Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Javna rasprava o .RS domenu - Recite svoje misljenje!  (Pročitano 21578 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
pa pazi... sta ce fizickom licu domen ? hajde i da mu treba....onda bi ovde bilo samo tako zloupotrebe jer bih ja uzeo verovatno 1 domen za dz preko licne karte i jos par desetina domena od rodbine, tipa baba, deda, tetka, teca i tako dalje.
firmama to treba jer to je i reklama i dokumentacija i tako dalje.....
Ne mislim da firme to dobiju dzabe, sve je to uracunato u cenu otvaranja firme.....
To je kao da ja trazim da imam svoj pecat.... ako hocu pecat moze ali plati, a firmi to treba .

do juce je bilo da firme imaju co.yu domen, od danas ce moci da imaju samo ako plate... pa malo li su platili....
ti govoris i o firmama, ali firme nisu samo ustanove gde sve sija, novi tft monitori 30 zaposlenih i ostalo....
imas ti i firme kojie imaju 1-2 osobe zaposlene i koje takoreci krpare kraj sa krajem, jer posla nema pa su bili prinudjeni nesto da otvore (citaj ovako....ostali bez posla, radili sver i prodaju na ulici pa ih oterali odatle i naterali da iznajmljuju lokale po 200 evra min i kupe fiskalne kase i sva ostala cuda i sad su u g do guse.... )a sracunaj sam koliko ti para treba da otvoris i koliko pride mesecno da placas... minimum 500 evra mesecno treba izdvajati za najobicniju firmicu koja je opet pravno lice !

i dalje ostajem pri stavu da je drzava uvidela jos jedan deo gde moze da muze gradjane !
meni ne pada na pamet da platim rs domen, pre cu uzeti com koji se oduvek placao... makar iz principa...
prave derikoze... osecam se kad udjem u neku ustanovu da nisam usao kroz onaj detektor za oruzije vec kroz  detektor za novac.... samo te kroz novac gledaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Citat
minimum 500 evra mesecno treba izdvajati za najobicniju firmicu koja je opet pravno lice !
Nebuloza.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
od celog posta nasao si to da iskomentarises.... pa i to samo jednu rec bez obrazlozenja...
koliko je po tebi minimu mesecni trosak ako se iznajmljuje lokal ??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
A sta da komentarisem kad mi je smesno i da gledam ovako nesto...
Pravi se problem oko 10 eura godisnje za nesto sto ti realno treba ako nisi u kamenom dobu...
Pricas o 500e mesecno troskova za firmu kao o minimumu?
Pa 80% ljudi koje ja znam imaju daleko manje troskove za svoje firme, racunajuci tu i mene...
Lokal?
Kakav lokal?
Za sta lokal?
Postoje firme kojima to treba, i to je ok, ali to racunati kao default.. nebuloza....
Troskovi za pravno lice ako se gleda tako kako ti gledas nisu ni 1/10...
Uzmimo za primer Agenciju.. posto je ona za takve firme idealna...
Osnivanje je 100ak eura
Mesecni troskovi su par stotina dinara koliko je odrzavanje racuna...
Ne treba ti ni knjigovodja, porez placas pausalno ako imas prometa...
Pdv ne placas do 2 000 000 (ili je sad 3 000 000) godisnje...

Pricas o lokalu...
Neko ima lokal i nije u stanju da zaradi za normalan zivot... pa nek ugasi lokal.. nek krene da se bavi necim profitabilnim..
Pricas o fiskalnoj kasi...
To ne moraju da imaju svi.. a oni koji to imaju valjda znaju kako da se pokriju...
Nije ni privatni biznis za svakog...

Pricas o tome kako ce jadnici koji valjaju neku robu po kioscima propasti zbog domena... a hosting im ne predstavlja problem... a kostace ih 5-6 puta vise...
Inace.. takve firme koje valjaju sve i svasta i krpare, umiru da imaju web sajt ...

Troskovi otvaranja firme nemaju ama bas nikakve veze sa RNIDS-om.
Hoces da imas profesionalce koji ce raditi posao kvalitetno i odgovorno?
Hoces da imas efikasan i kvalitetan sistem registracije?
Hoces da imas stabilnu i modernu infrastrukturu?
Hoces da sve ono sto danas nemas kada se na modify ceka i po mesec dana?
I mnogo ti je 5 ili 10 eura godisnje?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1081
Zastava Prijedor
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Desire S
Nije problem da se plati kao fizicko lice, i treba se placati kao sto rece SerbianFighter, ali, opet se vracam na ono, firme bi trebale mozda i skuplje placati nego fizicka lica... Naravno, brand name domene ne treba dozvoliti svakom da se mogu registrovati jer bi tad doslo do zloupotrebe...

Mislim da bi prema onome sto sam rekao u prvom postu da sad ne ponavljam trebalo dozvoliti i ljudima iz RS da registruju .RS domen ali opet prioritet dati ljudima iz Srbije...

Recimo, ja sam radio prijedor.rs.ba, zvanicna prezentacija grada Prijedora, taj sajt je u sklopu firme u kojoj sam nekad radio, pratio sam dogadjanja u gradu i postavljao ih na internet. Od toga nisam imao prihoda ni jedan jedini euro. Mozda je firma u kojoj sam radio to naplacivala od opstine, to ne znam, ali ja nisam imao nista... Taj posao volim ali me ne pada na pamet da radim za druge... Isto tako zelim da registujem prijedor.rs da nastavim to da radim, a koji god sam drugi domen pokusao da registujem .com .net .org sve je bilo zauzeto. prijedor.com je registrovala firma KI Sistemi za svoje potrebe pa su otvorili provajdera i nazvali ga prijedor.com...

ZunA
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
@SF nisu firme samo koje se bave usko racunarima, tipa drze forum, prave sajtove i slicno.
imas milion delatnosti casovnicar, obucar bla bla bla.... mislis li da njima ne treba prezentacija ? oni su nizi sloj ???
Sto se tice placanja dazbina....hmmm s.t.r ili tako nesto ima dosta vise troskova od toga sto si rekao...
mozda ti u troskove ne ubrajas PIO, placanje za nezaposlene, struja i sve te dazbine, ali bogami ja ih racunam... seo sam i sracunao da nemam toliko para mesecno da dajem... tacnije necu moci toliko da zaradim pa evo radim na crno.
Profitabilan posao... pa najjace je da to moze tek tako.... pekara mi slabo ide idem ja sad u hirurge i slicno....

i odosmo van teme sa ovim firmama.... nije mi to bila namera ali eto odlutasmo.

Poenta price je
co.yu domen je bio do juce kao i PIB. dakle svaka firma je imala jedan PIB i imala je mogucnost jednog domena.
Danas moze to ali plati.
Nisam ja rekao da je puno 5 ili 10 evra, nego sam rekao da su uvideli da mogu i tu da zarade.... tebi nije nista 5-10 evra ali njima bogami jeste i to ogromna cifra. Lepo se dostili kako da dodju do jos malo para
A osecam da ce .rs domen (bez co) biti posebna cena za njega kao da je od zlata....
glupost.....treba vremena i vremena da se ljudi naviknu na nove domene, a na com su vec odavno navikli koji ce biti svakako jeftiniji.

Meni je drago da ste vi zadovoljni sto cete placati Smiley
ja sam placao i placacu ali iskljucivo internacionalne domene
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Sve je ovo jedna velika teorija zavere protiv male privrede...
Svaka prodavnica je do juce imala sajt, ali sada kada je to par stotina dinara godisnje vise nece moci...
Toliki obucari, kozari, dugmetari, krojaci, i ostale zanatlije nece vise moci da imaju sajt, a do juce su sav posao preko njega dobijali...

Opet naglasavam... problem je u 5 ili 10 eura godisnje za to.. a nije problem u 5x vecoj cifri za hosting i 10x-20x vecoj cifri za izradu prezentacije.
Takodje.. kada su domaci provideri uzimali proviziju po 500-600% za registraciju .com / .net / .org niko nije pravio problem...

Str ima dosta vise troskova, ali str je uglavnom cista zarada...
Ako nema profita, onda je valjda potpuno logicno da se radnja zatvori ili da se predje na drugu delatnost...
Ako ne mozes da pokrijes troskove zaposlenih, radi sam i sl.
To sto neko ne moze da zaradi novac u poslu kojim se bavi nije problem onih koji mogu...
Trziste je jako lepa stvar ako nadjes svoje mesto kojim si zadovoljan...

A cene domena .rs (.co.rs / .org.rs etc.) ce biti 5-10 eura s tim sto ce in.rs biti jos jeftiniji, bar je tako pisalo...
Dakle, ako postoji neko pravno lice kom treba sajt, a koje ne moze da izdvoji 10 eura godisnje za domen, a moze da plati sve ostalo, treba jos jednom analziirati ima li ikakvog smisla baviti se tim poslom.

Ostajem pri tome da sam apsolutno za to da se sve placa... svaka sitnica...
To podrazumeva da se moze ocekivati i zahtevati neki kvalitet ...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1081
Zastava Prijedor
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Desire S
Ostajem pri tome da sam apsolutno za to da se sve placa... svaka sitnica...
To podrazumeva da se moze ocekivati i zahtevati neki kvalitet ...

Tu si u potpunosti u pravu... Ne moze se ocekivati neki kvalitet za nesto sto se daje dzaba... Imaju i ti ljudi u RNIDS-u nekih troskova za tu opremu koja je potrebna da to sve radi... Mozda im drzava nesto da u pocetku, ali, ne mozes ocekivati da ti drzava daje uvijek... To govorim iz licnog iskustva, recimo, radim u jednoj drzavnoj instituciji u Republici Srpskoj za koju drzava treba da placa sve, no, kad mi je zatrebao jedan patch kabl (cijena mu je jedan euro) dobio sam odgovor da se nema para... Sramota, ali, meni su tada ruke bile vezane, te nisam mogao da pustim u radim 16 racunara zbog tog jednog kabla jer nisam imao cim povezati dva switch-a... Apsurdno, ali, moguce je da se slicna situacija desavala i kod njih... Sta drzavu briga za to sto tebi treba jedan kabl da bi nesto spojio i da nesto radi... Imaju oni precih stvari... Tako da ako imas svoje prihode, tj, svoja sredstva, u ovom slucaju od registracije domena, mozes i nesto da napravis sam i da ne zavisis od nekog drugog...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Drago mi je sto ce i obicni smrtnici, takozvana fizicka lica, moci da registruju svoj domen i da se pojave medj ostalim svetom, kao ravnopravni ucesnici price.  pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC Touch PRO
Clanarina na godisnjem nivou? Pre sam za varijantu jednokratne uplate na racun odrzavanja registra.
ajde mali off na ovu temu.
ZASTO bi fime morale da placaju vecu cenu od fizickih lica? Bilo cega?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.349 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.