Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:14:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Избори у Грчкој  (Pročitano 42576 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Kada je bilo NATO bombardovanje, Grcka i Kipar su primile nase djake na nastavak skolovanja jer je ovde bila obustava skolstva.

Sve ste zaboravili prodane duse evropejske, shame on you  Smile

Puna podrska Grckoj u ispruzanju srednjeg prsta fasistima 
Moraš da napraviš razliku izmedju Grčke i grčkog naroda i grčkog trenutnog premijera i njegovih populističkih priča koje mi kritikujemo,ili ako ćete tako da gledate mi smo na ovim izborima trebali da podržimo Samarasa i Pasok jer su oni tri godine držali vlast,a taj isti PASOK je vladao devedestih i pomagao nam i odbio da nas bombarduje...dakle ne mešajte babe i žabe...

Ne mesaju se babe i zabe samo se daje podrska novim snagama koje mogu da izadju na kraj sa totalitarnom EU  Smile

Evo sta kazu pojedinci:

Да ли Вучић схвата шта се догађа у Европи, шта се иза Ципрасовог брда ваља?

31. јануар 2015.

ЉУБОМИР КЉАКИЋ: Логично је што су се од победе Сиризе овде код нас, у Србији, брже-боље, како су знали и умели, оградили сви главни представници власти – председник владе и председник СНС, потпредседник владе, министар спољних послова и председник СПС, потпредседница СПС, министар рада и председник ПС… Нису се прославили „аналитичари”, „колумнисти”, „експерти”, „водитељи”. Идентификација владајуће „елите” са агресором попримила је у Србији монументалне размере

БРАНКО ПАВЛОВИЋ: Поред свих других ствари које Вучића слабе, појава и победа Ципраса огољују Александра Вучића као западног послушника

ВЛАДИСЛАВ ЈОВАНОВИЋ:  Да ли ће наша политика кресања јавних трошкова и штедње бити тријумфална, то ће показати време. То је само један од могућих путева и у рукама је светских моћника. То је покушај мале земље да реши своје проблеме под присмотром светских центара моћи. Они који су сами решавали своје проблеме били су много ефикаснији. У се и у своје кљусе, али, ми смо се определили за – туђе савете. И то само западне!
    ДУШАН ЈАЊИЋ: Вучић није схватио шта се то заправо десило у Европи. Неолиберализам, који је почео још у време Милошевића, не може да извуче Србију из проблема и то је главни проблем Вучићевог програма

СЕЋАТЕ ли се велике Вишњићеве песме „Почетак буне на дахије”? Сећате ли се оног: Гром загрми усред зиме, усред зиме кад му време није?
         Е, Европској унији се – са победом Сиризе и њеног лидера Алексиса Ципраса – догодило нешто слично. Баш усред зиме.
         Почиње ли европска буна против неолибералних „дахија”?

Хоће ли Ципрасови Грци успети да се одрже?

Хоће ли им дозволити да „инфицирају” и друге земље и народе?

Да ли је ћутање Александра Вучића првих сати и дана после Ципрасове победе било условљено тиме што он зна да је његов пут супротан Сиризином? Да Ципрас покушава да грчку слободу отме из руку Ангеле Меркел и светских банкара (са челу са ММФ), а Вучић хипнотише Србију уверавањима да бољих пријатеља од њих Срб и немају и да нема друге „цркве” у којој се вреди „Богу молити”?

Љубомир КЉАКИЋ, политиколог и публициста
Победа Сиризе је од историјског значаја и за Грчку и за свет

Победа Сиризе представља, још један бљесак наде за човечанство. Људски свет јесте могућ – поручује Сириза. Што се мене тиче, међу онима сам који су сагласни са Сиризом – људски свет јесте могућ

НЕМА никакве сумње да је победа Сиризе догађај од прворазредног – можда историјског – значаја како за Грчку, тако и за Балкан, Европу и Европску унију, али и читав свет.

Победа Алексиса Ципраса и његових другова на парламентарним изборима у Грчкој дана 26. јануара 2014, важна је, прво, због тога што је веома уверљиво показала да јесте могућа алтернатива за светски поредак корпоративне дистопије, тај светски поредак корпоративне олигархије који од краја седамдесетих година 20. века угњетава човечанство.

Друго, показало се, такође веома уверљиво, да је програм Немачке Европе стигао до самог краја. Реч је о програму и политици Немачке која као „случајна империја”, „Germany -The Accidental Empire”, и као један од центара светског поретка корпоративне дистопије, доминира Европском унијом и спроводи своју суверену политичку, економску и финансијску вољу још од 1992.

Као што је познато, бројне су жртве Немачке као „случајне империје”: Југославија и Србија 1992 – 2008/2014, Кипар, Грчка, Португалија, Шпанија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Чешка, Словачка, после 2008,  Либија, Сирија и друге земље Блиског Истока од 2011. и Украјина од 2013…

Сама Грчка, доживела је 2008-2014. истинску хуманитарну катастрофу и непојамно понижење примењујући програм „austerity policy” који диктира берлинска влада „случајне империје” Немачке.

Победа Сиризе демонстрира спремност и одлучност Грчке да се супротстави овој погубној политици Берлина, да се ослободи тог кобног и смртоносног загрљаја, да стане на властите ноге и да се после година понижења поново усправи.

Треће, Сириза је 26. јануара 2015. показала да, упркос свему, традиција борбе за људску и друштвену правду, за људско и друштвено достојаноство није умрла. Напротив. Такође, Сириза је показала да конститутивна моћ идеја Корнелијуса Касторијадиса, Никоса Пуланцаса (да поменем нарочито ову двојицу великих друштвених научника из Грчке) и других великих мислилаца европске и светске левице 19. и 20. века – разуме се, укључујући овде и Карла Маркса – и даље поседују своју сазнајну, критичку, ослободилачку, еманципаторску и имагинативу моћ.

Зато је победу Сиризе поздравио свако онај у данашњем свету ко је сачувао способност критичког расуђивања и моћ слободног мишљења, свако онај ко се није идентификовао са савременим агресором, са светским поретком корпоративне олигархије  и његовим агентима, читавим армијама корисних идиота у његовој служби. Сви они који се нису идентификовали са агресором и који се нису предали – од Пабла Иглесијаса и Подемоса у Шпанији до свих оних покрета, група, партија и појединаца у Европи, Латинској Америци, Сједињеним Америчким Државама, Азији, Африци и Аустралији који предано, упракос свему трагају за људским изласком из клопке поретка корпоративне дистопије, укључујући овде и Владимира Путина, али и папу Франциска – поздравили су победу Сиризе.

Зашто?  Зато што победа Сиризе представља, још један бљесак наде за човечанство. Људски свет јесте могућ – поручује Сириза.

Зато је и било логично што су се од победе Сиризе овде код нас, у Србији, брже-боље, како су знали и умели, оградили сви главни представници власти – председник владе и председник СНС, потпредседник владе, министар спољних послова и председник СПС, потпредседница СПС, министар рада и председник ПС…

Нису се прославили ни овдашњи „аналитичари”, „колумнисти”, „експерти”, „водитељи”, „друштвени научници” и други тзв. јавни радници. Идентификација владајуће „елите” са агресором попримила је у Србији монументалне размере.

Што се мене тиче, међу онима сам који су сагласни са Сиризом – људски свет јесте могућ. 

Бранко ПАВЛОВИЋ, адвокат

Вучић је уочи грчких избора навијао да Ципрас изгуби, да победи Нова демократија

Показало се да постоји народ који може сам да одлучи како ће да му буде, да постоји народ који неће да спроводи налоге „тројке”. То је чињеница која Вучића ставља у незгодну ситуацију и свакако слаби његове позиције, док истовремено јача позиције Виктора Орбана у Мађарској или власти у Чешкој

ВУЧИЋ је пре објављивања резултата навијао да победи Нова демократија. Био је сигуран да ће Ципрас да изгуби.

Зато је после избора ћутао два дана – јер није знао шта да каже.

Показало се да постоји народ који може сам да одлучи како ће да му буде, да постоји народ који неће да спроводи налоге „тројке”. То је чињеница која Вучића ставља у незгодну ситуацију и свакако слаби његове позиције, док истовремено јача позиције Виктора Орбана у Мађарској или власти у Чешкој.

Дакле, поред свих других ствари које Вучића слабе, појава и победа Ципраса огољују Александра Вучића као западног послушника.

Овде је у оптицају теза да се Вучић бори за интересе Србије тако што спроводи налоге ММФ-а, а то је немогућа теза. Јер, потпуно је немогуће да се остваре национални интереси ако се ради за интерес ММФ-а.

А, сада је у једној земљи неко рекао не ММФ-у.       

Владислав ЈОВАНОВИЋ, министар спољних послова СРЈ
Ципрас је историјски значајан, али ће Запад покушати да га здроби у шаци

Треба да пустимо да Грчка покаже колико је ово историјски значајно и колико ће успети њен модел изласка из кризе, који је супротан мерама ММФ

ПОЈАВА Ципраса је од широког значаја јер се први пут од монолитности победе Запада у хладном рату и успостављања либералног капитализма, појавио неки нови вирус у том телу.

Појавило се дисиденство као што је то својевремено била Југославија у источном блоку. Зато ће Запад морати да решава овај проблем Грчке – да не би дозволио ширење вируса по свом телу.

Ципрас је историјски значајан, али се неће одржати дуго јер ће Запад пробати да га здроби у шаци.

Када је реч о Србији, добро је што смо честитали победу Ципраса, али није добро што смо одмах прорекли неуспех његових мера.

Треба да пустимо да Грчка покаже колико је ово историјски значајно и колико ће успети њен модел изласка из кризе, који је супротан мерама ММФ-а.

Вучић је несмотрено поступио када је наш модел штедње јавно супротставио новој грчкој власти, јер Србија нема потребе да се супротставља никоме. Вучићев потез не може да нам буде од користи.

Да ли ће наша политика кресања јавних трошкова и штедње бити тријумфална, то ће показати време. То је само један од могућих путева и у рукама је светских моћника. То је покушај мале земље да реши своје проблеме под присмотром светских центара моћи.

Они који су сами решавали своје проблеме били су много ефикаснији. У се и у своје кљусе, али, ми смо се определили за – туђе савете. И то само западне!

Мени су ближи источноазијски успеси. Наш премијер је узео саветнике са Запада, али не и са Истока. Дакле, он слуша само савете оних који држе прст на финансијском обарачу.

Грчка и Србија нису спојени судови и ситуација не може да се прелије из Грчке у Србију.

Ми немамо ту врсту националне самосвести и грчког самоодржања. Грци имају антички пркос и самосвест да су били зачетници европске цивилизације. Имају врло разнолико искуство са западним силама. Имају хомогенизацију коју Срби немају од 1918, када је разбијена наша прошлост, традиција и идентитет.

С таквим разбијањем је настављено и 1945, али и сада када нам Запад прописује нове вредности у које треба да се заљубимо и да са њима одемо у кревет.

То је од Срба направило народ који нема јасан и дугорочан национални циљ.

Популарност Владе Србије је још на високом нивоу, а колико ће то тако бити зависиће од темпа којим ће влада испуњавати преузете обавезе. Подршка ће, дакле, сигурно слабити, само је питање којим темпом.

Душан ЈАЊИЋ, научни саветник Центра за социолошка истраживања

Вучић у својој владавини има, поред осталог, и проблем незнања

У Србији су левичари најкорумпираније странке – мислим на СПС и ДС – и код нас зато нема шансе да се понови грчки сценарио. Али, када народ инстинктивно крене на ту страну, може да нам се деси велико померање у ултрадесно. Вучић ће морати да се одлучи пре него што народ тако инстинктивно „крене” и да одлучи да ли ће да остане у браку са СПС-ом. Ако остане, биће му онемогућено да реагује, остаће му само демагогија –  да виче „Ја сам поштен”

ОВО што је било у Грчкој, догодило се и у другим земљама, али није имало тако спектакуларан одјек. Међутим, у последња три изборна циклуса у Европи су побеђивали десничари, па као последицу тога тренда имамо и неофашисте у европском парламенту. Међутим, Вучић није схватио шта се то заправо десило у Европи.

И код нас, у Србији, сви се различито представљају – као центар, левица – али сви следе неолиберализам. За то се, наравно, добија помоћ, али вам нестаје друштво. Неолиберална пљачка је тако уништила производњу и мале банке, а Хипо банка и остале су дошле овде и опљачкале наш народ.

Неолиберализам, који је почео још у време Милошевића, не може да извуче Србију из проблема и то је главни проблем Вучићевог програма. Он тражи штедњу, а не може да штеди на тајкунима, јер они неће да плате, па неће да плате и онда добија резултат да наши мањи приватници односе своје паре напоље.

Друго – Вучић има проблем незнања. Увео је смањење пензија, да би нешто уштедео, а када држава буде морала да исплати пензије које је дужна војним пензионерима, појешће све што се за две године уштедело кресањем пензија. Дакле, сам себи једе реп!

Грчка је послала две поруке: мораш да будеш слободан у односу на центре политичке моћи и зато Грчка каже да хоће да разговара са повериоцима, а не да слуша шта каже ММФ. Али, Вучић нема ту подршку и не може да дође на ту позицију да каже да неће посредништво ММФ-а.

Друга је ствар ово што Вучић покушава да примени – покушај гаранције и подршке угроженим слојевима и тамо где говори о социјалној подршци, ту има народни пристанак, а где узима паре, ту га нема.

Када је реч о Вучићевој поруци Грцима – он је инстинктивно одреаговао према Ципрасу.

Али, није искључено да ће и он сам да реконструкцијом Владе направи промену политике.

Како то да уради? У Србији су левичари најкорумпираније странке – мислим на СПС и ДС – и код нас зато нема шансе да се понови грчки сценарио. Али, када народ инстинктивно крене на ту страну, може да нам се деси велико померање у ултрадесно.

Вучић ће морати да се одлучи пре него што народ тако инстинктивно „крене” и да одлучи да ли ће да остане у браку са СПС-ом. Ако остане, биће му онемогућено да реагује, остаће му само демагогија –  да виче ”Ја сам поштен”

Поред искушења са СПС, Вучић има искушење и у сопственој странци (мислим на корупцију и везе са тајкунима). Ако и то превазиђе, може да се нађе и у новом паковању власти – не као први, али као део.

Има спекулација разних о томе да ли Русија стоји иза догађаја у Грчкој. Ја мислим да не стоји, али да их поздравља, јер су грчки избори показали да више ни сами Европљани не желе ово што су имали до сада. Поред тога, и саму Русију притискају Светска банка и ММФ.

Русија се, дакле, није определила за левицу или десницу већ се фокусирала на слабости Европе.

Да ли иза догађаја у Грчкој може да стоји Америка?
 То није искључено, јер САД хоће да ограниче утицај Немачке у ЕУ.

(Диана Милошевић, Факти)

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Rano jos....pametno vucko...samo troluj evropu...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
sta k(lj)akica naprica sunce ti zarko.. Smile ko da je tsipras resio sve probleme grcke  Smile
nije bolan  Smile tek je formirao "vlast" ..i nema jos ni jedan "mjesec radni"  Smile
kakva pobjeda i kakav kurac..... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Znaš šta je glavni problem što ljudi ne shvataju da mere štednje nisu loše,mere štednje moraju da postoje i da se sprovedu,ali mere štednje su ništa,ako ne krene oporavak domaće privrede,dakle problem je što nisu u pravu ni Vučić ni Cipras,Vučić zato što ne shvata da bez zaštite domaće proizvodnje i napuštanja koncepta neoliberalne ekonomije i reforme bankarskog sektora mere štednje ne znače mnogo,a Cipras da besplatno zdravstvo,i ne znam šta još sve besplatno ne može da se sprovode u zemlji gde niko ne plaća porez i korupcija ima epske razmere,kao što ne možeš da priključiš na mrežu stotine hiljada ljudi koji ne plaćaju struju i kažnjavaš one koji plaćaju,kao što ne možeš da nacionalizuješ šta ti padne na pamet jer niko neće uložiti ni dinar u tvoju ekonomiju,ni Amer ni Kinez ni Rus,ako ti izigravaš kauboja,oporavak iz krize je dug i mukotrpan i ne rešava se za dva dana,već godinama,on je najavio dosta dobrih poteza,ali isto tako mora pod hitno da prestane da povlači neke koje će da anuliraju sve ono dobro što namerava da uradi...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Zamisli da srbija ima dug od 317 milijardi....pa nuklerke bi pucale svaki dan ....

« Poslednja izmena: 01. Feb 2015, 17:19:30 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Moje skromno misljenje je da on de duva u fanfare tako silno a da nema vec pripremljen scenario i podrsku sa strane. U suprotnom bi bio totalni idiot, sto nije. Smile

Interesantno, kada se cinilo da jaca desnica po Evropi, desilo se suprotno. Ustvari jacanje desnice nikome ne bi donelo dobro.

A ono "duzan si ko Grcka" i dalje stoji  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.89
On sve sto dotakne pretvori se u zeleni dijamant.
Jednom kad nije jeo kuvano 4 dana israo je grumen zlata velicine istocnog Foklandskog ostrva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ma ok... je on....
mene iritira sto su se svi dohvatili njegove price.
.iz samo jednog razloga ...
da poljuju vucica...i da pokazu..kako nije dobro to sto je posegnuo za nekim mjerama stednje....i bla bla...

srbija je druga prica...srbija sa takvim restrikcijama moze nesto da napravi...
ali sto kaze ramos..bez nekog dizanja privrede na noge i to je besmisleno...
a srbija moze priviuci investicija ako pokaze ozbiljnost i spremnost da se ukljuci u porces stednje koji eu i citav svijet zahtjevaju...

grci su mnogo zaduzeni...i jos bi tonuli u zaduzenja...
tsipras ce to navodno prekinuti...
ali grcka..treba podrsku eu..da se izvuce...iz dugova....trebaju joj inevsticije pre svega...
a ko ce investirati u grcku sa tolikim dugom ako joj eu okrene ledja...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Posto nisam pratio istoriju Grcke, moze li mi se objasniti kako su jbg uspeli da se zaduze 317 milijarde?? Samo znam da su mi matorci pricali da su jos kao klinci znali za izraz "duzan ko Grcka", sto znaci da to seze daleko u proslost. Ko ih je najvise zaduzio, kada i zbog cega..  Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2015, 18:31:58 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.89
Se secas Dinkica? Sinonima za podizanje kredita pod najnepovoljnijim uslovima?

E to je taj model.. samo puta hiljadu
pritom je u Grckoj privatni sektor u jednom momentu, tamo 2006-7 bio toliko korumpiran i toliko poreza i doprinosa utajio da su morali na mesecnom nivou da se zaduzuju da bi isplacivali plate i penzije
biznismeni iznosili novac iz drzave da posluju pod povoljnijim uslovima sa stranim firmama, nista nije ostalo od kapitala u opticaju..
u penziju se 2007 islo sa neka me neko ispravi 53 godine starosti i valjda 30 godina staza, ne secam se to treba proviriti.. previse zaposlenih u javnom sektoru i sve beneficije - 13 -14 plata itd.. politicari ziveli na najvisoj nozi itd

Uglavnom krediti sa najnepovoljnijim uslovima..
zato ce sada bulju da daju da im se otpise jedan deo..
isto kao kad je Dinkic uzimao kredite sa navodnim zateznim kamatama 11-17% .. mislim to ne moze da podnese Nemacka a kamoli zemlja koja obustavlja proizvodne pogone.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:14:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: grckoj izbori

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.