Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izmotavanje sa štampanjem i numerisanjem uplatnica?  (Pročitano 1309 puta)
14. Mar 2016, 10:20:13
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Jel postoji neki logičan razlog zašto je kod nas u opticaju nekoliko vrsti uplatnica i zašto svaka institucija/služba fura svoju vrstu? Koliko sam video, postoje vrste : 1,2 ; zatim 1, 1i2 ; i na kraju 1,2,3.

I zašto se stalno forsiraju ove vrste koje imaju samo dva komada (1 original + 1 indigo kopija) kada se zna da će taj original da ide primaocu, a indigo kopija da ostane u Pošti/banci/službi? I samim tim uplatiocu ne ostaje nikakav dokaz o uplati.  Smile Što znači da kad neko uplaćuje 30.000 dinara u Pošti, ako se nije iscimao da nabavi 1,2,3 verziju, on neće kod sebe imati nikakav dokaz o toj uplati.  Smile

Da ne pominjem da je svaka Pošta/Banka/šalter gde sam bio uvek puna odbačenih raskupusanih polu-popunjenih uplatica koje je neko batalio i ostavio baš zato što nema 3. stranice odnosno 2. indigo papira. Ili je pokušao da upotrebi još jednu 2. stranicu kao zamenu za treću, pa su mu objasnili da za to može krivično da odgovara.  Smile Tako da ako je razlog štednja papira, to onda piši propalo jer više papira se protraći na tim odbačenim uplatnicama nego što bi se potrošilo da se sve uplatnice prave iz 3 dela.  Smile

Zar ne bi bilo jednostavnije i logičnije da se lepo sve uplatnice štampaju sa po tri stranice (1,2,3) tako da uvek jedna ide primaocu, druga pošti/banci, a treća ostaje uplatiocu?  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 10:43:05 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.116
Јел ти мислиш на 1+0, 1+1 и 1+2? Smile

Знам да ми ови из пореске увек шаљу 1+1 Smile Одем да уплатим у управу за јавна плаћања, једну врате мени а другу задрже Smile

Знам...сад ће неки да скоче...електронско плаћање Smile Не знам...немам никакво поверење у то Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.3
Browser
Safari 601.4.4
mob
Apple 15
Uplatnica u tri primerka postoji ako treba jos nekome da dokazujes da je uplata izvrsena...

1. ide banci
2. ide tebi
3. ide onome kome treba da dokazes da si izvrsio uplatu.

One su vise za pravna lica, posto fizicka uglavnom ne moraju da vode knjigovodstvenu evidenciju, znaci, drugi primerak prilazes kao dokaz.

Sto se mene tice, ja bih uvek isla na 3, posebno sto je nasa drzava toliko nesposbna, pa cak i ako elektronski izvrsis uplatu, neki ti traze overeni izvod iz banke kao potvrdu o uplati...  Smile

Inace, najjednostavnije je da sam kupis tabak uplatnica, to se ne menja pod 10, 20 godina... a i nije nesto skupo.. mislim oko 200dinara...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Kao što je rečeno, kupiš lepo štek uplatnica, tražiš sa tri primerka i onda uvek imaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Pa baš zato što živimo u pičvajzu od sistema, a i zato što želim da uvek imam dokaz o novčanim transakcijama (posebno kad su veće sume) baš zato mi i trebaju te sa po 3 primerka. U 90% slučajeva mi trebaju takve.

A ne razumem što ne standirduzuju to već jednom tako da sve budu sa po 3 primerka jer kao što rekoh šalterske sale su uvek pune odbačenih polupopunjenih primeraka. Tako da mislim ta ideja o štednji papira očigledno nema veze s mozgom.

Kolko se setova uplatnica dobija za tih 200 dinara?

Inače i ja još uvek preferiram klasično plaćanje ali mogo bi neko iz Ministarstva finansija da malo zategne sve te Pošte, banke, šaltere, poreske uprave... da svi pređu na jednu standardizovanu formu uplatnica a ne im ja kupujem inventar i sredstva za rad jer idiot ne mogu da se dogovore.  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 15:11:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.4.4
mob
Apple 15
Evo, zeznula sam te... kosta 90 dinara ... i dobijes 50 setova po tri primerka... 1+2

http://www.papirnisvet.com/Nalog-za-uplatu-1-2-NOVI-181-1805-prod.htm

1. oktobra je promenjena jedna rec, pa su ovo novi.... mada... ne vidim sto bi ti neko odbio stari...

A rec kojom zajebavaju je sa "uplatilac" na "platilac", znaci... nivo gramaticki i logicki neispravno sadrze "platilac"

« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 15:16:55 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Tebi hvala na pomoći, ali što se njih tiče - je*o ih 1 i 2.  Smile Jel ima negde da se kupe sa po 3 primerka (1,2 i 3) i koliko to košta?
« Poslednja izmena: 14. Mar 2016, 15:19:54 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.4.4
mob
Apple 15
To znaci.. 1 original + 2 kopije, znaci... tri lista dobijas...
To se nekada zvalo posebna uplatnica, a ona 1+1 je bila opsta uplatnica...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Aiiii... Znači na njima piše 1, 2 , 3 ? E to mi treba. Fala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.4.4
mob
Apple 15
Da, 1+1 su original i kopija (2), 1+2 su original i dve kopije (2 i 3)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.