Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 568085 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
Na temi me nije bilo jer nije bilo ni razloga. Uglavnom si dobijao pohvale. I ja mogu da te pohvalim da si pedantan i vrlo predan istoriji. Nemoj odmah da se uvredis, to je bila opaska na tvoje "da ste procitali sto sam pisao ..."

Znas odlika nekih nacista na ovom forumu je da izbace kilometarski tekst koji ne mozes da uhvatis ni za glavu ni za rep. Nemoj u kos sa njima, nego daj ti lepo sustinu, cvrste argumente pa da pricamo.

Da li si video sta su sve zapadni istoricari uradili da bi dokazali postojanje Troje ? Iskopine, satelitski snimci, dokumenti raznih naroda, narodna predanja raznih naroda ... i to su ti momce istorija i arheologija, ruku pod ruku, na delu. Pored toga "Iliri su dobili ime po nekom Iliji" deluje totalno neozbiljno. Mozda su Rimljani bili cigani jer ove danas zovemo Romi ? ali nije tako i svi to znamo.

Imam 24 godine, i ranije sam jako verovao u te bajke, kako smo mi bili mnogo jaki. Istina je da nismo i to nije nikakva sramota.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Da ne bi dugo čekali, pošto vidim da je Fahrenheit odsutan, odgovoriću odmah.
Kako si mi postavio pitanje, čini mi se (možda grešim) da si to, ili video na nekoj emisiji, ili još verovatnije, pročitao u nekoj knjizi iz istorije, ali za fakultet (s obzirom na to da tako nešto nema ni u jednoj knjizi istorije za osnovnu ili srednju školu), pošto sam ja još uvek srednjoškolac i imam svega 18 godina do takve knjige mi zaista nije palo na pamet da dođem, a i nemam toliko para da dolazim baš do vake istorijske knjige. Ali dobro, to i nije toliko bitno, koliko odgovor na pitanje o Baskima. Ovako, ja se ne sećam da sam negde napisao da su Srbi najstariji narod Evrope, već Sveta i autohtoni narod Balkana, tj. da pre Srba na Balkanu nije bila nijedna država. I još sam rekao da su Srbi preteča evropskog čoveka, a da bi to bili, nije bilo potrebno da budu i prvi na balkanu, pošto su Baski, tu gde jesu, bili i ostali, bez nekog značajnog širenja, za razliku od nas koji smo pokrivali veliku površinu u Evropi. Dakle većina naroda Evrope vode poreklo od Srba, to nam daje status preteče. I još nešto najstarija civilizacija na tlu Evrope je, koliko ja znam, zasad nepoznata "Vinčanska" civilizacija, odnosno ona civ. koja je nastanjivala Lepenski Vir i Podunavlje uopšte. A kad si već pomenuo Baske evo i nešto podataka u vezi njih. Jedan naš čovek, Dušan Mirković, je u jednom tekstu na ovakvu temu rekao da je, citiram: "...samo površnim uvidom u "Španjolsko-hrvatsko-srpski rječnik", od prof. Vojislava Vinje i dr Ratibora Musanića (izd. "Školska knjiga", Zagreb, 1971.), našao više od dve hiljade reči koje su mogle biti u upotrebi pre više od dve hiljade godina, one su ili iste, ili ukazuju na zajedničko poreklo sa slovenskim jezicima"; dr Olga Luković-Pjanović tvrdi da u baskijskom jeziku ima preko četrdeset odsto srpskih reči. Da bi ovo proverio, Dušan Mirković je tragao i pronašao odgovarajuću literaturu. To je bio prvi tom dela na nemačkom jeziku: "Die Basko-Slavische Spracheinheit" ("Basko-slovensko jezičko jedinstvo"), izdatog u Beču, 1894. godine, pisac Johann Topolovšek, pravo ime Ivan, inače Slovenac. On navodi da je na studiranju baskijskog kezika i pisanju dvaju tomova proveo deset godina i tvrdi da je baskijski jezik jedan iz stabla slovenskih jezika. Da bi to dokazao, on je u prvom tomu, koji ima preko 300 strana, na više od 240 strana uporedni pregled baskijskih reči sa odgovarajućim rečima iz drugih slovenskih jezika, ej 240 strana! Po Topolovšeku su i iberski jezici španski i portugalski, takođe u srodstvu sa slovenskim jezicima. On se, između ostalih, poziva i na mišljenje barona Wilhelma von Humboldta (1767-1835) koji je bio i filolog i izučavao je i znao mnoge strane jezike (baskijski, mađarski, razne američke jezike, sanskrit, kineski, japanski, tatarski, burmanski, egipatski, kao i druge semitske jezike. Topolovšek na zadnjih deset strana 1. toma svoje knjige daje i uporedni pregled reči iz irskog i slovenskih jezika, tvrdeći da je i irski jezik jednim delom u srodstvu sa slovenskim jezicima. A i poznato je da su Iberi u staroj eri naseljavali Irsku. Svi oni su sa nam povezani, najverovatnije, preko Etruraca. Još vredi napomenuti da drugi tom nikada nije izašao iz štampe (pravo čudo da je i prvi uopšte štampan, u sred katoličkog Beča (bez uvrede za katolike)). Eto toliko o Vatikanu, Baskima i mojoj obaveštenosti. Smile
Ajd pozdrav, odo da gledam Evroviziju. Smile Na kraju ste ipak dugo čekali, al šta da se radi.
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Za Aneu

Pa kad toliko pričaš o marksu i čemu još tamo, logično je da zaključim da simpatišeš komunizam, ali nema veze. I ne smeta mi Če.

Za Fahrenheit
Dugo pišem jer zaista ono što pokušavam da objasnim ne može kraće. A za naziv Iliri nisam siguran po čemu je nastao, ali sam siguran da su to bili Srbi i da su im taj naziv dali stranci. A što se tiče satelitskih snimaka i arheoloških dokaza, polako biće i toga, jer kao što rekoh ranije, nameravam da upišem arheologiju pa ću onda i njih iznositi. A tih dokaza i ima, samo meni nisu dostupni. I nadam se da me niko ne smatra nacistom, ne daj bože. Smile Smile
A sad stvarno, pozdrav, prođe mi evrovizija. Čitamo se sutra. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
I da nisam se uvredio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
i koristi dugme kada zelis nesto da dodas...
postovanje vise uzastopnih poruka nije dozvoljeno.. bice brisane.. to je najlakse

elem.. sto se tice marksa, pa poznavanje poznatih izreka zanacajnih i beznacajnih ljudi spada u domen opste kulture...
ja stvarno nisam kriva sto sam kao mala citala politikin zabavnik i skupljala te bisere mudrosti... Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
Sad mi je krivo sto ne mogu da se setim punog imena naroda. Zvali su se Ibero-pa jos nesto, jebi ga. E vidis, taj narod je ziveo iza karpata, tipa Gruzija i naselio Spaniju preko Afrike. Po njima poluostrvo dobija ime Iberijsko. Tom prilikom dolaze u kontakt sa Baskima. Odatle ima slicnih ili istih reci sa slovenskim jezicima. Znam npr. da se kuca isto kaze na Baskijskom. To kaze jedan prijatelj mojih roditelja koji je etnomuzikolog. Najobrazovaniji covek kojeg znam.

Zapamti, fragmenti jezika naprosto nisu dovoljan dokaz za neku tvrdnju. Tvoje znanje je zavidno, moram priznati, samo mu ti dajes kontekst kakav se tebi dopada. Svi poticemo od jednog naroda iz Afrike, tako da si ti u neku ruku u pravu.

Jos u vezi Ernesta Gevare de la Serne Linca poznatijeg kao Che. Bio je komunista i drzavni tuzilac na Kubi koji je ko zna koliko ljudi osudio na smrt. Ja se sa time duboko ne slazem. Medjutim moras malo dublje da udjes u celu pricu. Radi se o aristokratskom detetu, koje je kasnije zavrsilo medicinu za 2 i po godine, boreci se sa astmom. Veliki borac i intelektualac. Dobrog protivnika treba postovati.
Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 206
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6680
RASSANIN ti si rekao da prije srba nije postrojala nijedna drvava na balkanu!!!
mogu ti reci da silno gresis.sta je sa starom grckom i ilirskom drzavom na celu sa kraljicom teutom(koja je bila jedina koja je uspela da ujedini sva ilirska plemena).stoga ti savjetujem malo vise obratis paznju na ono sto pises.

sto se tice toga da li su srbi najstariji narod na planeti,vec sam rekao da SLICNE TEORIJE POSTOJE I KOD OSTALIH NAROD,STOGA PO MENI NE TREBA IM BS MNOGO VEROVATI.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49928
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
zanimljiva tema

@ elve

niko i ne kaze da treba vjerovati narodnim teorijama, ali ovdje su u pitanju kineski spisi.
Zasto bi njima padalo na pamet da izmisljaju Srbe, osim ako nisu bili neki slicni Srbima pa se pomjesala imena.

@ Rassanin

Sta mislis, da nemaju kakve veze piramide u BiH sa Srbima ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
@ elve

Po njemu Iliri su Srbi.

@ MM

Kakve, bre piramide u BiH ? Mislim, izvini ako si se zezao, al' ako si ozbiljan ...

Uzgred, Kinezi su pisali da postojimo, a ne da smo najveci motherfuckeri na planeti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 206
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6680
ej bre ILIRI SU SRBI to je prosto nemoguce.to U to ni malo djete ne moze poverovati.pa srbi su dosli na balkan u 9 veku to svi zanju.albanci imaju poreklo od ilira,to je vec 70 posto potvrdjeno.kada su srbi lovili na praistoriski nacin zivotinje na karpatima iliri su preradjivali zlato i srebro.

a ovo sa piramidama  SMESNO to su piramide koje su gradili iliri dok srba nije bilo ni traga.to je i sam arheolog iskopavanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.