Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Јапанци за два дана поправили огромну рупу која је про  (Pročitano 1714 puta)
15. Nov 2016, 10:45:19
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Chrome 54.0.2840.71
Сећате се рупе која се отворила у јапанском граду Фукуока и „прогутала“ пола улице? Више је нема.

Абракадабра! Хокус-покус! Ћирибу-ћириба!

Рупа скоро 30 метара у пречнику, у коју се пре недељу дана урушио велики део једне од главних саобраћајница у јапанском граду Фукуока, потпуно је санирана.

Рупа у Фукуоки убрзо после урушавања 8. новембра (лево) и данас (десно)

Радови су подразумевали поправку канализационе цеви и подземних каблова и водова, пуњење рупе песком и цементом и, коначно, пресвлачење површине асфалтом.

Јапанске службе радиле су даноноћно од 9. новембра и завршиле посао до 11. новембра, али је пуштање у рад саобраћајнице одложено још пар дана због безбедносних провера.

Рано јутрос улица је отворена за пешаке, а касније ће бити и за моторни саобраћај, пошто су геолози и инжењери дали зелено светло и утврдили да је улица безбедна за коришћење.

Рупа је одмах након отварања у раним јутарњим сатима 8. новембра почела да се пуни водом и да се шири, па је са првобитних димензија од 20 са 20 метара нарасла на 30 са 27 метара. Осим тога, била је 15 метара дубока.

Грађевинари су је наредних дана напунили са 6.200 кубних метара песка и цемента.

РТС

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.71
Будале!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 49.0
mob
Nokia 6630, valjda
Jbte na medaku ispod maksija gledam vec dva meseca kako se na putu siri neshto shto ce da proguta tri kontejnera, 5 parkiranih automobila, prvom prilikom kad se dzubretarski kamion i kisha poklope... Pochelo je kao ulegnuce na putu od pola metra sad je ulegnuce duzine 15m i shirine 2m.... A za japance znamo da nisu normalni... gdi su tenderi, gdi su makete, gdi su rushenje stracare i gdi je pechat?
« Poslednja izmena: 15. Nov 2016, 11:08:18 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 54.0.2840.87
А како је могуће да се у Јапану створи таква рупа? Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
A kako je moguće da se u Japanu takva rupa zakrpi za samo 5 dana?  Smile

Evo kad su radili ulicu kod mene u toku (dojajno odrađenih) radova se stvori rupa otprilike zapremine kao jedan automobil. Gospoda iz Beograd puta su nedelju dana većali o tome kako se ona stvorila tu i kako da je uklone. To je bio čitav konzilijum. Ne preterujem, čak sam i slikao, to je bio nesvakidašnji prizor - 20 ljudi raznih profila i godina stoje okupljeni oko rupe a u njoj samo jedan jadnik koji kopa.  Smile
Elem, zatrpaše oni tu rupu nekako al naravno i to uradiše preko kurca pa evo sad asfalt opet tone i propada. E to je ta neka glavna razlika između nas i Japana.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Citat
Ne preterujem, čak sam i slikao, to je bio nesvakidašnji prizor - 20 ljudi raznih profila i godina stoje okupljeni oko rupe a u njoj samo jedan jadnik koji kopa.

Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
E znači bukvalno ta situacija!  Smile Čak sam i sam napravio tako neku fotoshop zajebanciju.  Smile   Imao sam menadžera jame, direktora kombija, zatim jednog koji je bio menadžer za tople obroke, drugi za ''osveženja'', čak sam jednog nazvao NN lice jer je ličio na pijanca i zaista nisam bio siguran da li je radnik ili neki njihov pajtos.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
prosto 4 smene od po sest sati placen ko covek produktivnost velika
jedna smena od 15 sati neplacen produktivnost kurac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
Ima i toga. Al mislim da to ne može biti izgovor. Evo znam jednog đubretara koji radi ko mašina. Nezadovoljan je platom i uslovima ali ne meša to u sam kvalitet posla koji radi. On svoj posao odradi maksimalno korektno i profesionalno, a nezadovoljstva i prigovore ostavlja za sednice sindikata i proteste.

A i kad pogledaš, nije kriv stanar ulice ili vozač koji prolazi preko tog asfalta što radnik ima bednu platu. Tako da ne vidim šta se tim ''boli me racku, ne mogu oni toliko malo mene da plate koliko malo mogu da radim'' stavom postiže. Štaviše, običnim radnicima to čak ide na štetu, jer to kad pukne i mora opet da se radi, neće na teren da izađe direktor koji se upravo ponovo ugradio za materijale... nego će da izađu ti obični radnici, a oni neće dobiti ništa od toga osim što će da izgube dan i smrznu se ili skuvaju na vrućini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
video bi tebe i tvoj kvalitet rada da nisi placen u takvim uslovima
tudjim kurcem je lako mlatiti gloginje

ocete li vec jednom resiti postovanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.733 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.