Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izolacija i ventilator (dva pitanja)  (Pročitano 5565 puta)
18. Okt 2015, 23:22:13
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
Browser
Chrome 45.0.2454.93
mob
Samsung Galaxy S Advance
Ovako ljudosi, cenim ga da vas ovde ima u velikom broju pa se mozda neko i nadje strucan za preporuku.

Pod 1.
Planiram da stavljam fasadu na kuci, i kad vec to radim, muci me pitanje izolacije na sobama sa jedne strane (severne doduse, zato me i muci).

Povrsina tog zida (na primeru jedne sobe) je 4,5s x2.5v = 11.25m2 (visinski nisam bas siguran ali cenim ga da je toliko) i na njemu imam prozor povrsine 1.6s x 2.2v =3.52m2 (dvokrilni na otvaranje). Dva zida su mi unutrasnja, jedan je na zapadnoj strani a taj sa prozorom na severnoj.

Pitanje je - da li bi izolacija od 5cm na toj povrsini i sa takvim otvorom doprinela osetnoj ustedi prilikom grejanja prostorije ili se ne isplati postavljati izolaciju na povrsinu sa otvorom takvog tipa? (povrsina sobe je 4,5x5)

(Za one sa malo strucnijim gradjevisnkim znanjem, gradnja zida je giter 25cm i perlit 2cm)

Pod 2.

Zbog kosine krova u kuhinji gde mi se nalazi elektricni sporet, nisam u mogucnosti da postavim aspirator, pa bih izbusio zid sa strane i tu postavio neki ventilator koji bi imao za cilj izvlacenje vazdha iz sobe (posto bi se nalazio tik do sporeta)

Interesje me savet za velicinu, jacinu i vrstu takvog nekog ventilatora?

Hvala puno svima unapred na pomoci, zaista biste mi puno pomogli s obzirom da se prvi put hvatam u kostac sa ovakvim ''domacinskim`` stvarima a s razlogom da sam krenuo da pripremam svoj deo doma za, sto bi se reklo, do godine  Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 00:14:12 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Svaka izolacija se isplati ,ja sam takodje stavio izolaciju na 2 spoljna zida jedne sobe,peticu fasadni,takodje sam promenio i prozor koji je bio 1.4x.1.6 a balkonska vrata ukinuo,posto je soba na spratu iznad je ploca pa sam na ploci stavio 5cm stiropora,odradjeno takodje sistemom lepak i mrezica

Posto sam hteo dodatno da eksperimentisem unutra  sam stavio na 2 zida kanuf+5cm mineralne vune a na 2 5cm stiropora,dobio sam dosta dobre rezultate,po meni je dosta bitna dobra stolarija tj taj prozor,spoljni stropoe pa i unutrasnji je dobar i da spreci udare ostrih zimskih vetrova takodje,u drugom delu kuce imam cetvorku ali samo unutrasnji zidovi ,primetna je razlika u odnosu na ranije mnogo se brze zagreju sobe i nema probijanja hladnog vetra,mada je stolarija nesto losija

u kujni ja bih stavio nesto jace recimo ovako https://www.kupujemprodajem.com/Ventilacija-za-ugostiteljstvo-8344564-oglas.htm?filter_id= ili ovako nesto http://www.klima-kontakt.hr/index.php/hr/ponuda/ventilatori/kucanski-ventilatori/kuhinjski ovaj sa drugog linka mi deluje elegantniji a i manja ce rupa biti na zidu ,prvi je verovatno efikasniji ali ladice se soba dosta kroz takvu rupu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Ventilator treba da bude asinhroni...

Izolacija sa takvom strukturom zida treba da bude 10cm i to rokvul...

Stiropor od 5 cm nece nista pomoci...osim ako ti kuca nije malterisana pa tako to resavas...

U tom slucaju bice razlike ali ne tako kriticne...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S Advance
Odozgo (sa tavanske strane), posto je soba na spratu ima nekog vida izolacije stiroporom, doduse ne profesionalne, ali postoji. Sa spoljne strane vec planski stavljam izolaciju sa fasadom (5cm) tako da mi je vec jedan spoljni zid te sobe izolovan, druga dva zida sobe su unutrasnja i granice se sa prostorijama koje se greju. Problem mi je taj zid sa prozorom jer ne znam da li da se machujem oko toga jer je trecina tog zida prozor (na sredini zida bas, sto je nekako bezveze).

Ne bih stavljao deblji stiropor od 5cm jer ce da mi uzme prostor od terase koju imam na tom prozoru, a i imamo dve spoljne jedinice klime na toj strani pa ne znam da li bi to komplikovalo stvari. (fakticki na tom spratu imam dve preslikane sobe jednu do druge, ali ga racunam da li se isplati uopste za jednu pa da stavljam izolaciju sa te strane). Ovo da objasnim postojanje dve klime  Smile

U svakom slucaju, sad ga nekako cenim da ukoliko bih stavio izolaciju a sutra (``dogodine``) stavio mozda neku jacu stolariju - pvc, (sada imam obicnu drvenu, ali cuvamo je sandolinom i te fore), to bi mozda i imalo smisla i punog efekta. Naravno, tu ostaje pitanje koliko se isplati staviti fasadu pa pokusavati bez stete montirati stolariju, posto sad trenutno stvarno nemam novca za obe stvari, a stolarija nije bas u losem stanju sa hitno menjanje.

Sto se ventilatora tice, i meni se vise svidjaju ovi sa drugog linka, ali link je iz Hrvatske, a ja sam iz Nisa, pa cu mozda da proguglam malo na tu temu sta ima ovde da se nadje ili bar kao ovi prvi iz vojvodine pa da se naruce.

Sez, hvala puno na ovim informacijama, ako imas jos neki savet, otvoren sam za predloge kao laik u ovoj oblasti Smile

Inicio, kuca je malterisana, a za (a)sinhroni ventilator nisam bas sasvim razumeo sta to znachi  Smile 

Jos jednom, hvala puno obojici  Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 10:18:09 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
ima tih ventilatora i ovde samo,malo prolutaj i uzmi ovaj drugi tip ali malo jace snage obi prvi su vise za profi upotrebi

izolaciju svakako stavi i gde je taj drveni prozor,moze kasnije da se ubaci novi pvc bez problema ako je manji malo se doda i dorati tu fasada ko je veci malo se ostemuje pa se doradi

razlike ima sa peticom cak i sa dvojkom ali sto deblje to bolje ovde kod nas mislim da bi neki optimum bio 15,bio sam kod coveka u zemunu tamo kod galenike koji kucu od 300 kvadrata greje sa 2 burenceta plina ali stavio bato 15cm

ako imas klime koje su na zidu na toj strani to jeste malo komplikacija posto trebaju da se skinu pa se onda tu napravi izrez za nosace verovatno trebaju i odbojnici posto eto zid povecavas za 5cm,slikajbolje da mi to vidimo i ne slusaj inicia on ti je vise za unutrasnje radove Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
15cm? Ko radi 15cm u Srbiji nije ovo Sibir.

Petica ce da radi posao, osmica ili desetka su ipak prava stvar Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 12:07:06 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
LG G3
Ako je stolarija loša onda ne vredi ni desetku da stavljaš,dakle prvo se pozabaviš stolarijom ako je ona loša pa tek onda razmišlja o fasadi.

Pogrešno je što naši ljudi rade prvo odrade fasadu,pa onda naknadno razbijaju i štemuju da bi uglavili stolariju.

Dedinu kuću kad smo renovirali jes da je koštalo Boga oca,al platili nekom inženjeru da odradi elaborat o efikasnosti.Sve lepo proveri uzima se u obzir sve i napismeno dobiješ,koliko gubiš zbog zidova,koliko na stolariji,koliko na podovima,koliko zbog kondezacije i trsta nekih čuda.I najviše se pokazalo na stolariji,jeste da je bila stara dobrih 20 goidna al je bila kvalitetna,pa je opet bilo neverovatno koliki su gubici bili zbog nje.Ujedno energetska slika cele kuće je bila da zaplačeš  Smile Brdo nekih stvari računaju,.neke koeficijente,e onda je on predložio kojim materijalima da se radi,ima više solucija pa izabereš za onu za koju imaš finansije.

Sve u svemu deda sad troši neuporedivo manje drva za ogrev,kuća dvospratna etažno grejanje i parni kotao i uvek toplo čak i kad udare veliki minusi.

Al kao što rekoh ovo je koštalo Boga oca,jer on nije hteo da pređe u stan kaže nije lud da živi bez dvorišta,pa umesto kupovine stana renovirao gajbu.

Dakle prvo dobra stolarija da sve dihtuje,pa ako je rađeno dobrim materijalima onda je fasada čisto estetski.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
iako je desetka pozeljna...i petica  je sasvim dovoljna za izolaciju...
samo treba ispostovati potrebnu proceduru pri radu i ne ciganiti na kvalitetu materijala...

i napa /aspirator radi na ventilator....
ali postoje nape sa ugljicnim filterima..kao  i sa preciscivacima otpadnih isparenja...koja pretvaraju u cist zrak...
i za njih ti ne treba ispust...

ali kako vec rekoh mnoge nape rade na sistem ventilatora...
tako da i najobicniji kupatilski  ventilator ce da ti odsljaka posao...
samo mora biti aksijalni  Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 13:18:59 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Sony xperia
Sto se spoljne tice, i 2cm stiropora je dovoljno. Naravno, od viska ne boli glava. Za pod i plafon, termosilnet je majka jana.
Da ne stavljam samo link ka njihovom sajtu, imas i ovde nakon teksta. Tekst cisto radi vise infoa.
http://www.podovi.org/termo-i-hidroizolacija/izoterm-zvucna-i-toplotna-izolacija-podova

Neverovatno kako izoluje od hladnoce/toplote. Prosle zime sam se razmisljao da odradim u vratima auta zvucnu izolaciju na prolece. Pored one fabricke. Uzeo metar kvardaratni za probu i azmafon.

Na onom minusu od temperature, stavio na beton termosilent i seo. Nisam mogao da verujem da mi se guza ugrejala. Kao da sam sedeo na ne znam cemu. Rec je o foliji od 5mm debljine. A ima i deblje folije.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 19:09:56 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 5.342 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.