Jedan naš prijatelj šetao je u predvečerje po praznoj plaži u Meksiku. Dok je hodao, primetio je jednu osobu na velikoj udaljenosti. Kad je prišao nešto bliže, video je kako se neki čovek očito iz tog kraja, saginje, nešto podiže i baca u vodu. Svaki čas bacao je nešto u okean.
Kada je naš prijatelj prišao još bliže, video je da taj čovek podiže jednu po jednu morsku zvezdu koje je voda izbacila na obalu i da ih vraća u vodu.
Naš prijatelj se zbunio. Prišao je tom čoveku i obratio mu se: “Dobro veče, prijatelju. Pitao sam se šta to radite.” “Vraćam ove zvezde natrag u okean. Znate, sada je velika oseka i sve ove zvezde ostale su na suvom. Ako ih ne vratim u more uginuće.”
“Shvatam”, – odovorio je moj prijatelj – “ali na plaži leže hiljade morskih zvezda. Ne možete sve da vratite u vodu. Previše ih je. Sem toga, to se dešava na stotinama plaža duž obale. Zar ne vidite da jedostavno ne možete ništa da učinite?”
Čovek se nasmešio. Sagnuo se i podigao još jednu morsku zvezdu. Dok je vraćao u okean, odgovorio je: “Učinio sam nešto bar za ovu.”
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Најгоре је то питање ... има ли сврхе ... кад човек крене да одустаје од ствари за које цени да нема сврхе, временом снижава тај критеријум немања сврхе ... а то је зајебана ствар ... зајебана
Најгоре је то питање ... има ли сврхе ... кад човек крене да одустаје од ствари за које цени да нема сврхе, временом снижава тај критеријум немања сврхе ... а то је зајебана ствар ... зајебана
kako se u tim pricama uvek pojavi "jedan" koji pita glupa pitanja poput "a kako mislis?" ili "zar ne shvatas da ne mozes?" ili "zar ne vidis da si nemocan protiv svetske nepravde" ...
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Poenta je: Mozda ne mozes pomoci svima ali svakako mozes nekima tako da se isplati pokusavati pomoci
moja zivotna filozofija Jednostavno pomazem koliko mogu, dajem sve od sebe to je najbitnije, ako i ne postignem svuda i svakome, nisam uspela ...sta da radim, ali bar sam pokusala. Nikad nisam prisla negde ili necemu ili bilo kod problemu sa recima :"ma necu, vidim da ne mogu" ...mora da se proba, pa makar i jedna trecina i trideset treci deo...ali sistina je dati sve od sebe u datom momentu za dati "problem".