Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jedan SMS za obrok gladnima na Kosovu i Metohiji!  (Pročitano 12737 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 5610
...

[Edit by niko79: Zabranjeno repliciranje na odluke moderatora na temi. Kada moderator da neki komentar, opomenu, donese neku odluku u vezi sa temom ili nekim ucesnikom u diskusiji ta odluka je konačna!Svaka eventualna replika smatrace se za krsenje ovog pravilnika i bice obrisana!]
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 00:39:46 od niko79 »
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Извињавам се свима још једном. Претерао сам.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Био  био сам и својим очима видео како живе људи  за које се прикљупа ова помоћ.Оно што сам тамо видео тешко се може описати речима али хајде да некако покушам.Ево прво нешто мало о самом удружењеу

Организације "Мајка Девет Југовица" из Грацанице -

Народна кухиња у Прековцима, опстина Ново Брдо је отворена с благословом Његовог Преосвестенства Епископа Раскопризренског Г. Артемија пре пет година и њеним радом руководи НВО "Мајка девет Југовица" на целу са попадијом Светланом Стевиц из Звецана

Владика Теодосије, архимандрит Нектарије Серфес, протојереј Богомир Стевиц, Едwард Таwил и
попадија Светлана Стевиц са Србима из Новог Брда поред објекта у коме се
налази народна кухиња која прехрањује сиромасни народ тог краја

Народна кухиња у селу Прековце, опстина Ново Брдо вец пет година помазе најугрозенијим Србима у овом делу Косова од којих многи немају средстава да обезбеде барем један топли дневни оброк. Кухиња је отворена с благословом Његовог Преосвестенства Епископа Раскопризренског Г. Артемија и њеним радом руководи НВО "Мајка девет Југовица" на целу са попадијом Светланом Стевиц из Звецана која такође, поред помоци гладнима, води посебне програме помоци за хендикепирану и болесну децу на Косову и Метохији. Кухиња тренутно прехрањује око 300 људи и децу из две сколе тог краја. НВО намерава да отвори народне кухиње и у другим деловима Косова и Метохије где постоје потребе.

Они су такође радили два фима (кад би хлеба било виш и други само хлеба и слободе) којим су покушали да пренесу слику како живе ти њуди дамо.

Ово је други део филма а први такође имате на youtube
први део филма

други део

треци део

Само да напоменем да је њима јако не пријатно што овако просе али шта друго да раде када немају шта да раде.Они би најрадије да раде али немају где,имали су стоку али су им шиптари крали.Деца као што ћете чути у филм иду по 7 километара.

Милосава Ђелића из филма сам такође посетио и видео како живи његова многочлана породица.То је срамота за нас да ми у овакој раскоши немамо деце а они у таквим условима имају по шесторо деце.Свака им част а наша је то срамота.А ти људи су упорни да остану доле.Ако они оду ко ће живет и како ћемо сачувати Косово ако њих не сачувамо.

Ево сада мало да направим неку причу са сликама. Smile

Када смо стигли у Косовску Митровицу ту нас је чекао отац Богомир инаше свештенику из Звечана који је раније служио у Грачаници а иначе муж Светлане Стевић која директор организације.Тим људима свака част,таква жртва,таква вера,то се не виђа.Радити све то а не очекивати од никога награде осим од Бога то се ретко где може видети.Више пута су желели прекинути све то али их владика одвраћао од такве идеје.Многи који су на почетку били са њима су одустели али они не желе јер ако им они не помогну ко ће?

Црква у Звечанима

После кратког разговор кренули смо пут до магацина  и пекару у Прековице .Успут смо видели неколико спаљених и срушених Српских кућа као и возило Косовске паравојске.Ми пошто смо ишли у делове који су насељени Албанским становништвом мора ли смо да променимо таблице са Косвске Митровице на Косовске.

Камијон са таблицама Косовске војске

После путовања од неких сат ипо времна стижемо у село Прековице

Грачаничко Језеро

Муратово Турбе.

Магацин се дели са црвеним крстом који  ако не знате пере новац преко помоћи.А што се тиче за удружење Мајке девет Југовића можете слободно погледати њихово пословање јер се тачно зна колико се добије и коме се и колико да.Ко неверује хајде самном да провери:Све оне скептичне ћу лично водити доле нека ми се само јаве на пп.

Магацин и кухиња

Роба у магацину која је добијена као донација

Шпорет на којем се спрема храна

Донација монаха из манастира Дечане пошто је терен такав да само оаваква или слична возила могу изаћи.

Ово место је иначе брдовитски и јако леп крај

Одатле се упућујемо према месту где се дели храна људима који су нај угроженији а то су углавном старија лица.
Иначе пут је јако не проходан а деца тим путем иду скоро десет километара до школе.

Школа

Пут којим деца уду до школе и који је јако непроходан

после мало труцкања и клацкања стижемо на прво место где чекају једини оброк људи у овом делу Косово и Метохије

Прво место

школа

Док смо дели храну у сусрет су нам ишла деца из школе којој смо подели школски прибор.Овакву децу мислим да би пожело сваки родитељ.Када смо стали да им поделимо свеске и оловке ини су чудно гледали својим скромним очима и без гурања и отимња чекали ко ће шта да добије.У току делења погледам на две девојчице које гледају све ово али не узимају већ чекају да им неко да,ако им не да ником ништа.Узимам свеске и дајем им а оне не зеле да уму,просто им непријатно.Неће да уму и ако немају,и ако немају оне не краду, и ако немају оне не траже.Ћуте и гледају.На крају су сви добили али је остало још ствари које смо им оставили да само поделе.Делити некоме ко нема а да се притом тај неко не гура и не отима до тада нисам видео.Деца за пример

Када смо дошли на другу дестинацију где људи чекају свој једини скромни дневни обк показали су ми кућу која је стара више од 100 година.Иначе цео крај је јако стар,тешко да је могуће видети негде неку нову кућу.

куца стар више од 100 година

наставиће се.....

идем да се договорим ште ћемо и како да сакупимо помоћ.Бићете обавештени ако желите да им помогнете и сачувамо Косово и Метохију али образ и душу
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 20:43:01 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Хвала за репортажу. Заиста је ужасна ситуација  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 6230
Pdv se placao i za Divca i ovde. Bar ja sam tako obavesten na mobilnom.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 77
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Хвала за репортажу. Заиста је ужасна ситуација  Smile

Ma ne bre zmaju ovde je mnogo dobro sta ti je, to Joca laze bato, kako moze da im bude lose kad nam Srbija daje toiku kintu po 200% platu. Posto mislis da nam Srbija daje mnogo i previse ajde da se menjamo ja tebi moj zivot na mesec dana a ti meni svoj?  Smile(dam ti i platu i to duplu i jos imas srece doci ces u Mitrovicu - Zvecan gde situacija nije ni 5% kako je tamo u Prekovcu gde je bio Joca a to ce i on da ti potvrdi)

@Joco
Izvini za prozivke i svaka cast  Smile
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 22:10:09 od igorkp »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 73
Bravo za reportazu Joco. Nije sramota sto ljudi u drugim gradovima po srbiji imaju, i to ne samo da imaju vec imaju previse, hvala je Gospodu. Sramota je sto se malo nas seti da odvojimo od svoje bahatosti za necije najosnovnije potrebe.
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Vlada palamudi o ogromnim parama koje se daju za pomoć ljudima na KiM, a očigledno da pare negde usput iscure i ne stignu gde su namenjene.

Joco ajko postoji neka akcija prikupljanja pomoći bilo bi dobro da znamo šta je potrebno i kome lično da se preda.

Paz da ne dam 18% na PDV i uslugu mobilnoj telefoniji, a da pare posle završe u Intesi na kamati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Свима вама који тврдите да је Србима на Косову и Метохији добро и да су незахвални да Бог да и вама исто тако добро било па да на исти начин можете незахвални да будете!

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Цена СМС поруке за препаид и постпаид кориснике износи 50 динара без ПДВ-а

Овај динкић би и рођеној мами на стаклено око ударио порез.

Smile nemoj tako, mož se mre od smeha.
Nego evo prilike da se javno izvinim što sam sumnjala u Humanitarnu organizaciju "Divac", jer je, vidim, rešio da adaptira 10 seoskih gazdinstava za izbeglice od onih poštanskih markica štosmo svi morali humanitarno i dobrotvorno da kupujemo i lepimo na novogodišnja pisma i čestitke. Doduše, trebalo je da useli lzbegličke porodice sredinom januara, al evo sada svuda osvanulo da će da ih useli sredinom maja i da je skupljeno 100.000 eura. nisam skeptik inače, ali koliko mi ide n aživce sve što je neozbiljno i aljkavo i traljavo a vezano je za kosovske Srbe i izbeglice...

I da ne bude zabune i da neko ne pomisli da se radi o zamenjenim tezama: izvanredna akcija, sjajna reportaža! Svaka čast. Poruka poslata! To je konkretna briga. I dokaz. a ne medijska filozofija i ubiranje poena za neke naredne (polituičke) planove!
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 13:58:20 od Gea2025 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.