Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 570726 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Швеђани су у 17. веку имали неког лика који је тврдио да су они грцима и римљанима донели културу и да су сви уствари Швеђани.

Укратко оно што хоћу да кажем да овакве идеје нису стране ни другим народима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

http://demonizers.wordpress.com/

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 121
Zastava Trstenik
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
pa nirmalno da nisu, svi to koriste kao normalnu stvar sem amera, koji naravno jedini imaju status neke nacije a to nisu
IP sačuvana
social share
Jer, jedna je rec, jedan greh, i tu zaborava nema,
osecaj taj blokira,
al' sustina je vecinska tezina, prokletoga sveta,
koji tuzno nas sortira
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Za chomma: moja dva odgovora nemaju veze jedan sa drugim,ali imaju veze sa temom.U prvom odgovoru sam se obratio svima koji su učestvovali u diskusiji,saznanjem koje imam o istoj.Knjižicu sam,inače,pronašao u TS,samo da znaš i bila je vlasništvo pok.prof.Mijatovića iz srednje TŠ u TS.
Nisam šovinista i volim da čujem drugačija mišljenja od mojih,pogotovu ako su argumentovana.Rassanin je prilično argumentovao svoju priču,ali ti nisi argumentovao svoje čudjenje,pa sam zaklučio da si na forumu jer nemaš pametnija posla.
Drugi odgovor,koji se tiče Martina Lutera,sam dodao na pisanja ostalih učesnika dikusije o Bizmarku i drugih ljudi,za koje se pretpostavlja da su srpskog porekla.Car Ivan Grozni je,kao što napisah,bio savremenik Luterov i bio je svakako,bolje obavešten o njemu od svih nas,jer je to,u krajnjoj liniji, ličilo na njega.
Autohtoni ne znači autonoman,nego izvorni,pravi.Verovatno si prevideo neka slova,pa nema veze.Radi se o,možda,novom svetlu vidjenja stvari,jer se istorija stvara stalno,a tvoje odbijanje da to prihvatiš me podseća na one ljude,od pre 200-tak godina i više,koji su tvrdili da je sve već pronadjeno,da više nema šta da se izmisli,da je sve kako jeste već,itd.
Doprinesi diskusiji.Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
srbi ne su najstar narod. najstari narodi su evrei, grci i makedonci i u bibliju su spomnati, a srbi nigde gi nema za zal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Само што су ти Македонци о којима причаш једно од грчких племена.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nikad makedonci ne su bili grci. makedonci su imali krala i Makedonija e bila kralstvo a grci su ziveli u grad drzava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson z1010
Za chomma: moja dva odgovora nemaju veze jedan sa drugim,ali imaju veze sa temom.U prvom odgovoru sam se obratio svima koji su učestvovali u diskusiji,saznanjem koje imam o istoj.Knjižicu sam,inače,pronašao u TS,samo da znaš i bila je vlasništvo pok.prof.Mijatovića iz srednje TŠ u TS.
Nisam šovinista i volim da čujem drugačija mišljenja od mojih,pogotovu ako su argumentovana.Rassanin je prilično argumentovao svoju priču,ali ti nisi argumentovao svoje čudjenje,pa sam zaklučio da si na forumu jer nemaš pametnija posla.
Drugi odgovor,koji se tiče Martina Lutera,sam dodao na pisanja ostalih učesnika dikusije o Bizmarku i drugih ljudi,za koje se pretpostavlja da su srpskog porekla.Car Ivan Grozni je,kao što napisah,bio savremenik Luterov i bio je svakako,bolje obavešten o njemu od svih nas,jer je to,u krajnjoj liniji, ličilo na njega.
Autohtoni ne znači autonoman,nego izvorni,pravi.Verovatno si prevideo neka slova,pa nema veze.Radi se o,možda,novom svetlu vidjenja stvari,jer se istorija stvara stalno,a tvoje odbijanje da to prihvatiš me podseća na one ljude,od pre 200-tak godina i više,koji su tvrdili da je sve već pronadjeno,da više nema šta da se izmisli,da je sve kako jeste već,itd.
Doprinesi diskusiji.Pozdrav.

da da, a 666 je đavolji broj
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nikad makedonci ne su bili grci. makedonci su imali krala i Makedonija e bila kralstvo a grci su ziveli u grad drzava.

In book eight, Herodotus counts the allied Macedonians as part of the Greek fleet. Titus Livius (lived 59 BC-14 AD) in his Ab urbe condita (31.29) is quoting a Macedonian ambassador from the late 3rd century BC, implying that Macedonians had been a Greek-speaking tribe:

The Aetolians, the Acarnanians, the Macedonians, men of the same language, are united or disunited by trivial causes that arise from time to time; with aliens, with barbarians, all Greeks wage and will wage eternal war; for they are enemies by the will of nature, which is eternal, and not from reasons that change from day to day.---
....................................................
The late Nicholas G. L. Hammond also supports that Macedonian was a Greek dialect:

What language did these `Macedones' speak? The name itself is Greek in root and in ethnic termination. It probably means `highlanders', and it is comparable to Greek tribal names such as `Orestai' and `Oreitai', mean­ing 'mountain-men'. A reputedly earlier variant, `Maketai', has the same root, which means `high', as in the Greek adjective makednos or the noun mekos... At the turn of the sixth century the Persians described the tribute-paying peoples of their province in Europe, and one of them was the `yauna takabara', which meant `Greeks wearing the hat'. There were Greeks in Greek city-states here and there in the province, but they were of various origins and not distinguished by a common hat. However, the Macedonians wore a dis­tinctive hat, the kausia. We conclude that the Persians believed the Macedonians to be speakers of Greek. Finally, in the latter part of the fifth century a Greek historian, Hellanicus, visited Macedonia and modi­fied Hesiod's genealogy by making Macedon not a cousin, but a son of Aeolus, thus bringing Macedon and his descendants firmly into the Aeolic branch of the Greek-speaking family. Hesiod, Persia, and Hellanicus had no motive for making a false statement about the language of the Macedonians, who were then an obscure and not a powerful people. Their independent testimonies should be accepted as conclusive.

....................................................

Преузето са Википедије, коју, додуше, не узимам као претерано озбиљан извор, али ово су цитати које је могуће проверити, па ће послужити.

« Poslednja izmena: 24. Jun 2007, 21:48:25 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
Najstariji narod su Sumerci i tu nema nikakve price,najstari narod koji i dalje postoji su Kinezi...
Srbi su narod koji je nastao isto kada i ostali Slovenski narod i(Ne zna se tacno kada)!
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to si upravo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.347 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.