Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 18:32:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istorija Kosova i Metohije  (Pročitano 43325 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Идеја потиче још из 1986. год, а њен творац, др. Миодраг В. Вуковић, поновио је у емисији "Бисери" Вање Булића, на БК ТВ (мај 1999. год.) у току саме агресије здружених земаља Западне Европе и НАТО-а на једну малу православну земљу, јер је бранила своју Свету земљу Косово и Метохију од шиптарских терориста, потпомогнутих својим западним менторима и најекстремнијим муслиманским терористима из целог света.

"Ако хоћеш да убијеш један народ, убиј прво његову историју"

... Прво ступање Шиптара (Шћипетара, Арнаута, Арбанаса) на србску земљу, отпочео је византијски војни заповедник Дорђе Манијак фебруара 1043. године, када се кренувши са Сицилије, са својом војском и помоћним арбанаским четама, искрцао у Драчу. Након његове неуспеле побуне против Констатинопоља и погибије код Острова, Византија је на своју територију примила његову преживелу војску, али не и Арбанасе. Србски владари су им дозволили да се населе на тада слабо насељеним пределима, око места Рабана, на падинама планине Јабланице, североистоцно од Коњуха, савременог Елбасана. По месту Рабан, Срби су досељенике називали Арбанасима (Рабанасима), тако су их називали и странци, а не Албанцима по Албанији на Кавказу, одакле су дошли. Они сами, себе су називали Шћипетарима, то јест брђанима, људима са крша. Арапи су их називали Арнаутима, што значи - они који се нису вратили. Од тог периода Арбанаси су се постепено ширили напасајући своја стада по србским селима и обронцима планина. Тако су живели кроз цео средњи век, гајећи стоку за своје господаре и за себе саме. Као професионални сточари заштићени су законом из 1330. године, а затим и законом цара Душана из 1349. године. По тим законима, Арбанаси су могли да се слободно крећу по планинама и богатим пашњацима, али им није дозвољено да присвајају земљу или пашњаке ... Треба напоменути да у време турског освајања Балканског полуострва, Арбанаси нису имали неку своју посебну територију коју би требало бранити, па су зато сасвим мало учествовали у борбама против Турака. Територију савремене Албаније бранили су Срби као своју и "де факто" и "де јуре". Србски племић Балша Балшић са престоницом у Белиграду под Томором, данас Берат, погинуо је у борби против Турака бранећи територију савремене јужне и средње Албаније. Целу територију савремене Албаније Турци су, после дуготрајне и тешке борбе, отели од Срба ...

... После насилно измењене етничке слике становника Косова и Метохије, од стране комуниста, они иду и корак даље и 1963. године област добија назив Покрајина, а 1968. године из назива Покрајине брише се име Метохије... Име Метохија боде оци једнако арбанашким балистима као и комунистима, јер оно значи што значи - црквено земљиште. Више од 60 посто земљишта у Метохији било је у поседу цркве па је зато и добила то име ...

Историјски подаци и део цитата, преузети из књиге:
"Срби и Арбанаси", Јован И. Деретић

УНМИК и садашња "влада" Космета, користе искључиво Косово као назив покрајине, међутим не постоји правни акт којим је Метохија званично избачена из назива.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
sve ovo da se prevede? nesto ne verujem da bi se neko upustao u to  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
sve ovo da se prevede? nesto ne verujem da bi se neko upustao u to  Smile Smile
ja vec nasao ko ce pa prevede makar pola.Neka svako nadje nekoga i eto gotovo.Kliko nas ima neka svako da po jedan list
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Nadam se da će država malo obratiti pažnju na to šta se radi sa decom koja čitaju kosovski božur. Koliko sam razumeo iz ova dva post-a opet se ponavljaju te priče iz slobinog vremena  - idoli su generali i ratnici, omladina se uči da bude poslušna, dele se majce sa političkom parolom, najznačajniji dogadjaji su bitke...

posebno je zanimljiva rečenica o "čišćenju":
Citat
Он је потомак пок. кнеза Михаила, оног врсног Србина, који је ослободио српске вароши од Турака а доцније очистио све српке градове.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Nadam se da će država malo obratiti pažnju na to šta se radi sa decom koja čitaju kosovski božur. Koliko sam razumeo iz ova dva post-a opet se ponavljaju te priče iz slobinog vremena  - idoli su generali i ratnici, omladina se uči da bude poslušna, dele se majce sa političkom parolom, najznačajniji dogadjaji su bitke...

Citat
Он је потомак пок. кнеза Михаила, оног врсног Србина, који је ослободио српске вароши од Турака а доцније очистио све српке градове.

Kad pre procita sve ovo?Reci mi jesi procitao sve ove tekstove?Ako jesi onda bi trebao da znas sta znaci ocistio.To znaci oslobodio Srbiju od Turaka koji su tlacili 500 godina Srbe...E sad mozda ti vise volis da budes rob nego slobodan covek to je onda tvoja stvar....Ja zelim slobodu brate moj i slobodnu Srbiju a ne da budem rob...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Kad pre procita sve ovo?Reci mi jesi procitao sve ove tekstove?Ako jesi onda bi trebao da znas sta znaci ocistio.To znaci oslobodio Srbiju od Turaka koji su tlacili 500 godina Srbe...E sad mozda ti vise volis da budes rob nego slobodan covek to je onda tvoja stvar....Ja zelim slobodu brate moj i slobodnu Srbiju a ne da budem rob...

Naravno da mi ne pada na pamet da to sve čitam - i to ne zato što me mrzi - nego zato što sam već dovoljno pročitao o istoriji kosova, a na primer Deretića - sam odavno izgustirao.

Očistiti znači - očistiti. Ako si hteo da napišeš da je neko oslobodio srbiju od turske vlasti - onda si to trebao i da napišeš. Jedino se kod nas oslobdjanje još uvek naziva i čišćenjem i onda se neko pita - a otkud onakve presude pre neki dan. I u tome je ceo problem

I takodje o idolima ratnicima koji su "čistili", učenju o poslušnosti, patrijahalnom obrascu, političkim parolama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Očistiti znači - očistiti. Ako si hteo da napišeš da je neko oslobodio srbiju od turske vlasti - onda si to trebao i da napišeš.
Брте они су поробили нас и наравно да смо их ми после очитили и не видим шата је ти лоше...Ми смо овде староседеоци а они су нас поробили...Нисмо ми као Амери дошли и очистили староседеоце (индијанце)...
Ослободити Србију и једино можеш тако што ћеш је очистити од теросриста...Не од свих албанаца али од терориста свакако да....Тако да не видим шта је ту лоше...

Citat
Jedino se kod nas oslobdjanje još uvek naziva i čišćenjem i onda se neko pita - a otkud onakve presude pre neki dan.
Једино се одбрана назива геноцид....

Брате нико није крив турцима што су побегли одваде...Могли су да остану у Србији али нису...

По теби су јадни турци који су набијали на колац 500 година Србе...Стварно јадни мали Турци баш ми је жао....
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Брте они су поробили нас и наравно да смо их ми после очитили и не видим шата је ти лоше...Ми смо овде староседеоци а они су нас поробили...Нисмо ми као Амери дошли и очистили староседеоце (индијанце)...
Ослободити Србију и једино можеш тако што ћеш је очистити од теросриста...Не од свих албанаца али од терориста свакако да....Тако да не видим шта је ту лоше...

poznato mi je to čišćenje "ne od albanaca - nego od terorista" i ne od "onih koji drugačije misle - nego od saradnika okupatora" - pa se onda završilo sa političkim sudjenjima Albancima (pod optužbom da su teroristi), progonom civila, ubistvima dece, a strani izdajnici su bili Ćuruvija i ostali a junaci Ojdanić i Šainović

Takodje i priča o starosedeocima - logičan nastavak priče o srpskoj zemlji zasnovanoj na nepouzdanim, netačnim i nacionalističkim podacima i tezama

Loše je to što se deci koja treba da se snadju u vrlo teškim uslovima sugeriše da je jedini izlaz u čišćenju i da je samo pitanje ko će koga da očisti i porobi - takva priča ne samo da je neprimerena savremenom  uredjenju društva, odnosima koji postoje na kosovu (mogu da mislim kako će deca da gledaju na svoje komšije albance - takodje decu!) i gradjanskoj pristojnosti, nego se pri tom vodi i politička propaganda i crkveni marketing

Citat
Једино се одбрана назива геноцид....
Брате нико није крив турцима што су побегли одваде...Могли су да остану у Србији али нису...
По теби су јадни турци који су набијали на колац 500 година Србе...Стварно јадни мали Турци баш ми је жао....

Ne! Po meni je jadno da se svi koji su drugačiji od nas - označavaju kao oni koji su naše pretke nabijali na kolac- a to su turci, šiptarski teroristi, zločinački NATO, komunizam (iz SSSR-a) - u prevodu albanci, bošnjaci, zapad i ovakva ili onakva rusija- pa jbt ceo svet! I onda logičan zaključak - svet je antisrpski, protiv nas i antisrpski je i sud u Hagu

A kada bi malo pogledali ta sudjenja - onda ne bi morali da tražimo nabijanja na kolac u dalekoj istoriji - nego eno ti kod žutih osa koje su to radile u Zvorniku 1992!!! I šta ćemo sada?

Problem je što ta deca neće tako moći da se snadju u slovima u kojim žive, a još gore je što to čak i nije zabluda mnogih ljudi nego svesna delatnost da se zaštiti vlast i postojeći sistem vrednosti. I ja hoću da oslobodim Srbiju od raznih Deretića i Artemija koji su je više okupirali nego bilo koji turčin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
progonom civila, ubistvima dece, a strani izdajnici su bili Ćuruvija i ostali a junaci Ojdanić i Šainović
Овде причамо о историји....О томе брате има тема.Ти си са овим што је написано са чишћењем хтео да кажеш да смо ми злочинци били још у историји?
Ако је тп тако молио би те да ми укажеш на то...

Citat
I ja hoću da oslobodim Srbiju od raznih Deretića i Artemija koji su je više okupirali nego bilo koji turčin
Знам ја шта ти хоћеш.Али ти си онда гори од Турака...Него реци ми брате јеси ли ти Србин да чисто знам са ким причам...Пошто ми по овоме што говориш личиш или на шиптра или на потурицу.А потурица је гори од турчина....

Citat
Ne! Po meni je jadno da se svi koji su drugačiji od nas - označavaju kao oni koji su naše pretke nabijali na kolac- a to su turci, šiptarski teroristi, zločinački NATO, komunizam (iz SSSR-a) - u prevodu albanci, bošnjaci, zapad i ovakva ili onakva rusija- pa jbt ceo svet! I onda logičan zaključak - svet je antisrpski, protiv nas i antisrpski je i sud u Hagu
А као нису...Ајде да причамо о истроји...Хоћеш да кажеш да нису Срби набијани на колац,хоћеш да кажеш да нас турци нису мучили 500 година по после тих 500 година народ полудео и дигао буну..Имали смо скоро и дан државности.....Ти брате живиш у Србиј,ако и у њој живиш,а не поштујеш ту земљу.И да ти само кажем што се часописа тиче..Ту ми неучимо децу нешто много већ она нас о томе како живе..Ти ћеш тој деци да кажеш да смо ми злочинци...Деци која несмеју слободно да се крећу,која немају слободу,која не смеју слободно да иду улицом,децу коју неко силује и после буде пуштен...Ти брате њима причаш о шиптарима  Smile Као што то причаш мени....Наћи ми једну само џамоју на КиМ коју смо ми претворили у Цркву....А имаш џамију која је направљена од цигала св.Арханглеа.То није прича то је чињеница која и дан данас сведочи и стоји на КиМ....
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
@klićo

Ovo je istorijski podforum, tako da politikanstvo ovde nije dobro došlo. Ako imaš istorijske činjenice i dokaze za ono što iznosiš, onda ok. A ako si došao da kao po običaju provociraš i podjebavaš ljude, onda odskakući odavde.
« Poslednja izmena: 01. Mar 2009, 11:34:22 od RASMC »
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 18:32:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.