Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:12:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izraelci tuže NATO zbog Srbije  (Pročitano 2468 puta)
05. Maj 2009, 10:16:38
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Izraelsko udruženje žrtava terora Almagor je saopštilo da dovršava tužbu protiv zvaničnika NATO-a koji su odobrili bombardovanje Srbije 1999, u kome je ubijeno 2.500 civila.

Ovaj postupak izraelskog udruženja usledio je nakon što je sudija španskog Nacionalnog suda Fernando Andreu odlučio da pokrene istragu o izraelskom bombardovanju u gradu Gazi, 2002. godine, kada je ubijen jedan od vođa Hamasa i još 14 ljudi.

Nekoliko istaknutih Španaca, uključujući visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solanu, koji je bio generalni sekretar NATO-a od 1995. do 1999. pominje se u tužbi Almgora, kao i zvaničnici iz mnogih drugih evropskih zemalja i SAD.

Predsedavajući organizacije Meir Indor izjavio je za izraelsku štampu je da se tužba privodi kraju, nakon što se Andreu odlučio na istragu.

"Mi smo pripremali slučaj ionako, zasnovan na uspehu tužbe protiv Arafata ( bivšeg lidera PLO )", rekao je Indor.

Almagor je tužio Arafata belgijskom sudu 2001. godine, nakon što su Palestinci podneli tužbi istom sudu protiv tadašnjeg izraelskog premijera Arijela Šarona.

Trinaest žrtva terora je išlo u Belgiju da svedoči u ime Almagora i na kraju su Belgijanci odustali od slučaja protiv Šarona.

Indor je rekao da njegova organizacija razmatrala čak i tužbu protiv španske kraljevske porodice zbog šapnske inkvizicije u 17. veku i proterivanje španskih Jevreja 1492. godine i konfiskaciju njihove imovine.

On je potvrdio da slučaj Srbije može da otvori Pandorinu kutiju, pa će se ubuduće dobro razmisliti pre nego što se prihvate tužbe protiv Izraela, koje podnose Palestinci.

"Mi na to gledamo kao na stvar koja ukazuje na duple standarde Evropljana koji otpužuju Izrael za ratne zločine, dok su te iste zemlje počinile mnogo gore zločine u okviru NATO-a", rekao je Indor.

On je naglasio da će svaka evropska zemlja članica NATO biti pomenuta i da će tužba biti podneta u svakoj zemlji koja odluči da tuži izraelske zvaničnike protiv ratnih zločina navodno počinjenih u Gazi u pomenutom bombardovanju, kada su poginula i deca ili nedavno, misleći na ofanzivu Izraela u pojasu Gaze.

"Čak i sada generali IDF ( izraelske armije) ne mogu da putuju u Veliku Britanju zbog straha da će biti uhapšeni onog trenutka kada kroče na aerodrom", kazao je predsedavajući Almagora.

Delegata organizacije koji je trenutno u Srbiji Indor je identifikao kao gospodina D, a radi se o izraelskom biznismenu koji se našao u unakrsnoj vatri kada je bombardovanje počelo. On i dalje vodi poslove u Srbiji.

Almagor se smatra humanitarnom ogranizacijom koja predstavlja žrtve terora globalno, ne samo u Izraelu i nastoji da obezbedi punomoć od Srba (žrtava bombardovanja) da predstavlja njihov slučaj.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
kakva igranka, dovešće slučaj do pola i odustati jer će se nagoditi za ono što njih žulja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
hahaha...
dobra sala...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Nije sala vec ljudi hoce da udare kontru a nasli su najbolji primer...
Medjutim od toga tesko da ce biti nesto, jer nece se nista ni desiti!
« Poslednja izmena: 05. Maj 2009, 12:17:57 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
I ja cenim da nista od toga nece biti. Igraju se sa nama kao sa laboratorijskim pacovima, mi smo im zamorcici...
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pa,na to sam hteo da kazem...
povrh svega,jos nam se rugaju...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Meni je vise zao zato sto neko drugi ima onu rabotu to da uradi a mi koji smo patili torturu 70 i nesto dana ne smemo ni da pomislimo na takav korak!
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 351
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6500
Trebalo bi zamoliti obadve strane da nas izbegavaju tj da nas ne pominju .
Mislim da je dosta bilo  Smile
IP sačuvana
social share
Svako vidi ono sto zeli da vidi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pa,na to sam hteo da kazem...
povrh svega,jos nam se rugaju...  Smile

i treba da nam se rugaju kad je "naš" ministar povukao tužbu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Боли њих паткица за нас. Дођемо за међусобно поткусуривање.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:12:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.