Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 06:53:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izlasci i provod  (Pročitano 9691 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19882
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
SA 14 godina, posto je kod nas bilo ratno stanje, izlazci su trajali do 22 dok se ne oglasi policijski cas....posle smo se obicno skupljali kod nekog u stanu (zgrada u kojoj sam i ja zivjela) i ostajali do 12, pola  uz gitaru, pjesmu i zezanje... Tako su svi roditelji znali gdje smo i nikada nikakvih problema nije bilo, niti ih je neko pravio....

Sada su stvari drugacije, i mozda se vece tragedije desavaju sada nego u Moje vrijeme  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Ах, мрзим, понављам, мрзим генерализације.  Smile

Зар не мислите да у обзир треба узети и личност детета, као и његове навике, друштво у ком се креће, места на којима излази?

Као што сам већ и написала, у четрнаестој ми је излазак био неограничен, а почела сам да излазим са тринаест - тада су ми моји као још и лимитирали изласке, али су убрзо схватили да то у мом случају није потребно. Јесам ли пробала алкохол? Јесам. Јесам имала момке и тада? Јесам. Јесам ли се враћала када сама ноћу кући? Јесам (мада не препоручујем). И како се то сада одразило? Тиме што су ми изласци, па и алкохол, прилично досадили, и сада излазим свега неколико пута годишње. Радије ноћи проводим у друштву људи, али у кућним варијантама дружења, или уз књигу, ТВ, музику, комп. Дакле, да ли сам постала млада промискуитетна делинквенкиња? Не бих рекла.

Са друге стране, имала сам "колегиницу" то јест другарицу (мада ми није била другарица) у средњој, којој су њени лимитирали изласке све до недавно (док није отишла у Београд на студије, а тамо и не могу да је контролишу њени), а то је резултирало да је и до 11, 12 - докле јој је трајао лимит - успевала све што се стигне и до 5 ујутру. Понашала се као пуштена са ланца, пила, пушила, момке мењала малтене свакодневно, али се кући враћала тачно на време. Немам информација о њој сада, али могу да замислим у шта је екслирала та њена неиживљеност.

Дакле, нема већег зла и муке од оне коју имају родитељи који не познају своје дете.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Sto si toliko agresivna?
Primera ima raznih, naravno. I situacije se razlikuju od slucaja do slucaja. To niko ne spori.
Zasto si se uhvatila za promiskuitet kada je o tome ovde najmanje reci? Vise se radi o bezbednosti deteta...
Citat
Тиме што су ми изласци, па и алкохол, прилично досадили
...ali ti je ostala sklonost ka pusenju, sto je veliki propust u vaspitanju nastao pod uticajem drustva.

Naravno, to ne mora da ima direktne veze sa izlascima do kasno u 14-oj godini, ali oslikava neke stvari i pojmove koje si spomenula.

Tvoja "koleginica" nije imala adekvatan odnos sa svojima, tj. oni sa njom, i zbog toga su je ispustili. Bespredmetan je slucaj...
 Ne treba ici u krajnost i brkati pojmove. Postoji zdrav razum, logika i pravilan i nepristrastan nacin rasudjivanja, i time se treba voditi i u ovom slucaju. Stvar nije sablonska niti crno-bela da se moze doneti univerzalno resenje.... ali ne postoji nista gluplje nego reci za sebe "sta mi fali".
« Poslednja izmena: 02. Sep 2008, 13:06:45 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Pricala sam uopsteno, nisam se nikom obracala.  Wink

A i prestala sam da pusim, postoji tema.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Bambi lepo si to rekla  Smile znaci treba da postoji razumevanje i medjusobno poznavanje izmedju roditelja i deteta Smile

Citat
...ali ti je ostala sklonost ka pusenju, sto je veliki propust u vaspitanju nastao pod uticajem drustva.
u zemlji gde je svaki drugi covek na ulici pusac to nije propust Smile

Imao sam ja izlaske do kad sam pozeleo pa sada ne pusim ne drogiram se ne izlazim previse ne pijem puno samo u odredjenim situacijama .... Smile

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se sa Bambinom, Orfom i ostalim delikventima.

I ja sam uvek imao neogranicene izlaske, poceo sam sa 14 god i ostajao do 1-2. Sa 14 godina sam sa drugovima isao iz Subotice u BG da gledam Zvezdu. Vracao se nocu najjeftinijim vozovima. I nikad nisam napravio neko vece sranje, nikad nisam pusio, nikad se nisam napio, bavim se sportom svakodnevno vec 15 god, zavrsio sam fax itd.
Ukoliko te roditelji poznaju i znaju sta mogu da ocekuju od tebe, mogu da se postave na pravi nacin, ukoliko ne, svaki pristup prema detetu moze da bude potencijalno los.
« Poslednja izmena: 02. Sep 2008, 14:10:49 od sarmagedon7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
bio sam ja na Partizan-Real u BG sa 14 godina jbt  Smile i to sam stajao 3m od vodje Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
u zemlji gde je svaki drugi covek na ulici pusac to nije propust Smile

Jako veliki propust u vaspitanju. Opravdanja se nadju uvek...

Pricala sam uopsteno, nisam se nikom obracala.  Wink

A i prestala sam da pusim, postoji tema.  Smile
Nisam ni rekao da si agresivna prema nekom posebno, nego uopste  Smile

Sto se pusenja tice, jako mi je drago. Nadam se da nije privremeno.

@delikventi

Sto je babi milo, to joj se i snilo, a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bio sam ja na Partizan-Real u BG sa 14 godina jbt Smile i to sam stajao 3m od vodje Smile

To je drugo..... Ja na Partizan ne bi pustio dete ma kolko  godina da ima Smile

« Poslednja izmena: 02. Sep 2008, 14:25:14 od sarmagedon7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Moja mama i dan danas ne zaspe dok ja ne dodjem kuci, i poslije pola 2 je vec zabrinuta. Ne sto misli da sam debil, vec jer se brine za moju sigurnost. Sto sam starija, sve je vise razumijem iako me vecinu zivota nervirala s tim isprepadanim stavom.
I iskreno, cisto sumnjam da cu pustati svoju djecu da sa 14 budu vani dokad hoce. U 3 ujutro nemaju sta raditi napolju, nemam cak ni ja sa 20, a kamoli oni  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 06:53:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.04 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.