Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Apr 2025, 13:52:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jači od smrti  (Pročitano 936 puta)
04. Jul 2007, 13:27:50
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Luka Kurćubić (15) za dva minuta dva puta preživeo sigurnu smrt

UŽICE - Petnaestogodišnji Luka Kurćubić pre dva dana je na užičkoj plaži za samo dva minuta dva puta pogledao smrti u oči i oba puta je "preživeo". U pravoj drami, koja se odigrala pred nekoliko stotina kupača, na prepunoj plaži na reci Đetinji, u samom centru Užica, Luka je najpre, u pokušaju da prilikom skoka sa skakaonice visoke šest metara izbegne sudar sa devojčicom koja se pojavila u vodi, pao na betonsku platformu, ostao bez svesti, a onda je s teškim povredama, u nesvesnom stanju, upao u veštačko jezero na plaži i na muljevitom dnu, na dubini od četiri metra, ostao dva minuta.

Luka se oporavlja u užičkoj bolnici

Tu je ostao sve dok ga u vodi nije pronašao i izvukao na površinu Užičanin Milorad Papić zvani Papa, koji je s druge strane jezera video šta se desilo. Skočio je i preplivao 60 metara kako bi sa dna izvukao dečaka.

U trenucima kad su gotovo svi na plaži pomislili da dečaku nema spasa, mali Luka je, uz veliku pomoć spasioca Aleksandra Terzića i samog Papića, izvučen na kopno, i posle veštačkog disanja prodisao je. Desetak minuta kasnije, već je bio u užičkoj bolnici, na operacionom stolu.

- Luka je prilikom pada slomio desnu ruku, zadobio je više povreda glave i povredu jetre. Posle urađenih hirurških intervencija, dečak je dobro i van životne opasnosti je - izjavio nam je juče dr Radan Bojović, načelnik Intenzivne nege u užičkoj bolnici.

U bolničkoj sobi, na odeljenju intenzivne nege juče su se prvi put posle drame sreli Luka i njegov spasilac. Zaplakali su i Milorad i Luka i neke od sestara na odeljenju. Uprkos teškim povredama, Luka se najpre iskreno, onako dečački, zahvalio svom spasiocu, onda je smogao snage da prepriča samo deo drame sa užičke plaže.

- Već sam se odvajao od ivice skakaonice kad sam ispod sebe, u vodi, video devojčicu koja se iznenada pojavila na površini. Da ne bih skočio na nju, u poslednjem trenutku pokušao sam da se zaustavim, da odustanem od skoka, pa sam se uhvatio za metalnu ogradu... Izgubio sam ravnotežu i umesto ka vodi poleteo ka betonu pored vode - prisećao se Luka.

Za to vreme, Papić je s društvom sedeo na drugoj obali Đetinje.
- Čuo sam samo tup udarac. Video sam dečaka kako upada u vodu i zajedno sa spasiocima skočio i zaplivao prema drugoj obali, udaljenoj oko 60 metara... Kad sam stigao, zaronio sam i grčevito pod vodom počeo da tražim dečaka... Ne znam koliko je vremena prošlo kad sam ga ugledao u muljevitom dnu. Uz pomoć spasioca izvukao sam ga na obalu - priča Papić.

I on i spasilac Aleksandar Terzić uvereni su da je od trenutka kad je dečak bez svesti upao u vodu, pa do trena kad su ga izvukli na površinu i dali mu veštačko disanje, prošlo najmanje dva minuta.
- Dečak je pravi fenomen. Preživeti pad na beton sa šest metara, pa potom preživeti bez svesti u vodi dva minuta, mislim da je više od čuda. Bog ga je pogledao - kaže spasilac Terzić.

Dve noći bez sna

- Ono što sigurno ne želim, jeste da me sada neko proglašava herojem. Samo sam učinio ono što bi u takvoj situaciji učinio svako drugi. Moja prednost u odnosu na mnoge kupače, pa i spasioce, u ovakvim situacijama jeste što sam praktično rođen na ovoj plaži, što znam sve tajne ovog jezera, što sam ovde milion puta ronio, pa mi je i to pomoglo da u onom mulju nađem malog Luku i izvučem ga gore. Posle toga, verujte, dve noći nisam oka sklopio. Sad, kad sam video malog i kad sam siguran da je sa njim sve u redu, mislim da ću večeras zaspati - priznao je Papić.

(Kurir)
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Koliko srece,nek se sto prije oporavi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Милорад Папић  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Apr 2025, 13:52:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.