Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 13:07:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori u SAD  (Pročitano 53924 puta)
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson K510i
Demokrate:
H.Klinton: proci ce dobro u Novoj Engleskoj, Nju Jorku i verovatno (nazalost) u drzavama sa velikim brojem elektorskih glasova, osim mozda Floride i Teksasa. Ako je Dzek Bauer ne ubije do novembra ne verujem da nominacije moze da joj izmakne  Smile
B. Obama: crnac  Smile. Pa cak i ovako svetlo pigmentirani crnac jos uvek nema sanse u "kolevci demokratije"(zajebali ste se ako ste mislili da je to stara Grcka). Misli da ce najvise puci u "diksi" drzavama (nekako logicno). Mada sam ja mislio i da ce u Ajovi izgubiti (selo i te fore) al sa se prevario. Izgleda da ne postoji tip drzave za koju se sa sigurnoscu moze reci da ce Obama tamo lose proci, ali videcemo u Juznoj Karolini.
Dz. Edvards: diksi  Smile  Ako izuzmemo Dzimija Kartera ne znam nijednog "diksi" demokratu koji je postao predsednik SAD (mozda i gresim). Verovatno ga nikako nece hteti u Novoj Engleskoj (Nju Hempsir je to dokazao) a sumnjam i da ce ga drzave sa vecim brojem elektorskih glasova podrzati, izuzev mozda Floride i Teksasa. i da on je iz S.Karoline a ne Juzne

Republikanci:
Dz.MekKejn: Republikanac sa Zapada. Po meni najveci favorit u ovoj partiji. Ima sve "prirodne uslove" da bude kandidat Republikanaca. Pokazao da moze da pobedi i u Novoj Engleskoj (koja je Liberalni "stronghold") doduse samo u malom Nju Hempsiru, ali i to je dosta za pocetak.
R.Djulijani: italijan-katolik-republikanac  Smile Mislim da sam sve objasnio
M.Romni: Jos jedan tipican republikanac, pa jos iz Nove Engleske. Uz MekKejna, najveci kandidat za nominaciju

Sve u svemu, vrlo bih voleo da pobede Republikanci, jer kolko god mi iz nase perspektive negotivili Busovu administraciju, zbog njenog stava o Kosovu, smatram da je pre 4 godine na izborima pobedio Dzon Keri- Kosovo bi vec slavili 2 ili 3 godisnjicu nezavisnosti. Medjutim isto tako smatram da zbog svih "sranja" te iste administracije vrlo je izvesna pobeda demokratskog kandidata. U ovoj slucaju najveci sanse ima "rich bitch". Voleo bih da budem demantovan
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Meni je simpa Ron, ...
... Ron je pravi ujka, gotivan neki lik.
 ...
Рон ис Год, Год ис Рон!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Izbori za predsednika SAD: Romni pobedio u Mičigenu
Autor: Blic online | 16.01.2008 - 09:33
Izbori za predsednika SAD: Romni pobedio u Mičigenu

Bivši guverner Masačuseca Mit Romni pobedio je na stranačkim izborima republikanske stranke u Mičigenu čime je stekao prekopotreban zamah u pokušaju da bude kandidat stranke na predsedničkim izborima u novembru, navodi BBC.

"Rekli ste da ćete se boriti za svako radno mesto, za zdravstveno osiguranje za svakog Amerikanca, za bezbedne granice i za manje poreze na one sa prosečnim zaradama. Mičigen je to čuo i tako je večeras i glasao" rekao je Romni posle pobede nad svojim najvećim rivalom na nacionalnom nivou senatorom Džonom Mekejnom koji je dobio prethodne stranačke izbore u Nju Hempširu prošle nedelje.

Mit Romni je osvojio 39 odsto glasova dok je Džon Mekejn dobio 30, a trećeplasirani, baptistički sveštenik Majk Hakabi 16 odsto glasova, navodi BBC na srpskom.

Mit Romni, koji je potrošio nekoliko miliona dolara sopstvenog novca na svoju kampanju, inače je rođen i odrastao je u Mičigenu u kojem je 60-ih godina njegov otac jedno vreme bio guverner. Romni je ovako postao treći različiti pobednik do sada održanih tri stranačkih izbora Republikanske stranke.

Demokrate su juče takođe glasale u Mičigenu mada je stranka na nacionalnom nivou unapred odbacila rezultat glasanja zbog toga što je stranka na lokalnom nivou prekršila pravila o zakazivanju datuma glasanja.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
Nezavisni bolji u krevetu od demokrata i republikanaca
Autor: Blic online | Foto: Reuters, AFP | 17.01.2008 - 11:32

Republikanci i demokrate možda dominiraju na američkoj političkoj sceni, ali ne i u spavaćoj sobi. Prema anekti časopisa “Plejboj”, mnogo bolji seksualni život imaju oni koji glasaju za nezavisne kandidate, prenosi agencija AFP.

Više od 45 odsto ispitanika smatra da su glasači koji glasaju za nezavisne kandidate poput Ralfa Nejdera i Rosa Peroa bolji ljubavnici od demokrata koji su uzeli samo 36 odsto glasova. Samo 18 odsto ispitanih bi reklo za republikance da su Kazanove.
Međutim, anketa pokazuje da republikanci imaju redovnije seksualne odnose od demokrata.
Mišel Obama, žena demokratskog kandidata za predsednika Baraka Obame, smatra se najseksipilnijom ženom u politici. Druga najprivlačnija je Kondoliza Rajs, a Lora Buš i Hilari Klinton zauzele su treće i četvrto mesto. Bil Klinton je sa 59 odsto glasova proglašen najprivlačnijim američkim predsednikom, a Ronald Regan je sa 22 odsto glasova zauzeo drugo mesto.

SAD: Južna Karolina presudna za republikance
Autor: Blic online | 17.01.2008 - 08:58

Britanski list "Tajmsa" piše da je karavan podeljene i dezorjentisane Republikanske stranke juče stigao u Južnu Karolinu, američku saveznu državu koja je na lošem glasu zbog toga što se u njoj obično vode prljave kampanje.

Republikanci će, kako navodi BBC na srpskom, pokušati da na preliminarnim izborima, predstojećeg vikenda, izaberu jasan kurs, nakon dosadašnjeg cik-cak kretanja u predsedničkoj trci i izbora tri različita kandidata sa potpuno drugačjim programima - Hakabija, Mekejna i Romnija.
Rezultati glasanja u Južnoj Karolini mogli bi da budu presudni, budući da je, podseća Tajms, pobednik u toj državi na svim izborima još od 1980. godine na kraju postao kandidat Republikanske stranke u trci za Belu kuću.

Mit Romni pobednik u Mičigenu
Mormon u trci za predsednika SAD
Autor: L. Joksimović | 17.01.2008 - 08:33

Mit Romni, bivši guverner Masačusetsa i mormon, izvojevao je u rodnom Mičigenu prvu veliku pobedu na predizborima za republikanskog predsedničkog kandidata na izborima u SAD. Ubedljiva pobeda najbogatijeg republikanskog kandidata nad rivalom Džonom Mekejnom nagoveštava da će naredni obračun republikanaca u Južnoj Karolini biti žestok.

Romni je osvojio 39 odsto glasova, Mekejn 30 odsto, a Majk Hakabi, bivši guverner Arizone, 16 odsto. On je u centar kampanje u Mičigenu smestio osnovne republikanske vrednosti - boga, patriotizam i smanjenje poreza.
Analitičari objašnjavaju da je njegova dobro organizovana i skupa kampanja najbliži republikanski ekvivalent demokratskoj političkoj mašineriji Hilari Klinton.
Vera je sastavni deo njegove kampanje, jer je Romni izrazito pobožan, a čitava njegova familija ima duboke korene u mormonskoj crkvi. Poligamija je najproblematičniji aspekt mormonizma, od kojeg crkva pokušava da se distancira duže od jednog veka.
Romni na svaki način izbegava da govori o ličnoj veri i uvek priča o religiji uopšte, ističući da bi mu kao predsedniku bile „potrebne molitve ljudi svih veroispovesti“ i da ne bi služio „niti jednoj posebnoj religiji, grupi ili interesu“.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 15:15:25 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
B. Obama: crnac  Smile. Pa cak i ovako svetlo pigmentirani crnac jos uvek nema sanse u "kolevci demokratije"(zajebali ste se ako ste mislili da je to stara Grcka). Misli da ce najvise puci u "diksi" drzavama (nekako logicno). Mada sam ja mislio i da ce u Ajovi izgubiti (selo i te fore) al sa se prevario. Izgleda da ne postoji tip drzave za koju se sa sigurnoscu moze reci da ce Obama tamo lose proci, ali videcemo u Juznoj Karolini.

E ovako Ajova ima 3 miliona glasaca 90% stanovnistva su bijelci i veoma im je vazna kao sto je i pobjeda republikanca pokazala religija
Ali su ipak glasali za Obamu koji je i musliman ne znam da li to znate  i time pokazao da za njega nece glasati samo  obojeni ameri rasno motivisani
nego i drugi
Takodje on je jedini kandidat koji se otvoreno od pocetka zalaze za vracanje trupa i totalno povlacenje iz Iraka i Avganistana sto se ne moze reci ni za jednog drugog kandidata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Barak Obama optužen da je "muslimanski ekstremista"
Autor: Blic online - Beta | 18.01.2008 - 09:17
Barak Obama optužen da je

Američke organizacije za borbu protiv rasizma, među kojima Centar Simon Vizental, stale su u odbranu jednog od predsedničkih kandidata demokrata Baraka Obame, navodeći da je žrtva uvredljive kampanje na internetu gde je predstavljen kao "muslimanski ekstremista", prenosi Dojče vele.

U otvorenom pismu upućenom jevrejskoj zajednici, devet zvaničnika više antirasističkih udruženja ocenili su da je uvredljiva kampanja uperena protiv Obame "izuzetno odvratna".
Među potpisnicima pisma su Abraham Foksman direktor Lige protiv klevetanja, jedne od najuticajnijih organizacija za zaštitu jevrejske zajednice u SAD i rabin Marvin Hir direktor Centra Simon Vizental u Los Anđelesu.

U pismu se navodi da su jevrejski birači u Kaliforniji i Njujorku, gde će se izbori za kandidate za Belu kuću održati 5. februara, dobili "poslednjih nedelja brojne lažne, gnusne i podmukle poruke" preko interneta kojima se vredja ličnost Baraka Obame.
"Cilj tih poruka je da naprave jaz između naše zajednice i predsedničkog kandidata na osnovu neosnovanih i bednih napada. Odbacujemo takve pokušaje manipulacije članovima naše zajednice", navodi se u otvorenom pismu.
Autori pisma navode da se neće određivati ni prema jednom kandidatu za predsedničke izbore u SAD.

Barak Obama, čije je srednje ime Husein, deo detinjstva proveo je u Indoneziji, zemlji sa najbrojnijom muslimanskom populacijom. Obama je već više nedelja žrtva uvredljivih poruka na internetu čije je poreklo neutvrđeno. Te poruke su se udvostručile nakon njegove pobede u Ajovi.

Anonimne poruke upozoravaju da bi Obama ako pobedi na predsedničkim izborima, zakletvu polagao zaklinjući se u kuran, kao i da je išao u jednu versku školu gde se izučava kuran.
Gostujući na jednoj TV-stanici, Obama koji pripada protestantskoj crkvi, izjavio je da je "hrišćanin i da će zakletvu položiti zaklinjući se na Bibliju".

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson K510i
E ovako Ajova ima 3 miliona glasaca 90% stanovnistva su bijelci i veoma im je vazna kao sto je i pobjeda republikanca pokazala religija
Ali su ipak glasali za Obamu koji je i musliman ne znam da li to znate  i time pokazao da za njega nece glasati samo  obojeni ameri rasno motivisani
nego i drugi
Takodje on je jedini kandidat koji se otvoreno od pocetka zalaze za vracanje trupa i totalno povlacenje iz Iraka i Avganistana sto se ne moze reci ni za jednog drugog kandidata
ja sam i sam rekao da me je iznenadila njegova pobeda u Ajovi. Verovatno ljudi nisu hteli da glasaju za bogatu baku (bicu blag) sa Severa ili dosadnog Juznaka.
Inace iznenadjuje me "prijatno" sto Djulijani gubi i to dobro gubi. Videcemo sta ce se dalje desavati ali sumnjam da ima sanse na Severu pored Romnija i MekKejna.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25

Američke organizacije za borbu protiv rasizma, među kojima Centar Simon Vizental,

chitaj - jevreji brane svoju maronetu ...  Smile inache ,svaki rasizam je opravdan ,samo da nije rasizam belog choveka  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
izvini @steelers nismo se dobro razumjeli
to jest ja nisam dobro razumijo  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Људи, шта се трипујете на САД-изборе? Као да имамо неки утицај. Или после сваке поруке трчите у Мек, па стварно мислите да сте Американци  Smile  Smile  Smile  Чућемо ко је победио, и то је то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 13:07:09
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.