Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 19:52:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jehovini Svedoci - Ko su oni?  (Pročitano 60761 puta)
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 1100
Мене само занима Господине Чекићу,пошто претпостављам да сте Србин,шта је утицало на вас да напустите Једну Свету Саборну и Апостолску Цркву и пређете у секту?(Ако сам погодио да сте Србин,и да сте били Православац,ако нисте од свега овога наведеног не морате да одговорите  Smile )
« Poslednja izmena: 07. Dec 2009, 18:05:10 od igor delija sever »
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Мене само занима Господине Чекићу,пошто претпостављам да сте Србин,шта је утицало на вас да напустите Једну Свету Саборну и Апостолску Цркву и пређете у секту?(Ако сам погодио да сте Србин,и да сте били Православац,ако нисте од свега овога наведеног не морате да одговорите  Smile )

Pozdrav Igore!  Smile

Tačno je da sam Srbin, po rođenju pravoslavac.

Istina iz Biblije me je podstakla da postanem pravi hrišćanin. Evo kako: za vreme rata u Srbiji 1990. godine i kasnije, čitam u jednom članku Kule Stražare o stradanjima ljudi u ratovima širom sveta. Interesantan podatak mi privuče pažnju, naime sve sukobljene strane energično tvrde da je bog na njihovoj strani i svi oni traže božji blagoslov da ubiju što više neprijatelja u sukobu. Nelogično, zar ne? Na čijoj je strani istiniti i živi Bog? Postavlja se pitanje. Iskrena osoba ne može a da ne vidi da je Bog apsolutno protiv svakog ubijanja a kamoli da podržava bilo koju stranu u sukobu.

U našoj, ratom i mržnjom rasparčanoj Jugoslaviji besni rat između Srba, Hrvata i Muslimana. Nekada braća, čiji su zajednički pradedovi došli preko Karpata i govorili jedan jezik, sada najkrvoločniji neprijatelji jedan drugom, traže blagoslov, Srbi sa Arkanom na čelu u Sabornoj crkvi u Beogradu poređali oružje oko crkve (sa oružjem se ne sme u crkvu, ali je zato normalno tražiti blagoslov) i ušli u crkvu da traže blagoslov i božju podršku u ratu protiv svoje braće Hrvata i Muslimana. Na drugoj i trećoj strani ništa bolje. Ko je pobedio u ovom najnovijem ratu? Da li je Jedini i Istiniti Živi Bog Jehova podržao bilo koju religiju u ovom ratu?

Ostaviću Igore tebi da sam odgovoriš i raymisliš uz sledeći princip iz Božje Reči, Jovan 13:34,35 :"34 Novu vam zapovest dajem da ljubite jedan drugog, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite među sobom.
35 Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav među sobom."

I kao što sam više puta odgovorio, ponoviću i sada: sve ostalo da zanemarimo, sve razlike i principe i ako se skoncentrišemo samo na ovaj koji govori o ljubavi onda je odgovornost na svakome od nas, bilokojoj religiji da pripadamo, duboko da se zapitamo: Da li ja zaista volim svog bližnjeg kao samog sebe? Ako iskreno odgovorimo na ovo jedno jedino pitanje, ponavljam iskreno i pošteno onda će nam biti prilično jasno gde stojimo u odnosu na Božju Reč i principe Biblije.

Pozdrav Igore i svako dobro!

Smile
« Poslednja izmena: 07. Dec 2009, 18:29:42 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Čekić I,
Dali se Isus priključio bilo kojoj verskoj organizaciji samo zato što Jevrejski narod odakle i On potiče, koji su živeli po Jevrejskoj religiji bio u sukobu sa Rimljanima? Nije. Isus ostao veran sebi i Bogu. Znači opravdanje kako moj  narod kojem pripadam,je u sukobu sa drugim narodom,ne može biti opravdanje,pa da umesto vernosti sebi i Bogu,predajemo se vernosti jednoj organizaciji, i vernosti vođi te organizacije.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Значи ти си баталио Православље због људи  а не због неслагања са Православљем? Smile  Хоћеш да кажеш да сви треба да престанемо да верујемо јер се например владике возе у џиповима?

Да ти кажем једну ствар - ти што се позивају на бога у ратовима немају везе ни са вером а ни са мозгом. Ако си озбиљн човек треба да схватиш да је у ево 65 година комунизма највише страдало српство и Православље. Ти који су се позивали и на српство и на Православље нису ни Срби а ни православци. По твојој логици онда сви ттреба да тражимо другу националност и другу веру.
Не ваља ти начин размишљања Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Čekić I

Pozdravljam te Eyepheel!

Ja živim u SAD. 'Ajde, molim te, uozbilji se i ne pričaj koješta.

Smile
Moja zena je jehovin svedok, i odlazio sam u vise navrata u jedan od Cleveland-skih "kingdom hall"- ova, sve sto sam rekao o doktrini ili "drivel"-u jehovinih svedoka je ono sto sam od njih cuo, nemam nikakvog razloga da nesto izmisljam posto su sve religije sekte koje veze sa istinom/realnoscu nemaju.
Ako je doktrina neistina, a svaka jeste, nema veze koji naziv nosi.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
SonyEricsson 
Dragi prijatelju, Laslo pozdravljam te! Smile

Pišete:

Citat
Isus je osnivač prve i prave Hrišćanske skupštine. Kada je uskrsnut i kada su posle njega pomrli svi apostoli, Pavle je upozorio Hrišćane da će se među prave hrišćane "uvući vuci u jagnjećim kožama" Dela apostolska 20:29 i 30:" Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

Laslo to su reči našeg Gospoda, nisu ni Konstantinove, ni Benediktove, ni Raselove a još manje moje ili bilo kog drugog čoveka. Da bih naglasio ono što je Isus izgovorio (ne želim da ulazim u detalje, vidim da dovoljno poznaješ istoriju, ali ako je potrebno, neće mi biti ni malo teško), nedavno posle njegovog odlaska sa zemaljske scene i smrti apostola, delo propovedanja dobre vesti je počelo da bledi. Znamo šta se dogodilo u 4. veku NE. Naime rimski car Konstantin je proglasio hrišćanstvo zvaničnom, državnom religijom ne zato što je sam Konstantin bio hrišćanin već zato što je želeo kontrolu nad masama kojima je vladao. Car Konstantin se nikad nije krstio kao hrišćanin. Dela koja su tadašnji hrišćani činili poznata su svima nama. Da li je potrebno da se prisetimo krstaških ratova, inkvizicije, Vizantije i mnogih srednjevekovnih "ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe"? To su samo nekoliko ključnih detalja koji naglašavaju period između Isusovog završetka sa zemaljskom službom pa do danas. Ne volim da pišem ovako duge replike i komentare.

U gornjem postu si citirao Pavla, a ne Isusa, no to je manje važno. Važno je da smo se opet mimoišli. Cijeli ovaj dio tvog posta je s jedne strane točan, ali je potpuno izvučen iz konteksta. Zaboravljaš jednu vrlo bitnu stvar, a ta je da Jehovini Svjedoci još ne predstavljaju većinu stanovništva ni u jednoj državi. Kad vas bude u npr. Francuskoj 60% stanovništva pa kad odlučite zabraniti kavu, alkohol, himnu, preljub itd... vidjet ćeš i sam da će se ono što ste dosad nazivali izbacivanjem zbog grijeha pretvoriti u vašu inkviziciju. Vama je vrlo lako promatrati svoju prošlost kao doslovno ispunjavanje Kristovih riječi: "Idite po svem svijetu...", a kad to čine katolici ili pravoslavci ili kalvinisti to proglašavati suradnjom s politikom, mračnjaštvom i slično.... no to je stvarno tema za drugu diskusiju, osobito jer spada dobrim dijelom u sferu spekulacije.

Citat
Dakle šta sam hteo da kažem? Hteo sam da kažem da istorija dokazuje da u periodu od Isusovog uskrsenja pa do kraja 19. i početka 20. veka, tačnije do 1914. godine kada je Isus Hrist ustoličen kao Kralj Božjeg Kraljevstva pravih hrišćana nije bilo. ( o ovim detaljima možemo kasnije da razgovaramo) Pravi hrišćani nikada nisu i neće ratovati, neće ubijati bližnjeg svog po cenu bilo čega, čak i sopstvenog života. To je najvidljiviji znak da je period od, recimo, 1900-2000 godina, koji si ti naveo bez prave hrišćanske skupštine i pravih hrišćana. Dakle možemo sve da zanemarimo ali ubijanje i učestvovanje u ratovima i političkim događajima je apsolutno neprihvatljivo za prave hrišćane.

Vidim da JS gaje ideju o sebi kao zajednici "savršenih", no već sam spomenuo, svi oni koje zbog prijestupa izbacite te prijestupe su počinili kao Jehovini Svjedoci. S druge strane ne pamtim da je Isus ikoga odbacio ili da je bilo kome uskratio oprost. Kod nas katolika postoji izreka: "Petar se kajao, Juda očajavao" kojom se želi reći da je zbog njegovog kajanja Isus oprostio Petru njegovu izdaju, koju bi oprostio i Judi, no ovaj je očajavao (što je grijeh protiv Duha Svetoga) i sam se osudio.

Citat
Ratovi se vode i dan-danas i u njima učestvuju pripadnici gotovo svih mogućih religija koje postoje na zemlji. Jedini koji za sigurno ne učestvuju u ratovima i radije daju svoje živote i brane svoju neutralnost pre nego što će kompromitovati svoje principe, jesu Jehovini Svedoci. Sigurno je da niti jedna osoba u ratu nije poginula od ruke Jehovinog Svedoka. To je opšte poznata činjenica u celom svetu jer zbog svoje neutralnosti Jehovini Svedoci trpe žestoko progonstvo od vlada mnogih država. Nadam se da je ova činjenica dobro poznata i tebi? 

Neutralnost Jehovinih Svjedoka je činjenica koju ne mogu poreći i dobro mi je poznata. No, kako ponavljam ratovi koji se možda i vode u ime religija, ne kaljaju ideju religije kao takve. Kao što ni Petrova izdaja (i svih ostalih Apostoloa koji su se razbježali s izuzetkom Ivana) ne baca ljagu na njega kao istinskog Kristovog učenika.

Citat
Citat
Zašto je Filip krstio onog Etiopljanina, ako je ovaj bio osuđen da bude u zabludi jer nije dočekao Russela? Čemu Pavlove poslanice, putovanja, čemu mučeništvo svih Apostola, ako su znali da oni koje podučavaju moraju završiti kao "teški vuci"? I na kraju, obzirom da Marko i Luka nisu bili Apostoli, nego njihovi učenici, nisu li onda i njihova Evanđelja zapravo izvrtanje prave vjere i odvraćanje učenika za sobom?

Svi oni koje si nabrojao živeli su pre raspada prave hrišćanske skupštine i oni su uskrsnuti 1914. godine kada je Božje Kraljevstvo počelo da vlada.

Moram na posao Laslo!  Smile

Nastaviću sa odgovorima i diskusijom!

Svako dobro prijatelju!

Dakle ovdje je došlo do razmimoilaženja. Ne poričem ja da je povijest kršćanstva povijest raznoraznih zastranjivanja, ali ponavljam Isus bi bio nefer da je hotimično ostavio naraštaje i naraštaje ljudi u zabludi, zbog toga što je Russela odredio za obnovitelja pravog kršćanstva tek nakon 1900 godina. Apostoli bi bili podlaci da su poučavali znajući da poučavaju heretike koji će iskvariti istinu - Isus i govori da se ne baca biserje pred svinje. Ovdje govorimo o Božjem naumu, a ne ljudskim ostvarivanjima istog.

I nikako da dobijem odgovor o Russelu i Bibliji. Stoga ponavljam pitanja koja je i nemam pojma smatrao da su ostala neodgovorena.

I ponavljam svoju tvrdnju:

Citat
No, ionako nisam aludirao na nastanak tih spisa, nego na čuvanje i prepisivanje kompletnog Svetog Pisma koje je isključivo zasluga spomenutih Crkava (pa ako hoćeš i u njihovom "modernom" obliku i značenju). Koliko znam Charles Russel nije nikada tvrdio da je imao Objavu u kojoj mu je Isus ili bilo tko drugi nanovo dao Sveto Pismo (ili bilo kakvu svetu knjigu) u ruke (zbog toga sam šaljivo i aludirao na Jospeha Smitha i mormone). Prema tome sve što je Russel sa svojim krugom prijatelja otkrio, otkrio je na osnovu prijepisa koji su učinjeni u "neznabožačkim vremenima" i činili su ih "vuci koji ne štede stada" i "govore izvrnutu istinu i odvraćaju učenike za sobom", što ga onda ne čini baš vjerodostojnim Svjedokom, ako jesuditi po njegovim vlastitim riječima i zaključcima.

Srdačan pozdrav i čuvaj posao.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Dec 2009, 19:00:51 od Laslo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pomaže Bog - Duhom Svojim Svetim!

Normalno je da se ne slažemo jer se ti ne pozivaš na Božju Reč nego na tradiciju i predanja.
Ne razumem zašto pišeš ovakve rečenice koje kao da pokazuju da ti misliš da si bolji od mene.
A od mene i nije teško biti bolji vernik, Bog Sveti zna.
To što ti misliš da se ja ne pozvam na Sveto Pismo, to je zbog toga što si zaboravio moje pisanje ovde:
http://forum.burek.com/jehovini-svedoci-ko-su-oni-t475370.110.html
Ali i ja umem povremeno nešto zaboraviti, tako da .. nema ljutnje.

ako bolje obratiš pažnju odgovorio sam na sva pitanja za koja me podsećaš. Predpostavljam da ti se odgovori ne dopadaju, međutim ja bolje odgovore nemam, niti će ih biti.
Ako pod odgovorom misliš na ovu tvoju rečenicu
Citat
Svi oni koje si nabrojao živeli su pre raspada prave hrišćanske skupštine i oni su uskrsnuti 1914.
godine kada je Božje Kraljevstvo počelo da vlada.
Onda bih te ipak podsetio da kada nekoga Bog Blagi vaskrsne - onda taj neko bude vidan pred ljudima i
svedok dela Hristovog. Evo ih primeri:
"...i grobovi se otvoriše te vaskrsnuše mnoga tela umrlih svetaca;
i izišavši iz grobova posle njegovoga vaskrsenja uđoše u Sveti grad i pokazaše se mnogima."
(po Mateju 27,52-53)
Ako ti nudiš nekakvio drugačije vaskrsenje od ovoga - ja ću ipak više verovati Svetom Pismu nego tebi.

I kao što sam odgovorio Laslu, odgovaram i tebi:
Pravi hrišćani nikada nisu i neće ratovati, neće ubijati bližnjeg svog po cenu bilo čega, čak i sopstvenog života.
Da, i ja ti verujem da si ti jedan od takvih, koji nebi ubijali.
Takvi kao ti su i mnogi Hindusi, koji ni životinjsko meso ne jedu, iz sličnih razloga.
A ja ti poslah 'spisak' tebi sličnih (po ovom principu) koji su poginuli Hrista radi, u onom periodu za koji ti msiliš da hrišćana
(= Hristolikih) nije bilo, a Duhom Svetim vodjeni vernici... stradahu i bivahu gonjeni zbog Božije Reči.
To je najvidljiviji znak da je period od, recimo, 1900-2000 godina, koji si ti naveo bez prave hrišćanske skupštine i pravih hrišćana.
Ako si ti tako presudio, ko sam ja da te i dalje sanbdevam istorijskim činjenicama?

Srdačno te pozdravljam.
Blagodat Gospoda Isusa Hrista i ljubav Božija i zajednica Duha Svetoga sa svima vama.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozdravljam sve učesnike u diskusiji!  Smile

Želeo bih da rešimo pitanje rata, političkih sukoba i međusobne mržnje pripadnika različitih religioznih zajednica na teritoriji bivše Jugoslavije. Kad se budemo složili oko ovog pitanja onda će svako naredno pitanje biti veoma lako rešivo.

Dakle da li neko od vas koji pripadate pravoslavlju, katolicizmu ili islamu, vidite Boga, Stvoritelja i Suverena kako podržava u ratu bilo koju od ovih religija i ako misli da podržava, koja je to religija? Znači da ne lomimo jezike i trošimo vreme, pitanje je kratko i jasno!

Pozdrav i svako dobro!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
А какве то везе има са било чиме?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pomaže Bog Dragi, svakome i stalno!

Dakle da li neko od vas koji pripadate pravoslavlju, katolicizmu ili islamu, vidite Boga, Stvoritelja i Suverena kako podržava u ratu bilo koju od ovih religija i ako misli da podržava, koja je to religija?
Reč 'religija' se ni jednom ne spominje u Svetim Pismima Novoga Zaveta, tako da se ja
(po Božijoj volji i svojom odlukom) deklarišem da sam vernik u Hrista i to pravoslavni.
A odgovor na tvoje pitanje je da verujem da Bog (Koji je Ljubav i Izvor svake ljubavi) ne blagosilja ratove.

A sobzrom da si ti postao član organizacije kojoj pripadaš i hvališ se time da vaši članovi ne učestvuju u ratu,
da li vaši članovi daju svoj život za drugog čoveka koji nije član vaše organizacije?
Vidim da niste spremni da istrpite svoje članove kada otkrijete da su 'u grehu',
pa se nadam da ste požrtvovaniji prema svojim bližnjima koji vam nisu 'braća' i 'sestre'.

I drugo pitanje - da li si ti postao to što jesi - da nebi bio poslan u rat (i tamo ili ne-daj-Bože
poginuo, ili nešto još gore - ubio nekog čoveka)?

Jer ja lično poznajem čoveka koji je pošto je bio mobilisan, zamolio svog oficira da bude tu gde jeste
ali da ne nosi oružje (da nebi ni slučajno nekoga povredio ili nešto još gore), i bilo mu je omogućeno.
Da, on je pravoslavni hrišćanin.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 19:52:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.