Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33963 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Искрено сам забринут за твоју будућност као правника...     

Duliša ti si car nad carevima! Smile

Citat
nisam dobila odgovor: "Ko ubija civile u ratu?"

Mogul ja iz prve ruke?
« Poslednja izmena: 06. Jun 2007, 17:26:33 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
Citat
Vidim da je poceo flejm... tesko je pomiriti se sa cinjenicom da se covek ne radja kao kriminalac, vec se takav postaje...
Uf... kako je neprijatna pomisao da bi mogao da nekoga ubijes na najbrutalniji moguci nacin... ali, to se upravo desava... posebno pravednicima.. Smile

@Magic Master

Izgovori... izgovori.. izgovori...

Citat
Хоћеш да ми кажеш да зато што бих хтео да мучим (а не "само" да осудим на доживотну робију) човека од 40-50 година који је - силовао, 15 пута избоо ножем, полио бензином и запалио (док је још била жива) 16-годишњу девојчицу - ја у стању да урадим нешто слично???

On je nju mucio, ti bi njega... razlika je u...?
Ti si spreman da se spustis na nivo najbrutalnijeg ubice.
U tom trenutku niko nije vredan da se nazove covekom.
U tom trnutku nema nikakve ljudskosti. Tacka.

@freeruner

Izgovori.. izgovori ... izgovori...
Ako imas probleme, sto ih ne resavas..
Sto cekas da ih neko drugi resava...
Ako hoces "normalnu" drzavu, stvori je...
Nemoj da kukas i okupljas ekipu..

Anea, nisam ja napisao da želim da mučim nekog, citirala si nekog drugog, a meni se obraćaš. Ja čak i ne znam da li bih to mogao da uradim. To bi uradio neko drugi, i primio bi platu za to  Smile Smile Smile

Ovde pričamo o mirnodopskim uslovima, koliko znam. Zašto sada ubacivati rat? Rat je potpuno druga situacija. kada si na tudjoj teritoriji, svi su neprijatelji. Ne opravdavam ubijanje dece i silovanje, ali kada si na tudjoj teritoriji, svi ti rade o glavi, jer si okupator. Ovo je sve posebna tema, o kojoj tek može da se raspravlja na 100 strana.

Citat
Niko ni pod kojim uslovima nikada nema pravo da drugu osobu muci, da joj oduzme imovinu, da joj oduzme zivot...
Svako ko to uradi, mora da bude kaznjen bez obzira na razlog, bez obzira na opravdanost.

Pa to i uradi, iako nema pravo. E pa onda mu uzvratiš ISTOM merom, da oseti na svojoj koži kako je to. Premlatio čoveka na mrtvo ime,ovaj siromah jedva preživi, i dobije uslovno? Ne bre, udri majmuna, ali "školovano", da malo piša krv, pa da mu ne padne na pamet više... A ne da likuje, odležim par meseci, pa kad izadjem, opet ću te bijem.... Ko je sad tu žrtva, a ko krivac?
« Poslednja izmena: 06. Jun 2007, 18:30:45 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240
Anea, a šta raditi sa čovekom koji je zlostavljao ili ne daj Bože ubio dete???
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Citat
Anea, nisam ja napisao da želim da mučim nekog, citirala si nekog drugog, a meni se obraćaš. Ja čak i ne znam da li bih to mogao da uradim. To bi uradio neko drugi, i primio bi platu za to

Smiley 1

Citat
Ovde pričamo o mirnodopskim uslovima, koliko znam. Zašto sada ubacivati rat? Rat je potpuno druga situacija. kada si na tudjoj teritoriji, svi su neprijatelji. Ne opravdavam ubijanje dece i silovanje, ali kada si na tudjoj teritoriji, svi ti rade o glavi, jer si okupator. Ovo je sve posebna tema, o kojoj tek može da se raspravlja na 100 strana.

A, ne.. ne... ne izvlaci se sad...
Ja sam rekla da svako iz nekog razloga moze da ubije... rat, mir... svejedno... ubica je ubica i nema opravdanja...  Smile
Vi kazete da ne moze...   zato sam i navela primer rat u koji se ide protiv naoruzanog neprijatelja, a ne protiv deteta u pelenam Smile
Upravo zbog takvog poimanja situacije (cak su i civili neprijatelji) i postoje Zenevske konvencije... postoji pravo uopste...  da se ljudi ne bi ponasali kao zivotinje... da svako ne bi uzimao pravdu u svoje ruke  Smile

Citat
Pa to i uradi, iako nema pravo. E pa onda mu uzvratiš ISTOM merom, da oseti na svojoj koži kako je to. Premlatio čoveka na mrtvo ime,ovaj siromah jedva preživi, i dobije uslovno? Ne bre, udri majmuna, ali "školovano", da malo piša krv, pa da mu ne padne na pamet više... A ne da likuje, odležim par meseci, pa kad izadjem, opet ću te bijem.... Ko je sad tu žrtva, a ko krivac?

Ako mu uzvratis istom merom, koja je razlika izmedju tebe i njega?  Smile
Nema je...

Uvodjenje sadistickih kazni nije resenje za poboljsanje efikasnosti smrtne kazne...
Sakacenjem i vesanjem ces da sprecis lopova?
Ma...idi... kako to da se i dalje izvrsavaju smrtne kazne i odsecanje udova u Singapuru i Kini, iako gradjani i stranci znaju za posledice.. Smiley

Danas sam pricala sa drugaricom koja je iznela zanimljivo opazanje:
"Jos su mi donekle jasni ljudi koji u afektu ubiju ubicu svoje drage osobe, ali mi nisu jasni ljudi koji se zalazu za smrtnu kaznu. Taj ubica ce da provede 10 godina u zatvoru cekajuci smrtnu kaznu. Kada konacno dodje vreme za izvrsenje, ubice ga ljudi koje vidi prvi put u zivotu i koji sa tim slucajem nemaju nikakve veze, a gledace ga dok umire ljudi koji, takodje, nemaju sa tim zlocinom nikakve veze, ali su dosli da vide kako neko umire.
Kakvo kajanje moze on da oseti u tom trenutku, kakvo olaksanje porodica moze da oseti? Nikakvo."

Citat
Duliša ti si car nad carevima!

Ne smunjam da bi uz njegovu odbranu zavrsio na dozivotnoj robiji za prolazak kroz crveno...  Smile

Citat
Anea, a šta raditi sa čovekom koji je zlostavljao ili ne daj Bože ubio dete???

Odgovarajuca kazna zatvora i psihijatrijsko lecenje.
Kada je neko bolestan, ti ga lecis... ne ubijas...
Uostalom... da je drustvo odgovornije, da svako ne gleda samo svoja posla, takve osobe bi pravovremeno bile izolovane i lecene...
Sve dok se to sto neko tuce svoju zenu ili dete smatra za tudj posao, takve stvari ce se i desavati...
Drakonske kazne nece imati nikakve pozitivne efekte... zlocini ce biti samo prepredeniji i dobro prikriveni...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo visoke kazne zatvorom+stalan prinudan rad, ima da se puse od rmbacenja. Do kraja zivota bi odradili sve zlocine.
IP sačuvana
social share
Novi svetski poredak: svet koji nam je stavljen preko ociju da bi se sakrila istina od nas

Homosexualizam je socijalno prenosiva bolest, koja se po pravilu javlja kao simptom u drustvima koja su u raspadu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Uvodjenje sadistickih kazni nije resenje za poboljsanje efikasnosti smrtne kazne...
Sakacenjem i vesanjem ces da sprecis lopova?
Ma...idi... kako to da se i dalje izvrsavaju smrtne kazne i odsecanje udova u Singapuru i Kini, iako gradjani i stranci znaju za posledice.. Smiley

Како ти знаш која би стопа криминала била у тим сегментима да није таквих казни? Право је наука, ти си далеко од науке => далеко си од права...  Smile  Smile

Danas sam pricala sa drugaricom koja je iznela zanimljivo opazanje:
"Jos su mi donekle jasni ljudi koji u afektu ubiju ubicu svoje drage osobe, ali mi nisu jasni ljudi koji se zalazu za smrtnu kaznu. Taj ubica ce da provede 10 godina u zatvoru cekajuci smrtnu kaznu. Kada konacno dodje vreme za izvrsenje, ubice ga ljudi koje vidi prvi put u zivotu i koji sa tim slucajem nemaju nikakve veze, a gledace ga dok umire ljudi koji, takodje, nemaju sa tim zlocinom nikakve veze, ali su dosli da vide kako neko umire.
Kakvo kajanje moze on da oseti u tom trenutku, kakvo olaksanje porodica moze da oseti? Nikakvo."

Нисмо ни сумњали да је изузетно бистра - чим се дружи са тобом...  Smile  Smile

Поента приче је да сурови убица треба да осети кајање, иначе нисмо ништа постигли... какве црне казне...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Nemoj mi reci... ti si profesor prava na Kragujevackom univerzitetu...  Smile

Mozda je vreme da krenem sa taktikom koju imaju neki i postavljam slikovne odgovore...
Ti prosto moras uvek da budes u pravu... posebno kada paradiras u temama o kojima nemas nikakvog pojma.. Smile

Citat
Нисмо ни сумњали да је изузетно бистра - чим се дружи са тобом..

Kao i uvek... nemamo argumenata, vredjajmo ljude...
Nista inteligentnije se ni ne moze ocekivati od tebe...  Smile
Kada bi ti imao prijatelje, znao bi koliko je ta opaska neukusna... ovako... mozes samo da naslutis...
« Poslednja izmena: 06. Jun 2007, 22:18:48 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
ne nije on profesor na Kragujevackom, dulisha je intelektualac, vidish da ima kravatu Smile Smile
nego Anea, dal bih ja mogao tebe da angazujem kao advokata u procesu ubistva.
zavrsila si pravni, zar ne?
IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
nego Anea, dal bih ja mogao tebe da angazujem kao advokata u procesu ubistva.

Glavić je izgleda "ubio" neku pi**u...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Samo to od vas dvojice?
Pa sta je bilo... ponestalo vam inspiracije?
Ocekivala sam nesto vise...tz..tz..tz... zestoko ste me razocarali... moze to i bolje...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.211 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.