pa oni vas se vec jaaaako plase...zato su i toliko opsednuti... ako vi ojacate, a mi ostanemo jaki...ode nacionalizam u majcinu... eno kazu u novostima da ako i vi i g17 preskocite cenzus, moguce formiranje vlade bez DSS...to bi bilo genijalno. mada, teeeesko, jos samo 4 godine. a i dinkic je u pravu, sledeca vlada ce znatno poboljsati zivotni standard pa ce radikali doosta oslabiti zbog toga.
sve u svemu, radikali, ovo vam je poslednja sansa.. zato, be afraid... ako sam pogresno apisao, vanja, ispravi me
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Pa i ko se lud ne bi plasio i zabrinuo. Toliko ste prodali ovu zemlju za samo 6 godina da su ljudi poceli da vide nacionalizam kao zlo, kao neki kriminal dok je ljubav prema drzavi postala sprdacina za vas! Na svu srecu, bude se ljudi, bude se, uskoro ima da vas nema.... Nego, plasim se samo da koliko ste nenormalni, kada dodjemo na vlast, koliko je vojska stavljena pod vasu sapu, ne izvrsite neki krvavi puc i pobijete sve neistomisljenike... Dovoljno ste "demokrate"za tako nesto!
Rusiji je sve trebalo samo ne rat u tom trenutku. Petar Veliki je uzimao Srbe u zastitu. Kloiko puta su Rusi samo inetrvenisali i time sprecili odmazdu Turaka prema Srbiji i Crnoj Gori. Rusi nikako nisu bili uvek osvajaci, vec su kao i mi bili stalno na meti katolika (konkretno Poljaka). Ako te zanima odakle 5 mil. katolika u Ukrajini reci cu ti da ima neke slicnosti sa unijacenjem srpskog stanovnistva u Hrvatskoj. Izuzev Sibira Rusija se i nije skoro nigde sirila, mada se osvajanje par hiljada ribolovaca tesko moze nazvati zavojevackom politikom.
Ma daj, molim te, šta pričaš. Rusi bili na meti katolika. Glupost. Pa jel' Poljska vladala Rusijom, ili je bilo obrnuto. Jel' Finska vladala Rusijom, ili obrnuto. Ja znam odakle 5 miliona unijata u Ukrajini, ali ti ne znaš.Austro-Ugarska je za 100 godina svoje vlasti u Galiciji pounijatila te pravoslavce, za razliku od Srba koji su bili zakonom zaštićeni od unijaćenja i pokatoličavanja. Gde su ti silni pounijaćeni Srbi u Hrvatskoj? Smešno.To nije tačno. Bilo je dobrovoljnih prelazaka u katoličanstvo, ali prisilno ne. Odakle vam ti podaci? Jel' vam to Šešelj držao časove iz istorije. Sad ono najvažnije. Rusija nije pomogla Karađorđu, kad je tražio pomoć posle propasti I srpskog ustanka. Turci su Srbiju pretvorili bukvalno u klanicu, niko nam nije pomogao. Sulejman-paša Skopljak je od srpskih glava nabijenih na kočeve napravio "ogradu" oko Kalemegdana, prema svedočenju Zemunaca koji su to gledali sa svoje obale Dunava.
Citat
"Beograd, bedna i tužna varoš, posle propasti Srbije, bio je tada ljudska kasapnica, gnezdo užasa i strahota. Gubilište nije bilo stalno određeno, ono je bilo svud, u gradu i izvan varoši pa i na ćoškovima čaršije. Sa zidova gradskih i karaula varoških strčale su motke i kočevi s odsečenim glavama oko kojih se gavranovi vitlaju; odmah izvan varoši, naročito pored glavnog puta od Stambol-kapije ka Terazijama, i od Batal-džamije ka Tašmajdanu nepokopane i onakažene lešine oko kojih se psi otimaju ili još živi mučenici na kolju, koji se po dva tri dana bore s dušom i razgovaraju sa srodnicima"
Dalje, 1876. godine posle Rusko-Turskog rata, na Carigradskoj konferenciji Rusija je stvorila Veliku Bugarsku sa granicom na Moravi, kod Aleksinca. Kralj Milan je zatražio pomoć od Austro-Ugarske, koja je urgirala u Rusiji, pa je održana druga konferencija u San Stefanu, gde je Rusija "velikodušno" Srbiji dala Niš i Prokuplje, ali je ponovo ostavila Pirot i Vranje, kao i Gnjilane (na Kosovu) i celu Makedoniju Bugarskoj. Tek na Berlinskom kongresu, Srbija je konačno dobila Pirotski i Vranjski okrug, zahvaljujući Bizmarku. Kako su prodali Miloševića 1999. godine ne vredi trošiti reči. Valjda znaš da nam je rezoluciju 1244 skrojio Viktor Černomirdin, diplomata "bratske" Rusije. Prema svedočenju SPS-ovaca koji su prisustvovali pregovorima koje je vodio Milošević sa dvojcem Ahtisari-Černomirdin, arogantniji je bio Černomirdin od Ahtisarija. Dakle,uvek su nas prodali,nikad nam nisu pomogli.
Pa ako ti smatras da poskusaj nametanja unije i poreza pravoslavnim kozacima u Ukrajini, zbog cega je i izbio prvi veci sukob izmedju Rusa i Poljaka nije nista onda u redu. Mora da su ustvari Rusi napali Poljake prvi i Nemce su u dva svetska rata onda oni prvi napali i Japance su sigurno Rusi prvi napali, verovatno su ih Tatari osvojili zato sto su Rusi prvo njih napali. Verovatno smo i mi Srbi napadali sve ove darage nam susede i sire pa nam se sada ovako lepo svete. Lepo bilo pod Austrijancima koliko ja znam, a i ti njihovi zakoni i carske odredbe su se dobro postovale. Zbog toga ces i naci Hrvate Filipovice, Markovice, Jovanovice, Vuckovice i dr. Ja volim i cenim ruski narod, zbog svih slicnosti koje sam ti naveo. Izigravajte vi Evropljane sve dok ne shvatite da vas tamo ne zele. Da li mi je Rusija pomogla nekad? I da nije, bas me briga, rekao sam ovo je stvar krvi i vere. Nisu mi sigurno pomogli zapadnjaci. Mozemo jedino sami sebi pomoci, a to svakako ne znaci lizanje dupeta svakom politicaru iz EU koji dodje ovde i prosere nesto tipa: "mi zelimo da vam pomognemo, a vi samo uradite ovo, ono.....". Ma zabole me bre kurac za njihovu demokratiju i njihove vrednosti, neka ih sadrze za sebe. Antiglobalista sam, panslavista sam, time se dicim i niko do sada sa kime sam pricao o ovom mi nije pruzio jedan jedini dokaz da nisam u pravu.
Meni je u cijeloj toj priči interesantno tumačenje da se Rusija - država koja se kroz cijelu svoju povijest konstantno širila (ekspandirala) - prikazuje kao "dobri zaštitnik" koji je samo "branio svoju braću"...
Pa majke ti mile - ako te netko hoće zaštit, to ne čini tako da se pripoji svom teritoriju... Finska, Latvija, Letonija, komadanje Poljske u tri navrata (i to u suradnji sa "neprijateljima pravoslavlja" Austrijom), Kavkaz, Krim, Ukrajina...
Pa neka su Slaveni - brate, šta je previše, previše je...
P.S. ova "teorija" o prezimenima već me zabavlja...
I am not a complete idiot. Some parts of me are still missing.
America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
@Rasha Zemun Pa da ovakve teme moze da otvara samo neko sa Slobom u potpisu. . .Dugo izbegavam politicki forum ali na ovo nisam mogao da zazmurim. . .Koja izdaja?O cemu ti pricas?Kosovo nije vise nase i gotovo,moglo je biti ali nije zbog pogresne politike tog sto ga drzis u potpisu,i bolje se pomiri sa tim. . .
Pa dobro, barem je malo vraceno na temu. Ne mogu da jos i trazim razumnog sagovornika. Cim ti imas a priori ovakav stav bez ikakvih argumenata... A i sve se vidi jos iz nick-a...
Dule, nije bitno ko je koga napadao, važno da je Rusija ovolika zahvaljujući konstantnom osvajanju teritorija gde nisu živeli Rusi ( i Sloveni) već mongoli, tatari, čerkezi, čečeni i ostali. Da li znaš da u Rusiji postoji na desetine naroda koji nemaju nikakve veze sa slovenima. Drugo, panslavizam je utopija, kao i Hitlerov pangermanizam. Kao što se Nemci i Holanđani beskrajno mrze,iako su germani poreklom, tako i među Slovenima postoje vekovne mržnje. Najbolji primer je odnos Rusa prema Poljacima, Hrvata prema Srbima (NDH) itd. Eto, mi Srbi smo ratovali nekoliko puta protiv Bugara, a i Makedonci nas smatraju okupatorima, a svi smo pravoslavci. Dakle, kada je nacionalni interes u pitanju, nema ni pravoslavnog bratstva, ni slovenstva, nego udri po neprijatelju, koje god vere i rase bio. Na kraju, nijedno prezime koje si naveo nije izvorno slovensko (srpsko), osim Vučković. Sva ostala su u srpski i hrvatski jezik došla sa hrišćanstvom, pa je logično da ih koriste i Srbi i Hrvati.