Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 571098 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Nokia 
Hahahaha odlican prvi klip. Srpska civilizacija  Smile

Evo jos  Smile

« Poslednja izmena: 11. Jun 2011, 22:23:10 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Citiram ovog Stanisu

"Otac Šri Krišne se zvao Vasa, deda Nikola, a pradeda Vida. U indijskim knjigama našao sam i porodično stablo vladara Indije od pre pet hiljada godina. U Indiji postoji čak 863 dinastije. Pod pretpostavkom da je svaka trajala prosečno 30 godina, živeli su 27.890 godina. Vecina tih vladara ima čisto srpska imena: Đaja, Raja, Vida, Nikola, Ranko, Pera, Mida, Mitar, Živa, Čeda i drugi. Poznato je da su Srbi došli iz Persije u Indiju pre 20 hiljada godina; sa njima su ratovali preko hiljadu godinu, osvojivši pritom i celu Indiju i ostrvo Šri Lanka. Iza njih, ostali su danasnji nazivi reka: Jamna, Bakar, Sarbarija, Sarbara Mati, Mati, Dulna, imena naseljenih mesta: Bakar, Jagodnaka (Jagodina), Varanjasa (Vranje), Niš, Mala bara ili planina: Himalaji (Hima-zima, Laji-led), vinđa (videla, dobar pogled)..."
zavrsen citat

Smile Smile Smile Smile Smile Smile    joj... jos me stomak boli od smejanja

Kramanjonci pre skoro 28 hiljada godina su se zvali  ;

citiram;
"Đaja, Raja, Vida, Nikola, Ranko, Pera, Mida, Mitar, Živa, Čeda ."

"Poznato je da su Srbi došli iz Persije u Indiju pre 20 hiljada godina;"
zavrsen citat

Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Po kome je bre to poznato i kako ?

Evo sta Ja mislim ;
Najbolji dokaz za nesto je fizicki dokaz koji nosimo u sebi,
Ovo je Srpski DNK po proseku iz testa od rezultata 179 ljudi ;

R1b   R1a    I    E1b1    J     G    N     T     L   
4.5   14.5   48  17.3   5.6  2.2  3.3    1   0.6

Dakle svaka od ovih 9 grupa od nekih postojecih 30 ima svoju vrucu tacku .
Kada se pravom linijom povezu sve "vruce tacke " tamo gde je maksimalna koncetracija ovih grupa ,
Jasno se vidi migracija jednog naroda na mapi sveta,
Svih trideset grupa dolaze iz Etiopije u Africi od pre 200 hiljada godina ,to je polazna tacka,
Dakle svi ljudi na svetu imaju zajednickog pretka po majcinoj strani koja je imala sve grupe.

ali da li su se zvali  Vida i Pera i Ziva i Nikola to ne znam al kako me dobro nasmeja,

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 12. Jun 2011, 23:04:04 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 43
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 62-30i
Cek, a vi mislite da nije bilo tako? Smile Pa nemojte ljudi, zna valjda covek Smile
Al'  Djaja, Raja, Vida, Nikola... Smile Smile Smile Smile Smile Sad mogu da umrem, sve sam cuo Smile
IP sačuvana
social share
The day is coming fast
   And it will soon be here at last,
   When North and South again belong to Mother;
   And, when Uncle Sam is gone,
   We'll all join in this song,
   And the trumpets of freedom will be blarin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
18 postova i misliš da si sve video  Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 43
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia 62-30i
Otkud znas, mozda i jesam Smile Mozda moje prethodne reinkarnacije govore kroz mene Smile Takodje, nisam znao da je broj postova merilo bilo cega Smile Now I know, and knowing is half of battle Smile
IP sačuvana
social share
The day is coming fast
   And it will soon be here at last,
   When North and South again belong to Mother;
   And, when Uncle Sam is gone,
   We'll all join in this song,
   And the trumpets of freedom will be blarin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Мени је, за почетак, необична опсесија идејом да су Срби најстарији. Можда јесу, а можда и нису. Уосталом то не мења ништа. Наравно, уколико јесу, добро је знати због историјске истине (и бусања у прса у кафани, након 17. вињака  Smile ). Уколико нису, опет ништа (а ето прилике да у кафани после 17. вињака критикујемо германско-ватиканску псеудоисторијку заверу  Smile ).

Лично, верујем да тренутно прихваћена историја Словена може да се суочи са критичким превредновањем и да наш историчари, у складу са историјском грађом, треба да буду слободоумнији (мислим да би добар пример био Реља Новаковић).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Prosle i predprosle godine je uradjeno genetsko istrazivanje koje se bavilo iskljucivo pokusajem da se locira covek
koji ima sve ili najvise zastupljenih genetskih grupa sto bi ga ucinilo najstarijom genetskom linijom u metaforicnom  smislu reci potomak coveka od koga je vecina grup nastalo.
Bio je program o njemu na Discovery Kanalu ,tip je kao da je izasao iz cigan male.

Ma ta starina po nacijama i nije tako precizna jer ko zna sa kim su se nasi preci jebali i gde su sve isli ,
bilo je tu otmica zena a bilo je i silovanja kako sa tudje strane tako i sa nase strane.
Dok sam ziveo kao klinac u Srbiji svi su mi bili prihvatljivo isti, ali posle dvadeset godina radnog iskustva sa preko 80 nacija,
Ja danas lako mogu da kazem iz kog dela afrike koji crnac dolazi dali je iz Nigerije,Etiopije,Somalije ,Nigerije i dali je sa severa ili juga ,S .Afrike ili Swazilenda,Nubije ,Zaira,Ghane ,Siera Liona i tako dalje ,mogu da ih razlikujem,
po spoljasnjosti ,po stavu i po ponasanju,zvuk njihovog jezika je samo olaksavajuca okolnost.
Isto tako mogu da razlikujem ljude sa Nepala i Tibeta i znam jasno vidim koji indijac je sa
Sri Lanke,Indije,Pakistana ili Kasmira ili Bangladesa.

U Srbiji je uprkos mesanju bilo moguce razlikovati Bosance ,Hrvate,Slovence,Makedonce i Siptare od Srba
Medjutim Ja danas u Srbiji medju Srbima na osnovu boje koze i oblika lica i tela i ociju vrlo lako prepoznajem pozadinu drugih nacija u svojim drugarima Africku,Nemacku ,Jevrejsku,Tursku i Mongolsku.

Svi imaju razlicite pretke i kako su neciji preci zavrsili ili su rodjeni u nekoj naciji je posebna prica za svakog
tako da je nasigurnije da platite natonal geographics /genelogy department 100 evra da vam urade DNK test po ocu i majci i oni ce da vam posalju tacno mapu sveta sa svim ocrtanim migracijama vasih predaka i godinom kada su ziveli na odredjenom mestu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
И тиме ће се установити траса крвне лозе појединца. А збир појединаца је народ. Е сад (на страну што за 100-200 е људи у Србији живе двадесетак-тридесетак дана), плашим се да то истраживање не би довело до закључка да смо крвно Срби, већ да смо плод велике мешавине разних народа. тако су мађари с тугом сазнали да су крвљу добрим делом Словени. Такође, припадност народу није само (ако је и уопште) ствар крви, већ ствар личног осећања појединца. У том смислу ми и говоримо о српском народу, а ко је и када (и од ког корена) постајао Србин, мање је битно.

Е, да, са теме "Смрт ББ школе":
Truperu jel ti nije problem da nam nadjes gde se to u originalnom dokumentu koji je napisao Plinije pominju Srbi?

Naturalis Historia/Liber VI:
[19]
A Cimmerio accolunt Maeotici, Vali, Serbi, Serrei, Scizi, Gnissi.
http://la.wikisource.org/wiki/Naturalis_Historia/Liber_VI
« Poslednja izmena: 14. Jun 2011, 10:49:12 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

Theories on the origin of the Serbs

Serbs are a South Slavic people, living mainly in Serbia, Montenegroand Bosnia and Herzegovina.
The ethnonym Serbs possibly has a different root. There are several theories about the origin of the Serb name, which could be roughly divided into Slavic theory andnon- Slavic theories. Among the non-Slavic theories, most widely accepted is theIr anian theory, since the first mention of a tribe called Serboi in history locates them in the northern Caucasus among the Iranian peoples.
 Languages Serbian Religions Predominantly Serbian Orthodox
Christian Related ethnic groups Other Slavic peoples, especially South Slavs See Cognate
peoples below (* many Serbs opted for Yugoslav ethnicity) Serbs (Serbian: Срби or
Srbi) are a South Slavic people who live mainly in Serbia, Montenegro, Bosnia-Herzegovina,
and, to a lesser extent, in... Distribution of Slavic people by language The Slavic peoples are a
linguistic and ethnic branch of Indo-European peoples, living mainly in Europe, where they
constitute roughly a third of the population. ... Not to be confused with Republika Srpska. ...
This article is about the country in Europe. ... An ethnonym (Gk. ... Language(s) Persian,
Kurdish, Pashto, Balouchi, Ossetian and various other Iranian languages. ...

Ancient Serbs History  3 Dec 2010 ...

It is known that the Serbs were in ancient times was monotheistic (believe in one God),
while polytheism arose later in Greece. ...
www.scribd.com/doc/44573955/Ancient-Serbs-History
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Откад су то Срби у давнини били једнобошци?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.