balkanu, i da bude upravnik zatvorske jedinice "Hajat", gde se nalaze optuženi za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Mogu da razumem da neko falsifikuje diplomu više škole ili fakulteta, ali srednje... To se retko dešava. Sve će izaći na videlo.

Tokom rada u Generalnom inspektoratu govorili ste da nailazili na brojne opstrukcije u policiji?
- Najveći pritisak imali smo iznutra. Koji god ozbiljan slučaj da smo počeli da radimo, nailazili bismo na blokadu. Kad smo počeli da se bavimo istragom o istrazi o zločinu na Ibarskoj magistrali, došli smo do Miodraga Gutovića koji je bio zamenik LJubinka Nikolića. Tražili smo da obavimo razgovor s njim, što je on odbio. O tome smo obavestili Nikolića, Milorada Veljovića (direktor policije), Jočića, ali su nas svi ignorisali. Zaustavili smo istragu. Slično je i sa ubistvom Ćuruvije. Sve je zaustavljeno kad smo došli do kriminalističke policije i Nikolića. Uvid u dokumentaciju o ubistvu Ćuruvije nam nikada nije odobren. I savetujem Nikoliću da kaže javnosti šta je radio od 1990. do 2000. godine, i da bi bilo jako dobro da otvori metalnu kasu, zna on šta drži u njoj, i nek nam pokaže ko je batinao građane Srbije.

Na šta konkretno mislite?
- To pitajte njega.

Ukoliko ne oborite odluku vlade, da li ćete prisustvovati primopredaji dužnosti načelnika Sektora unutrašnje kontrole, koja je najavljena za sledeću nedelju?
- Mene do sada niko o tome nije obavestio, nisam dobio nikakav papir o mom razrešenju. Inače, ja sam od ponedeljka na odmoru i o tome sam obavestio ministra policije.
Ana Dimitrovska

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola V3i
"Vraćen Miloševićev čovek"

London -- Fajnenšel tajms komentariše smenu Vladimira Božovića sa mesta generalnog inspektora MUP-a Srbije.

List, kako prenosi BBC, piše da je na Božovićevo mesto postavljen Ljubinko Nikolić i navodi kako je Nikolić bio u užem krugu saradnika Slobodana Miloševića.

List konstatuje da kritičari odlazeće Vlade Srbije upozoravaju na to da bi Nikolić mogao da konsoliduje kontrolu koju pripadnici bivšeg režima imaju nad policijom.

List dodaje da je Evropska komisija raspoložena da nastavi pregovore s novom Vladom Srbije, ali da bi prisustvo antireformskih ličnosti u snagama bezbednosti moglo da dovede u sumnju tvrdnje da se poboljšava saradnja s Haškim tribunalom.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa normalno da vracaju miloseviceve ljude... covek je imao najbolje kadrove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Nista me ne cudi od Jocica - vratio je policiju u `zlatno` vreme devedesetih

Beogradom haraju bosansko-crnogorsko narkodilerske bande sa drvenim krstacama oko retrovizora, nadrndani pripadnici interventnih patrola u `La Paz fuerza paramilitaria` uniformama nasumicno pretresaju automobile...ne zna se da li su gori oni prvi ili ovi drugi.

Tako je to kada nesposobnjakovici bez vizije i ideje o tome sta je moderna policija vode unutrasnja dela...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Seti se krstaških ratova...

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 550
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens A65
Naravno da treba da otpuštaju ljude koji rade po zakonu, njima takvi ljudi i odgovaraju...
Inače, baš se sećam kako je Milošević imao najbolje kadrove, ovaj lopove  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Šta sanjam, a šta mi se dešava ? - Ivo Andrić
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 13:47:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.