Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 09:50:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori u SAD  (Pročitano 54441 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Hilari Klinton u tesnom vođstvu ispred Baraka Obame
Još nepoznat Mekejnov protivkandidat
Autor: T. Vasiljević | 07.02.2008 - 06:00
Još nepoznat Mekejnov protivkandidat

Republikanski senator Džon Mekejn obezbedio je sebi „super sredu“ ubedljivim pobedama na preliminarnim izborima u nizu američkih država nad stranačkim protivkandidatima u predsedničkoj trci. Hilari Klinton i Barak Obama gotovo su izjednačeni, sa blagom Hilarinom prednoću, tako da se borba između demokratskih kandidata nastavlja.

Prema stanju od srede ujutro, bivša prva dama SAD ima ukupno 845 delegata, a pretendent za prvog predsednika crnca 765 delegata.
Mekejn, vijetnamski veteran čija je kampanja do pre mesec dana bila na ivici sloma, pobedama u nizu država od Njujorka do Kalifornije sakupio je više delegata nego obojica njegovih protivkandidata zajedno - Mit Romni i Majk Hakabi.

Hilari laknulo posle pobede

„Osvojili smo neke od najvećih država u ovoj zemlji“, rekao je senator iz Arizone okupljenoj masi svojih razdraganih pristalica na skupu u Feniksu, nekoliko sati pre nego što je stigla vest da je „pala“ i Kalifornija, najvažnija država, pa Mekejn ima ukupno 613 delegata, naspram 269 za Romnija i 190 za Hakabija. Pored Kalifornije i Njujorka, Mekejn je dobio u Nju Džersiju, Konektikatu, Misuriju, Delaveru i rodnoj Arizoni, kao i u Oklahomi i Ilinoisu. Kako kod republikanaca pobednik u svakoj od država dobija sve delegate, Mekejn bi, ukoliko ostvari povoljan rezultat na zapadu SAD, već mogao da ima potreban broj od 1.191 delegata za stranačku nominaciju.
U štabovima demokratskih kandidata vladalo je napeto iščekivanje dok se mukotrpno prebrojavao svaki glas. Obama je pobedio u 13 država učesnica preliminarnih izbora na „super utorak“, Klintonova u osam, plus Američka Samoa. Ali zbog nejednake „težine“ država, ona je u prednosti po broju delegata, posebno zato što je trijumfovala u najvažnijoj - Kaliforniji.

Ne predaje se: Obama sa suprugom Mišel

Ipak, senatorku čeka još dug put do 2.025 delegata, koliko je potrebno da bi bila nominovana ispred svoje stranke za predsedničke izbore u novembru.
Hilari je čestitala Obami na dobrom rezultatu: „Želim da čestitam senatoru Obami njegove pobede ove večeri. S nestrpljenjem iščekujem nastavak naše kampanje i naše debate o tome kako da našu zemlju napravimo boljom za sledeću generaciju. Za mene je to životno pitanje.“
Obama je na burnom večernjem mitingu u Čikagu poručio: „Došlo je naše vreme. Naš pokret je realan. Promene dolaze u Ameriku.“
„Ne radi se o meni i o senatorki Klinton, ona je bila moj prijatelj i to će i ostati posle okončanja ove kampanje... Ali mi Americi nudimo realan izbor“, dodao je Obama.
Ankete pokazuju da okosnicu birača Klintonove čine žene i belci.
Pobedu u Kaliforniji i Arizoni obezbedili su joj glasovi Hispanoamerikanaca, među kojima je i dalje veoma popularna.
Obama ima većinsku podršku birača crnaca, što je doprinelo da pobedi u državama poput Alabame i Džordžije i da bude za dlaku bolji u Misuriju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K510i
Sa smradikalske konferencije za štampu:

Citat
Новинар: Добро, да ли сте се бар инспирисали Американцима или...?

Александар Вучић: Ако ме питате, сваке ноћи гледам америчке кампање и могу о томе да причам дуго, посебно о начинима како кампању води Барако Бама.
Мада, ако сте приметили, они су се потрудили да копирају неке ствари из кампање Била Клинтона, помало Хилари Клинтон, а мени је бољи кампањер Барако Бама.

Eto kako to izgleda kad smradikali pokušavaju da ostave utisak da su obrazovani o svetskim dešavanjima.

I poslednji penzioner od 80 godina koji čita Politiku može da sazna kako se Obama zove.

Sad vi zamislite kad su od 2+ miliona simpatizera SRS među njima najpametniji Nikolić i Vučić.  Smile  Smile

Dalje, moj omiljeni deo:

Citat
Новинар: Колега из иностранства поставио би питање на енглеском.

Александар Вучић: Само изволите.

Новинар: (питање на енглеском)

Александар Вучић: Могао бих да вам одговорим на енглеском, али због осталих новинара ћу одговорити на српском.

Pa što ne prekuca pitanje i odgovor na engleskom...

"Aj mast Vuk Jeremić bolesnik kurva del ponte, vid ol hart dosmanlije dirty campaign."

Ewe bonehead...

izvini nisam bas skapirao. a sta fali politici i ja citam politiku (iskljucivo) a imam malo manje od 80.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Romni odustao od kandidature, još lakši posao za Mekejna
Autor: Blic online | 07.02.2008 - 18:48

Da ne olakšava Hilari i Obami: Mit Romni
Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni sprema se da obustavi svoju kandidaturu za predsednika SAD i tako olakša posao glavnom favoritu republikanaca Džonu Mekejnu, javljaju američki mediji.

Romni, koji je potrošio milione dolara svog novca na kampanju, ostao je posle "super utorka" daleko iza Mekejna, pa je odlučio da se povuče iz trke. Senator i vijetnamski veteran Mekejn, kome će sada jedini rivali biti Majk Hakabi i Ron Pol, nije želeo da komentariše Romnijevo povlačenje.
"Ako nastavim kampanju i borbu sve do konvencije, samo ću odložiti nacionalnu kampanju republikanaca. Tako bih jedino dao više šanse Hilari Klinton ili Baraku Obami za pobedu. U ovim ratnim vremenima, jednostavno ne mogu da dozvolim da moja kampanja delom pomogne u predaji teroru", rekao je Romni.
Što se demokrata tiče, tamo je borba mnogo nezivesnija jer su Hilari Klinton i Barak Obama skoro izjednačeni.

Blic

Vidi se ko je iskusan političar, čak i kad je u pitanju čisto priznanje poraza opet je kapitalizovao svoj postupak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple 15
Obama pobednik “super utorka”, Hilari vodi u ukupnom zbiru
Autor: Blic online | 09.02.2008 - 11:19

Pobednik “super utorka” kada se glasalo u 22 savezne države u američkoj trci za nominacije u dve vodeće stranke, po svoj prilici je među demokratama Barak Obama, javlja jutros AP.

Obama je osvojio 796, a Hilari Klinton 794 delegata, govore analize koje je objavio AP. Obama je pobedio u 13 država, a Klintonova u osam država i Američkoj Samoi.

Ali rezultati “super utorka” nisu definitivni, jer je preostao još 91 delegat za podelu i konačni ishod se očekuje tek iduće sedmice. Oko trećine preostalih delegata je iz Kolorada, države u kojoj je pobedio Obama, a oko 20 delegata je iz Kalifornije, gde je pobednik bila Klintonova.

Za nominaciju u Demokratskoj stranci neophodno je ukupno 2.025 delegata, a Hilari Klinton trenutno ima ukupno 1.055, dok njen rival Barak Obama ima 998.

U suparničkom, republikanskom taboru je sve gotovo izvesno, jer Džon Mekejn ima gotovo 3,5 puta više delegata od najbližeg pratioca Hakabija.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bogme ako demokrate izglasaju Hilari pa joj jos podje za rukom da na predsednickim izborima pobedi Mekkejna crno nam se pise.To znaci povratak osvedocenih srbomrzaca-Holbruka,Olbrajtove i drugog jevrejskog otpada.Zato mislim da nam je apsolutno u interesu pobeda republikanskog kandidata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.25
 trenutno je situacija na ovim izborima veoma nezgodna za srbiju

hilari vec znamo ko je i shta je ...  Smile

obama ima spoljnopolitichke saradnike (jevreje naravno) koji su zamerali biliju shto nije bio radikalniji u kampanji bombardovanja srbije -  Smile

mekkejn se zalagao za kopnenu intervenciju protiv srbije  Smile . njegova jedina prednost je shto je vishe preokupiran irakom i iranom gde jevreji nameravaju da otvore novo zharishte ,pa bi to mozda bila mala (neznatna)prednost za nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson K510i
zato je najbolje da pobedi Majk Hakabi  Smile
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Znaci jos uvijek je neizvijensno a tek kada dodju sami izbori kako ce tek onda biti zanimljivo
Sto se tice nas nece se nista promijeniti  ma ko da dodje ja sam sa tim na cisto vec odavno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 953
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia N70
@steelers

Sta cemo ako pusti Chuck-a na nas? Tek tada smo nadrljali.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 18:42:24 od sima01 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Qtek 小米
Демократе са оваквим кандидатима немају шансе ...
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 09:50:29
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.