Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 03:10:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: J' bo te dan, tuge !  (Pročitano 6041 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
А ко ће да их беси? Ти? Smile
Ti sigurno neces, moras da pogledas jos jedan film!
Zasto bi ih besili? : )) O cemu ti to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
LG G3
Umrli od gladi,ali uzrok smrti tek treba da se ispita  Smile Ahhh vajno Srpsko novinarstvo  Smile

A komšiluk,par dana ne viđa komšije koji su na po lopate i zabrinu se tek kad počnu da smrde i da se raspadaju  Smile šta bi bilo da je januar,a ne jun pa da nisu počeli tako brzo da se osećaju  Smile

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
ili pitao komsiju kako je?
Evo ja pitao jutros.
Čudno me pogledao i odmakao se tri koraka od mene.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Evo ja pitao jutros.

Sve dok imaju potrebu da znaju takve stvari, znaci da deluje ; ) Tesko jeste ali ide!
« Poslednja izmena: 05. Jun 2015, 14:57:48 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Evo ja pitao jutros.

Heh.. mene pozdravili, lepo se ispricali...

Imam takvu facu, jbg Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
TRAGEDIJA U BEOGRADU Penzioneri umrli nemoćni, usamljeni i gladni!

Smrt Nikole (67) i Spasene (68) Milobratović podsetnik da je sve više starih bez brige i pomoći. Bračni par iz Beograda, koji je nađen mrtav, dugo niko nije obilazio

SUPRUŽNICI Nikola (67) i Spasena (68) Milobratović, koje su komšije pre tri dana našle mrtve u stanu u beogradskom naselju Banovo brdo, poslednje dane života proveli su sami, bolesni i bespomoćni. Preminuli su od gladi i nebrige. Ovakva tužna smrt bez imalo dostojanstva, nažalost, čeka mnoge stanovnike Srbije, jer sve više starijih živi izolovano od društva i potpuno zaboravljeno od svih.

Nakon poziva komšija, tela Nikole i Spasene policija je pronašla u stanu jedne višespratnice koja se nalazi u urbanom i naseljenom kraju prestonice. Nikola je bolovao od multipla skleroze i bio je vezan za krevet. Njegova supruga Spasena bila je teško pokretljiva i takođe bolesna. Decu nisu imali, a od rođaka ili prijatelja ih niko nije obilazio.

- Milobratovići su se doselili u zgradu pre nekoliko godina, muža nikada nismo viđali, jer je bio nepokretan, dok je žena izlazila do pekare kako bi kupila hleb i mleko - rekla nam je Dobrila Guzina, predsednica kućnog saveta zgrade u Ulici Nedeljka Čabrinovića, u kojoj su Milobratovići stanovali. - Živeli su od njegove penzije i bili su, kao i većina starijih i napuštenih građana, u skromnoj finansijskoj situaciji. Da nešto nije u redu sa njima, posumnjali smo kada Spasenu mesec dana nismo videli da izlazi po namirnice. U poslednje vreme po hranu je slala nekog od komšija koga zatekne ispred zgrade i zamoli za uslugu, a već desetak dana niko nije ni nabavljao hleb za ovaj stari bračni par.

Poslednji put Spasenu su stanari ulice u kojoj je živela videli kada je pala ispred zgrade u kojoj je živela. Niko od njih, međutim, nije je potom i obišao i ponudio pomoć. Danima nijedan komšija nije ni primetio da ih nema, a kada su posumnjali, bilo je kasno.

Milobratovići su samo jedan par od stotinu starih i bespomoćnih ljudi koji svakodnevno, naročito u velikim gradovima kao što je Beograd, umiru sami i zaboravljeni u svojim stanovima. Sociolozi uveravaju da će, nažalost, takvih slučajeva biti sve više.

- Komšije jedni drugima više ne svraćaju na kafu, deca sa sprata više ne obilaze ostarele sustanare da ih pitaju treba li im šta, pa i deca zaboravljaju roditelje - objašnjava dr Dragana Dimić, sociolog. -Otuđenje je sve veće, a razlozi su kompleksni. Urušava se ideal tradicionalne porodice, u kojoj članovi brinu jedni o drugima. Pokidane su i socijalne mreže između prijatelja i komšija. Solidarnost, zajedništvo i briga o bližnjima više ne znače mnogo. Postajemo armija usamljenika okrenutih samo sebi i ličnim interesima i problemima.

Podaci Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu pokazuju da starijih od 65, bolesnih, koji žive sami ili sa nemoćnim bračnim drugom u Srbiji ima 36.800. "Tamna" brojka je, slažu se stručnjaci, sigurno i veća.

LOŠI USLOVI

BRAČNI par Milobratović stanovao je u adaptiranoj vešernici zgrade u naselju Banovo brdo. Retke komšije koje su ih ikada posetile kažu da su živeli u teškim uslovima.
- Prostor gde su provodili svoju starost nije imao nijedan prozor, pa je unutra bilo jako zagušljivo - rekla nam je predsednica kućnog saveta zgrade, gde su mrtvi pronađeni Nikola i Spasena. - Imali su problem i sa neuređenom kanalizacijom. Bili su bolesni i stari i nisu bili u stanju da brinu o higijeni. Pre dolaska u našu zgradu, kako smo načuli, živeli su u stanu u blizini, ali su u deobi imovine sa rođacima ostali sa ovom "šupicom".

MEĐU NAjSTARIjIMA

SRBIJA je, kako pokazuje zvanična statistika, u grupi od pet "najstarijih" evropskih država, rame uz rame sa Italijom, Nemačkom, Bugarskom i Švedskom. Udeo stanovništva starijeg od 65 godina je, prema popisu iz 2011. godine, dostigao šestinu ukupnog broja stanovnika! Imamo 1.250.316 građana starijih od 65, a razlika u korist većeg broja žena u odnosu na muškarce raste sa godinama života.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:551628-Penzioneri-umrli-nemocni-usamljeni-i-gladni

Sve cestitke mininistru Vulinu i svim njegovim prethodnicima, bez izuzetaka, za  uspesan rad  Smile Smile Smile
Dok "socijalni slucajevi"  od "skromne socijalne pomoci" izdasnim licnim donacijama finansiraju kampanje politickih stranaka,dotle ovim nesrecnim "bogatasima" nije bilo ni za 'leba...  Smile Smile Smile

MILIONI OD SIROTINJE "Socijalni slučajevi" darivali stranke sa 1,5 miliona dinara

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/564200/MILIONI-OD-SIROTINJE-Socijalni-slucajevi-darivali-stranke-sa-15-miliona-dinara

« Poslednja izmena: 05. Jun 2015, 20:19:59 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mislim da je ovde prvenstveno zapostavljanje roditelja od strane dece

hrane danas ima dovoljno, cak i previse
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
I u Africi umiru od gladi!
Progres, EU, 21. vek, kapital, jaci opstaju...ovo-ono.

p.s. Ne brinite, krivci ce visiti na banderama jednog dana ; )

I kad si zadnji put nahranio psa ili macka na ulici ili pitao komsiju kako je?

Brate mili ti kad omašiš poentu to je baš za razmišljanje.  Smile Kako možeš da porediš pse i mačke lutalice sa ljudima. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
 Komšije jedni drugima više ne svraćaju na kafu, deca sa sprata više ne obilaze ostarele sustanare da ih pitaju treba li im šta, pa i deca zaboravljaju roditelje - objašnjava dr Dragana Dimić, sociolog. -Otuđenje je sve veće, a razlozi su kompleksni. Urušava se ideal tradicionalne porodice, u kojoj članovi brinu jedni o drugima. Pokidane su i socijalne mreže između prijatelja i komšija. Solidarnost, zajedništvo i briga o bližnjima više ne znače mnogo. Postajemo armija usamljenika okrenutih samo sebi i ličnim interesima i problemima.]

______________________________ ______________

Ово је једна болна чињеница. Smile

Имам друга који већ 30,40 година има своју породичну радионицу малтене испред улазних врата куће где живи.
Свих оних "злих ,слобиних времена 90-тих" њему је кућа нон-стоп била отворена и откључана--па ту су он,чланови породице,муштерије преко целог дана шпартали унутра и напоље..ма,као у чекаоници железничке станице.
То је било то време кад су се "под злим Слобом",људи волели,посећивали,могли да се ослоне један на другог,веровали један другом.

Од доласка демонократије,он је почео да се закључава.
Зашто имамо ту изокренуту перцепцију стварности?
Ја сам мислио да ће нам демократија донети толико дуго очекивану Слободу од оног злог Слобе? Smile
« Poslednja izmena: 05. Jun 2015, 22:05:57 od smook »
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mislim da je ovde prvenstveno zapostavljanje roditelja od strane dece

Gresis.
Da su citao pazljivo ceo tekst, primetio bi da lepo pise da nesrecnici nisu imali dece,da su doselili iz Hrvatske, verovatno izbeglice,proterani u ratu sa svojih ognjista...ziveli od jedne,po svoj prilici bedne penziijice, deda bolovao od multiple skleroze,ziveli u prilicno neuslovnim uslovima,nedostojnim coveka...

IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 03:10:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: dan tuge

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.