Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina o smrti Katarine Jankovic?  (Pročitano 55790 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Ana "presuđuje" Mališi

Advokat majke Milorad Petković kaže da je Mališa maltretirao i Kaju i Anu, kojoj je pretio da nikome ne sme da pominje njihovu vezu

BEOGRAD - Pred početak suđenja Mališi Jevtoviću (31), optuženom sa svirepo ubistvo Katarine Jovanović (3), i Ani Filipović (26), majci deteta koja se tereti za pomaganje u zločinu, njihovi advokati za Glas najavljuju da će oni u svojoj odbrani pred većem sudije Siniše Sofrenovića u Okružnom sudu progovoriti o do sada nepoznatim detaljima. Suđenje je zakazano za 28. mart. Milorad Petković, branilac Ane Filipović, kaže da se ona ohrabrila i da će pričati o kratkom zajedničkom životu s Mališom. S druge strane, Jevtovićev advokat Vilijam Paspalovski kaže da je i on odlučio da konačno ispriča istinu.

- Ana će se boriti da dokaže svoju nevinost. Ona Mališu, u stvari, nije ni poznavala. Nije uopšte znala šta se dešava sa njenom ćerkom kada ju je Mališa odvodio u šetnju u Zvezdarsku šumu. Osim toga, on joj je pretio da ne sme nikome da govori o njegovoj i njenoj vezi, a maltretirao je i nju i devojčicu - navodi Petković.

Paspalovski kaže da je odbranu već pripremio i da od danas, kada će otići kod Jevtovića u posetu u Centralni zatvor, zvanično počinje sa pripremama za suđenje.

- Mališa je odlučio da kaže istinu i da detaljno objasni kako je došlo do tragičnog događaja. On do sada gotovo ništa nije rekao o tome. On će se prvi izjasniti na suđenju, a ono što sada mogu reći, pošto držimo odbranu u tajnosti, jeste da će Mališa govoriti o onome što je video svojim očima i o događajima kojima je prisustvovao - navodi Paspalovski.

On dodaje da je već jasno da odbrana Ane Filipović ide na to da se optuži Mališa što je, prema njegovim rečima, suprotno onome što su ispričali svedoci tokom istrage.

Katarina Jovanović preminula je 16. jula zbog rascepljenja jetre. Prema optužnici, Jevtović je odgovoran za njenu smrt jer se nad njom iživljavao i udarao je rukama i nogama po telu, nanevši joj tako smrtonosne povrede. On i Ana Filipović odvodili su devojčicu u šetnju po Zvezdarskoj šumi, gde je Jevtović odvlačio u žbunje i tamo je zlostavljao dok je majka stajala po strani. Uhapšeni su 18. jula i od tada su u pritvoru. Za krivično delo teškog ubistva, koje se stavlja na teret Mališi Jevtoviću, zaprećena kazna je, prema Krivičnom zakoniku, od 10 do 40 godina robije.

Izvor: Glas Javnosti \ A. Savić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Za smrt male Katarine, Mališa optužuje njenu majku Anu

Mališa Jeftović (31), optužen za svirepo ubistvo trogodišnje Katarine Janković 16. jula prošle godine u Zvezdarskoj šumi, rekao je juče sudijama Okružnog suda da nije ubio devojčicu, a za monstruozni zločin optužio svoju devojku i Katarininu majku Anu Filipović (26).

Jeftović je juče tvrdio da je Ana Filipović „narkomanka koja je zlostavljala ćerku“.

- Volim decu jer imam sina i ćerku iz vanbračne zajednice. Anu sam upoznao deset meseci pre Kajine smrti. Bila je nenormalna. Nekoliko puta je brutalno pretukla dete na moje oči. Jednom ju je tukla jer je Kaja rekla da hoće da ide kod mama Dare, koja joj je zapravo baka. Ana je poludela što Kaja baku zove mama - počeo je da se brani Mališa Jeftović.

On je ispričao da je bio svedok kada je Ana Filipović na rođendanu njegovog druga stavila upaljenu cigaretu u usta male Katarine.

- Kaja je imala opekotine jezika i unutrašnje strane obraza. Ja sam joj vodom isprao rane. Prilikom jedne šetnje Zvezdarom dete se umokrilo, a Ana je počela da je briše vlažnim maramicama. Video sam tada da je uštinula dete za vaginu. Umela je da bez ikakvog razloga istuče dete, koje joj je plačući govorilo: „Nemoj da me tučeš, mamice“. Zaticao sam često Kaju uplakanu u njihovom stanu, koja mi je jednom prilikom rekla: „Čika Mališa, mene niko ne voli“ - tvrdio je Jeftović.

Jeftović je rekao da je nedelju dana pred smrt male Katarine primetio na njoj modrice, a da mu je Ana rekla kako je dete navodno palo u tramvaju. On je kazao da je dan pred smrt deteta odlazio sa Anom i Katarinom u Dom zdravlja na Zvezdari kod ušnog lekara koji joj je prepisao penicilin zbog oboljenja ušiju.

- Na dan kada je umrla ponovo smo bili kod lekara da Kaja primi injekciju. Otišli smo u Zvezdarsku šumu da bismo ručali u jednom restoranu. Međutim, imao sam neke obaveze, pa sam ih nakratko napustio. To je bila moja fatalna greška. Kada sam se vratio, zatekao sam u šumi Anu kako gazi Katarinu. Kaja je ležala potrbuške, a Ana ju je udarala nogom po leđima. Dete je puštalo neartikulisane zvuke. Onda se, kako sam mislio, uspavala. Odneli smo je kući, a Ana je stavila u krevetac. Rekla je: „Mirna sam samo kada mali skot spava“. Zatim sam čuo jauk iz dečije sobe. Na podu su bile Ana i Kaja. Ana mi je rekla da je Kaja verovatno doživela penicilinski šok i da je pala iz kreveca. Odvezli smo je u bolnicu, gde su nam ubrzo rekli da je umrla. Sutradan sam otišao sa Anom do firme u kojoj je radila da bi uzela 80.000 dinara za Kajinu sahranu. Tada mi je rekla: „Izgleda da sam je sjebala kad sam je gazila“ - završio je Jeftović svoju verziju ubistva male Katarine.

Ana Filipović, koja je optužena da je pomogla Jeftoviću da ubije njenu ćerku, izneće odbranu danas.

Izvor: Blic \ N. J.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Suđenje za ubistvo trogodišnje Katarine Janković
„Mališa je silovao moju ćerku“

BEOGRAD - „Monstrume! Hladnokrvni ubico!“ To su reči koje je Ana Filipović (26), majka svirepo ubijene trogodišnje Katarine Janković, na suđenju u Okružnom sudu uputila nekadašnjem ljubavniku Mališi Jeftoviću (31), optuženom da je ubio njenu ćerku.

Ana Filipović, optužena da je pomogla Jeftoviću da ubije devojčicu, odbacila je optužbe tvrdeći da se onesvestila kada je videla da Jeftović siluje i tuče malu Katarinu uoči njene smrti.

- Na dan kada je Katarina umrla odveli smo je u Dom zdravlja Zvezdara da primi injekciju. Dok sam čekala recepte, Jeftović je izveo Katarinu bez mog znanja iz Doma zdravlja, a kada su se pojavili Katarina je bila tužna i izgubljena. Otišli smo u moj stan kada je Mališa počeo da tuče Katarinu. Udarao ju je kolenom u leđa, a u jednom trenutku je skinuo dete i svoje pantalone. Stavio je kondom i golu Katarinu u krilo. Onesvestila sam se od šoka - pričala je kroz suze Ana Filipović.

Jeftović, koji je prekjuče optužio Filipovićevu da je ubila svoje dete, pratio je njen iskaz nezainteresovano. Ona je nastavila da ga optužuje rekavši da se posle nekog vremena osvestila i zatekla Jeftovića u kupatilu kako kupa Katarinu.

- Dete je bilo u polusvesnom stanju. Kada je shvatio šta je uradio, rekao je da pozovem Hitnu pomoć. Pozvala sam drugaricu Ivanu da nas odveze u bolnicu, a Jeftović mi je naredio da kažem kako je od penicilinskog šoka Katarina pala iz kreveca na glavu. Kada smo je odvezli do Doma zdravlja, već je bila u komi. Došli su i moji roditelji, a Jeftović je tada prvi put obelodanio našu vezu iako me je sve vreme terao da krijem u kakvim smo odnosima. Poljubio me je u usta da bi sprečio da bilo šta kažem - pričala je Filipovićeva.

Ona je tvrdila da je Jeftović zlostavlja i nju i dete. Opisujući maltretiranja ispričala je kako ih je njen ljubavnik odvodio u stan kod „njegovog druga narkomana Lazara Denića“.

- Iživljavanje je počelo 9. jula prošle godine, kada mi je kod Lazara u stanu rekao: „Dođi da me središ“. Odbila sam. Lazar me je posadio na stolicu i terao da gledam kako Jeftović baca i šutira Katarinu po podu. Kaja je vrištala. Nogom je gazio Katarinu po kičmi, da bi joj na kraju strgao garderobu i stavio je u krilo. Bila je puna modrica, a mene je naterao da kažem roditeljima da je dete palo u tramvaju - pričala je Filipovićeva.

Nakon što je ispričala da je Jeftović brutalno napao Katarinu u stanu svog druga, ona je rekla da je posle nekoliko dana ponovo sa ljubavnikom i detetom otišla u taj isti stan.

- Ponovo se dogodio isti scenario - kazala je Filipovićeva uzdišući.

Suđenje se nastavlja 23. maja.

Izvor: Blic \ N. J.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sada kada sma pocela pratiti sudenje, jos mi je gore. Da se mene pita i malisa i ana bi dobili 40 god kazne
a onda bi im u tih 40 godina, svaki bozji dan priustila onu istu torturu kroz koju je prolazila mala katarina.

prokleti bili zauvijek

andrea

[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 30. Mar 2006, 22:40:11 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Зарђали ексер у потиљак и њој и њему - уколико се не појави неки психо-адвокат па осуди нас за свирепо осуђивање овог злочина, а кривце прогласи ЉУДИМА.

На жалост, живимо у свету изопаченог морала па нам се овакве ствари дешавају.

Убеђен сам да су казне (за овакве и сличне злочине) суровије, да није укинута смртна казна, да би се овакви случајеви злостављања и убистава немоћне и недужне деце драстично смањила.

Чињеница је да у западним "демократским" земљама, где је смртна казна укинута, постоје тајне (читај јавна тајна) специјалне јединице за елиминацију (читај убиства) свих оних чија злочини заслужују најтежу казну, тако да до суђења не долази. На тај начин су запушена уста свим "хуманим поборницима правде"  (који по, правилу. стоје на становишту да те монструме треба анализирати, лечити их и на крају, после неке безвезне казне пустити их да уживају у благодетима живота), а злочинци добијају више него заслужену казну.

Чак и у свету криминала (нарочито изражено у затворима) овакви монструми се изопштавају и сами затвореници их кажњавају на свој начин (није тешко закључити како).

Неретко, афирмисани, морални, адвикати не прихватају одбрану оваквих створова те их бране адвокати анонимуси - за шаку долара.

Дефинитивно мислим да је обична смртна казна, каква се до скоро примењивала код нас, преблага за овакве злочинце.

У оваквим ситуацијама гласам за методе инквизиције.

Нека анђели чувају напаћену душицу мале Катарине.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nadam se da sud vec nakon ovog svjedocenja vidi da su obadvoje krivi. Ana je izjavila da otkako ju je bivsi muz zlostavljao, da se boji muskaraca. Ne znam da li se sjecate, kada su anini roditelji davali intervju i kada su se pokusali sjetiti zadnjih mjesec dana, rekli su da je ana djelovala ljubomorno i da je bila nervozna, da je stalno govorila da su je oni razmazili. Zadnjih tjedan dana htjela je da provede sama sa kcerkom da se zblize. E pa sada mi recite. Ako se toliko bojala malise, to joj je mogao biti dobar izgovor da zastiti svoje djete, a ne da jos malu katarinu vodi sa sobom u nekakve stanove i sa ovakvim ludacima.
na jemu se vidi da je kriv, jer je sudenje pratio sa podsmjehom i svako malo nesto dobacivao. Ja nisam nikada upoznala tu obitelj, i dan danas se ne mogu oporaviti od ove tuge za malom katarinom. A taj monstrum jos ima vremena za podsmjehivanjem.
boze dragi, pa ta prekrasna curica je imala samo 3 god. I sama imam curicu od 2 god, i jako me podsjeca na katarinu. Prekrasne velike oci, umiljata ma pravi mali andeo. Vjerujem u boga ali nakon ovoga vise nisam sigurna u nista. Jednostavno ne mogu vjerovati da se takva strahota dogodila i da je mala kaja umirala pod strasnim bolovima. Neka ju andeli cuvaju i neka paze na nju, a ovim monstrumima zelim kao sto sam prije napisala. Dozivotnu robiju, i svaki bozji dan neka im bude u mukama i isto mucenje kao sto su ga cinili maloj katarini.
mi obican narod nismo mogli sprijeciti ovaj zlocin, ali radi male katarine, ucinimo sve da budu kaznjeni na najgori moguci nacin. Da se ovo nikada ne zaboravi, i da se to vise nikada ni jenom djetetu ne dogodi, nikada! ! ! !

[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 30. Mar 2006, 22:42:24 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Zlocin je stravican, jedan mladi zivot izgubljen, ali ipak par napomena:

a) samovolja nije dozvoljena nasim zakonom, kao ni linc
b) sistem taliona se ne primenjuje, brat - bratu, vec 2000 godina
c) sudija odlucuje na osnovu dokaza, zakona i svog slobodnog sudijskog uverena
d) u nasem zakonu decenijama ne postoji kazna dozivotnog zatvora, a vec par godina ni smrtna kazna

i da... meni je super citati ovakva reagovanja.... odjednom je svima proradila savest... s toga, i pitanje:
Da li biste prijavili nasilje u porodici (ne svojoj, vec u porodici rodjaka\prijatelja\komsije) i\ili da li biste pomogli zeni\detetu\muskarcu  koji je zrtva nasilja, npr. neko tuce neku od tih osoba nasred ulice?

Odgovori ce biti: Da!

Ali, ja mislim da je pravi odgovor: Ne!
Zasto? Pa, ljudima je u prirodi da "gledaju svoja posla"...
Kako to znam... hm.. jedna recenica:

Citat
mi obican narod nismo mogli sprijeciti ovaj zlocin,

O, kakve li zablude.... Svi mi znamo da okrenemo telefonski broj... Zar ne? Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Pijem, Pusim, Drogiram se cini mi se popravljam se

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3886
Zastava ARG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 3G
Ja sam za metak u celo i njoj i njemu pa onda da se dokaze ko je ustvari tu kriv.
IP sačuvana
social share
I sat back looking at the stars and began to think.. where the HECK is my roof?!
Ko voli Slobodana Milosevica manji umro nego sto se rodio
[ icon_paper  by galileo011]:Ne budi buljas
[Ovo je default odgovor u slucaju da se pitanje ponovi].Burek SK spam team®
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Htjela bi se nadovezati na rijeci ovog citatelja koji je upotrijebio moj citat.
krivo sam se izrazila. Naravno da je obican narod mogao to sprijeciti, pa ko ce drugi nego ljudi koji su bili u blizini. Mislila sam na ljude koji tu obitelj nisu poznavali, koji nista nisu mogli uciniti, a kada su culi za ovaj zlocin, zaledili su se od strahote.
istina je da ljudi samo pricaju, a kada nesto konkretno treba uciniti onda gledaju svoja posla. Ja ne bih htjela pametovati ovdje. Za sebe mislim da sam osoba koja samo pokusava zivjeti ovaj zivot kako najbolje zna i umije. Na nasim prostorima su se desavali strasni zlocini i to ne tako davno. Ako se mene pita, ko god da je cinio zlocin pa makar i moj najblizi, treba biti osuden. No to je moje misljenje. O ovakvim stvarima bi mogla pisati danima, ali nije vrijeme ni mjesto,
trenutno zivim i radim u norveskoj. Tamo je donesen zakon, ako udaris na ulici svoje dijete,mozes biti prijavljen. Naravno i tamo ima svega i svacega,ali opet na drugaciji nacin.
jako mi je zao to sto se dogodilo maloj katarini, bila je dijete. Mi odrasli nekako, ako krenemo krivim putem, sami smo to izabrali, svjesno ili nesvjesno, sve jedno je. Mala katarina nije imala izbor. Ona je platila nazalost zbog drugih.
zato bi voljela da ana i malisa prozive i gore stvari od smrtne kazne.
i naravno bilo bi dobro da ljudi prijave sve zlocine i svako maltretiranje, ali u tome mora i drzava pomoci.
kod nas u bivsoj jugi svaka osoba moze imati oruzje. I zapravo sto si gori to su ti vrata vise otvorena.
nasilje nad djecom mi je nesto sto moj um ne moze shvatiti. Ali opet govorim u svoje ime.

« Poslednja izmena: 31. Mar 2006, 17:00:10 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ja sam za metak u celo i njoj i njemu pa onda da se dokaze ko je ustvari tu kriv.

Neka bi ti dali bogovi da budes optuzen za nesto sto nisi ucinio zajedno sa nekim ko jeste ucinio -- pa onda kad vas oboje osude (i to ne na smrt, jer takva kazna je zabranjena u Evropi i velikim delovima Azije i Amerike), pa odlezis 20 godina, onda neka se dokazuje "ko je ustvari tu kriv"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.