Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:49:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istorija Kosova i Metohije  (Pročitano 43686 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
@klićo
Ovo je istorijski podforum, tako da politikanstvo ovde nije dobro došlo. Ako imaš istorijske činjenice i dokaze za ono što iznosiš, onda ok. A ako si došao da kao po običaju provociraš i podjebavaš ljude, onda odskakući odavde.

Ja sam jedan od malobrojnih koji se trudi da ono što ovde piše potkrepi nekim podacima, svako ko me je pitao za izvor nečega o čemu sam pisao je dobio odgovor - evo pogledaj temu o ovim presudama u hagu i videćeš da sam svakome ko je tražio izvor odgovorio
Citat
Овде причамо о историји....О томе брате има тема.Ти си са овим што је написано са чишћењем хтео да кажеш да смо ми злочинци били још у историји?
Ако је тп тако молио би те да ми укажеш на то...

Ma čekaj sada - nisam ja pisao o čišćenju nego sam to citirao iz lista kosovski božur, a svi znamo da je zločina bilo i u istoriji i danas, ali ja sam pisao o ovim zločinima iz skorašnje prošlosti. Problem je što se koriste izrazi - očistio i to u listu za decu  Smile i to se predstavlja kao junački podvig. Sam izraz je sporan, a ne to da se neko borio protiv dahija za centralnu tursku vlast, a kasnije i posle centralne vlasti turske - to ja uopšte ne dovodim u pitanje i ne kažem da je to bilo loše
Citat
Знам ја шта ти хоћеш.Али ти си онда гори од Турака...Него реци ми брате јеси ли ти Србин да чисто знам са ким причам...Пошто ми по овоме што говориш личиш или на шиптра или на потурицу.А потурица је гори од турчина...

neću ti to reći - naravno, a oće li i deca koja čitaju božur sutra da se pitaju ko je neko po nacionalnosti, a ne kakav je čovek

Citat
А као нису...Ајде да причамо о истроји...Хоћеш да кажеш да нису Срби набијани на колац,хоћеш да кажеш да нас турци нису мучили 500 година по после тих 500 година народ полудео и дигао буну..Имали смо скоро и дан државности.....Ти брате живиш у Србиј,ако и у њој живиш,а не поштујеш ту земљу.И да ти само кажем што се часописа тиче..Ту ми неучимо децу нешто много већ она нас о томе како живе..Ти ћеш тој деци да кажеш да смо ми злочинци...Деци која несмеју слободно да се крећу,која немају слободу,која не смеју слободно да иду улицом,децу коју неко силује и после буде пуштен...Ти брате њима причаш о шиптарима  Smile Као што то причаш мени....Наћи ми једну само џамоју на КиМ коју смо ми претворили у Цркву....А имаш џамију која је направљена од цигала св.Арханглеа.То није прича то је чињеница која и дан данас сведочи и стоји на КиМ....

imaš preko 200 srušenih dzamija na kosovu, a primer za ovo drugo je crkva koja je sagradjena u dvorištu fate orlović, pa dzamija koja je u vranju pretvorena u crkvu (poznata krstata dzamija), pa bogorodica ljeviška kod prizrena - i ima toliko toga drugog što se dešavalo da ja ne znam odakle da počnem (pa kreni od istorije sa bogumilima kojima je autokrata Nemanja sekao jezike). Isto kao što su i albanci smatrali svojim svetim mestom mnoge manastire (npr. zočište), a takodje su verovali da mošti svetog save imaju isceliteljsku moć - ali naravno nije samo život crkve na kosovu važan - na prvom mestu je život ljudi. Ovi primeri pokazuju da je i sa naše strane bilo zločina, a i da su mnogi albanci smatrali svojim svetilištem pravoslavne crkve, pa i svetog savu

Takvo obrazovanje mladih nije primereno vremenu u kojem žive, ja nisam video ni jednu akciju gde se albanska i srpska deca jedna kod drugih dovode da zajedno nešto rade. Ovde se od čitavog naroda pravi žrtva, albanci se nazivaju zločincima, barata se poluinformacijama, a kao uzori se javljaju ratnici, kao vodje episkopi koji pozivaju na opštu mobilizaciju (artemije). Ja i nemam iluzije da svako neće da ima kontakt sa albancima zato što ih mrzi, nego zato što su sračunali da je tako bolje za njih ili drugim rečima kada bi se mladi albanci i srbi usmerili jedni na druge onda crkva tu ne bi imala više vlast nad njima ili bi morala da korenito promeni svoje stavove (što je teško očekivati od onih koji kažu da muslimani smrde - atanasije)
« Poslednja izmena: 01. Mar 2009, 12:46:33 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Ne znam zasto se cudis kada znas da smo mi Srbi fasisti i da smo pobili celo covecanstvo Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Ne znam zasto se cudis kada znas da smo mi Srbi fasisti i da smo pobili celo covecanstvo Smile

ja se pre držim one koja kaže da onaj ko je spasio život jednog čoveka- spasio je celo čovečanstvo. A takvih je bilo i medju Srbima i medju Albancima i bošnjacima i ostalima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
neću ti to reći - naravno, a oće li i deca koja čitaju božur sutra da se pitaju ko je neko po nacionalnosti, a ne kakav je čovek
Pa zato te i pitam jel mi delujes kao da nisi covek...Oprosti ali takav osecaj imam...Ti uopste ne znam ni mene ni tu decu...Ja znam decu koja se druze sa siptarima ali o tome se ne sme pricati....Sada i vojnici koji su bili na KiM znaju da mi nismo zlocinci....
Ovde ima stranaca a ima i siptara  Smile

http://www.youtube.com/watch?v=Q6RNfIpAa_s

Citat
imaš preko 200 srušenih dzamija na kosovu,
Kada ces da me odvedes da ih vidim?

Citat
a primer za ovo drugo je crkva koja je sagradjena u dvorištu fate orlović,
Koje godine i ko je sagradio?

Citat
pa dzamija koja je u vranju pretvorena u crkvu (poznata krstata dzamija),

I tamo ces da me vodis

Citat
pa bogorodica ljeviška kod prizrena -
Koliko ja znam ona je bila Crkva pa dzamija i opet Crkva...Ko je sazidao Ljevisku i zasto se zove Ljeviska?
Citat
Isto kao što su i albanci smatrali svojim svetim mestom mnoge manastire (npr. zočište), a takodje su verovali da mošti svetog save imaju isceliteljsku moć -
Што веровали па верују и дан данас...
Скоро сликано у Зочишту

Citat
Takvo obrazovanje mladih nije primereno vremenu u kojem žive, ja nisam video ni jednu akciju gde se albanska i srpska deca jedna kod drugih dovode da zajedno nešto rade.
Има у Ораховцу таква акција и има часопис којим трују странци и једне и друге.Зове се фор ју часопис и уа њега пишу и Срби и Шиптари...
Citat
Ovde se od čitavog naroda pravi žrtva, albanci se nazivaju zločincima, barata se poluinformacijama, a kao uzori se javljaju ratnici, kao vodje episkopi koji pozivaju na opštu mobilizaciju (artemije). Ja i nemam iluzije da svako neće da ima kontakt sa albancima zato što ih mrzi, nego zato što su sračunali da je tako bolje za njih ili drugim rečima kada bi se mladi albanci i srbi usmerili jedni na druge onda crkva tu ne bi imala više vlast nad njima ili bi morala da korenito promeni svoje stavove (što je teško očekivati od onih koji kažu da muslimani smrde - atanasije)
Неке ствари можемо и окренути...На пример ово прво.Ти тврдиш да смо ми Срби злочинци и да са нама не треба сарађивати....

Ако си брате Амбанац ја би искрено волео да ми Срби имамо једног таквог који би тако бранио Србе кад их неко напада...То је брате савим нормално да неко брани свој народ и ја то поштујем  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Ja znam decu koja se druze sa siptarima ali o tome se ne sme pricati...

pa eto vidiš -  a pogledaj i mitrovicu koliko je podeljena

Citat
Kada ces da me odvedes da ih vidim?

zašto bih te ja vodio? ako te zanima pogledaj, ne razumem tvoje pitanje

Citat
Koje godine i ko je sagradio?

1996 udareni temelji, gradila ju je SPC

Citat
Koliko ja znam ona je bila Crkva pa dzamija i opet Crkva...Ko je sazidao Ljevisku i zasto se zove Ljeviska?

da bila je sve to... sagradjena u X veku više puta uništavana, onbnavljana i prepravljana - zašto se zove ljeviška to i sam znaš, ako ne znaš nadji na netu
Citat
Има у Ораховцу таква акција и има часопис којим трују странци и једне и друге.Зове се фор ју часопис и уа њега пишу и Срби и Шиптари.

zašto truju? ne razumem, zašto bi izdavanje takvog časopisa bilo trovanje
Citat
Неке ствари можемо и окренути...На пример ово прво.Ти тврдиш да смо ми Срби злочинци и да са нама не треба сарађивати....

ja ne govorim o nama - zna se ko je zločinac a ko ne. ni jedan narod nije zločinački ali u svakom narodu ima onih koji vrše zločine - skrivanje iza naroda je njihovo poslednje utočište
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
pa eto vidiš -  a pogledaj i mitrovicu koliko je podeljena
Подељена....Ја колико знам у северном делу има Срба а у Јужном нем.Исто тако знам да тамо где су срби већински има шиптара али тамо где су шиптари нема Срба....

Citat
zašto bih te ja vodio? ako te zanima pogledaj, ne razumem tvoje pitanje
Зато што не знам где је а ти знаш..Па кад знаш да ме одведеш да и ја видим...

Citat
1996 udareni temelji, gradila ju je SPC
О чему ти причаш.Ја те питам за св.Архагле од којих су трци направили синан пашину џамију.А ти ми причаш о 96 години...Неби рекао да те баш најбоље разуме  Smile

Citat
da bila je sve to... sagradjena u X veku više puta uništavana, onbnavljana i prepravljana - zašto se zove ljeviška to i sam znaš, ako ne znaš nadji na netu
A ko je sazidao ljevisku to mi nisi rekao?
Citat
zašto truju? ne razumem, zašto bi izdavanje takvog časopisa bilo trovanje
Zato sto ce siptari postati ameri a i mi cemo...Nece vise biti ni Srba ni Siptara vec ce biti Amera...Ja to ne zelim...Ja zelim da svako ostane svoj...Sta ameri imaju da rade casopis siptarima u kojem ce da pisu kako su oni vele sila i kako im se treba klanjati....Ja to ne zelim...

Citat
ja ne govorim o nama - zna se ko je zločinac a ko ne. ni jedan narod nije zločinački ali u svakom narodu ima onih koji vrše zločine - skrivanje iza naroda je njihovo poslednje utočište
Има...Али брате вратимо се на тему...Тема је историја КиМ....
Како срби могу биоти злочинци ако су нападнути и бране се...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Подељена....Ја колико знам у северном делу има Срба а у Јужном нем.Исто тако знам да тамо где су срби већински има шиптара али тамо где су шиптари нема Срба...

i zato se redovno dešavaju incidenti na severu mitrovice kao na primer onaj u brdjanima

Citat
Зато што не знам где је а ти знаш..Па кад знаш да ме одведеш да и ја видим...

ja ne znam šta tebe zanima? srušene su na stotine dzamija u ovom ratu i ti se sada pitaš da li je toga bilo kao da nisi živeo ovde.
Citat
О чему ти причаш.Ја те питам за св.Архагле од којих су трци направили синан пашину џамију.А ти ми причаш о 96 години...Неби рекао да те баш најбоље разуме  Smile

pa pričam zato što se verovatno slažemo u tome da su turci pravili dzamije i prepravljali neke crkve (dok neke nisu ni pipnuli) i zato što je mnogo važnije to šta radi kačavenda danas nego šta su turci pre 500 godina. Ti danas imaš ženu u čijem dvorištu je sagradjena crkva i to su uradili - ne neki ljudi koji su živeli pre 500 godina - nego oni koji danas imaju ne mali uticaj u ovoj zemlji - to je suština priče

Citat
A ko je sazidao ljevisku to mi nisi rekao?

zbog čega je važno ko ju je sazidao? ne vidim poentu tvog pitanja

Citat
Zato sto ce siptari postati ameri a i mi cemo...Nece vise biti ni Srba ni Siptara vec ce biti Amera...Ja to ne zelim...Ja zelim da svako ostane svoj...Sta ameri imaju da rade casopis siptarima u kojem ce da pisu kako su oni vele sila i kako im se treba klanjati....Ja to ne zelim...

misliš - budimo ono što jesmo?
a doduše taj časopis nisam video - ali ako je neka američka propaganda slažem se sa tobom, ali sumnjam dok ne vidim, samo ideja časopisa u kojem pišu i srbi i albanci je odlična
Citat
Има...Али брате вратимо се на тему...Тема је историја КиМ....
Како срби могу биоти злочинци ако су нападнути и бране се...

Ne mogu u tom slučaju nikako biti zločinci, ali šta ćemo kada se polusvet kao što su Pavković, Atanasije i drugi - pozivajući se na srpski narod - napadaju druge, kada pripadnici vojske i policije srbije siluju žene i ubijaju decu - šta ćemo sa tim? Kada se lagalo osamdesetih godina o tome kako je srpstvo ugroženo na kosovu da bi se dovelo do rata?

ovde je reč o bliskoj istoriji - a ne o onoj od pre 500 godina - jer je ta istorija bila samo izgovor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
ja ne znam šta tebe zanima? srušene su na stotine dzamija u ovom ratu i ti se sada pitaš da li je toga bilo kao da nisi živeo ovde.
Ovde me zanima istorija a u onoj drugoj temi mozemo o tome sta je bilo u ovom ratu.ja te pitam sta je bilo u istoriji...Ko je sagradio Sinna pasinu Dzamiju?

Citat
pa pričam zato što se verovatno slažemo u tome da su turci pravili dzamije i prepravljali neke crkve (dok neke nisu ni pipnuli) i zato što je mnogo važnije to šta radi kačavenda danas nego šta su turci pre 500 godina. Ti danas imaš ženu u čijem dvorištu je sagradjena crkva i to su uradili - ne neki ljudi koji su živeli pre 500 godina - nego oni koji danas imaju ne mali uticaj u ovoj zemlji - to je suština priče
Bitno je i to je jako bitno sta su radili pre 500 godina jer ta crkva je mozda sagradjne na zemlji koju je ta zena uzela od Crkve kao sto to ima i sad problem jedna zena u Klini...Siptari joj uzeli kucu i ona sad ima grdne muke da dokaze vlasnistvo nad svojom kucom

Citat
misliš - budimo ono što jesmo?
a doduše taj časopis nisam video - ali ako je neka američka propaganda slažem se sa tobom, ali sumnjam dok ne vidim, samo ideja časopisa u kojem pišu i srbi i albanci je odlična
Skeniracu pa cu postaviti

Citat
ovde je reč o bliskoj istoriji - a ne o onoj od pre 500 godina - jer je ta istorija bila samo izgovor
Kako mislis izgovor...Turci nisu mucili Srbe i nisu trazili harac?

Citat
Kada se lagalo osamdesetih godina o tome kako je srpstvo ugroženo na kosovu da bi se dovelo do rata?
A nije bilo ugrozeno kao sto to nije ni sad jeli?

Citat
siluju žene i ubijaju decu - šta ćemo sa tim?
Ito sto i sa onima koji su siptari a rade isto...Samo sto se taj film nece gledati...Srbima se sudi za razliku od Siptara...Ali idemo mi redom...

Jesu li Srbi ziveli ovde kad su turci posli u ostavajanje pre 1389 godine?

Voleo bi da cujem tvoje misljenej o Kosovskom Boju?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Ja ovde neću da dajem legitimitet tvom stavu (da treba rušiti verske objekte jer ih je neko isto rušio pre 500 godina - jer u suprotnom bih morao da se pridružim tvom apelu)- mi ovde ne vodimo raspravu o tome šta se desilo u prošlosti - jednostavno uzećeš knjigu i pročitati ko je sagradio koju dzamiju, kako je uveden harač, ko je do kada vladao - ovde je priča započeta na temu onoga što piše u kosovskom božuru. Problem je u tome što na moje pitanje o crkvi koja je izgradjena u dvorištu jedne žene ti odgovaraš potpunom neistinom da je ta žena uzela crkvi zemlju. Takav nacionalistički pogled na svet se plasira i kroz kosovski božur i pored toga što se govori o realnim problemima dece, ali je rešenje koje im se nudi užasno!

Mnogo mi je važnije šta se dešava danas nego 1389 godine. Pa zamisli sada kada bi neki englez upao u kuću francuza, pobio celu porodicu - a onda kada ga uhapse - da Engleski intelektualci i kanterberijski nadbiskup izjave kako je to sudjenje svim englezima i kako se treba setiti stogodišnjeg rata Smile Život nekog albanskog ili srpskog deteta na kosovu je danas mnogo važniji od kosovskog boja i bogorodice ljeviške.

Kosovski boj (nadam se da ne očekuješ da raspravljamo o vojnoj taktici lazara i sultana)kao istorijski dogadjaj danas je gotovo bez značaja a i za ono vreme se navode značajnije bitke (npr marička). No - kako god bilo- u ovom kontekstu je važan kosovski mit koji u sebi kao centralnu temu sadrži kosovski boj.

On ima važno mesto u konstruisanju srpskog nacionalnog identiteta u čemu važno mesto pripada crkvi. Taj identitet u smislu kosovskog mita je gradjen na temi stradanja i na temi moralne pobede nad turskim osvajačem. Mit je prenošen usmeno i nadogradjivan je sve do danas. Važno mesto u njemu zauzima i teza da je kosovo samo srpsko. Problem sa interpretacijom kosovskog boja je i u tome što se (pogrešno)tvrdi da mi treba da kao i Lazar izaberemo carstvo nebesko. Važnu ulogu kosovski mit ima i početkom dvadesetog veka - zato i ne čudi da su vojnici koji su ušli na kosovo pri tom ljubili zemlju. Mnogi pisci, političari, sveštenici su imali važan udeo u konstruisanju kosovskog mita, a pre svih Vuk Karadzić, Njegoš i Nikolaj Velimirović. Prvi je sakupio pesme o kosovu i na taj način srpskoj nacionalnog ideologiji dao mitsku osnovu. Njegoš je u svom delu Gorski vijenac odgovorio na kosovsku tragediju i pozvao na osvetu. Nikolaj Velimirović je uspeo da stradanje crkve predstavi kao stradanje naroda i da izmisli svetosavski nacionalizam. U poslednjem ratu kosovski mit je takodje odigrao svoju značajnu ulogu za šta ima mnogo primera (sloba na gazimestanu, pozivi za odbranu svete zemlje, kosovski motiv u pesmama paravojnih jedinica itd.)

U simboličnom smislu 28 jun je značajan. Ne samo da je tada bio kosovski boj, da je na primer na taj dan 1876 srbija objavila rat turskoj, da je 1889 održana velika manifestacija povodom 500-godišnjice, da je krajem devetnaestog veka  Smile crkva uvrstila taj datum u svoj kalendar, nego se recimo i rezolucija SSSR-a 1948 obznanila na vidovdan! Ali dobro toj simbolici nema kraja, pa su moguće i razne situacije da je čak i Sveti Sava proglašavan i nacionalistom, i antikatolikom, pa čak i u vrlo ozbiljnim tekstovima i kao komunista!
« Poslednja izmena: 01. Mar 2009, 20:58:08 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Mnogo mi je važnije šta se dešava danas nego 1389 godine.
Ja ;u ti reci sta se desava danas.Isto sto i te davne 1389...
Citat
Takav nacionalistički pogled na svet se plasira i kroz kosovski božur i pored toga što se govori o realnim problemima dece, ali je rešenje koje im se nudi užasno!
Kakav takav...Sta smo mi lose u njemu rekli i sta je lose biti nacionalista i bidu u duhi nasih predaka...E samo da ti kazme da kad vidim ko ga napada znam da radim pravu stvar  Smile

Citat
Važno mesto u njemu zauzima i teza da je kosovo samo srpsko.
A cije je...Odakle su,kada i kako albanci dosli tu?

Citat
Ja ovde neću da dajem legitimitet tvom stavu (da treba rušiti verske objekte jer ih je neko isto rušio pre 500 godina - jer u suprotnom bih morao da se pridružim tvom apelu)-
Nigde ja nisam rekao da treba rusiti bilo cije verske objete ali samo sam ukazo na to da su Turci od manastira pravili Dzamiju...A sto se tice sadasnjeg vremena albanci uzimaju Srpske kuce i ukazuju da su njihove.To je brate neoboriva cinjenica...A da ne kovorim o grobljima koji se ruse i sl...Na svaki nacin se zeli da se izbrise trag da smo nekada tu postojali..Zato i postoji jedna ovakav casopis koji neda da se taj duh ugasi i zato on nekima smeta..Smeta jer siri istinu...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:49:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.