Ako ne znas neke stvari nemoj pisati tako nabedjeno o njima. Rusija je pomagala Srbiji i vise puta nego sto smo mi sami zasluzili. Shvatite jednu stvar, nije rusofilstvo nastalo kao posledica toga sto nam je Rusija pomagala, vec je to ljubav medju narodima koji dele istu, krv, veru i sudbinu. To je neraskidiva veza dva naroda. 1914. godine nakon napada Austrougarske monarhije na Srbiju u Rusiji je doslo do takvih protesta i pritiska naroda da se udje u rat da je car plaseci se revolucije objavio rat Habzburzima. Nas narod hoce da se jebe, a da nam ne udje, ocemo na zapad, a kad zagusti od Rusa trazimo pomoc. Kad je 2000. dosao na vlast sta nam je onaj smrdljivi Djindjic obecavao. Pomoc EU, pomoc SAD-a, svih redom. A isti ti danas ce priznati Kosovo, a mi ne znamo kuda cemo pa odmah kod Rusa. Usluga za uslugu ide nece nam Rusaka drzava pomoci ako ne dobije nesto zauzvrat, a tada cemo se mi opet praviti Evropljani i ice cemo na zapad i govoriti :"ko jebeRusiju".
Navedi konkretan primer. Ovo o prvom svetskom ratu je glupost, Rusija i ostale sile su bile spremne za ulazak u rat, samo se čekao formalni povod. Niti smo ista krv, niti smo delili istu sudbinu. Srbi su, istorijski, stariji narod od Rusa. Rusi su uvek bili osvajači i zavojevači, a mi žrtve osvajanja (ako izuzmemo relativno kratku istoriju Nemanjića). Ne lupaj, jedina sličnost je pravoslavlje, koje su Rusi primili od Balkanaca, kao i ćirilično pismo, a ne obrnuto.
Rusiji je sve trebalo samo ne rat u tom trenutku. Petar Veliki je uzimao Srbe u zastitu. Kloiko puta su Rusi samo inetrvenisali i time sprecili odmazdu Turaka prema Srbiji i Crnoj Gori. Rusi nikako nisu bili uvek osvajaci, vec su kao i mi bili stalno na meti katolika (konkretno Poljaka). Ako te zanima odakle 5 mil. katolika u Ukrajini reci cu ti da ima neke slicnosti sa unijacenjem srpskog stanovnistva u Hrvatskoj. Izuzev Sibira Rusija se i nije skoro nigde sirila, mada se osvajanje par hiljada ribolovaca tesko moze nazvati zavojevackom politikom.
Potpuno se slazem sa dule sto se tice Rusije, kada je tesko, zovemo ih u pomoc, a vecinu vremena se uvlacimo zapadu i pljujemo Rusiji u lice i lupamo im samare, kao sada sa ovim Partnerstvom!
Pricao sam sa ljudima o toj Replici. Kazu da se Prokic iznervirao i da je rekao da smo mi za nezavisno Kosovo samo zbog socijalista. Svi smo ga ispljuvali, trebao je lepo i otvoreno da kaze da jesmo. Ne smatram da je to izdaja, jer on nije na funkciji koja ga obavezuje da se kune u Kosovo kao sastavni deo Srbije. Smesno ce biti sto ce Tadic u decembru 2007. kad Kosovo tad vec odavno bude nezavisno morati da se kune u njega.
tadic mora da se kune u kosovo jer je predsednik drzave i vec se zakleo da ce ga sacuvati, a kao posten covek, nema nameru da pogazi zakletvu. tadic jedino objasnjava narodu da i pored njegove najbolje volje, verovatno nece uspeti da sacuva KiM.
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Tadić: Kosovo verovatno nezavisno! Predsednik Srbije obećao da će se do poslednjeg časa boriti da pokrajina ostane u granicama Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da postoji velika verovatnoća da će Kosovo biti nezavisno, ističući da će se boriti "do poslednjeg trenutka da do toga ne dođe". - Ja neću da obmanjujem građane, nemam čak ni pravo da kršim pravo građana na to da znaju kakva je situacija, ali ću se boriti do poslednjeg trenutka da se to ne desi. To je moj posao - rekao je Tadić novinarima ispred "Ruskog cara" povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. On je dodao da je njegov posao kao predsednika Srbije da i najmanju šansu za "zaštitu državnih interesa iskoristi i da je podigne na najviši mogući nivo". - Moj posao nije da kritikujem i da napadam međunarodne poslenike i one koji su zaduženi da definišu budućnost Kosova i Metohije. Moj posao je da ih ubeđujem da promene svoje mišljenje - istakao je Tadić. Predsednik Srbije rekao je da je važno da se održi jedinstvena državna politika kada je u pitanju integritet Srbije, jer se "nijedna normalna zemlja ne odriče dela svoje teritorije, niti ugrožava svoj vlastiti integritet". - Ja sam specijalnom izaslaniku Martiju Ahtisariju napisao pismo i završio sam sa tim šta imam da mu kažem. Sada ga ubeđujem da promeni svoj pristup rešavanju čitave situacije na Kosovu i pokušavam do poslednjeg trenutka da utičem i na njega i na ostale. Pokušavam sve da ih ubedim da buduće rešenje za Kosovo bude u skladu i sa našim interesima - rekao je Tadić. izvor: www.novinepress.co.yu
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina