Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 06:16:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jehovini Svedoci - Ko su oni?  (Pročitano 61049 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pomaže Bog Svemogući, svakome i svuda.

Čekić I

Da li si, dok si živeo na Balkanu, pročitao knjigu:

Bila sam Jehovin svedok - ispovest o jednoj zabludi.
Pisac je Dojon, Ž. (1987) a izdavač - Kragujevac: Kalenić

Ako jesi, kakvo je tvoje mišljenje o onome što je ona napisala
na osnovu svog iskustva sa Jehovinim Svedocima, i o tome
koliko joj je vremena i snage trebalo da se 'izvuče' odande?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Krajem 19. veka Rasel je sa još nekolicinom osoba željnih istine iz Biblije počeo da proučava Bibliju i zajedno su došli do zanimljivih činjenica:
Interesuje me šta kažeš na reči Isusove iz Jevanđelja.
U zadnjih 200 godina se pojavilo na stotina novih verskih zajednica.A da to ni Isusu nije ostalo nezapaženo koji mogao da vidi budućnost,evo šta je rekao u Jevanđelju.
Jevanđelje po Marku 13,6 "Jer će mnogi doći i moje ime:Ja sam,i mnoge će prevariti."
Jevanđelje po Marku 14,6 "I kada čujete ratove i glasove o ratovima,ne plašite se,jer treba da to bude,ali to još nije posledak."
Koji su poverovali Raselu nisu uzeli u obzir Isusovo upozorenje u ovim stihovima.Sama činjenica da sve nove verske zajednice tumače ili menjaju reči Biblije s naglaskom da im je to Bog rekao,da je Božja volja to što rade itd.I u vašoj zajednici dosta toga ste izmenili u Bibliji sa napomenom da vam to Bog tako saopštavao preko Svetog Duha,pa i mngoge stvari radite sa napomenom da to činite zato što Bog od vas traži.A upravo na to upozorio Bog preko Isusa "Jer će mnogi doći u moje ime:Ja sam,i mnoge će prevariti."
A da je to rečeno u ovom vremenu jasno ukazuje sledeći stih.Danas jeste čujemo i ratove i glasove o ratovima sa svih strana sveta.

I imao bi dva pitanja.
1.Dali ti je poznat tekst "Kako je 'proricao' Čarls Rasel?"
2.Dali mi možeš reći zašto je na groblju Čarlsa Rusela postavljena masonska piramida?
Evo LINKA gde ima opširnije o tome.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
А одговоре и даље искам од вас...   Smile  Smile

Silvanus, prijatelju dragi, oprostite mi, molim vas što ste tako dugo čekali na odgovor, nadam se da nećete zameriti!?  Smile  Smile

Citat
Па ствар је крајње једноставна, ви сте рекли да желите расправу на основу Светог писма (мени је то помало ограничавајуће, али за сада ћу то прихватити), па сам вас питао зашто ,,мисионарите'' у земљама где егзистира Црква Христова и навео сам речи Светог апостола Павла (Римљанима 15,20), а ви ништа не рекосте на те речи.
Већ ми утекосте са биљеге.  Smile

Dragi Silvanus, hoćete li biti ljubazni i reći ko je osnovao hrišćansku skupštinu u Rimu i da li je pre osnivanja iste neko od apostola ili učenika propovedao Hrista u Rimu? Zahvaljujem unapred. Smile

Citat
А затим сам споменуо зашто ми смета позивање само на Свето писмо (а далеко било да ми смета Свето писмо), односно зашто ми смета sola scriptura, а за крај сам оставио оно што вас и Ласло пита, мада у мало другачијој форми, питање Цркве Христове и Њеног континуитета и постојања до данашњих дана и вашег односа према Њој, која нам је свима сачувала, записала и предала речи Господа Исуса Христа, а које читамо у Новом завету...

Jehovini Svedoci su Hrišćani koji žive Bibliju i pokazuju to svojim delima u čitavom svetu. Našom propovedničkom delatnošću obaveštavamo ljude širom sveta da mogu da steknu prijateljski odnos sa našim Stvoriteljem Jehovom Bogom i na taj način steknu nadu u spasenje i nadu u večni život u raju na zemlji. Saznati šta je Božja volja je moguće samo i isključivo temeljitim proučavanjem Biblije i to je jedan od razloga zašto se Jehovini Svedoci isključivo pozivaju na Božju Reč - Bibliju.

Citat
А ако добијем одговоре и не будем имао примедбе на њих, тек ћу онда да поставим нова питања. Smile

Pozdrav i svako dobro Silvanus!  Smile

Pomaže Bog Svemogući, svakome i svuda.

Čekić I

Da li si, dok si živeo na Balkanu, pročitao knjigu:

Bila sam Jehovin svedok - ispovest o jednoj zabludi.
Pisac je Dojon, Ž. (1987) a izdavač - Kragujevac: Kalenić

Ako jesi, kakvo je tvoje mišljenje o onome što je ona napisala
na osnovu svog iskustva sa Jehovinim Svedocima, i o tome
koliko joj je vremena i snage trebalo da se 'izvuče' odande?

Pozdrav prijatelju!  Smile

Zahvaljujem na dobronamernim savetima! Nisam čitao i verovatno neću čitati. Ja lično poznajem mnoge koji nisu mogli da žive po biblijskim standardima koji su veoma visoki u svakom pogledu i razumljivo je da neki (dakle ne svi, na svu sreću) koji to nisu u stanju, okrivljuju Bibliju i autora Biblije Jehovu, a ne vide ni slučajno sebe kao krivca. Samo da potvrdim ono što sam napisao, naime iz organizacije Jehovinih Svedoka se svake godine isključi više od 40.000 pripadnika zbog bluda. Da li možeš da imenuješ bilo koju religioznu organizaciju koja čini to isto?

Pozdrav i svako dobro!  Smile

Edit by Silvanus: Изгледа да је онај фонт био преситан за вас. Да пробамо са овим.  Smile Писање порука заредом је против правила Бурек форума, јер се на тај начин нарушава ток дискусије, а прегледност и квалитет теме значајно смањују. Користите опцију - измени - (која се налази у горњем десном углу ваше поруке)

« Poslednja izmena: 05. Dec 2009, 17:30:36 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pomaže Bog Mnogomilostivi!

Zahvaljujem na dobronamernim savetima! Nisam čitao i verovatno neću čitati.
Bogu hvala na mojim dobrim namerama i tebi - hvala na iskrenosti.
Ne mislim da moraš čitati iskustva bivših pripadnika tvoje zajednice.
Zaista to mislim.
Ja lično poznajem mnoge koji nisu mogli da žive po biblijskim standardima koji su veoma visoki u svakom pogledu
Ne zameri - ne bih se složio da su 'Biblijski standradi visoki', jer je Sam Gospod sve ljude pozivao ka Sebi
(ne ka Svetim Pismima!) rečima:
Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite moj jaram na sebe i naučite od mene, jer ja sam krotak i smeran u srcu, i naći ćete odmor u svojim dušama. Jer je moj jaram blag i moje breme je lako.

Da bi nama ovo gore-navedeno bilo moguće, Duh Sveti nam pomaže.
Bez Njega, mi sami bi mogli da se oraganizujemo na razne načine ali ... Bilo bi nam jako teško, tačnije - nemoguće, živeti poput Gospoda Hrista.
... iz organizacije Jehovinih Svedoka se svake godine isključi više od 40.000 pripadnika ...
Ja nemam ni želju ni pravo da kritikujem vašu organizaciju.
Kada povadim sve balvane iz svojih očiju, možda ću se setiti da tebi kažem kako da ... reorganizujete svoju organizaciju.

Da li možeš da imenuješ bilo koju religioznu organizaciju koja čini to isto?
Veruj mi da ne gledam tuđa posla niti se bavim statistikom.
Pretpostavljam da si ti ponosan na takvo ustrojstvo u svojoj organizaciji.
Samo da te pitam, zar ti ne veruješ da je najbolje mesto za menjanje ljudi - baš vaša organizacija?
Ovako, da li grešim ako verujem da, ako vi izbacujete ljude iz vaše organizacije i oni onda odlaze u ... biblioteku, nije li onda bolje mesto za oslobađanje od greha - biblioteka, a ne vaša organizacija?

Srdačno te pozdravljam.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Искрено, не бих показивао толики степен разумевања и толеранције према некоме ко би био спреман да пусти дете да му умре, само да не би примило трансфузију крви. Знам да се понављам, али треба сагледати до краја колике могу бити последице такве... чудовишне одлуке.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Pozdrav Čekić. Imam komentar u vezi izbacivanja članova. Izbaciti nekog nije u skladu sa ljubljavu prema bližnjem. Ako je neko zgrešio treba mu pomoći da se popravi. Najlakše je dići ruke od njega, jer je često potrebno puno truda oko čoveka. Kada nekog volimo borimo se za njega, ulažemo maksimalni napor da mu pomognemo. Zato pojasni malo taj postupak, ne verujem da tek tako izbacujete ljude. Šta biva sa izbačenim članovima ako se poprave, da li mogu ponovo pristupiti Jehovinim svedocima? Ako ne kakve to posledice ima u odnosu sa Bogom?  Po meni nikakve jer smatram da u tom odnosu nikakva organizacija nije potrebna kao posrednik, niti na njega može negativno uticati. Pozdrav
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pomaže Bog Mnogomilostivi!

Bogu hvala na mojim dobrim namerama i tebi - hvala na iskrenosti.
Ne mislim da moraš čitati iskustva bivših pripadnika tvoje zajednice.
Zaista to mislim.
Ne zameri - ne bih se složio da su 'Biblijski standradi visoki', jer je Sam Gospod sve ljude pozivao ka Sebi
(ne ka Svetim Pismima!) rečima:
Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite moj jaram na sebe i naučite od mene, jer ja sam krotak i smeran u srcu, i naći ćete odmor u svojim dušama. Jer je moj jaram blag i moje breme je lako.

Da bi nama ovo gore-navedeno bilo moguće, Duh Sveti nam pomaže.
Bez Njega, mi sami bi mogli da se oraganizujemo na razne načine ali ... Bilo bi nam jako teško, tačnije - nemoguće, živeti poput Gospoda Hrista.

Svakako da nismo u stanju da savršeno imitiramo savršenog čoveka jer smo sami nesavršeni, ali možemo da se trudimo i da činimo napor da živimo po biblijskim principima!

Nisam rekao da je nemoguće živeti već da želimo ili ne želimo da živimo po standardima Biblije. Standardi Biblije i principi su veoma visoki ali nije nemoguće živeti po njima. Neki od biblijskih principa i standarda po kojima naš Stvoritelj očekuje da živimo jesu čist i moralan brak što podrazumeva da je jedan čovek muž jedne žene i da bračni partner ima osnovu za razvod samo pod određenim uslovima a) preljuba; b) fizičko maltretiranje; c) smrt supružnika. Razvod braka zbog drugih razloga je biblijski neosnovan. Drugi princip jeste yahtev da se vodi moralan i čist život pre braka, znači Biblija osuđuje seks i zloupotrebu polnih organa na bilo koji način pre braka. Biblija osuđuje obožavanje bilo čega drugog osim Jedinog i Istinitog Boga i Stvoritelja jehove, obožavanje ikona, idola, slavljenje paganskih praznika, rođendana i slično. Sledeći biblijski princip i zahtev jeste apstinencija od bilo kakvih narkotika, duvana, droge i sl. Biblija takođe osuuje pijanstvo (ne konzumiranje alkohola), kriminal, maltretiranje supružnika, dece, životinja, laž, krađu, nepoštenje, nerad, lenjost, prljav rečnik, psovanje i mnogo drugih stvari kojih ljudi nisu spremni da se odreknu.

Dakle ovo su neki od principa Biblije. 

Citat
Pretpostavljam da si ti ponosan na takvo ustrojstvo u svojoj organizaciji.
Samo da te pitam, zar ti ne veruješ da je najbolje mesto za menjanje ljudi - baš vaša organizacija?
Ovako, da li grešim ako verujem da, ako vi izbacujete ljude iz vaše organizacije i oni onda odlaze u ... biblioteku, nije li onda bolje mesto za oslobađanje od greha - biblioteka, a ne vaša organizacija?

Ne radi se o tome da li sam ja ponosan ili nisam, već se radi o zahtevima koje Bog postavlja za one koji žele da vrše njegovu volju. Pavle govori o isključenju, dakle ne o isterivanju, iz hrišćanske skupštine kao preventivu da se ostali deo čiste skupštine ne isprlja i ne "razboli", da bi se sačuvala čistoća Jehovinog imena i održali visoki standardi pravog hrišćanstva! Evo kako to Pavle opisuje u 1. Korinćanima 5:1-5 i 13
1 Vrlo se glasi da je kurvarstvo među vama, i takvo kurvarstvo kakvo se ni među neznabošcima ne čuje, da nekakav ima ženu očevu.
2 I vi se još nadimate, mesto da plačete, da se izvadi između vas onaj koji je učinio to delo.
3 Jer ja, koji ako nisam kod vas telom, ali duhom tu živim, već odsudih kao da sam tamo, da se onaj koji je to tako učinio,
4 U ime Gospoda našeg Isusa Hrista kad se saberete vi i moj duh, sa silom Gospoda našeg Isusa Hrista,5 Da se onaj preda sotoni na mučenje tela, da bi se duh spasao u dan Gospoda našeg Isusa Hrista.

I 13:"A one koji su napolju sudiće Bog. Izvadite zloga između sebe."

Zatim u 2.Jovanovoj 10 čitamo savet kako da se ponašamo prema onome ko je isključen:"Ako ko dolazi k vama i ove nauke ne donosi, ne primajte ga u kuću, i ne pozdravljajte se s njim!"

Dakle kao što vidimo pravi Hrišćani prve hrišćanske skupštine su isključivali pripadnike koji su kršili hrišćanske principe, Jehovini svedoci samo nastavljaju tradiciju prve hrišćanske skupštine, nismo mi ništa novo izmislili. Naravno kad se isključeni iskreno pokaje i počne da pokazuje znake iskrenog pokajanja (to može i da potraje) i izrazi želju da se vrati skupštini pristupa se pripremi za njegov povratak.

Citat
Srdačno te pozdravljam.

Hvala ti na prijateljskim i ljubaznim rečima, pozdravljam i ja tebe!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pomaže Bog Sveprisutni, svakome!

Svakako da nismo u stanju da savršeno imitiramo savršenog čoveka jer smo sami nesavršeni, ali možemo da se trudimo i da činimo napor da živimo po biblijskim principima!
Nabrojao si mi neke od (kako ih ti nazivaš) biblijskih principa. Hvala ti na trudu.
Nisi mi napisao nešto šte ne znam niti nešto što ne verujem, ali dobro je da se
podsetimo obojica šta u zbirci Bogom-danih knjiga piše.

Ima samo ta razlika medju nama - ti pišeš o principima a ja o Začetniku i Usavršitelju vere, o Hristu Isusu.
Jer ako u tvojoj organizaciji neko ispunjava sve ono što si ti strpljivo napisao, a vere u Vaskrsloga nema (niti
ljubavi prema Njemu i nade u Njega), onda je on ... dobar član vaše organizacije. Neće biti izbačen.
radi o zahtevima koje Bog postavlja za one koji žele da vrše njegovu volju.
Ja ipak nekako Boga Blagoga doživljavam kao Oca Ljubavi, koji ne postavlja zahteve, već
nudi Sebe. Ali vernik sam tek nekih 23 godine.... Ovo pišem na osnovu svog dosadašnjeg iskustva
sa Bogom Jedinim, u Crkvi koju je Duh Sveti sa svetim Apostolima osnovao i koju ni vrata adova neće srušiti.
Pavle govori o isključenju, dakle ne o isterivanju, iz hrišćanske skupštine kao preventivu da se ostali deo čiste skupštine ne isprlja i ne "razboli", da bi se sačuvala čistoća Jehovinog imena i održali visoki standardi pravog hrišćanstva!
Hm. Znači kada isključite one koji ne poštuju 'biblijske principe', oni odlaze u (npr.) biblioteku i tamo se
menjaju na bolje. A vi, koji niste isključeni iz vaše organizacije, premda osećate da ste grešni, ostajete tu
gde jeste, nadajući se da vaš greh neće biti oktriven jer ako bude....

Znaš, ja ipak verujem da milost slavi pobedu nad sudom.

Naša blagost treba da bude vidna pred svim ljudima - Gospod je blizu!

Do skorog dopisivanja...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Када сам слаб онда сам силан.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3880
Zastava Београд је СВЕТ !
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

За Čekićа I

Помаже Бог.

Немам никакве замерке што сам чекао, али имам замерку што ми не одговористе на оно што сам вас питао.
Да Звезда има играче, који овако врдају и избегавају препреке, где би нам крај био.   Smile
Ако је судити по овим досадашњим одговорима, боље да сте узели надимак Гума, уместо Чекић.  Smile
(ово је мала шала, немојте заметити)

Елем, ево ја ћу да покажем шта сам мислио под одговором...

Citat
Па ствар је крајње једноставна, ви сте рекли да желите расправу на основу Светог писма (мени је то помало ограничавајуће, али за сада ћу то прихватити), па сам вас питао зашто ,,мисионарите'' у земљама где егзистира Црква Христова и навео сам речи Светог апостола Павла (Римљанима 15,20), а ви ништа не рекосте на те речи.
Већ ми утекосте са биљеге.  Smile

Dragi Silvanus, hoćete li biti ljubazni i reći ko je osnovao hrišćansku skupštinu u Rimu i da li je pre osnivanja iste neko od apostola ili učenika propovedao Hrista u Rimu? Zahvaljujem unapred. Smile

Citat
А затим сам споменуо зашто ми смета позивање само на Свето писмо (а далеко било да ми смета Свето писмо), односно зашто ми смета sola scriptura, а за крај сам оставио оно што вас и Ласло пита, мада у мало другачијој форми, питање Цркве Христове и Њеног континуитета и постојања до данашњих дана и вашег односа према Њој, која нам је свима сачувала, записала и предала речи Господа Исуса Христа, а које читамо у Новом завету...

Jehovini Svedoci su Hrišćani koji žive Bibliju i pokazuju to svojim delima u čitavom svetu. Našom propovedničkom delatnošću obaveštavamo ljude širom sveta da mogu da steknu prijateljski odnos sa našim Stvoriteljem Jehovom Bogom i na taj način steknu nadu u spasenje i nadu u večni život u raju na zemlji. Saznati šta je Božja volja je moguće samo i isključivo temeljitim proučavanjem Biblije i to je jedan od razloga zašto se Jehovini Svedoci isključivo pozivaju na Božju Reč - Bibliju.

Под оним скупштина, претпостављам да мислите на Цркву Христову?

У Риму је пре доласка Светог апостола Павла било хришћана. Не могу да именујем конкретну особу која је основала хришћанску заједницу у Риму ( можда би Ласло радо ушао у дискусију по овом питању  Smile ; мада ћу изнети своју тезу...).
Вероватно су то били људи који су ишли на Пасху у Јерусалим, па су на дан Педесетнице, чули проповед Светог Петра и осталих апостола и по повратку у Рим су основали хришћанску заједницу.

Свети апостол Павле пише посланицу Римљанима пре него што је видео Рим или био у њему.
Свети апостол Петар тада још није био у Риму, јер да је био тамо и да је то било познато Павлу, онда би Павле сигурно споменуо Петра.
И при том, да је Петар био тамо, не би било нужно писати посланицу Римаљанима, зар не?  Smile

Е, сад, како сам Свети апостол Павле каже, да он не зида на туђем темељу и у посланици Римљанима изражава жељу да ће им доћи (Римљанима 1,11;13), мени се чини (ово је наравно, моје субјективно становиште које је можда погрешно), да је његова жеља да постави темеље тој заједници у Риму.
Она дакле постоји, али још увек није изграђена, нема ,,темеља'', који би потицао од апостола или неког апостолског ученика.
О вери Римљана се сам Павле похвално изражава (Римљанима 1,8), али изражава жељу да дође да им проповеда Јеванђеље (Римљанима 1,15). Из чега следи, да иако ту има хришћана, да треба да дође неко од апостола да ту проповеда...
Ergo, њима је био потребан неко да их утврди у вери, а Павле изражава наду да ће то бити он, јер и он је свестан да већини људи у Риму није познато Јеванђеље, нити дело Господње...

А то нас ни мало не приближује ономе што ЈС чине по земљама где је Јеванђеље Христово познато и где постоји Црква Христова, јер ви своју ,,мисију'' не обављате под окриљем Цркве, већ покушавате да нашу браћу и сестре по вери, задобијете за вашу организацију.
Када би ви вашу мисију проповедања Јеванђеља вршили под окриљем Цркве Христове и са жељом да их приближите Цркви, за коју је Господ рекао да је ни врата пакла неће надвладати (Матеј 16,18), ја бих ваш рад подржао, али ви управо радите на рушењу онога што је Господ основао.

Елем, не видим разлога за вашу ,,мисију'' у земљама где Црква Христова већ егзистира, шта више, то је директно у супротности са оним што је рецимо Свети апостол Павле радио.

А оно друго што сам оплавио  Smile , је оно што сам већ више пута овде поновио.
Свето писмо је прво егзистирало у усменој форми, а тек касније је записано, а када је записано, представљало је само део Светог предања.
Ви у ствари негирате Свето предање, а при том користите део тог предања који је записан.
Зато мислим да је то ваше позивање само на Свето писмо, у ствари део једне шире приче, којом ви оспоравате континуитет Цркви Христовој, јер када би признали да је Свето писмо део Светог предања и да је Црква Христова чувар тог предања и да је управо Она записала, сачувала и пренела нама свима речи Господње, поставило би се логично питање, зашто онда поједине хришћанске заједнице раде против Цркве Христове и негирају Свето предање, када користе део Њеног предања и здушно се на њега позивају...

Збогом остајте.   Smile

IP sačuvana
social share

Речи Светог Јована Лествичника: »Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.«

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Видим да се мој коментар прескаче... нема везе...
ево још нечега : Знам да је сведоцима најстроже забрањено употреба оружја, због чега не служе војску или је служе цивилно. Моје ново питање (надам се да ће бар на ово бити одговорено) је - Да ли би употребио оружје и пуцао у нападача ако би то био једини начин да заштитиш себе или своју породицу ?!
(молим да нас поштедиш сувислих одговора као што је био онај о трансфузији, дакле наглашавам једини начин)
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 06:16:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.