Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina o padu Krajine i raspadu JNA - sta nismo znali  (Pročitano 44798 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
Ok, ajmo da pojasnimo par stvari.

1. Da li vi zaista mislite da ste bilo koga vojno porazili?
2. Da li ipak mislite da ste politicki pobedili, sto je rezultiralo osvajanjem Krajine?

Koji vam odgovor vise lezi? Prvi? Ok.

Kako je onda moguce da nije stradalo vojske mnogo vise nego sto jeste?
Kako je moguce da je vise vojske izginulo u Vukovaru i oko njega nego u bljesku i oluji?

Cinjenice o Hrvatskoj:
Oluja i bljesak su se pripremali i za taj se plan manje vise znalo u politickim krugovima. Dalje, naivno je govoriti kako niko nije pomagao takve akcije od drzava zapadne Evrope, jer dobro su poznate i na daleko cuvene akcije koje su hrvati feat. muslimani pravili po sopstvenom nahodjenju. Ko zna o mitrovdanskim ofanzivama 1992 i 1993 na podrucju Hercegovine, znace o cemu pricam.

Cinjenice o Srbima:
Pada Grahovo, pada Glamoc, neminovan pad Knina. Nista se ne preduzima. Svadja Karadzica i Mladica. Slobodan Milosevic se pravi lud. Neko mora da naredi povlacenje, niko ne pojacava vojsku na Kordunu i Lici. Nesto malo je prerasporedjivano oko Plitvickih jezera ali sve u svemu jad i beda. Deo po deo teritorije Krajine pada. Neke delove hrvatska vojska osvaja skoro bez ikakvog otpora. Otopra ima samo onde gde se oficiri osecaju izdanima, pa pokusavaju nesto na svoju ruku, kao recimo Mrksic. Srbija, koju svi i dan danas krive za celokupna desavanja ne reaguje. Umesto neke konkretnije akcije, Slobodan Milosevic neredjuje Perisicu da rasporedi masovno vojsku Srbije u Srem. Ogromna mehanizacija i veliki broj vojnika i oficira je stacioniran u Sremu. Navodno se cekaju postupci hrvata ako budu planirali da napadnu Srbiju. To se ne desava, vojksa se kasnije povlaci po svojim maticnim kasarnama i to je to.

Treba neke stvari sagledati realno, a realna stvar je bila da je Srbija u to vreme bila daleko opremljenija u svakom pogledu. Realna stvar je i ta da je dosla naredba armiji u Sremu, bilo bi dosta krvi, za relativno kratko vreme bi vojska dosla do Slavonije i nastavila dalje.

Pricati o nekakvom vojnom porazu je u najmanju ruku degutantno. Dok je recimo Srbija na politickom stolu izgubila sve sto se izgubiti moze, sto opet nema veze sa vojskom.

To sto se tvrdi da su hrvati imali 250 000 ljudi pod oruzjem, to ne pije vodu, pocev od pogleda njihove obucenosti, a kao sto sam rekao u Sremu je bilo toliko vojske da realno Hrvatska nije imala sansu. Takodje nije tacno da je idealan napad 3:1. Ako si bio u vojsci, znas o cemu govorim. Vod napada odeljenje, itd.

@crowz: ako ti braniš svoje i nedaš na sebe zar bi ja o tebi trebao misliti da si pročetničko đubre??? ispada da se banirani korisnici više ponašaju u skladu sa pravilima foruma od samih moderatora a ti si se 100 puta pokazao kao moderator koji ne može isključiti emocije kad se raspravlja o ovakvim temama što te onda automatski diskvalificira kao moderatora jer nisi hladne glave i privatiziraš dio foruma Smile

Gde su tu moje emocije ako kazem da si proustasko djubre? Smiley

Zasto to uopste govorim? Pogledaj svoje postove sa banovanih naloga gde recimo kazes, da ste vi overavali srbe i bez pecata. To je govor nekakvog proustaskog djubreta, nista vise. Ne pamtim nesto da sam ja slicno govorio o hrvatima u izlivu mojih emocija...

Pa evo recimo, ovo si ti:

evo da vas više ne gnjavim i mučim odlučio sam napustiti forum (pogotovo politički)
većina me zna kao umornog a bio sam tu još pod svakakvim imenima
ima tu dosta dobrih ljudi, zapravo ne zamjeram nikome, samo brate nekako ste usmjereni i zatupljeni, vjerujte nije se cijeli svijet urotio protiv srpstva, bar ne do ove situacije sa kosovom, ali šta ćeš tako je sve počelo i tako sve završava
nije loš ovaj forum, malo su mu moderatori najebani (pogotovo ženski dio) Smile

Kao sto sam ti vec rekao: "Covek se drzi za rec, a stoka za rogove..." Banovan si 10 puta, prema tome, ti nemas vise nikakvih ustupaka na forumu. Cim pocnes da lajes, ja te banujem i tako u nedogled. Meni nije dosadno da te banujem, iskreno, to me opusta.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 16:18:43 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
pa sam si odgovor dao. oluja je samo završni čin neminovnog, ključne kote su osvojene još u zimu 1994. u bosni.

hrvatska je vojno porazila JNA 1991., tj. onog trenutka kad im se dogodio kolaps planova o okupaciji hrvatske u 2 tjedna. od izleta na 2 tjedna, pretvorilo se u horor priču u vukovaru od preko 3 mjeseca. greška u strategiji, ili što već, ne bih ulazio u to, ali činjenica je da su maksimalistički planovi pali u vodu.

drugi čin se događa u travnju i svibnju 1992. u bosni i hercegovini na mostarskom bojištu kad JNA napada s planom zauzimanja doline neretve i na taj način odsjecanja ne samo hercegovine, nego i krajnjeg juga hrvatske. to je drugi težak poraz JNA, i to su već porazi mitskih razmjera vojske o kojoj se desetljećima stvarala fama kao nepobjedivoj. i ona je svoju oštricu zauvijek izgubila.

ovi snovi o napadanju hrvatske 1995. nisu ništa drugo nego mokri. hrvatski vojnik 1995. vrijedi svakako više od vojnika vojske jugoslavije jer iza sebe ima 4 godine ratovanja, motiv na vrhuncu, bome ništa ne zaostaje ni kad je naoružanje u pitanju. druga stvar, taj rat nije vodila nekakva vojska plaćenika, nego ju je hrvatski narod iznijedrio, a svakog se može pobijediti, osim naroda. uostalom, bošnjaci su to zorno srbima pokazali. vaša tehnika nije bila toliko napredna (više je količina bila u pitanju) da ne bi vrijedila ona "boj ne bije svijetlo oružje, boj bije srce u junaka".
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 16:35:25 od murinhoo »
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Bravo murihno  Smile Smile Smile , ukratko si objasnio široku lepezu činjenica koju se meni ne da objašnjavati nekome tko je 1991. imao 10 godina, a čapri je kao da je malte ne sve o čemu priča  pješke pregazio.Bravo murihno  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
1. Da li vi zaista mislite da ste bilo koga vojno porazili?

Da, jer cim jedna vojska kapitulira i podpise sporazun o povlacenju to znaci da je vojno porazena....i Crowz onda nema veze dali je u Sremu cekalo i milion ili dva miliona vojnika jer nisu imali naredbu nikakvu i vodje koje bi se to usudile....

2. Da li ipak mislite da ste politicki pobedili, sto je rezultiralo osvajanjem Krajine?

I politicki je Hrvatska pobijedila Slobodana Milosevica ili vodju Srbije kako god, jer SM nije ostvario svoj zadatak koji je obecao narodu i za sto su ljudi i na kraju krajeva i krenuli a to je da ce ocuvati Jugoslaviju ili barem dijelove bivse SFRJ gdje Srbi po njemu cine vecinskim stanovnistvem...on to nije uspio u Krajini a krajina nikada nije bila nigdje priznata tako da je on sa njegovom politikom i cijelim rukovodstvom sto je upravljalo u ta doba Srbijom i sa time rezultirao politicki poraz...

Hrvatskoj u vezi Oluje je pomagala i SAD i Europa ali ne u vojnom smislu nego su dali Hrvatskoj svu informaciju gdje i kada se pokrecu Srpske jedinice....vojno najveci dio je ucinila Vojska Hrvatske...

Snaga RSK u vrijeme Oluje:

40.000 vojnika u zapadnom (napadnutom) dijelu; još je oko 20.000 bilo u 11. slavonsko-baranjskom korpusu, koji nije bojno djelovao.
     200 tenkova
     Topništvo: 250 topova i neodređen broj minobacača

Snaga HVO u vrijeme Oluje:

25 kompletno opremljenih brigada
    Stalna vojska: 50.000 ljudi
    Mobilizirano : više od 100.000 ljudi
    Ukupno vojnika u Oluji: 150.000-200.000
    Pričuva za slučaj napada iz istočne Slavonije ili Srbije: 70.000 vojnika
    400 tenkova
    Topništvo: oko 350 topova, neodređen broj minobacača

Omjeri Srpske vojske Krajine i Hrvatske vojske:

Ljudstvo  : 1 / 3,7
    Tenkovi  : 5 / 7
    Topništvo : 5 / 4

Znaci i za to da napad bude iz iztocne Slavonije ili Srbije Hrvatska je imala rezerviste koji su cekali na takav sukob.

Srbija je imala u tim danima mnogo veci broj oruzija u samoj Srbiji, ali je moral vojnika i samih ljudi u Srbiji bio veoma nizak...a Sankcije su cinile svoje da se ne moze odrzavati normalan tok jedne drzave....
I to sto je se Karadzic i Mladic poceli svadjati i SM poceo sklanjati glavu sa ratista gdje je on bio glavni vodja je stvar unutrasnje situacije Srbije i gdje su se gubili glavni ciljevi.

Amerika (SAD) je mnogo jaca,daleko jaca vojna silo od bilo koje vojske na svijetu ali opet imaju muke sa Talibanima ili sa svojim iracanima....a da ne pricamo o vojskama HVO i RSK koje su u kasnjim desavanjima barem po snazi vojske jedima opadala vojna moc a drugima se povecavala...

@Murinhooo...nema vise sta kod tebe dodati!!   Smile
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 16:49:14 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E
A jeste ga i birali srčano ( Slobodana), jebote bili ste opčinjeni sa njim  Smile Smile

Ne Nikola vidis kako se to sada objasnjava, izdajica, komunjara a kada je izabran da bude vodja Srba onda su zatvoritli oci sto je komunjara...

Ali bitno je da se zna da je ON mogao da dobije krajinu za 6 mjeseci... Smile
Ne okreci ono sto sam ja rekao ja nikada nisam rekao da on nije dosao voljom naroda ali sam takodje rekao da je ostao "svojom" voljom!
Pa kako nije mogao nisam rekao za krajnu nego za celu hrvatsku, zadar i dubrovnik su bili opkoljeni ima masa izjava i dokaza kapetana Dragana koji salje molbe i dopise generalstabu da zauzme zadar jer mu je takoreci pod rukom, srpska artiljerija je bila na 45-50km od zagreba u kukuruzu o cemu pricas ti?
Kad je krenulo to sto vi zovete vojnom akcijom a ne etnickim ciscenjem iz pravca benkovca knin je mogao da se brani sa 15 vojnika u klancu jer drugog ulaza tamo nema iz pravca jadrana ni jedan vojnik nije sacekao ustaske bojovnike a i kako bi i sacekao kad je celo politicko rukovodstvo na celu sa nekim vosjkovodjama na noc pred etnicko ciscenje pobegao iz Knina i RSK! sto samo ukazuje na to da se cobi dogovorio sa tudjamnom!

Citat
Hrvatskoj u vezi Oluje je pomagala i SAD i Europa ali ne u vojnom smislu nego su dali Hrvatskoj svu informaciju gdje i kada se pokrecu Srpske jedinice....vojno najveci dio je ucinila Vojska Hrvatske...
Cekaj bre malo stani ko je bombardovao releje repetitore i antene za radio televiziju i telekomunikacije u 1 fazi etnickog ciscenja?? samo mi reci da su 'rvatski avioni i ja i ti vise nemamo o cemu da pricamo!
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 16:52:57 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat: murinhoo
hrvatska je vojno porazila JNA 1991., tj. onog trenutka kad im se dogodio kolaps planova o okupaciji hrvatske u 2 tjedna. od izleta na 2 tjedna, pretvorilo se u horor priču u vukovaru od preko 3 mjeseca.

drugi čin se događa u travnju i svibnju 1992. u bosni i hercegovini na mostarskom bojištu kad JNA napada s planom zauzimanja doline neretve i na taj način odsjecanja ne samo hercegovine, nego i krajnjeg juga hrvatske.

ovi snovi o napadanju hrvatske 1995. nisu ništa drugo nego mokri. hrvatski vojnik 1995. vrijedi svakako više od vojnika vojske jugoslavije jer iza sebe ima 4 godine ratovanja, motiv na vrhuncu, bome ništa ne zaostaje ni kad je naoružanje u pitanju.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Usporedite mjesečne plaće + terenska hr vojske i srpske vojske.To nije bitno pola godine, bogami nakon pola godine onaj sa 20 maraka drugacije razmislja na terenu ......  Smile , to nije vise ni v od vojnika, moze da pobjegne ili se krene bavit pljačkom .... to se zapravo i dogadjalo sa druge strane dok su na tv-u prodavali bahatost bez pokrića.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560

samo jedan mali ispravak....hrvatska vojska je sve sama obavila i u bljesku i u oluji. jedina konkretna veza između hrvatske i SAD-a je unajmljivanje usluga jedne službe koju vode američki generali u mirovini, koja ima savjetodavnu ulogu. svako na planeti je slobodan njih konzultirati i dakako tu uslugu platiti.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
A jeste ga i birali srčano ( Slobodana), jebote bili ste opčinjeni sa njim  Smile Smile

Ne Nikola vidis kako se to sada objasnjava, izdajica, komunjara a kada je izabran da bude vodja Srba onda su zatvoritli oci sto je komunjara...

Ali bitno je da se zna da je ON mogao da dobije krajinu za 6 mjeseci... Smile
Ne okreci ono sto sam ja rekao ja nikada nisam rekao da on nije dosao voljom naroda ali sam takodje rekao da je ostao "svojom" voljom!
Pa kako nije mogao nisam rekao za krajnu nego za celu hrvatsku, zadar i dubrovnik su bili opkoljeni ima masa izjava i dokaza kapetana Dragana koji salje molbe i dopise generalstabu da zauzme zadar jer mu je takoreci pod rukom, srpska artiljerija je bila na 45-50km od zagreba u kukuruzu o cemu pricas ti?
Kad je krenulo to sto vi zovete vojnom akcijom a ne etnickim ciscenjem iz pravca benkovca knin je mogao da se brani sa 15 vojnika u klancu jer drugog ulaza tamo nema iz pravca jadrana ni jedan vojnik nije sacekao ustaske bojovnike a i kako bi i sacekao kad je celo politicko rukovodstvo na celu sa nekim vosjkovodjama na noc pred etnicko ciscenje pobegao iz Knina i RSK! sto samo ukazuje na to da se cobi dogovorio sa tudjamnom!

napad na knin je inače tekao s bosanske strane, s kota koje su zauzete u zimu 1994. mislim, bar osnovnim podacima barataj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E
Citat: murinhoo
hrvatska je vojno porazila JNA 1991., tj. onog trenutka kad im se dogodio kolaps planova o okupaciji hrvatske u 2 tjedna. od izleta na 2 tjedna, pretvorilo se u horor priču u vukovaru od preko 3 mjeseca.

drugi čin se događa u travnju i svibnju 1992. u bosni i hercegovini na mostarskom bojištu kad JNA napada s planom zauzimanja doline neretve i na taj način odsjecanja ne samo hercegovine, nego i krajnjeg juga hrvatske.

ovi snovi o napadanju hrvatske 1995. nisu ništa drugo nego mokri. hrvatski vojnik 1995. vrijedi svakako više od vojnika vojske jugoslavije jer iza sebe ima 4 godine ratovanja, motiv na vrhuncu, bome ništa ne zaostaje ni kad je naoružanje u pitanju.
Smile Smile Smile
Vukovar je bio greska to se sada zna jer su idioti isli na unutarnje ciscenje i pljacku paravojnih jedinica sa kojima je sloba bio drugar da se sve to odradilo kako je prvo bilo zamisljeno trajalo bi to mnogo mnooooogoooo krace!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.