Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jedno pitanjce u vezi legale Windowsa...????  (Pročitano 2471 puta)
08. Okt 2008, 08:47:11
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 529
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple 6s
npr... ako imam neku pijačarsku kopiju XP-a i kupim originalan cd key (samo key, moze li to tako??) i znaci instaliram taj XP i unesem taj moj originalan kljuc - e jel tad XP legalan?
Znaci, jel se legalnost odnosi samo na jedan određen cd i taj njegov kljuc ili moze i ova moja varijanta???

Evo primjer, imam originalan XP koji je dosao uz laptop i taj recovery cd je slomljen.Mogul naci sad neki XP instalacioni cd i unijeti moj kljuc koji sam dobio prilikom kupovine???

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Sake
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Recovery disk nije instalacija XP-a. Drugo, svaki legalan disk ima svoj kljuc i oni ne mogu da setaju. Ako imas originalni Win i zeznuo si disk, zovi lokalnu kancelariju MS-a i trazi novi.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Ajde da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde, slična je problematika.

1. Da li je serviser koji na zahtev mušterije (ako to ne uradi, ode kod drugoga) instalira piratski Windows odgovoran ili ne i da li neko ima ideju kako mušteriju ubediti da instalira originalni XP Home koji košta 99 Evra, kada na pijaci košta 300,00 dinara. Slično pitanje sam postavio korisničkom centru Microsofta Srbija i dobio usmeni odgovor da je dovoljno da imam revers za računar na kome je piratski Windows.
2. Kako kada kupim računar, u Metro-u, koji je velikoprodajni centar, za dalju prodaju da nabavim OEM verziju Windowsa?
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Da li je serviser koji na zahtev mušterije (ako to ne uradi, ode kod drugoga) instalira piratski Windows odgovoran ili ne
Naravno da jeste. Distribuira nelegalan prizvod.

Citat
da li neko ima ideju kako mušteriju ubediti da instalira originalni XP Home koji košta 99 Evra, kada na pijaci košta 300,00 dinara
Ideju !??? Nemam.  Smile  Mozda "cev" u celo.  Smile

Citat
Kako kada kupim računar, u Metro-u, koji je velikoprodajni centar, za dalju prodaju da nabavim OEM verziju Windowsa?
Net ili se opet obratis Microsoftu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Tako sam i mislio. Zato sam i postavio pitanje da bi bio siguran.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N95 8GB
imam ja original xp home....imao sam licencu na jednom kompu (i dalje je zalepljeno ono sa serijskim brojem na kucistu) i imam disk.... da li ja to mogu da prodam (bez tog kompa)? i koliko mogu da uzmem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

^^

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 17395
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Samsung Galaxy Note 4
imam ja original xp home....imao sam licencu na jednom kompu (i dalje je zalepljeno ono sa serijskim brojem na kucistu) i imam disk.... da li ja to mogu da prodam (bez tog kompa)? i koliko mogu da uzmem?

Citat
da li neko ima ideju kako mušteriju ubediti da instalira originalni XP Home koji košta 99 Evra, kada na pijaci košta 300,00 dinara
  Smile

A usput to je piraterija  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ajde da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde, slična je problematika.

2. Kako kada kupim računar, u Metro-u, koji je velikoprodajni centar, za dalju prodaju da nabavim OEM verziju Windowsa?
OEM verziju ne mozes da kupis na legalan nacin. Ona je namenjena prodaji uz gotove konfiguracije i nikako drugacije. Ako ti je neko ponudi u nekom servisu taj krsi zakon. Jedino resenje je da kupis retail verziju Windowsa XP samo ne znam da li to jos moze da se nadje jer je Microsoft obustavio prodaju i koncentrisao se na Vistu.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

moki_licno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6110 navigator
citam i malo i je sve smeshno sve ovo. radim u inostranstvu konkretno u norveskoj i da ne reklamiram gde reci cu samo jedno. nikad niko u nasj firmi ne koristi orginal cd za instalaciju. i to je sve ok, jer...  Malo objasnjenje ne postoji orginal windows jer i kada padne na verifikqaciji pise vasha kopija windowsa je mozda bla bla bla..  jedino je key orginal ili ne. i jos jedno objasnjenje postoji OEM i Corporate edition. Oem je verzija cija instalacija je namenjena instalaciji na samo jednom kompjuteru i nista vise , sto vec ako na primer menjas plocu jer je iz nekog razloga crkla ili menjas iz bilo kog razloga ako nije iste firme ili ne koristi isti chiset, pa moras zvati servis (svaka bi zemlja trebala imati svoj naravno besplatno je pozivanje) i normalno da moze da se legalno kupi Oem verzija. i drugi Corporate sti i sam naziv kaze. to je kljuc za kompanije koje koriste mnogo komjutera i koriste svoj(takav se koristi za irateriju) jer verifikacija je 5 sekundi. mozda sam nekome pomogao a mozda nekom dosadan neznam ali sam ipak mislio da treba da nekome omognem.jos samo da dodam da ima i verzija koja ide uz gotove konfiguracije koja je isto Oem verzija ali recimo Acer kljuc ide samo na Acer  ili HP samo na HP i tasko dalje a bar ja imam informaciju da ce najmanje do 2010 biti prodaja Xp dok ce sluzbeno Obdater biti do 2016. pozdrav
« Poslednja izmena: 18. Okt 2008, 20:18:21 od kingof »
IP sačuvana
social share
moki_licno
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Citat
OEM verziju ne mozes da kupis na legalan nacin. Ona je namenjena prodaji uz gotove konfiguracije i nikako drugacije. Ako ti je neko ponudi u nekom servisu taj krsi zakon. Jedino resenje je da kupis retail verziju Windowsa XP samo ne znam da li to jos moze da se nadje jer je Microsoft obustavio prodaju i koncentrisao se na Vistu.
Citat

I dalje mi nešto nije jasno. Znači ja u velikoprodajnom centru kupujem gotovu konfiguraciju bez operativnog sistema, ili recimo kupim sve delove i kao servis (početnik) sklopim računar i želim da ga prodam kupcu sa instaliram operativnim sistemom kako to mogu da uradim. Kako to rade firme, recimo Jugodata, dok se bavila maloprodajom računara. Po Zakonu o preduzećima sva preduzeća su jednaka u poslovanju bilo da su mala, srednja ili velika, pa znači i u uslovima prodaje novih računara krajnjem potrošaču - sa instaliram operativnim sistemom. Problem je, što koliko ja znam, možda grešim, retail verzija je duplo skuplja od OEM verzije.

Da je Microsoft obustavio prodaju to sam dobio informaciju u njihovom korisničkom centru, pa ispravljam pitanje kako nabaviti OEM Vistu.

Citat
Da li je serviser koji na zahtev mušterije (ako to ne uradi, ode kod drugoga) instalira piratski Windows odgovoran ili ne
Naravno da jeste. Distribuira nelegalan prizvod.

Citat
Ideju !??? Nemam. Smile Mozda "cev" u celo. Smile

Mislim da ovo nije legalan način. Mislio sam na ozbiljne ideje, recimo da joj izložim prednosti originala nad piratom. Ja na svojim računarima imam originalne Windowse, originalni Totalni comander, lokalizovani Office 2003, jedan originalni CD-DVD za igricu po računaru ako igrica nije u sistemu cafe-a i u mom kraju se zbog toga zbija sprdnja. Ovaj nebeski narod koji je bio 500 godina pod Turcima želi da mu se plati za njegov rad ali tuđi rad ne poštuje. U zemlji u kojoj mušterija, pita u legalnom internet klubu sa PC-servisom koliko će koštati popravka računara i kada dobije odgovor, druga mušterija kaže koja nema registrovani servis "ja ću ti uraditi upola jeftinije" jako je teško raditi na pošten način.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.