Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 82
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: James Cameron's AVATAR - revolucija u svetu filma  (Pročitano 111851 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone 7
Skinuo si film, bow to you  Smile

A ovaj dizajner ko da je otkrio toplu vodu, ja napravio svoju verziju još u julu  Smile

« Poslednja izmena: 13. Jan 2010, 12:19:25 od Mosquito Slayer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
„Avatar" izaziva depresiju i poziva na suicid!

Trodimenzionalni spektakl Džejmsa Kamerona „Avatar" mnogim gledaocima je stvorio psihičke probleme! Iako ruši sve rekorde gledanosti i zarade, nakon tri sata provedenih u virtuelnom svetu ljudi mogu da padnu u depresiju i imaju suicidne misli, tvrdi CNN.

Broj osoba koje imaju psihičke smetnje nakon projekcije „Avatara" ubrzano raste. Na forumima širom Amerike i Velike Britanije otvorena je tema „Načini da se izvučete iz depresije nakon što se završi Avatarov san", u kojima nekoliko hiljada ljudi traži psihološku pomoć. Psihijatar Lidija Ćuk za Press priča o posledicama gledanja ovog filma.

- U ovakvim filmovima poremećen je koncept realnosti, jer je radnja daleko od stvarnosti. Posle projekcije ne može da vam bude dobro. To je patogen, bizaran svet. Tu nema jasnih granica između sveta u kome živimo i onog koji nam je predstavljen. Isti slučaj je i sa „Gospodarom prstenova" i „Harijem Poterom". Oni menjaju prirodne komponente prostora i stvarnosti - kaže Lidija.

U svetu su zabeleženi slučajevi u kojima su fanovi opsednuti svetom i načinom života u ovom filmu, koji opisuju kao „veoma lep i neodoljiv".

- Takvim psihičkim tegobama podložni su oni koji nemaju izgrađen identitet, omladina koja nema jasnu predstavu o realnosti. Međutim, psihičke smetnje nastaju i kod ljudi koji imaju velike i nerešive probleme, a nisu psihički oboleli - ističe Lidija Ćuk.

Jedan od posetilaca foruma požalio se da svet posle „Avatara" nije isti.

- Teško mogu da se pomirim sa činjenicom da je „Avatar" samo film i da se meni takav život neće nikada dogoditi - napisao je on.

Neki od fanova napisali su čak da su poželeli da se ubiju uvereni da će se ponovo roditi u svetu sličnom „Avataru", dok je dosta i onih kojima se „gade ljudska rasa i njihova stvarnost". Psihijatri apeluju da se gledaoci urazume, a nadležnima predlažu da cenzurišu određene sadržaje.

- Ovo je nebezbedan i nasilan način upoznavanja sopstvenih strahova. Gledaoci moraju sebi da kažu: „Ovo je samo film" i da prevaziđu strah. Ministarstvo kulture trebalo je da odreaguje pre nego što se ovako nešto plasiralo našim ljudima - kaže Lidija.

Mnoge njene kolege psihijatri kažu da Srbi nisu spremni za „virtuelne bajke" i da bi ovakve filmove trebalo obeležiti upozorenjem o eventualnim posledicama. Ovaj film u bioskopima u Srbiji je pogledalo više od 100.000 ljudi.    

B. RADULOVIĆ

Izvor: Press

шта знам....ја сам цркао од смеха док сам гледао филм Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Film je bre kritika ljudskoj rasi,ali ajde da budam konkretan,kritika Americkoj vlasti,unistavanju prirode zbog nekavih resursa koji donose pare(u prevodu unistis 70% necega sto je prirodni lanac zivota da bi dobio 10% koje ces bogato da unovcis)...Takodje izmisljanje ratova,neprijatelja samo da bi se ljudi uvodili u rat,nauka radila i vojna industrija sljakala i pravila nove uredjaje za takve namene,a daim ono vec napravljeno ne stoji u magacinima,nego da se trosi i da se pare obrcu...
Ja sam ovaj film tako doziveo,pored naravno efekata koji su uradjeni odlicno,tehnicki film je pomerio neke granice kinematorgafije,a i prepun je takvih skrivenih poruka da se svest ljudi malo promeni,da ne budu toliko alavi i krvozedni jer ce to da nas dovede do samounistenja...
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Film je fenomenalan svako ko nije neka ga odgleda obavezno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Film je bre kritika ljudskoj rasi,ali ajde da budam konkretan,kritika Americkoj vlasti,unistavanju prirode zbog nekavih resursa koji donose pare(u prevodu unistis 70% necega sto je prirodni lanac zivota da bi dobio 10% koje ces bogato da unovcis)...Takodje izmisljanje ratova,neprijatelja samo da bi se ljudi uvodili u rat,nauka radila i vojna industrija sljakala i pravila nove uredjaje za takve namene,a daim ono vec napravljeno ne stoji u magacinima,nego da se trosi i da se pare obrcu...
Ja sam ovaj film tako doziveo,pored naravno efekata koji su uradjeni odlicno,tehnicki film je pomerio neke granice kinematorgafije,a i prepun je takvih skrivenih poruka da se svest ljudi malo promeni,da ne budu toliko alavi i krvozedni jer ce to da nas dovede do samounistenja...

Normalno, pogledaj sta rade od suma Amazona, il tamo gde se nalazi nafta. Al eto briga nekoga u Srbiji za to. Hebe nam se za tamo neke urodjenike sto zive na drvetu. Onda Rumuni ispuste cijankal u Tisu, sve pobije pa se svetu hebe za tamo neke u Srbiji sto zive pod drvetom.
Nego, radi se o tome da unistis 100%, od toga dobijes 10%, i to spakujes lepo sebi u dzep. I onda odes i napravis kucu tamo negde u nedirnutoj prirodi gde nema industrije, posaljes urodjenike koji prezive u neki geto i kukas kako nece da rade, kako kradu i kako su prljavi

- Takvim psihičkim tegobama podložni su oni koji nemaju izgrađen identitet, omladina koja nema jasnu predstavu o realnosti. Međutim, psihičke smetnje nastaju i kod ljudi koji imaju velike i nerešive probleme, a nisu psihički oboleli - ističe Lidija Ćuk.

Puna ih Srbija  Smile

Broj osoba koje imaju psihičke smetnje nakon projekcije „Avatara" ubrzano raste. Na forumima širom Amerike i Velike Britanije otvorena je tema „Načini da se izvučete iz depresije nakon što se završi Avatarov san", u kojima nekoliko hiljada ljudi traži psihološku pomoć. Psihijatar Lidija Ćuk za Press priča o posledicama gledanja ovog filma.

E ovo ako nije debilno nemam pojma sta je  Smile

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 13. Jan 2010, 12:14:46
Na snimanje filmova koji će imati šta da kažu i kojima nije jedina svrha zabava radi same zabave.

Pa dovoljna je poruka, za onoga ko razume, za onog ko ne, nek gleda Popaja  Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2010, 14:33:30 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Jesam bio iscrpljen posle 3d projekcije u USCU. Tj totalno pogubljen.

I vrtile su nam se svima slike plavih bica jedno sat. Svi su rekli od drustva. Previse je intenzivno.

A film ko film, pa onako. Vidio sam previse "fantasticnih svjetova" da bih bio ovim ocaran.

Jedino su mi bili glupavi oni mali gusteri sto se vrte ko helikopteri. Jedino ja se u sali smijem kad je taj prizor.. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone 7
oni su najkul od svih  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Jesam bio iscrpljen posle 3d projekcije u USCU. Tj totalno pogubljen.

I vrtile su nam se svima slike plavih bica jedno sat. Svi su rekli od drustva. Previse je intenzivno.

u uscu je 6d valjda,koliko sam cuo,ja sam retro varijanta u Sindikatu,i provalio sam da ako se film gleda sa onim naocarama treba sedeti sto blize,a ne sto dalje kao za neki normalan film,jer je tek tada efekat pravi,ja sam sedeo malo dalje i iskosa,odgledao sam film,ali kapiram da su efekti jos jaci kad sedis blize ...
« Poslednja izmena: 13. Jan 2010, 15:06:52 od Il_Padrino »
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Meni su bas gotivni ti gusteri, preslatki su  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Kad bi ih ovde na zemlji drzao sta bi to bilo, ne bi bilo akvarijum niti terarijum, mozda extraterarijum  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 82
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.