Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Feb 2026, 15:38:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori u SAD  (Pročitano 64957 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
  Zanima me, da li iko stvarno veruje da će bilo kakva promena na mestu predsednika SAD-a, izuzev da možda da to postane Srbin, doneti promenu njihove politike prema Srbiji? Moje mišljenje je da je njihov predsednik u stvari samo pion koji sluša svoje nalogodavce. Slično našem, samo u većim razmerama.

Moram da te razocaram ni Srbin na mjestu predsednika ne bi mjenjao politiku zato sto ona ne zavisi od covjeka i stranek vec od nascionalnih interesa nesto sto mi Srbi nerazumijemo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7651
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
  Zanima me, da li iko stvarno veruje da će bilo kakva promena na mestu predsednika SAD-a, izuzev da možda da to postane Srbin, doneti promenu njihove politike prema Srbiji? Moje mišljenje je da je njihov predsednik u stvari samo pion koji sluša svoje nalogodavce. Slično našem, samo u većim razmerama.

Moram da te razocaram ni Srbin na mjestu predsednika ne bi mjenjao politiku zato sto ona ne zavisi od covjeka i stranek vec od nascionalnih interesa nesto sto mi Srbi nerazumijemo

Smile Upravo tako
« Poslednja izmena: 30. Maj 2008, 20:42:26 od mznn »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Demokrate postigle dogovor o delegatima u Floridi i Mičigenu
Autor: Tanjug | 01.06.2008 - 11:25

U američkoj Demokratskoj stranci je postignut dogovor da delegati iz saveznih država Florida i Mičigen učestvuju na Nacionalnoj konvenciji, ali će na njoj svaki raspolagati sa samo pola glasa.

Odbor za pravila i propise demokratske stranke je odlučio da senatorska iz države Njujork Hilari Klinton ima 105 delegata sa Floride i 69 iz Mičigena, dok je Baraku Obami, senatoru iz Ilinoisa pripalo 67 delegata sa Floride i 59 iz Mičigena.
Odbor je dvema državama ranije oduzeo pravo da daju delegate za konvenciju, zbog svojevoljnog pomeranja datuma predizbora. Odluka Odbora, doneta odnosom glasova 19-8, znači da Klinton neće uspeti da smanji prednost Obame u broju delegata za konvenciju.
Obama je do sada, sa 1.984 delegata imao prednost nad 1.783 za Klintonovu. Obamina prednost za konvenciju demokrata u Denveru, u saveztnoj državi Kolorado u avgustu sada iznosi 178 delegata.

Odluka za Floridu, gde je na predizborima u januaru Klintonova pobedila Obamu s 55 prema 33 odsto glasova, daje senatorski iz Njujorka 19 delegata više nego njenom rivalu, preneo je DPA.
Odluka za Mičigen, međutim, naljutila je pristalice Klintonove s obzirom na to da je ona dobila samo 10 delegata više od Obame, iako njegovog imena nije ni bilo na glasačkom listiću na predizborima u januaru.
Zvaničnici Demokratske stranke pozdravili su odluku Odbora, rekavši da će na ovaj način na konvenciji biti potpuno zastupljeni delegati i Floride i Mičigena.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Trka za demokratsku predsedničku nominaciju
Barak Obama korak bliže pobedi
Autor: CDC/JS - Tanjug | 02.06.2008 - 08:03

U američkoj Demokratskoj stranci postignut je dogovor da delegati iz Floride i Mičigena na nacionalnoj konvenciji imaju samo pola glasa. To je dodatno smanjilo šanse za pobedu senatorki Hilari Klinton nad senatorom Barakom Obamom u trci za nominaciju za demokratskog predsedničkog kandidata, jer su te dve države bile njen izborni oslonac .

Odbor za pravila i propise Demokratske stranke odlučio je da Klintonova dobije 105 delegata iz Floride i 69 iz Mičigena, dok je Obami pripalo 67 delegata iz Floride i 59 iz Mičigena. Odbor je tim dvema državama ranije oduzeo pravo da daju delegate za konvenciju zbog svojevoljnog pomeranja datuma preliminarnih izbora. Obama za sada sa 1.984 delegata ima prednost nad Klintonovom sa 1.783 delegata.
Dodatak delegata iz Floride i Mičigena povećao broj neophodnih glasova na 2.118, što znači da Obami fali 66 glasova do pobede.

Hilari Klinton pobedila u Portoriku
Senatorka iz Njujorka Hilari Klinton lako je pobedila na demokratskim predizborima u Portoriku, u trci za nominaciju za stranačkog kandidata na američkim predsedničkim izborima.
Pozivajući se na izveštaje o glasanju na ovom karipskom ostrvu, Klintonova je očekivano pobedila svog partijskog kolegu, senatora iz Ilinoisa Baraka Obamu, sa 68 odsto osvojenih glasova, javljaju agencije, prenosi Tanjug. Međutim ni ovaj rezultat nije dovoljan da Klintonova poboljša svoj položaj u trci za partijsku predsedničku nominaciju, pošto se očekuje da Obama, koji je već stekao veliku prednost, pobedi sutra na preostalim primarnim izborima u Montani i Južnoj Dakoti.
Evropljani za Obamu
Anketa u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Rusiji pokazuje da bi njihovi stanovnici radije videli Baraka Obamu u Beloj kući nego republikanaca Džona Mekejna. Samo 15 odsto anketiranih je za Mekejna.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Кад год погледам ову тему, Хилари добила неку државу, а Барак је ближи победи Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
lose gledas  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ја мислим да ће избори бити нерегуларни и да би им требало послати неког из ЦЕСИДа и посматраче наших водећих странака.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
dobra ideja Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat

A zasto su nacionalni interesi Amerike da sjebe Srbiju do kraja?,....Milsim, kako su oni odjedared resili da nas mrze i da nam sjebu drzavu???
Dokle god tako razmisljamo, a siptari, hrvati, balije i slicni nastave da finansiraju senatore, kongresmene i agencije za lobiranje, a mi samo vicemo nepravda...dotle cemo i imati Ameriku za neprijatelja! 
Kad promenimo takav nacin razmisljanja, promenice se i odnos Amerike prema nama...do tada...  Smile
« Poslednja izmena: 02. Jun 2008, 19:30:58 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Gdje iz mog posta si uspio procitati takav stav
Citat
A zasto su nacionalni interesi Amerike da sjebe Srbiju do kraja
Stvarno ne znam ja cak o tome i ne govorim vec naglasavam da americki interes ( nema veze sa Srbijom ) ( odnosno ima koliko i sa drugim zmeljama ) ali takav interes ne zavisi od pojedinca ili stranke vec iskljucivo od intersa
Pa sad gdje smo mi u tome svemu vise manje je poznato
A sto se tice odnosa Amerike prema nama opet se vracamo na nacionalni inters kad se on promjeni promjenice se i odnos prema nama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Feb 2026, 15:38:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.34 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.