Pa ne ulazim u njegove vojnicke sposobnosti, ali ono sto se moze vidjeti na snimcima, je zlocin...
a sta to vidis na snimcima? covijek stoji sa ledjima okrenutim i govori kako navodno treba zapalit srpsko selo..
E ajd da on to samo govori, kao sto moja baba meni govri pa je opet ne poslusam, ali on je u to vrijeme bio genral , koji je davao naredjenja medju kojima je bilo to pali sve pali, pa onda mozete sve koristi od silovanja do noza i kame! E bas u ovom je stvar, a sva sreca da je to kamera zabiljezila, a srpske su kamere zabiljezile kasnije posljedice tog naredjenja! Nego ti samo trebas reci sramim se postupaka Atifa Dudakovica i ne ponosim se njegovim dijelima isto kao sto se ja neponosim Skorpionima i onim jadom sto je ubijao one Bosnjake u Srebrenici i dobio samo sedam godina i pomisao da moram dijeliti bosnu sa njim!
Atifu Dudakoviću će se suditi u BiH Sreda, 6. decembar 2006. 11:20
Bivšem komandantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću sudiće se u BiH i on neće biti izručen drugim državama, piše "Večernji list", pozivajući se na Tužilaštvo BiH.
Istražna komisija Tužilaštva BiH prikuplja dokaze koji bi inicirali skoro podizanje optužnice Dudakovića zbog zločina koje su njegove jedinice tokom akcije "Oluja" počinile nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima u medjugraničnom pojasu izmedju BiH i Hrvatske.
"večernji list" navodi stav Tužilaštva BiH da zločine koji su počinjeni u BiH treba procesuirati u Posebnom odeljenju za ratne zločine Suda BiH.
"Ako oni imaju dokaze da je ratni zločin počinjen na prostoru Hrvatske ili u, kao što se spominjalo, u okolini Zadra ili negde na području Srbije, tada neka za te zločine podignu optužnicu i dokažu Dudakovićevu krivicu", izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.
On je potvrdio da se u Tužilaštvu BiH vode predistražne radnje već nekoliko meseci i prikupljaju dokazi o zločinima koje su počinili pripadnici Petog korpusa Armije BiH i komandne odgovornosti generala Atifa Dudakovića.
Pa ne ulazim u njegove vojnicke sposobnosti, ali ono sto se moze vidjeti na snimcima, je zlocin...
a sta to vidis na snimcima? covijek stoji sa ledjima okrenutim i govori kako navodno treba zapalit srpsko selo..
jel navodno govori kako treba zapaliti ili govori kako treba zapaliti? ako govori kako treba zapaliti onda naravno da treba i da odgovara kao i drugi koji vise u hagu po komandnoj odgovornosti jer ipak je on stareshina te jedinice zar ne?
I ja se slazem...da covijek mora odgovarati i sta navodno je govorio jer ipak je on bio jaka licnost u to vrijeme za neke vojnike pa tako da mora i da pazi sta prica...
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana
Zodijak
Pol
Zastava
Windows 2000
Internet Explorer 6.0
HTC One
Citat
Navodno??? Do sada sam mislio da pokusavas da budes objektivan, cak i kada se nisam slagao sa tobom, ali sada vidim da tii zivis u nekom svom, imaginarnom svetu. Jedan general (citaj - glavnokomandujuci) koga svi slusaju daje naredjenje da se pale sela, jasno i izricito, a ti kazes da je to "navodno" naredba. Ne razumem poentu, mislis da su se oni samo igrali rata???
Navodno??? Do sada sam mislio da pokusavas da budes objektivan, cak i kada se nisam slagao sa tobom, ali sada vidim da tii zivis u nekom svom, imaginarnom svetu. Jedan general (citaj - glavnokomandujuci) koga svi slusaju daje naredjenje da se pale sela, jasno i izricito, a ti kazes da je to "navodno" naredba. Ne razumem poentu, mislis da su se oni samo igrali rata???
pogledaj snimak. ja ga nisam dobro cuo..vidio sam ga samo jednom. ako iko ima snimak, zamolio bi da ga postavi negdje. vjerujem da vlado posjeduje tako nesto koliko se sjetim. samo cudno da je taj snimk bio u posjedu "srpske strane" toliko godina i tek se sad objavio? zasto ?
« Poslednja izmena: 06. Dec 2006, 22:57:51 od SavoNaSavi »
E to vec menja stvari. Onda si trebao da napises da si ti navodno cuo da je on to navodno rekao.
izvinjavam se na pogresnoj konstrukciji mog komentara. ali eto. nadam se da neko ima taj snimak. evo ja cu se potrudit da ga nadjem. mora ga biti negdje na netu, siguran sam