Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 20:12:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina o Luciferu  (Pročitano 52894 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Sveti gral je bio vedro za vino i bevandu. Nema tu neke tajne. Zapremalo je preko 5 litara i zato je bilo podmetnuto pod krst da se krv ne prospe na zemlju. Jevreji zapravo veruju da je duša u krvi. Znači Sveti gral je bio kofa puna Hristove krvi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da ne skrecem sa teme. potrazi Sim temu Sveti gral da nastavimo raspravu tamo. Objasnicu ti zasto je to tako a ne onako kako sam ja pronasao  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
Jeste... ti si procitao knjigu "Sveta krv sveti gral" i sad sve znas...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 3200
decko999 je u pravu... masoni nastaju tek kada templari prebegnu u skotsku, englesku i druge zemlje. za iluminate ne znam, pa neću da lupam...

Negde sam spomenuo emisiju bbc-ja na temu svetog grala... Ako se vodite logičkim zaključcima, i znanjem o običajima jevreja u to doba, dolazite do zaključka da je sveti gral u stvari kamena šolja... koja se verovatno slomila do sad... Smile

Anea, draga moja, ja mislim da smo tu našu raspravu oko te knjige odavno rešili... Tako da bih te zamolio da je ne počinješ ponovo... Za tvoju utehu, pročitao sam i druge...
« Poslednja izmena: 01. Jul 2008, 16:33:47 od mrvica »
IP sačuvana
social share
Love is love
Two wrongs won't make it right
So let's make love in the dark
Till we break daylight!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
Citat
Anea, draga moja, ja mislim da smo tu našu raspravu oko te knjige odavno rešili... Tako da bih te zamolio da je ne počinješ ponovo... Za tvoju utehu, pročitao sam i druge...

Koliko ti naloga imas?  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nisam procitao tu knjigu ali sam procitao neke druge.
I njima se ne spominje ikakav pehar, solja ili bilo sta takvog porekla jer to je cista pojava zamajavanja kao na primer "plod" koji je Eva probala, taj plod nije jabuka vec nesto drugo ali to nije za ovu temu.
Sto se tice Lucifera on nema ikakve veze sa Satanom sem mesanja koje je namerno dozvoljeno od strane crkve. Jos danas postoje pojedini ljudi koji smatraju sebe paganima to jest obozavaju Lucifera, jer paganska kultura se vraca nazad. Norveska, Danska, Island i pojedine druge Skandinavske drzave imaju ljudi koji obozavaju Odina to jest vracaju ju se veri Asatru.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
kada se govori o djavolu(ili pojmu djavola)najbolje je poci od pretpostavke koju utvrdjuje istorija pojmova,jer je to najbolji prilaz razumjevanju djavola.

mi djavola licno ne znamo(ajde,neka je i to pretpostavka),ono sto znamo je samo ljudska opazanja djavola.
i to,naravno,ne umanjuje njegov uzas....

definicija djavola,iole precizna,u sebi ukljucuje definiciju zla!
vazno je reci da zlo nikada nije apstraktno,za razliku od pokusaja da se djavo svede na apstrakciju(ali to je vec stvar licnog uvjerenja i nije tema ove interesantne rasprave)i zlo uvijek mora biti shvaceno u odnosu na patnje pojedinca.

neljudska svirepost i potreba za unistenjem drevne su koliko i sam djavo!

vrlo su interesantna i neiscrpna tema shvatanje nacela i pojma djavola kroz istoriju i razne kulture od pojave covjeka do danas!

ne postoji nista,ali nista simpaticno i prijatno u onome sto djavo pretstavlja.satana i lucifer su samo manifestacije djavola.samo Smile

negdje sam nasla,sjeticu se i izvora ukoliko neko zeli da malo vise istrazuje,da rijec "satan" je hebrejska rijec koja potice iz korijena koji oznacava "suprostaviti se","ometati", ili "optuziti". grci su je preveli izrazom "diabolos"-neprijatelj,njemacki(cini mi se: Teufel) i engleski,naravno,"devil".osnovna denotacija izraza,dakle,"protivnik".
jedan od malih segmenata(i zamki,usudjujem se reci)zbog cega bi djavo nekome bio...simpatican!

ali,postavlja se pitanje...protiv cega se djavo,kroz istoriju,bori.kada istrazujuci sa istorijskog aspekta i cisto ljudsko opazajnog dodjemo do odgovora,shvatamo da je otac lazi i obmana neprijatelj ljudi.on se suprostavlja Bogu i bozijem ustrojstvu,ali on se suprostavlja i ljudima..kroz svete spise mnogih religija i ucenja pred nama je natprirodno bice koje dejstvuje kao prepreka,ali bice koje je i po prirodi i po imenu-opstruktor.

mnogo toga mi sada navire,mozda djelujem konfuzno,ali tema me jako zanima,pratim je i ovdje sam(izuzimajuci neke pojedince)naisla na ljude koji ovu materiju poznaju i od kojih mogu da upotpunim znanje.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 3200
@anea
Imam samo ovaj nalog... godinama... Smile Izgleda da se često raspravljaš sa ljudima, pa si počela da ih mešaš Smile Smile

@sesiric... Zanimljiv post... Ali, tema je Lucifer, a ne djavo Smiley Šalim se, samo navalite...Koliko se razumem u djavola (a to nije mnogo) on je tu da stvori haos... Ne bori se ni protiv koga,već samo za sebe, i sl... Ljudi su mu oruđe pomoću kojeg ostvaruje svoje ciljeve. Mnoge su civilizacije drugačije definisale djavola, i djavole...
IP sačuvana
social share
Love is love
Two wrongs won't make it right
So let's make love in the dark
Till we break daylight!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
Ne, nego ja sam komentarisala Ravena, a ti si se umesao...
Reko... da proverim da li si ti kojim slucajem Raven...  Smile
Posto nisi... onda zaista ne znam sto se ti mesas... Smiley
Mislim... ipak se citav ovaj svet ne vrti oko tebe.. Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kao prvo rascistili smo da Satana i Lucifer nemaju veze sa vezom, vec da ih je Crkva tako spojila zajedno.
Satana znaci protivnik to je tacno.
Po pitanju zbog cega se Satana bori mozes pronaci na temi Satana-pozitivna gledanja koju sam licno otvorio.
Po cemu znamo da je Satana lazljivac i obmanjivac? Po tome sto pise u Bibliji ili je neko imao licno iskustvo sa tim/ Vise mislim da je ovo prvo. Drugo je ne razumevanje ljudi vezano za Satanu (igracu se djavoljeg advokata) ako cemo da sledimo principe iz Biblije i religije mi znamo da je navodno bila bitka "na nebu" i da je Satana zbacen dole sa trecinom andjela. Dakle istorija je napisana (ako uopste bozanstvo ima veze sa tim) od strane pobednika, i pobednici ne moraju da budu iskreni, niti realni. Kao neko ko je Apostazirao potpuno razumem Satanu u tom gledanju, mislim kad ti pukne fim naravno da ces nesto da uradis poput toga. Ako je Bog tiranin sto sam nekad verovao kako ne bih se borio protiv takvog bozanstva. Drugo tokom ranijih vekova bozanstva su bila predstavljena u Dualnosti dakle jedan Bog dve manifestacije navodno dobro i lose sto je samo stvar ucenja od malena sta je dobro a sta lose, i to je ono ljudsko norme i zakoni, koji ne moraju biti ispravni da bi se postovali sto kao meni koji vise vucem nihilizmu ne odgovara. Zar nije malo cudno da oba bozanstva Satana i Lucifer su "donosioci svetla" "jutarnja zvezda" "svetlonose" a onda odjedanput zastupaju mrak. Tu nema nikakve logike.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 20:12:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.