Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina o oružanom sukobu u Sloveniji  (Pročitano 31925 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Гдје си то чуо за Посавину јер игром случаја знам 90% људи који су ишли директно на Посавину,а
међу њима и ја.Ја то први пут чујем.Мислим на бјежање официра.

JNA je u pitanju bila, momak bio na redovnom sluzenju, sreli smo se nakon godina bas u Nemackoj. Znam da su ga neke majke zvale iz Srbije da cuju sta je sa njihovom decom pa je ovaj posle toga uzimao dobre doze tableta za smirenje. Mislim da je bilo negde blizu Dervente.

Иначе,Марадићу у Посавини су само једни бјежали од 06/07.06.92-краја рата,а то нису били срби. Smile

To je to vreme bilo kako se secam price
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Prema ratnom ustroju, Predsjedništvu SFRJ, kao najvišem tijelu voðenja i zapovijedanja
oru<anim snagama, neposredno su podèinjeni zapovjednici vojišta, ratnog
zrakoplovstva i protuzraène obrane i Ratne mornarice. Zapovjednici Teritorijalne
odbrane socijalistièkih republika i autonomnih pokrajina operativno se podreðuju
zapovjedništvima vojišta. Izuzetno, u uslovima nepovoljnog razvoja strategijske situacije
na ratištu i privremenog zaposjedanja veæeg dijela teritorija republike ili pokrajine,
Predsjedništvo SFRJ je na toj teritoriji zapovijedanje moglo povjeriti republièkom
ili pokrajinskom štabu TO. Bez obzira na tu moguænost, broj veza se u ratu smanjio
na pet neposrednih veza što je, prema mišljenju Operativne uprave Generalštaba,
Predsjedništvu SFRJ stvaralo moguænosti da se bavi pitanjima voðenja rata u cjelini.
Pravo naredbe za borbenu uporabu postrojbi oru<anih snaga imalo je samo
Predsjedništvo SFRJ što je ostvarivao predsjednik Predsjedništva, sukladno odlukama
i stavovima Predsjedništva. Naèelnik Štaba Vrhovne komande mogao je prema ovlasti
Predsjedništva voditi oru<anu borbu i postavljati zadatke zapovjednicima i sto<erima
izravno podreðenih postrojbi i sastava u toku provedbe odluke, naredbe ili direktive
Predsjedništva SFRJ, za što su bili odgovorni i zapovjednici Teritorijalne odbrane
socijalistièkih republika i pokrajina. To je znaèilo, da pored neposredne odgovornosti
Predsjedništvu SFRJ, zapovjednici Teritorijalne obrane socijalistièkih republika i
autonomnih pokrajina “odgovaraju i saveznom sekretaru za narodnu odbranu po
onim pitanjima kojima ga je ovlastilo Predsedništvo SFRJ”.

ĐE IMA TU PREDSEDNIK VLADE .Nigde
jedinstvo 1
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 03:45:44 od čato »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Al ste se primili a scenario isplaniran i pre zadnje sednice CK SKJ-a. Slovenacka delegacija rezervisala sobe samo na jedan dan i sutra ujutro se vratili u Ljubljanu jer je dogovor vec bio ranije postignut. Al eto samo da malo poziraju i glume pred kamerama za prost narod. Da je htelo nesto da se uradi, tiho dolete pre svog s*anja specijalci, poapse odgovorne i to je to. Kasnije malo smene i prozivke i gotova stvar.
Medjutim,"misteriozne" stvari su se dogadjale od kada je glavonja stao na scenu
-------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako si pratio suštinu rasprave na 14. kong. onda si video, da su jedni prićali o EU, a jedni o bitki na Kosovu polju. A znajući S.M. i taj dan rezervacije je bio previše. Nismo mi ubili ni PAVLOVIĆA- LAKO OBEĆANA BRZINA , niti Stambolića. Evo jedno pitanje ? Dali si proćitao tu knjigu. Nisi . Vidiš jedan Janez, ja  ,ju je dobro proćitao. A to o specialcima , te kauubojštine zadrži za sebe. Ako već očeš da znaš , mogla se je situacija rešit veoma lako. Sa hapšenjem S. M. .al to je bila stvar partije ,a ne moja. Samo nemam pojma sa kim bi se već prije mogla SLO delegacija dogovoriti . Sa kom , kad su bili jedini i svi glavni tu u BG. U  LJ jih je pa ćekao narod i željeli su se vratiti uzdignutih glava.  Prošla su vremena Moskve i satelita. Pa i meni je krivo da smo se raspali al drrukćije tada se i nije moglo. Dve ideje,  dva pravca , dva konca. Pa ti vidi ko je bio u pravu. Al netiće me se uopće šta su tamo raspravljali. Ja nikad nisam bio komunista .Je.e se mi njihov 14. kongres.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 04:17:15 od čato »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Da se vidi kako se JNA mući sa predstavom o junaštvima svojih oficira napram broju poginulih vojnika , stavlja na spiskove i oficire koji su iz JNA dezertirali i poginuli na SLO strani. Kapetan pilot Anton  MERLAK  je sa GAZELOM /  helikopter / prebegao iz V.P. 3880 PLESO na stranu TO. Prilikom veselja o uspješnome prebegu , sa helikopterom se je došao ljuljati pred prozore skupščine SLO , gde ga je jedinica policijskoga obezbeđenja oborila, jer je prebeg dogovoren sa TO. Još malo pa će ispast , da su ginuli samo vojnici. JUNAĆINE JLA-jevske.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolko ništa imaju neki u glavama prosto je zapanjujuće !

Да ли си ти свјестан да сам ја био горе и да сам учествовао у свему томе на потезу Кочевје-
Рибница на Долењскем. Smile
Ја схватам да ти имаш своје виђење ствари и ја то поштујем али зар очекујеш да ја вјерујем више
твојим сазнањима него својим очима.
Све шта сам писао писао сам из искуства,а не преко сазнања до којих сам дошао читајући или
слушајући било словеначке било ЈНА медије не битно чији су.
Ти шта си навео за Кочевски Рог или Рибницу (Угар ниси наводио) нема везе са стварношћу кренувши
од присуства јединица ТО или ЈНА до наоружања чиме су које јединице биле наоружане.
Де молим те буди паметан.
[/quote

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li si ti svesan , da sam ja ućestvovao i u Kninskoj pizdariji od poćetka i  u SLO  ratu do kraja i još posle malo

Па како онда пишеш да је неки луди капетан пријетио ракетним нападом из Рибнице када сваки
словенац зна да је Рибница хаубички дивизион.
Како пишеш да су официри са упереним пиштољима држали војску и још одвратније да ТО није
војнике регруте сматрала за непријатеље већ искључиво официре и да нису пуцали по војницима.
Какве везе има Книн са Словенијом.
И последње коме је упућено питање из твога претходног поста? Smile Уколико је мени ради чега. Smile

П.С
Кочевски Рог је држала ЈНА,а не нека ДБ из Словеније (јебем ли га или тако нешта).
Е мој словенац. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Па како онда пишеш да је неки луди капетан пријетио ракетним нападом из Рибнице када сваки
словенац зна да је Рибница хаубички дивизион.
Како пишеш да су официри са упереним пиштољима држали војску и још одвратније да ТО није
војнике регруте сматрала за непријатеље већ искључиво официре и да нису пуцали по војницима.
Какве везе има Книн са Словенијом.
И последње коме је упућено питање из твога претходног поста?  Уколико је мени ради чега.

П.С
Кочевски Рог је држала ЈНА,а не нека ДБ из Словеније (јебем ли га или тако нешта).
ој словенЕ мац.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 7 km od Ribnice je postojala rampa ,koja je zatvarala podrućje 40km x 20 km u SLO i još jednih 5km u HR. Prati na earthu sela NEMŠKA VAS - DOLENJA VAS- GRĆARICE. Od te taćke noga oficira JNA posle1950g. nikada nije stupila . Podrućje je izmedu Koćevja - Ribnice - Loški potok -Ćabar -Delnice . Van Ribnice prema LJ je kraj ORTNEK. Deder malo bolje pogledaj ,da nije Texas oil ili Mobil ili Shell. Zatvorenim podrućje je komandovao gen. puk. IVAN MAČEK- MATIJA šef SLO UDBE  I NARODNI HEROJ.
Ludi kapetan je bio sa PVO malim raketama na BOV-u u Kopru , a bio je od Rećkoga korpusa .
U Ribnici je pretio podoficir sa SS raketama koje imaju  300 km dolet. To su one velke što su bile namenjene za  Rim  i ostale prijateljske gradove. Na ceradama im je možda i ostao napis iz 1974g. gde su namenjene.

Netko je citirao ,da on zna šta je bilo jer je bio u Ribnici i sve zna u 10 dana rata. Dao sam mu na znanje, da sam ja prije toga skoro godinu dana več ratovao.

Yetyou - Da li znaš zašto se i gde i radi ćega i kada drži mrtva straža . Dali znaš šta je bilo iza tebe, Ako je bilo sve po propisu ,nit si video niti znaš šta si ćuvao. Zatvoreno podrućje nije bilo ćuvano mrtvim stražama nego obićnom rampom nassred puta i prijavnicom. na 7km od Ribnice pa dalje 40 km. Kako je bilo čuvano. Prašumom i medvedima. Pogledaj Google earth pa vidi  i nadi gde si ti bio . Daj poziciju , pa ću ti reč gde si bio.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 05:03:25 od čato »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Слушај Чето ја немам намјеру да се расправљам али да ти кажем.
Био сам и у Долење Вас и Лошком Потоку у којем сам имао једну госпођицу за подмазивање
(мало село са школом и неким јебеним спомеником у центру села),мртвака сам држао и нисам
знао шта чувам док то нисам сазнао неку годину након одслужења ЈНА и то преко ТВ Сарајево које је објавило репортажу о Кочевском Рогу-подземно командно мјесто за врховну команду ЈНА,односно
Броза и његову свиту.
Тај твој луди подофицир је могао из Рибнице да пријети колико хоће али у Рибници су се налазиле
хаубице и то око 40-так 155 мм и слагаћу ти да ли четири или пет НОРА 215 мм уколико нисам
заборавио калибар Норе јер сам био на 155-тицама.

На седам километара од Рибнице је постојала рампа која је означавала брдо "Угар" гдје је било
шест подземних хангара у којима се налазила артиљеријска и пјешадијска муниција за територију
Словеније док је на отприлике истој тој удаљености али према Љубљани био велики подземни
комплекс керозина,односно авионског горива.
Што се тиче медвједа тачно је да их је било и чак нам је била скренута пажња да не пуцамо на
њих уколико дођу до нас а ми смо били заштићени бетонским кућицама које су се налазиле на
бетонским носачима са степеницама ширине око 20 цм и на висини од око три метра како ти
твоји медвједи не би могли директно угрозити војника.У току мога службовања само сам једном
имао блиски сусрет и то на удаљености тачно те висине коју сам написао јер је дошао испод
мене и могао сам га само чути али и не видјети јер је у питању борова шума гдје се буквално
ноћу не види прст испред носа.Поред медвједа имали сте и Калифорнијску пастрмку коју смо
ми током дана ловили са виљушком на штапу те роштиљали док нас нису клепили официри и
умало нисмо заглавили у Љубљани на војном суду јер је била заштићена.Само рат је нас
"спасио" од војног суда.
Ето надам се да сам ти дочарао гдје сам био и мени не треба гоогл јер бих и сада све то могао
обићи пјешице без проблема након 19 јебених година а иначе нисам ни ја био 10 дана већ од
септембра мјесеца.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 09:56:18 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Ako si pratio suštinu rasprave na 14. kong. onda si video, da su jedni prićali o EU, a jedni o bitki na Kosovu polju. A znajući S.M. i taj dan rezervacije je bio previše. Nismo mi ubili ni PAVLOVIĆA- LAKO OBEĆANA BRZINA , niti Stambolića. Evo jedno pitanje ? Dali si proćitao tu knjigu. Nisi . Vidiš jedan Janez, ja  ,ju je dobro proćitao. A to o specialcima , te kauubojštine zadrži za sebe. Ako već očeš da znaš , mogla se je situacija rešit veoma lako. Sa hapšenjem S. M. .al to je bila stvar partije ,a ne moja. Samo nemam pojma sa kim bi se već prije mogla SLO delegacija dogovoriti . Sa kom , kad su bili jedini i svi glavni tu u BG. U  LJ jih je pa ćekao narod i željeli su se vratiti uzdignutih glava.  Prošla su vremena Moskve i satelita. Pa i meni je krivo da smo se raspali al drrukćije tada se i nije moglo. Dve ideje,  dva pravca , dva konca. Pa ti vidi ko je bio u pravu. Al netiće me se uopće šta su tamo raspravljali. Ja nikad nisam bio komunista .Je.e se mi njihov 14. kongres.

Pa naravno trebalo je malo praviti predstavu za obican narod, kao recimo i tebe. U toj predstavi je Kucan rekao "istorijsko ne" dok su vredni i radni Slovenci cekali u Ljubljani. Jasno, isto tako je onda odlucna TO dala samrtni udarac JNA. E, to je vec vestern film.
A to o specijalcima je bio poslednji korak koji se mogao izvesti bez krvi. A sad ko kaze da se nije mogao i glavonja baciti malo da vuce kugle na lancu, mislim da se htelo.
A sad me nemoj svatiti da ja sada eto navijam da je Sloveniju trebalo sravniti sa zemljom, Alpe poravnati i slicno. Eto, ja sam tamo neki pacifista koji bas ne voli da se proliva krv u vlastitoj zemlji ako se bas ne mora. A pacifizam ili mir je kod mene cuvala JNA.  Smile
Mozda sam ucenik stare skole, al trebalo je poapsiti republicke vlade, pa jedno par godine ko kod Maziovjeckog, pa kad se to malo smiri onda stidljivo poceti od pocetka. Bolje i to neg da gledam zaludjene koji glume Ramba u mastovitim raznojakim uniformama koji se tuku za tamo neko sveto brdo a Balkan je poznat da je brdovita zemlja.

.Поред медвједа имали сте и Калифорнијску пастрмку коју смо
ми током дана ловили са виљушком на штапу те роштиљали док нас нису клепили официри и
умало нисмо заглавили у Љубљани на војном суду јер је била заштићена.Само рат је нас
"спасио" од војног суда.

Jer barem bila dobra ta pastrmka i kako su uspeli da vas provale Smile

Тај твој луди подофицир је могао из Рибнице да пријети колико хоће али у Рибници су се налазиле
хаубице и то око 40-так 155 мм и слагаћу ти да ли четири или пет НОРА 215 мм уколико нисам

Mislim da su NORE bile 155 a ove 215 one americke haubice, bez da se pita Google  Smile

Ludi kapetan je bio sa PVO malim raketama na BOV-u u Kopru , a bio je od Rećkoga korpusa .
U Ribnici je pretio podoficir sa SS raketama koje imaju  300 km dolet. To su one velke što su bile namenjene za  Rim  i ostale prijateljske gradove. Na ceradama im je možda i ostao napis iz 1974g. gde su namenjene.

Pa sada sa protivavionskim raketama se moze masivno poremetiti civilni avio saobracaj al da gadjaju Rim sa tim malo teze. Jeste da ona izgleda ogromno il opasno al vecina toga je gorivo a glava ne znam dali moze ostetiti oklop tenka.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Jer barem bila dobra ta pastrmka i kako su uspeli da vas provale Smile

Mislim da su NORE bile 155 a ove 215 one americke haubice, bez da se pita Google  Smile

Није 155 мм су биле класичне хаубице,земља поријекла УСА,годиште 1945.
Норе су биле 215 мм са шест точкова и посаду је сачињавало ако се добро сјећам 12 људи док
је 155-тицу опскрбљивало шест особа.155-тице имају домет од око 8 километара али са
седмим пуњењем гдје би цијев вјероватно испала из лежишта ради старости.Највеће пуњење које
смјело употријебити на Слуњу гдје смо радили бојево гађање је било 6-то и то је бацало неких
6 километара.Норе нисам опслуживао али њихов је домет био око неких 45 км ако се добро
сјећам али такође није се смјело употребљавати нејвеће пуњење па се њезин радијус смањивао
за неких дупло домета.Што се тиче моје дјелимичне амнезије ствар је једноставна.Наиме нисам
имао ту привилегију да ратујем у јединицама које захтијевају мој вес-помоћник нишанџије већ
сам пјешадинац до пред дејтон гдје сам прешао на нишанџију на пламену 122 мм али на Косову
не бих ни био јер се оно не пропушта ни за сав новац свијета. Smile
Пастрмку су нас клапили јер је један интелектуалац узео не назубљене виљушке па му је пар
комада спало те низводно нађено од стране мјештана који су то пријавили мурији а ови ВП која
је демонстративно нашла кривце из простог разлога јер на локацији гдје смо ми били једино су
и постојале калифорнијске пастрмке.Јебига нисмо ми то пуно пар комада по човјеку.Питоме су
Марадићу да их можеш малтене руком ухватити као индијанац.Наслониш виљушку на њу она не
бјежи.Глупаче нису знали да је ЈНА не пријатељски настројена према словенцима. Smile
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 11:49:08 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6300
Nora je 152mm, sa 6 točkova je američki Long Tom od 155mm. Što se tiče pretnji raketiranjem, radi se o 360. lakom PVO puku. A i opet nisu imali neke ozbiljnije raketne sisteme osim Strela, a BOV je naoružan trocevnim PA topom. Što se tiče pretnji raketiranjem SS raketama, ustvari se radilo o Lunama koje su posle tokom rata korišćene od strane VRS i pokazale se jako neprecizne, te su ubrzo izbačene iz upotrebe, tako da je sve to bilo smo pretnja praznom puškom. To su samo bile paranoične reakcije ljudi koji su odgajeni i obrazovani u jednom duhu kojeg više nije bilo  i koji su odjednom postali neprijatelji onih koje su trebali da brane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Глупаче нису знали да је ЈНА не пријатељски настројена према словенцима. Smile

Naravno, ne i Slovenkama  Smile

Mislim na te haubitze da su u kalibru 203 milimetra, americke, imaju nazad dve osovine. Al mislim da su prastare. kolko se secam, ZNG ih je negde pokupio (mozda Varazdin  Smile) al su ionako bile izandjale a municija prastara posto je to bio deo americke pomoci, osim toga veze vise ljudstva i teza za transport. Osim sto izgledaju impresivno. Mozda mislis na ovo:

Inace, 155 mm mislim da je imao krajnji domet negde 30 km i to sa nekom posebnom granatom koja je imala sagorevanje iza sebe. Nije na raketno-reaktivnom prinicipu nego je stvarala manji pritisak iza granate da se ne stvara turbulencija usled vakuma iza granate dok leti.
Ujedno jaca punjenja i te granate su se retko koristile, nije ih ni mnogo nesto bilo. Inace rasipanje je bilo dosta vece nego na obicnom punjenju. A i brze shebe cev zbog duplo jaceg pritiska. Vise je to bilo malo resenje za nuzdu, ono, nek se nadje.

Пастрмку су нас клапили јер је један интелектуалац узео не назубљене виљушке па му је пар
комада спало те низводно нађено од стране мјештана

Nije najgore ako nesto zahebes u vojsci, nego ako se opustis. Jasno, ne govore uzalud "sve pocinje od prljavih cizama", pa tako i ovaj sa viljuskom  Smile

Što se tiče pretnji raketiranjem SS raketama, ustvari se radilo o Lunama koje su posle tokom rata korišćene od strane VRS i pokazale se jako neprecizne, te su ubrzo izbačene iz upotrebe, tako da je sve to bilo smo pretnja praznom puškom.

Ma dobro Luna nije bas prazna puska, gde padne tu trava ne raste a neko selo moze da promasi. Strasno je i dok se lansira  Smile Smile

Nora je 152mm, sa 6 točkova je američki Long Tom od 155mm.

Noru imas i u kalibru 155 mm mislim. A za "Tomu" sam mislio da je 203 mm, il je ovo u JNA bila neka verzija
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.