Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 06:42:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izdaja?  (Pročitano 17870 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
@zemunac2

Kako kazes da su samo Srbi iz Srbije imali pravo opredjeljenja a Srbi iz Hrvatske i BiH ne? Ja sam rodjen u Bosni, i moji roditelji, i njihovi roditelji unazad nekoliko generacija. I ne samo ja ima nas dosta takvih. Po cemu to Bosna pripada vise Muslimanima nego Srbima? Imamo li mi pravo na opredjeljenje? I RS ima granice. Ustavom SFRJ je bilo zagarantovano da mi mozemo ostari u Jugoslaviji ako zelimo ali nas glas nije vazio u skupstini BiH '91 kada je odluka o referendumu donijeta bez saglasnosti srpskog naroda i zato je bilo sve ovo sto je bilo. Ja kao Srbin necu da prihvatim punu odgovornost za protekli rat. Neka je snosi i druga strana.

Prijatelju, ko kaže da samo muslimani imaju pravo na Bosnu. Ovde smo upali u raspravu o raspadu SFRJ, a tada je MZ zauzela stav da ustavno načelo o pravu naroda na samoopredeljenje može da se primeni na republike, znači na teritorije. U tom smislu sam rekao da smo mi u Srbiji imali pravo da se opredelimo u odnosu na SFRJ, koje nismo iskoristili, za razliku od ostalih republika gde je raspisan referendum. Po tom tumačenju, ti i tvoji roditelji, kao građani druge republike (teritorije) niste mogli da se izjasnite za ostanak
sa Srbijom. Tadašnja SFRJ je imala 6 republika, a Republika Srpska nije postojala kao
konstitutivni element SFRJ. Zato je danas BiH međunarodno priznata kao "država".
Današnje stanje stvari je drugačije, sada RS postoji kao konstitutivni entitet BiH,
ali sada u vašem dejtonskom ustavu ne postoji pravna norma koja bi dozvoljavala samoopredeljenje naroda BiH. Na žalost, to vam je skrojio Milošević u Dejtonu.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Da ne idem u off, ali mi bi znaci trebali da se radujemo ulasku u EU medju "prijatelje", koji su nam razjebali drzavu, potpomagali krvoprolice i pokolje Srba-da ne kazem i organizovali, opustosili Krajinu i proterali onaj narod odande uz F-16, unistili nam privredu sankcijama, pobili na hiljade u bombardovanju, oduzeli deo teritorije i smeju nam se u lice sto je trazimo nazad,....
Stvarno, sto li se neko buni zbog toga? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
@Zemunac
Jesi pročitao knjigu i znaš šta u njoj piše kada sebi daješ za pravo da tako komentarišeš? Knjiga nije autorkino viđenje krize, već skup citata i intervjua, elegantno i hronološki poređanih, tako da, kada se pročitaju sa određene distance bacaju malo drugačije viđenje događaja.
Mada, sigurna sam da ne bi imao ništa protiv da sam citirala neku škrabotinu say, Kristijan Amanpur (koja je imala petlju da u svom ratnom javljanju iz Sarajeva kaže da se nalazi ispred hotela Holidej In i upravo gleda kako "srpske snage granatiraju Goražde".)
Još jedna od stvari koje si mi "imputirao" ( Smile) je da ja branim rezoluciju 1244. Ja sam samo ukazala na to da je Srbija svoj deo obaveza ispunila, za razliku od međunarodne zajednice, kojoj ti toliko daješ za pravo. Još jednom ponavljam, ne branim politiku Slobodana Miloševića, naročito prema sopstvenom stanovništvu. Jednostavno, muka mi je od te priče o tome kako su eto, Srbi krivi za sve. Do kada više?
Secesija? OK, ali po etničkom, ne republičkom principu. A svakako ne po AVNOJevskim granicama, koje, baj d vej, nije nacrtao Milošević. I, da, do secesije je moglo doći mirnim putem, samo što to Slovenija i Hrvatska nisu želele. Uostalom, kao što neko pre mene primeti, kako to da se nije ratovalo u Makedoniji? Pa i ono u Sloveniji se teško može nazvati ratom, a ponajmanje invazijom.  Jedini pravi sukobi su bili u republikama u kojima je srpsko stanovništvo koje nije želelo da dođe do secesije bilo u velikom broju. Ali, izgleda da je taj bauk "prava na samoopredeljenje" rezervisan isključivo za drugu stranu, zar ne?
Dvostruki standardi. Hrvatska sme da se odvoji od SFRJ, ali zato Krajina ne sme da se odvoji od Hrvatske. Hrvatska sme da interveniše "Olujom", uz blagoslov Amerike, a čim se srpska uniforma prošeta Kosovom, Albanci bruje na sav glas o "represiji", a nas bombarduju. Super.

@danilobg

Dragi Danilo,

istoriju pišu pobednici. Tvoje je aspolutno pravo da prihvatiš priču koju ti serviraju, i da uživaš u njenom varenju. S druge strane, postoji jedan broj ljudi koje ne mrzi da čuju šta i druga strana ima da kaže, bez obzira o čemu je reč. Iako je to komplikovanije od čitanja feeda sa "devedez-dvojke".  Smile

edit:
@zemunac2
Ne. Dok god ne koristiš nasilna sredstva ili podstičeš na nasilje, ne činiš krivično delo. Iznošenje svog stava nikako ne može biti izdaja, samo... i tu treba napraviti neko rangiranje. Recimo:
- osoba X kaže: Kosovo će verovatno dobiti nezavisnost. - Osoba koja iznosi svoje viđenje mogućeg raspleta kosovske krize. Po mom mišljenju, realni pesimista.
- osoba Y kaže: Kosovo bi trebalo da dobije nezavisnost. - Osoba kojoj se očigledno smučilo da čeka u redu pred ambasadama ili koju apsolutno boli uvo za srpsku istorijsku i kulturnu baštinu na Kosovu, a i fakat je mrzi da je smaraju sa vestima vezanim za Kosovo.
- osoba Z kaže: Mi lobiramo za nezavisnost Kosova, iako smo Srbi. -Za neupućene, lobiranje znači vršenje određenog pritiska na relevantne faktore, bili to političari, mediji itd.  Po mom mišljenju - пис оф шит.

Ainhoa,

OK - dakle ti se ne slazes sa nalazima Badinterove komisije, koju su cinili vodeci evropski strucnjaci za ustavno pravo, i koji kazu da su republicke granice te koje ce odredjivati granice drzava nastalih iz ex Jugoslavije.

Na koncu ipak priznajes da se slazes se sa Milosevicevom politikom koja je bila u suprotnosti sa nalazima Badinterove komisije  i koji se zalagao da se Jugoslavija razdruzi po etnickom principu (gde su Srbi tu je Srbija).  Politika pokusaja stvaranja Velike Srbije je dovela do rata,razaranja i na koncu se pokazala kao totalni promasaj. Da u Krajini nije bilo balvan revolucije koja je bila deo te ideje,  u Hrvatskoj ne bi bilo ni Oluje i svi Srbi Krajisnici bi i dalje ziveli tamo gde obitavaju vekovima.

Hitler je isto tako pred pocetak II svetskog rata proklamovao ideju da Nemacka treba da obuhvati sve one prostore na kojima zive Nemci (gde su Nemci tu je Nemacka) pa su tako u nacionalnoj histeriji na silu anektirali deo Ceskoslovacke, Austriju su proglasili svojom teritorijom..ostatak price svi znamo.

Poenta je sledeca - Srbija je u nacionalnom zanosu pod Milosevicem je pokusala vojnim putem da objedini sve prostore gde su ziveli Srbi, ignorisuci pri tome i tada postojeci Ustav i nalaze vodecih evropskih strucnjaka za ustavno pravo. Ta politika u praksi je dozivela krah. Zadatak odgovornog lidera i politicara je da sprovodi politiku moguceg i realnog i da tako stiti interese nacije, a ne da odvede naciju u ambis sa nerealnim idejama i ciljevima. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 
Da ne idem u off, ali mi bi znaci trebali da se radujemo ulasku u EU medju "prijatelje", koji su nam razjebali drzavu, potpomagali krvoprolice i pokolje Srba-da ne kazem i organizovali, opustosili Krajinu i proterali onaj narod odande uz F-16, unistili nam privredu sankcijama, pobili na hiljade u bombardovanju, oduzeli deo teritorije i smeju nam se u lice sto je trazimo nazad,....
Stvarno, sto li se neko buni zbog toga? Smile Smile
za sve ovo su odgovorni sloba i seki..i nekolicina oko njih...
kako su nam oni razjebali drzavu? nisu potpomagali krvoprolice, vec su stali na stranu vecine naroda..u onakvom stanju, jedino bidiktatura uspela da sacuva dravu, a ljudi je nisu zeleli. za sankcije je jedino sloba kriv..njemu se to debelo isplatilo.iz promene politike bi proisteklo ukidanje sankcija. i bombardovanje je moglo da se izbegne. za to je mrtvac najvise kriv. to je takav idiotizam bio. pazi, ne prihvatamo ono sto traze, pa nas bombarduju, srtavne nas, i onda prihvatimo sve.znci sve je isto, samo su nas sravnili... koliki kreten moze covek da bude pa da nastavi da podrzava tu politiku. to je najstrasnije.

Zadatak odgovornog lidera i politicara je da sprovodi politiku moguceg i realnog i da tako stiti interese nacije, a ne da odvede naciju u ambis sa nerealnim idejama i ciljevima. 

Smile Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Водећи европски стручњаци... Smiley 1
Па будала је могла да види да ће у том случају доћи до чега је дошло!
Сви сте ви паметни у Србији. Шта је са Србима из Босне и Хрватске? Ко њима тада да објасни решење Бадинтерове комисије? Шта је са наоружавањем и нападањем на ненаоружане војнике ЈНА, постојање спискова Срба за одстрел, давање отказа Србима...Све је то старије од Слобе и нас осталих. То се спремало одавно!
Највећа будала је онај који је дозволио да налаз Бадинтерове комисије буде релевантан!
И ко може да ми објасни реалност и правичност граница СФРЈ?
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Markic

Posto sigurno nisi glup da ne shvatis da ovo sto si napisao je ortodoksna budalastina i cisto kontriranje, moram da zakljucim samo da si bezobrazni lazov i ostrasceni politikant!

Ne, nisu oni bombardovali, mi smo sami sebe.
Oni su bre najjaci, naravno da imaju puno pravo da nas bombarduju,odakle li nama samo pravo da se usprotivimo cepanju zemlje!  I trebali su da nam uvedu sankcije, i da pobiju one bebe u inkubatoru, i da nas istrebe... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
ma sto se lozite, kao da on vjeruje u to sto pise...

usput, neka objasni kako se to moglo izbjeci bombardovanje, na koji nacin? bas me zanima.. sankcije isto. sta je trebalo da uradi u ta dva slucaja?
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Raso,

Umesto patetike pokusaj malo da porazmislis zasto je doslo do bombardovanja. Srbija je pod Milosevicem svojim sopstvenim ponasanjem sebe proizvela u vodeci remetilacki faktor na Balkanu.  Svestan da je mnogim ljudima u Srbiji jos uvek tesko da racionalno sagledaju devedesete godine jer bi sami sebi morali da priznaju zablude i pogubne gluposti koje je sa sobom doneo nacionalni zanos.

Greske su se nizale za greskom - prvo smo na silu pokusali da sprecimo ostale republike ostanu sa Srbijom, onda smo pokusali da formiramo mini srpske drzave na teritoriji drugih drzava, onda su se u okviru takve politike dogodilo da smo sravnili Vukovar sa zemljom, zapalili najlepski grad bivse Jugoslavije Dubrovnik, onda se desila Srebrenica - najveci pokolj zarobljenika i civila u Evropi posle II svetskog rata. Ako i kada budes razmislio o svemu tome, bice ti jasno zasto je na kraju balade doslo do bombardovanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

***God - Warden Tombs***

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3789
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Rasha bre ljudi nije kriv...

Njemu su za tih 10 godina Miloseviceve vladavine potpuno isprali mozak i napunili mu glavu svim onim lazima koje su u to vreme pricali...

Sami mozete da zakljucite po njegovim recima da on nema glavu...ima televizor koji stalno pusta Dnevnik2 RTS-a iz tog vremena!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Равна Гора победити мора!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 708
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Ако је тој ''демократској'' Европи и Америци једино решење било бомбардовање,онда немамо о чему да причамо.Па јасно је било да бомбардовање неће наудити самом Милошевићу,већ највише несрећном народу,што се и испоставило као тачно.Цинизам и лицемерје међународне заједнице немају границу!Да се разумемо, нисам ја против уласка у ЕУ,али само зато што се другачије не може.И кад смо већ код тога,у којој земљи на свету је забрањена слобода кретања? Колико ја знам ,ниједној нормалној! Зашто онда нама траже визе,ако је слобода кретања део демократских тековина!?Као да смо стока... Много је лицемерја... Smile
IP sačuvana
social share
Нек се сваки Србин напије воде са чесме хајдучке,нека узме сабљу Милоша Обилића и топуз Краљевића Марка,па ће опет настати царство Душаново!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 06:42:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.