Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izručenje Kapetana Dragana  (Pročitano 64612 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Australijski Srbi brane kapatena Dragana

Srpska zajednica u Australiji prikuplja sredstva za borbu pred sudom kako bi sprečila izručenje Dragana Vasiljkovića, kapetana Dragana, Hrvatskoj.

Predsednik Udruženja za istinu, pravdu i demokratiju Djordje Bubalo rekao je Rojtersu da je Udruženje namenilo fond od milion australijskih dolara (833.000 američkih dolara) za odbranu Vasiljkovića pred sudom. Slučaj protiv Dragana Vasiljkovića grupa je nazvala "lovom na veštice".

"Platićemo. Nije važno koliko će koštati ni koliko će trajati, nije važno ni ako bude koštalo milion dolara", rekao je Bubalo. Udruženje je, prema njegovim rečima, dosad prikupilo 500.000 dolara.

Bubalo je podsetio da Vasiljković, državljanin Australije i Srbije, nije nikada optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine. "Ne postoje dokazi da je Dragan učinio bilo šta loše", kazao je Bubalo.

Australijske vlasti uhapsile su Vasiljkovića (52) januara 2006. godine pošto je Hrvatska, koja želi da mu sudi za ratne zločine, uputila Kanberi zahtev za njegovo izručenje. Sud u Sidneju ocenio je prošle sedmice da je zahtev Hrvatske opravdan.

Vasiljković ima rok od 15 dana da uloži žalbu australijskom Federalnom sudu, a u slučaju da žalba bude odbijena, ostaje mu mogućnost da se obrati Vrhovnom sudu. U slučaju da bude odbijen i pred najvišom sudskom instancom, konačnu odluku o njegovoj ekstradiciji doneće autralijski ministar pravde Dejvid Džonston.

Hrvatska tereti Vasiljkovića za mučenja i ubistva hrvatskih vojnika i civila, kao i jednog stranog novinara, u vreme dok je bio komandant jedne srpske paravojne jedinice tokom rata 1991-1995.

Dragan Vasiljković se u Australiju preselio kada je imao 12 godina, ali se vratio u Srbiju 1991. godine. On je navodno naredio vojnicima u Republici Srpskoj Krajini da pucaju na civile u Glini.

U izjavi koju je napisao prošlog decembra u zatvoru, Vasiljković je odbacio optužbe i rekao da je njegov navodni ratni dosije - "mit i glasine". "Verujem da bilo koji sudija koji bi me proglasio nevinim, ne bi mogao bezbedno da živi u Hrvatskoj", napisao je.

(agencije/MONDO)
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ratni zločini: Šta je kapetan Dragan radio u Diviču 10. maja 1992.

U Zvorniku nisam ostavio svjedoke

Ukoliko Dragan Vasiljković bude izručen Hrvatskoj - a Australske se vlasti još ne izjašnjavaju o tome - postoji mogućnost da BiH Hrvatskom tužilaštvu ustupi dokaze koje ima protiv njega. U tom slučaju na jednom mjestu bi mu bilo suđeno za zločine koje je počinio u Hrvatskoj i BiH

Eldin Hadžović

"Tog kapetana Dragana sam vidio samo jednom, kad smo preuzimali položaj na Mlađevcu, kod Diviča na koti 580, kako smo mi to zvali", rekao je Danima, naravno, uz uvjet anonimnosti, jedan od komandanata Teritorijalne odbrane Zvornik, koja će kasnije postati Vojska Republike Srpske. Početak je decembra, doba svinjokolja, a nekadašnjeg uposlenika Alhosa zatičemo u jednom seocetu kraj Zvornika. Ranije smo najavili dolazak, a Miroljub je - tako ćemo ga zvati za ovu priliku - sa još jednim prijateljem izišao pred nas, da nas dočeka.

"Nemojte ići pred kuću", govori pružajući ruku krvavu od svinjske krvi. "Ima jedan gore, ne bi bilo dobro da ga sretnete. Već je dobro popio i svašta priča. Belaj nam nije potreban." On se do sada već tri puta sastajao sa haškim istražiteljima kojima je obezbijedio vrijedne podatke. Na to se odlučio, kaže, "jer nema oraha u džepu". "Brate, razočarao sam se. Sve ovo je bila jedna velika prevara, samo da se pare uzmu i da nedužan narod nastrada. Kad mi dijete odraste, šta ću mu reći - eto, sine, ratov'o tata?!"

Ovako je bilo

"Odmah poslije pada Kule su razne paravojne formacije iz Srbije prešle u Zvornik preko hidrocentrale. Sa njima je prešao i Kapetan Dragan sa svojim Knindžama. Njegova komanda je bila smještena u motelu Vidikovac. Tu smo 10. maja, dobro se sjećam, preuzeli položaj od njega. Gdje je vršio obuku - ne znam. Ne znam ni šta se dešavalo u samom motelu. Nisam ni mogao znati, nas su odmah poslali na Mlađevac, sjećam se te uzbrdice, k'o juče da je bilo", kaže Miroljub.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan ili samo Kep je na suđenju Slobodanu Miloševiću, gdje se pojavio kao svjedok, rekao kako nije boravio u Bosni i Hercegovini tokom rata. Njegova uloga u krvavim događajima vezanim za pad Zvornika do sada je bila zanemarivana, a činjenica je i da je vrlo malo dokaza ostavio iza sebe. Optuženi Branko Grujić, kome se u slučaju "zvorničke šestorke" sudi pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, kazao je i kako su pripadnici jedinice Kapetana Dragana opljačkali prigradsko naselje Divič i sva dobra prevezli u Srbiju. "Dragan Vasiljković je u Diviču imao svoj nastavni centar za obuku i vlasti Zvornika su finansirale i logistički obezbjeđivale taj kamp", svjedočio je Grujić, tadašnji predsjednik Privremene vlade Zvornika. Dragan Slavković, također optuženi, ispričao je kako su zatvoreni Bošnjaci korišteni kao radna snaga, ne propustivši da navede da su "teritorijalci iz Loznice i pripadnici jedinice kapetana Dragana opljačkali cijeli Divič". Zloglasni Milenko Prodanović Mungos koji se također dovodi u vezu sa zločinima počinjenim u Podrinju u intervjuu datom još 1995. potvrdio je da je odlazio u Skelane "na obuku kod Kapetana Dragana". Darko Miletić, još jedan pripadnik "zvorničke šestorke", čak je posvjedočio da je aprila 1992. "kapetan Dragan došao u Mali Zvornik po naredbi Zorana Sokolovića, tadašnjeg ministra MUP-a Jugoslavije".

Jedno je, dakle, nepobitno: Dragan Vasiljković jest bio u Zvorniku, od samog pada Diviča, 26. aprila 1992. "Dragan je sa jedinicama bio smješten uz lijevu obalu Drine, južno od mosta Filipa Kljajića. Njegov je zadatak bio sprečavanje prelaska izbjeglica preko Drine koji su spas tražili u Srbiji jer je na tom mjestu Drina jako plitka, pa je moguće preći. Drugi zadatak mu je bila obuka vojnika. Treba spomenuti da je zaštićeni svjedok u procesu protiv Slobodana Miloševića govorio o tijelima koja plutaju Drinom, o ljudima koje su ubili pripadnici Knindži. Oni su imali i za zadatak spriječiti prelaz preko mosta u Mali Zvornik, u Srbiju", kaže Šemsudin Muminović, bivši šef Obavještajne službe Drugog korpusa ABiH, koji već deset godina istražuje događaje u Zvorniku. Ogorčen je što niti jedno Tužilaštvo u BiH još nije ni započelo istragu oko mogućih počinitelja zločina u Diviču.

U Kepovom štabu

Tog 26. aprila sjeća se Mustafa Srndić, još jedan od svjedoka: "Iz Srbije su napali arkanovci i zauzeli Divič. Za njima su došli mještani iz Karakaja, domaći, šešeljevci. Bilo je nekoliko nas koji smo imali nešto oružja i koji smo se uspjeli skloniti u šumu, u kojoj smo se krili četiri dana. Onda su izveli civile koje su u međuvremenu zarobili i zaprijetili da će ih, ako se ne predamo, sve pobiti. Predalo se nas dvanaest. Većina ih je bila naoružana lovačkim puškama, a ja sam imao Papovku. Nakon predaje su nas odveli u Standard, gdje smo bili zatočeni kao u pravom logoru, 12 dana. Onda su me odveli u motel Vidikovac. Ispitivali su nas bezveze, postavljali su besmislena pitanja - na koja ni ne znaš šta treba odgovoriti. Ulazili su u prostoriju po dvojica-trojica i udarali me, da bi ih kasnije smijenila druga ekipa. Tukli su me 5 sati praktično bez prestanka. Bilo je među njima i domaćih - jednog sam prepoznao, ne mogu se sjetit' imena, ali ga se sjećam, igrali smo fudbal zajedno. On me nije tukao, ali je komandovao njima. Mislim da me nije prepoznao. Tu su dovođeni i ostali. Na kraju su me zovnuli gore na recepciju. Jedan me je pitao koliko mi treba vremena da siđem u Divič da pokupim naoružanje. Rekao sam im da naoružanja nema, a on me je pitao hoću li opet u podrum. Pristao sam. Mislio sam da će neko ići za mnom, ali me niko nije pratio. Svratio sam do kuće, pokupio nešto stvari i pobjegao u šumu. Kasnije sam se priključio Armiji." Prema podacima Udruženja porodica zarobljenih i nestalih općine Zvornik, u Vidikovcu je bilo zatočeno oko 50 ljudi, a Mevludin Lupić, predsjednik spomenutog udruženja je Danima potvrdio da je jedan logoraš podlegao batinama.

Mustafa nije vidio Vasiljkovića u motelu, ali je vrlo dobro poznato da je on u to vrijeme nepobitno imao komandu smještenu u Vidikovcu, motelu koji je u to vrijeme bio najluksuzniji objekat u Zvorniku. Teritorijalna odbrana, koja je kasnije postala vojska RS-a, tek je 10. maja preuzela položaje, nakon čega se zna da je kapetan Dragan osnovao kamp za vojnu obuku kod Skelana. Sama TO u početku nije imala udjela u zločinima koliko paravojne formacije, tvrdi Muminović. "Njihov je zadatak bio zatvaranje linija. U distributivnom centru na Željezničkoj stanici nalazila se roba u vrijednosti preko 15 miliona maraka koju su oni kasnije prodali u Srbiji. Sav bakar koji je uzet sa džamija - a srušili su pedeset i jednu - prodat je u Srbiji", kaže.

Nosioci genocidnosti

Optuženik za ratne zločine pukovnik Zdravko Tolimir, u vrijeme kad je 28. jula 1992. podnio izvještaj Radovanu Karadžiću i Momčilu Krajišniku, spomenuo je Knindže kapetana Dragana. "Kod mnogih formacija tog tipa izražena je mržnja prema nesrpskom narodu i slobodno se može ocijeniti da su nosioci genocidnosti u srpskom narodu", zapisao je tada Tolimir.

"Sa područja Srebrenice i Skelana paravojne jedinice predvođene u početku Željkom Ražnatovićem Arkanom, zatim kapetanom Draganom, a u zadnje vrijeme na čelu sa izvjesnim Pekijem, ukrale su robu i materijalna dobra vrijednosti 30-40 miliona DM (npr. oko 10 tona srebra, 3-4 tone cinka, apoteku lijekova itd.) što je sve prebačeno u Srbiju", optuživao je Tolimir, i sam optužen za genocid, udruživanje radi vršenja genocida, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja, uključujući istrebljenje, ubistvo, progone, prisilno premještanje i deportaciju.

Prema podacima Udruženja porodica zarobljenih i nestalih općine Zvornik, na ovom području su paravojne jedinice ubile preko 1.600 ljudi, i to samo u prva dva i pol mjeseca od početka agresije. Na teritoriju Zvornika je, prema podacima IDC-a Sarajevo, ubijeno 2.565 ljudi, a nestalo ih je 1.518. Za Vasiljkovićem je hrvatsko tužiteljstvo raspisalo potjernicu zbog osnovane sumnje da je počinio zločine nad zarobljenim vojnicima u selu Škabrnja. Ukoliko Vasiljković bude izručen Hrvatskoj - a australske se vlasti još ne izjašnjavaju o tome - postoji mogućnost da BiH hrvatskom tužilaštvu ustupi dokaze koje ima protiv Vasiljkovića na osnovu postojećeg ugovora između BiH i Hrvatske o pravnoj saradnji, i u tom slučaju na jednom mjestu bi mu bilo suđeno za zločine koje je počinio u Hrvatskoj i BiH. Problem je samo što se Vasiljkovićevim zločinima niko od nadležnih ne želi baviti osim rijetkih entuzijasta.

Hasan Kuljanin, svjedok

Moj sin se nikad nije vratio

Hasan Kuljanin je u logoru bio sve do januara 1993. Neposredno nakon pada Diviča ubijen mu je sedamnaestogodišnji sin: "Kad je Divič pao, mi smo zarobljeni. Od nas su tražene pare i zlatni nakit. Ja sam imao oko 700 maraka rezerve i to sam im dao. Poredali su nas na košarkaškom igralištu. Govorili su nam: 'Šta radite ovdje, vi ste krivi za ovo što se radi.' Meni su se noge oznojile od straha, nisam znao šta da im kažem, osim da potvrdim sve što me pitaju. Bio je jedan, dobro sam ga čuo, koji je javljao komandi u motorolu: 'Ovdje imam hiljadu ljudi, ne mogu ih ja sve pobit'. Tad sam znao da nećemo žive glave izvuć'. Došli su autobusi - dvanaest njih - koji su nas odvezli do Crnog vrha. Stajali smo dva-tri sata, odakle su nas ponovo vratili u Zvornik. U toj grupi je bilo nas 174. Pustili su nas napolje i uputili prema zgradi SUP-a, bila je duga kolona, do same zgrade, vojnika koji su nas udarali redom, kako prođemo. Navečer je došla Grujina vojska - komandanta Brane Grujića. Tražili su 11 dobrovoljaca da, kao, srede kuće u koje ćemo se vratiti. Moj sin se javio. Javilo se još deset ljudi - ja ih sve mogu nabrojati, k'o jučer da je bilo... Nikad se nisu vratili."

Šemsudin Muminović

Knindže kapetana Dragana su imale ključnu ulogu u zločinima

- Pored Žutih osa, tu su i jedinice kapetana Pivarskog, kapetana Crnog i kapetana Dragana. Uloga tih paravojski je bila čišćenje bošnjačkih sela. Ubijeno je preko 1.000 Bošnjaka. Očišćena su sva okolna sela, osim Kamenice koja je imala organiziran otpor i koja je pala u januaru 1993. Ključnu ulogu je imala jedinica Knindži kapetana Dragana. Prema izjavama zaštićenog svjedoka u postupku protiv Miloševića, on je imao za zadatak da vrši obuku jedinica. Prvi zadatak je bio napad na Gluminu i Grbavce, čista bošnjačka sela u kojima su počinjeni strašni zločini, da bi svi bili sahranjeni u masovnoj grobnici Ramin grob. Drugi zadatak je bio napad na Divič. Danas niko ne procesuira taj dio postupka. U nizu dokumenata do kojih smo došli, pronašli smo i izdvajanja iz općinskog budžeta za plaćanja paravojnih formacija iz Srbije, gdje je uočljivo da pripadnici jedinica primaju drastično veće sume od tadašnjih rukovodilaca SDS-a ili općine. Oni plaćaju i pripadnike tenkovske brigade, vojne policije JNA kojom je komandovao Branko Studeni. Malo je poznato da je na Gučevu bila formirana operativna grupa iz sastava Užičkog i Šabačkog korpusa, sa ciljem napada na Zvornik. Poznato je da je iz Gučeva, dakle sa teritorije Srbije, pružana jaka artiljerijska podrška srpskim snagama u Zvorniku.

Kapetan Dragan

Krvavi učitelj golfa

Dragan Vasiljković je rođen 12. 12. 1954. u Beogradu. Rano djetinjstvo je proveo u Domu za nezbrinutu djecu. Pod imenom Danijel Snedden je otišao u Australiju, gdje je učio vojne vještine. U Srbiju se vratio na početku rata, uz glomaznu medijsku kampanju, kako bi se "sa svojim narodom borio rame uz rame", kako je to tada beogradska Politika pisala. Osnovao je Fond "Kapetan Dragan", te se nakon rata vratio u Perth, u Australiju, gdje je donedavno radio kao učitelj golfa. Osumnjičen je da je 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Prema optužnici, izradio je plan napada i zauzimanja glinske policijske postaje, prigradskog naselja Jukinca te sela Gornjeg i Donjeg Viduševca. U to vrijeme je bio zapovjednik jedinica za posebne namjene. Dobitnik je visokog priznanja SDB-a Srbije, a direktni pretpostavljeni su mu bili Frenki Simatović, Dragan Filipović, Mile Radonić i Jovica Stanišić. "Ne postoji peti čovjek", rekao je pred Haškim tribunalom.

(www.bhdani.com)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Mesić i Sanader očekuju Vasiljkovićevo izručenje

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader kazali su u Zagrebu kako očekuju da će bivši zapovjednik srpskih paravojnih snaga tijekom rata u Hrvatskoj Dragan Vasiljković biti izveden pred lice pravde u RH.

"Mene ne zanima što će raditi srpska zajednica u Australiji. Mene zanima da pravna država funkcionira i u Hrvatskoj i u Australiji. Očekujemo da će ta procedura koja je potaknuta hrvatskim zahtjevom (za izručenjem) biti uskoro završena. Naša javnost je upoznata s činjenicom da praktički postoji još samo jedna ključna stepenica, a to je ministar pravosuđa. Očekujem da će on uskoro donijeti odluku i da će se Vasiljković suočiti s pravdom u Hrvatskoj", istaknuo je u ponedjeljak Sanader odgovarajući na pitanja novinara na marginama Konferencije predsjednika parlamenata SEECP-a.

Jedna od srpskih udruga u Australiji objavila je da je dosad potrošila pola milijuna australskih dolara u pokušaju da zaustavi Vasiljkovićevo izručenje, a spremna je prikupiti još novca, prenio je je u ponedjeljak Reuters.

"I sve to skupa će onda Vasiljković donijeti u Hrvatsku, jer mi ga čekamo", dometnuo je Mesić u izjavi za novinare.   Smile Smile

Vasiljković je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine.

Izvor: Vip portal
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Evo i jedne peticije koju sam dobio od Jocejoxa

http://www.gopetition.com/region/237/7933.html
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
ne razumijem kako mu može pomoći peticija protiv pramoćne sudske presude  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Nije pravomoćna/pravosnažna Cornixe pobogu  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ne razumijem kako mu može pomoći peticija protiv pramoćne sudske presude  Smile
Smile
I Nikola ti kaže: nije još pravomoćna ...
Ima tri (3) prava na žalbu, prije izručenja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
Ne Dinamo...stvar je malo drugačija...

On se već žalio 3 puta i tri puta je odbijen. On se sada samo žali na već postojeću ODLUKU o izručenju koja je na snazi...Dakle to su zadnji trzaji.

Ako je već 3 puta odbijen zašto bi mu sada uspjelo...pa neće sebi sami pljuvati u usta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ma pojma nemas Cornix... svaka sledeca zalba ide visoj sudskoj instanci...

Ako ga sad odbiju, moze da se zali Vrhovnom sudu Australije, a ako ga i VS odbije, onda ministar pravde odlucuje o izrucenju... Ima za pismene tekst, ali treba citati...  Smile

Kad pogledam tebe takvog, nikola bi mogao da mi bude najbolji prijatelj...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Predstavnici Srpske zajednice preko 46 clanova odrazali su sastanak sa clanovima Loby grupe Srbi za istinu I demokratiju u Srpskom Sportskom centru Bonerig.
Cilj sastanka je bio da se utvrdi plan I program za daljni rad u odbrani Kapetana Dragana.
Sastanak su pratili predstanvici Srpske pravoslavne Crkve kao I predstavnici Srpske diplomatije.
Loby grupa Srbi za istinu I demokratiju je dobila jos tri clana a to su gospodin Ilija Glisic,gospodjica Nada Lukic Bruce I Tomislav Gajic.
Ilija je odmah izabran da vodi tim koji ce iskljucivo suradjivati sa svim medijskim kucama u Australiji I van Australije.
Na ovom sastanku na predlog Ilije Glisica donesena je I vrlo vazna odluka da Srpski loby Srbs for Justice and Democracy od sada nastupa u Australiji kao Australians for Justice.
Australijski Srbi su dosli do zakljucka da brane Dragana I kao Australca I Australijkog drzavljanina Predsednik Organizacije George Bubalo je saopstio da ce se mnogo lakes razgovarati sa Australskim politicarima I medijskim kucama ako dolazimo kao predstavnici loby organizacije Australijans for Justice nego Serbs for Justice and Democracy.
Nakon iscrpne debate predlog je prihvacen I ujedno puna podrska data je clanovima Lobija na celu sa Predsednikom Bubalom da nastave sa svojim planovima I programom u odbrani Srpske nacije I da sto pre oslobode Kapetana Dragana.
26.04.07 Federalni sud U Sidneju ce verovatno saopstiti ,detalje I datume izlaska pred ovaj sud.
U isto vreme Federalni sud ce razmotriti ‘application for bail’ tako da postoje male sanse da se Kapetan brani sa slobode

Serbs for Justice and Democarcy 19.04.07

Potpisi za oslobadjanje Kapetana Dragana

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.224 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.